Umiliți de CNAIR. Cozi de mașini de peste 6 kilometri, la podul de la Preluca

Home » Atac la nesimțire » Umiliți de CNAIR. Cozi de mașini de peste 6 kilometri, la podul de la Preluca

By admin on august 6, 2018. 5 Comments

Într-o totală indiferență față de cetățeanul plătitor de taxă de drum, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), acea instituție care, sub autoritatea Ministerului Transporturilor, administrează drumurile naționale din țară, îi umilește în continuare pe nemțeni, dar și pe cei care, în această perioadă, tranzitează județul Neamț. Este vorba de acele persoane care circulă pe unul dintre cele mai aglomerate trasee, respectiv porțiunea de DN 15 care face legătura între orașul Piatra Neamț și Bicaz. Ei bine, cozile de mașini spre Bicaz, în zona podului de la Preluca, comuna Pîngarați, pod care se află în reparații de vreo trei săptămâni, au ajuns ieri la o lungime de peste 6 kilometri, timpii de așteptare depășind chiar o oră.

S-a întâmplat duminică seară, când cei care au participat la Ziua Muntelui de la Durău s-a întors acasă. Dacă la prânz, în zona podului, doi angajați coordonau circulația, aseară aceștia dispăruseră. Ce nu au realizat nici cei de la Drumuri Naționale, nici cei de la firma care repară podul, dar nici polițiștii rutieri, a fost programarea proastă a celor două semafoare în raport cu traficul de duminică seara. Astfel, dacă spre Piatra Namț erau, în medie, 5-6 mașini care așteptau la semafor, spre Bicaz coada de mașini trecuse de podul de la Stejaru și se apropia de satul Bocancea, pe o lungime de peste 6 kilometri.

 

Dacă cei de la Drumuri Naționale ar fi dat dovadă de bun simț față de cetățeni, ar fi programat funcționarea semafoarelor în așa fel încât să nu se creeze blocajele care i-au făcut pe mulți să să piardă și o oră așteptând să traverseze podul. Dacă Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, se tot laudă că datorită lui au început lucrările de reparații la podul de la Preluca, și asta după ce mai bine de 3 ani s-a circulat pe un singur fir, ar fi minunat dacă ar lua legătura cu pesediștii săi din Ministerul Transporturilor în vederea urgentării finalizării reparațiilor.

De asemenea, ar fi minunat dacă cei de la CNAIR sau firma care repară podul respectiv ar acorda o mai mare atenție gestionării traficului în zonă. O simplă programare a semafoarelor, de exemplu, nu ar fi dus la blocajele de ieri seară. Nu în ultimul rând, participanții la trafic trebuie să știe că au posibilitatea să sesizeze aceste situații la Poliția Rutieră, pentru că un echipaj de poliție ar fi reușit să fluidizeze traficul la podul problemă de la Preluca.

Daniel MURARU

Citeste si:

(VIDEO) Bătaie de joc! Blocaje în trafic de zeci de minute la podul de la Preluca. Reparațiile se fac la ralanti

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

5 Comentarii la Umiliți de CNAIR. Cozi de mașini de peste 6 kilometri, la podul de la Preluca

 1. V.Vasile   august 6, 2018 at 9:51 am

  Ce-i pasa lui paturica, arde gazul lui, nu ,pentru ca toate cozile de topor, au ridicat labele si au votat 1100 litri de carburant /luna pt. emanat.
  Abia astept sa veniti sa-mi cereti din nou votul gargaragiilor….

  Răspunde
 2. Ion   august 6, 2018 at 10:41 am

  Eu ma si mir cum de-i mai rabdă pămîntul! Huuuuooooo, mizerabililor, numai la buzunarul vostru vă gîndiți! Încă putin si veti da socoteală, ordinarilor!

  Răspunde
 3. Doina State   august 6, 2018 at 5:29 pm

  O ora si 5 minute la coada la podul de la Preluca. Evident, nu lucra nimeni.Asteptarea asta mi-a adus aminte de mesajul transmis prin placutele de inmatriculare in Suedia a autoturismului marca Audi. N-am nimic altceva de adaugat decat afixul “multa”. Tot PSD dar mai ales laudarosului de la CJ care nu scapa nici o ocazie sa se pozeze printre fiare si crengi si sa se laude si sa minta.

  Răspunde
 4. mihnea1   august 6, 2018 at 6:55 pm

  Acesta este respectul fata de platitorii de taxe. Ne dispretuiesc si ne desconsidera. Se plimba cu jeep pe banii nostri, se lauda pe banii nostri, deconteaza totul pe banii nostri, da pomeni la biserici din banii nostri, merge in strainatate pe banii nostri. Ca si cum nu ar fi suficient ca e un trantor pe banii nostri, mai si fura din banii nostri. De fiecare leu furat sau cheltuit abuziv sa va cumparati lumanari. Absolut toti cei care furati si distrugeti tara.

  Răspunde
 5. dan   august 9, 2018 at 3:29 pm

  sat BOCANCEA NU EXISTA MACAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.