Tensiuni în Poliția Roman. Se cere expertizarea psihiatrică a șefului Biroului de Ordine Publică

2
550

Lucrurile par a se complica la Poliția Roman, acolo unde, de luni bune, mocnește un conflict între mai mulți agenți de poliție și comisarul Viorel Solomon (foto), șeful Biroului de Ordine Publică. Subofițerii se plâng că Viorel Solomon are un comportament care nu este demn de un ofițer. Mai grav este că, afirmă nemulțumiții, comportamentul șefului de la Ordine Publică s-ar fi schimbat substanțial după ce ofițerul a fost implicat într-un grav accident de motocicletă care a avut loc în primăvara acestui an. Despre acest eveniment, pe care unii l-ar dori mușamalizat, atacul.ro a scris la vremea respectivă. Cert este că polițiștii cu care am discutat sunt de părere că ofițerul Solomon își permite să-si facă de cap și din cauză că ar beneficia de protecția șefului Poliției Roman, comisarul șef Dragoș Bălău, acesta fiind nașul de cununie al polițistului controversat. Recent, unul dintre agenții de poliție a înaintat șefului Poliției Neamț un raport în care prezintă o serie de aspecte deosebit de grave. Cele menționate în raport de agentul de poliție au fost confirmate și de către alți colegi ai lui.

Iată ce conține raportul înaintat șefului Poliției Neamț, la sfârșitul lunii august:

„La Poliția Municipiului Roman, unii șefi consideră atribuțiile ca și îndeletniciri personale, rezolvându-le după bunul plac. După cum bine știți, din informările pe care vi le-am făcut o problemă care stă ca pe un butoi de pulbere este atitudinea comisarului Viorel Solomon. Consider că acest om are grave probleme și nu este nicio glumă. Prin atitudinea adoptată asupra colectivității pe care o coordonează crază conflicte emoșionale negative care sunt numai în defavoarea instituției MAI, cât și a fiecărui coleg în parte. Având în vedere și situația nefericită din Vinerea Mare, dinaintea Paștelui ortodox 2018, când comisarul Solomon a fost găsit căzut jos în stare de inconștiență, în biroul său de la Poliția Roman, la care se adaugă comportamentul acestuia în mod general, solicit de urgență să interveniți legal pentru testarea psihologică raportat la funcția ocupată, expertizarea neuro-psihiatrică și alte examene de spcialitate care să stabilească dacă mai este competent să ocupe funcția de conducere actuală. După părerea mea, și nu numai a mea, Solomon Viorel este un pericol pentru sănătatea colectivității pe care o coordonează”

 

Un alt polițist romașcan cu care am discutat a confirmat aspectele din raportul înaintat șefului IJP Neamț.

„Are un comportament de vătaf pe moșie. De asta este si poreclit Hitler. Nu este o atmosferă de armonie, de susținere reciprocă. Bagă zâzanie între generațiile de polițiști, spunându-le celor tineri că bătrânii nu fac treabă și să nu se ia după ei. Amenință polițiștii că-i arde la evaluări etc. Sunt mai multe aspecte pe care și domnul Tablan le cunoaște foarte bine. Așteptăm implicare și măsuri, pentru că nu se mai poate”, ne-a declarat un polițist care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Așteptăm, de asemenea, și un punct de vedere și din partea comisarului Solomon.

Daniel MURARU

Citeste si:

Comisarul Solomon, finul șefului Poliției Roman, a căzut de pe motor. Acuzații de mușamalizare a accidentului

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Zorro Justitiarul 9 septembrie, 2018 at 18:22 Răspunde

    Koss care e numele tau? Esti pe functie de 13 ani deja?

    Ce note note ai avut la matematica? Se stie de toti ca esti un mediocru.

    Te ocupi numai de politica si nu iti faci treaba!!!

    Daca erai in alta tara erai sef numai 5 ani. Ai noroc ca esti in Romania!

    Faci numai rau la subalterni si nu te ocupi de infractori!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.