Avocații Publiserv SA s-au umplut de bani în procesul cu fostul director Adrian Niță. Onorarii de mii de euro

Home » Administratie/Politica » Avocații Publiserv SA s-au umplut de bani în procesul cu fostul director Adrian Niță. Onorarii de mii de euro

By admin on august 10, 2018. 9 Comments

Adrian Niță, cel cunoscut de mulți ca fiind „cel care a hrănit lebedele astă iarnă (n.r. iarna 2016/2017)”, așa cum declara singur într-o filmare pe care a postat-o pe o rețea de socializare anul trecut, în luna iulie, se află în plin „război” cu firma Publiserv SA, unde acționar majoritar este Consiliul Local Piatra Neamț. Niță, care acum este purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamț, dar și al PSD Neamț, se judecă cu Publiserv SA după ce, în iulie anul trecut, a fost revocat din funcția de director general. Niță fusese numit director interimar la Publiserv în septembrie 2016, când majoritatea în Consiliul Local Piatra Neamț era formată de PSD, ALDE și PMP. În vara anului 2017, PMP-ul a decis să facă o altă majoritate, de această dată cu PNL. În aceste condiții, s-a trecut la schimbarea șefilor societăților consiliului local care fuseseră numiți cu sprijinul PSD. Printre directorii PSD-ului a fost și Adrian Niță, numit, cum spuneam, interimar la Publiserv SA în toamna anului 2016. Dat afară printr-o decizie a Consiliului de Administrație din iulie 2017, Adrian Niță s-a adresat instanței de judecată, cerând să i se plătească toate drepturile conform contractului de mandat. Anul acesta, în luna iunie, Tribunalul Neamț s-a pronunțat, dând câștig de cauză fostului director. Astfel, instanța a obligat societatea Publiserv SA la plata despăgubirilor conform contractului de mandat încheiat în martie 2017 între părți, reprezentând drepturi salariale ce i se cuveneau reclamantului Niță pentru funcția de director general al Publiserv SA, actualizate cu rata inflației, plata indemnizațiilor aferente unui mandat întreg de 4 ani, plus premiul anual aferent.

Într-un cuvânt, Adrian Niță i-a făcut KO pe adversarii săi. Iar aici îi includem pe liberalii din Consiliul Local Piatra Neamț, cei din Consiliul de Administrație al Publiserv, dar și pe primarul, liberal și el, Dragoș Chitic. Deși decizia instanței nu este definitivă, toată lumea s-a întrebat unde și de ce s-a greșit, mai ales că suma pe care Publiserv ar trebui să i-o dea lui Niță este de aproximativ 400.000 de lei. Pentru cei care au uitat sau nu știu, Publiserv SA trăiește cu bani din bugetul Primăriei Piatra Neamț, prestând în special servicii de asfaltare, reparații trotuare etc. Așadar, nu vorbim de o firmă oarecare, ci de una a Consiliului Local Piatra Neamț. Asta înseamnă că cei 400.000 de lei care ar trebui să fie achitați lui Niță, în situația în care decizia va rămâne definitivă și după ce se judecă recursul la Curtea de Apel Bacău, vor fi plătiți din banii pietrenilor.

18.000 de lei, onorariul avocatei Mancaș

Societatea Publiserv SA are un singur jurist și chiar dacă ar fi putut să ceară sprijinul Primăriei Piatra Neamț, noua conducere instalată după demiterea lui Niță a preferat să recurgă la serviciile unui avocat. Motivul invocat: juristul companiei putea fi recuzat de Niță pe motiv că fusese secretar în ședințele CA-ului. Așadar s-a făcut rapid o selecție de oferte, interesați fiind trei avocați. Cel mai bun onorariu pentru Publiserv SA a fost al avocatei Dana Mancaș care a avansat suma de 18.000 de lei pentru tot procesul. Cum procesul a fost pierdut pe fond, membrii Consiliului de Administrației s-au supărat și au cerut rezilierea contractului. Dana Mancaș și-a primit toți banii, deși nu a reprezentat compania decât la fond. Mai departe, tot cei din CA au stabilit să angajeze un alt avocat care să reprezinte firma în procesul cu Niță la Curtea de Apel Bacău. Astfel, a fost angajată avocata Irina Moldovan, onorariul acesteia fiind de 9.000 de lei. Adunăm și observăm că acest proces îi costă pe cei de la Publiserv SA 27.000 de lei, adică aproape 6.000 de euro. Avocații cu care am discutat ne-au spus doar atât: scump, foarte, foarte scump. Ciudat este ca  reprezentanții Publiserv SA nu au mers pe varianta unui onorariu de succes. Un 3 – 4% din suma cerută de Adrian Niță ar fi fost mai mult decât echitabil, spun cunoscătorii. Dar, când la mijloc este vorba de banii contribuabilului, ce mai contează care este onorariul plătit avocaților. Lăsând la o parte această sumă destul de mare pentru un proces ca acesta, nu este lipsită de interes o informație care sună cam așa: în timpul procesului, soția avocatului lui Adrian Niță (FOTO) lucra la Publiserv în funcția de contabil șef. Interesant, nu? Rămâne de văzut ce se va întâmpla la Curtea de Apel Bacău, acolo unde se va judeca recursul. Dosarul a fost înrtegistat în data de 1 august, urmând să fie fixat primul termen de judecată.

Foto: Facebook.com

Să mai spunem doar că Publiserv SA l-a dat în judecată pe Adrian Niță pe motiv că acesta nu și-a justificat sumele încasate din fondul de protocol, vreo 1.500 de lei/lună. De asemenea, polițiștii au în lucru cel puțin două dosare penale privind aspecte petrecute la Publiserv în perioada în care Niță a fost director. Una dintre investigații se referă la achiziția pe care Publiserv SA a făcut-o de la firma Izopoint SRL, ce eset controlată de familia fostului prefect Vasile Panaite. Vorbim de două autovehicule pe care Izopoint SR le-a vândut la Publiserv SA în schimbul unei sume uriașe.

Daniel MURARU

Citeste si:

Ciururile ex-prefectului „Piti”, cumpărate de Publiserv cu 25.000 de euro, evaluate de experți la nici 3.000 de euro

Poliția caută „căpușele” de la Publiserv. Izopoint SRL, firma familiei prefectului Piti, este urmărită penal pentru abuz în serviciu

(DOCUMENT) Publiserv SA, furnizor de parale pentru Oana Bulai, mâna dreaptă a șefului CJ Neamț

Facebooktwitterlinkedin

9 Comentarii la Avocații Publiserv SA s-au umplut de bani în procesul cu fostul director Adrian Niță. Onorarii de mii de euro

 1. Nelu   august 10, 2018 at 3:16 pm

  Numai bazaconii scriti aici, pseudo-jurnalistilor! Domnu Ciobanu este un om cinstit, a dat banii avocatilor nu ia bagat el la el in buzunar. Iar Publiserv nu a pierdut inca procesul ci doar o prima batalie, la apel se poate antampla orice.
  Punet mana si invatati cum se scrie un articol sau un reportaj.
  Oameni buni mai cititi bazaconii din astea, cititi ziarpiatraneamt.ro care e un sait cu stiri adevarate.

  Răspunde
 2. Gheorghe   august 10, 2018 at 6:58 pm

  Nelule , cred ca te-a bătut soarele in cap! Cum de lipsești din pista de la protest ?
  (***) ipocrit ce ești, pupincurist !

  Răspunde
 3. valisor   august 10, 2018 at 7:32 pm

  Nelule, pune mâna de te culcă! Nani-nane, bazagoane!

  Răspunde
 4. Elvira   august 10, 2018 at 7:34 pm

  Ce a facut traseistul asta ca sa pretinda atatia bani? Ce CV are? In ce fabrici a invatat meserie? Tara asta trebuie arsa si colonizata cu nemti. Alta solutie nu-i

  Răspunde
 5. stupidsocks   august 10, 2018 at 7:55 pm

  Ieu sant de acord cu d-nul Nelu. Asta nui articol profesionist, scriti numa rautati si nici nu stiti carte! ziarpiatraneamt e cel mai tare sait de stiri, un ziar adevarat, scris de un ziarist cinstit, cu multa carte. Ar trebui sa invatati de la el sa fiti profesionisti si neutri. D-nul Iosub intodeauna a scris corect despre Publiserv si na loat niciodata bani deacolo sau de la altii! El scrie corect si de d-nul Arsene si de d-nul Chitic, care si ei sant oameni la fel de cinstiti ca si el. Nu ca saitul asta care ia bani de la dusmani!

  Răspunde
 6. Vladimir   august 10, 2018 at 9:14 pm

  Nelule, tocmai ti-ai declinat identitatea! I(***) in blana lui Nelu! Ce surpriza! Oricum, cartea de clasa a v-a e edificatoare pentru persoană si ziari(***)agramat.ro. În alta ordine de idei si pe înțelesul tău, la stina cu tine, flăcău!

  Răspunde
 7. FLORIN   august 11, 2018 at 8:10 am

  Vina este exclusiva a analfabetilor din PNL/PDL in frunte cu consilierul karatist a lui peste prajit si bine inteles specialistul in cafele Birjoveanu.

  In prostia lor fara margini l-au dat afara abuziv pe Nita desi orice oligofren stia ca aceasta actiune ilegala se va solda cu un proces unde Nita va cistiga 100%.Asa cum au fost multe altele.

  Bataia de joc este ca acesti bani vor fi platiti din taxele si impozitele noastra si nu din buzunarele acestor impostori care pe linga faptul ca delapideaza bugetul local isi mai fac si RAZBUNARILE PROPRII TOT PE BANII NOSTRI.

  Pentru asta trebuie sa iasa in strada prostii analfabeti de cetateni tiganizati ai acestui oras.

  Răspunde
 8. mihnea1   august 11, 2018 at 7:42 pm

  E atat de plin judetul asta de cinstiti, dar jaful continua atotcuprinzator. O facatura ieftina. Nu m-ar mira sa o dea la pace reclamantul cu vreun decident de la publiserv si sa imparta banii. Doar ca mai stiu si alti Janei.

  Răspunde
 9. constantin   august 12, 2018 at 11:35 am

  Te apuca rasul cand vezi cum anumiti indivizi isi dau cu stangul in celalat picior si jefuiesc bugetul local.Nu sunt de acord ca acel jurist angajat la Publiserv nu putea duce litigiu de munca.De regula consilierii juridici sunt specializati pe litigii de munca si litigii aparute in executarea contractelor economice.A fost o gaselnita sa invoci inainte de judecata recuzarea juristului.De unde stiau ce de la Publiserv ce v-a face Nita.Dar pe cine a avut Nita avocat?Negocierea cu avocatul se face pe fiecare dosar si nu pe intreaga cauza.Nici un avocat profesionist nu-ti cere toti banii odata.Exemple de prosteala sunt mult.Eu cred ca cei de la Publiserv au dorit sa piarda acest dosar iar cineva sa ciupeasca un comision.Cum ar putea unicul actionar al societatii sa faca asemenea cheltuiala fara sa-l intereseze.Pentru ce se primeste indemnizatie de sedinta la societatea in cauza?Nici o instanta de bun simt nu admitea cheltuieli de judecata 18.000 lei pentru o asemenea cauza.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.