Tăcere suspectă a primarului inculpat Chitic în scandalul gunoaielor

2
547

 

În urmă cu două săptămâni, publicația atacul.ro dezvăluia, în exclusivitate, faptul că tone de deșeuri adunate de pe Lacul Bicaz au fost transportate la depozitul ecologic de la Piatra Neamț. Astfel, firma Rossal SRL Roman, care administrează împreună cu SC Salubritas depozitul ecologic de la Piatra Neamț, a încălcat protocolul, primind deșeuri din afara orașului, lucru absolut interzis. Explicația este simplă, și anume că depozitul din anexa Vânători trebuie să deservească exclusiv municipiul Piatra Neamț. A fost o condiție impusă de către finanțatori, respectiv Uniunea Europeană și Guvernul Danemarcei, care au atras atenția că în cazul în care se încalcă protocolul vor cere returnarea sumelor investite. Iar acestea nu sunt deloc mici. Vorbim de o contribuție de 10,4 milioane de euro a Uniunii Europene și de 2,21 milioane de euro, banii Guvernului Danemarcei. De asemenea, bugetul orașului a contribuit și el cu 2,3 milioane de euro, iar Guvernul României cu 2,4 milioane de euro. În cazul în care principalii finanțatori ar solicita returnarea sumelor investite ca urmare a încălcării protocolului, respectiv depozitarea deșeurilor aduse din zone din afara orașului, Primăria Piatra Neamț va avea o problemă gravă. Acum două săptămâni, publicația atacul.ro prezenta un document care demonstra că la depozitul ecologic de la Piatra Neamț au fost depozitate tone de deșeuri culese de pe luciul de apă al Lacului Bicaz. Inculpatul Dragoș Chitic (FOTO), primarul orașului Piatra Neamț, declara atunci că a cerut compartimentului de specialitate să facă o anchetă pentru a stabili dacă la depozitul ecologic a ajuns sau nu gunoi din alte zone. Bănuim că două săptămâni au fost mai mult decât suficiente pentru a ajunge la o concluzie, mai ales că probele prezentate de atacul.ro sunt elocvente. Vorbim de un document al Gărzii de Mediu care arată, fără echivoc, că firma Eco Riviere Total SRL a depozitat tone de deșeuri la depozitul de la Piatra Neamț.

Ei bine, primarul orașului Piatra Neamț, pe care procurorii anticorupție îl acuză că s-a înhăitat cu mafia terenurilor care a devalizat acest oraș, preferă să nu comenteze subiectul de maxim interes pentru comunitate. În primul rând, edilul a refuzat și refuză să răspundă la întrebarea: Ce riscă orașul Piatra Neamț dacă se constată că la depozitul de deșeuri au fost aduse gunoaie din alte zone? De asemenea, Chitic a refuzat să spună și cine este responsabil pentru aceste fapte. În urmă cu două zile, l-am contactat pe primar și l-am rugat să ne comunice care este rezultatul verificărilor pe care le-a dispus în urmă cu două săptămâni în scandalul deșeurilor. Ei bine, Dragoș Chitic nu ne-a răspuns nici până la această oră, deși avem confirmarea că mesajele pe care i le-am transmis au fost citite. Este foarte posibil ca programul primarului de Piatra Neamț să fie foarte încărcat, mai ales că peste trei săptămâni va avea loc primul termen al procesului în care este judecat pentru fapte de corupție și trebuie să-și pregătească apărarea. De asemenea, este foarte posibil ca primarul să fie foarte ocupat și cu apărarea în ancheta penală privind finanțarea echipei Ceahlăul Piatra Neamț, dosar în care are, cel puțin deocmadată, calitatea de suspect. Nu în ultimul rând, după cum spun sursele atacul.ro, este foarte probabil ca inculpatul Dragoș Chitic să fie audiat de procurorii DNA și în alte dosare. Publicația atacul.ro va prezenta, în curând, informații explozive privind afacerile mafiei terenurilor care și-a făcut de cap ani întregi în Piatra Neamț. Atacul.ro va arăta cum a cumpărat un om de afaceri pietrean, cu un 1 milion de lei, un teren al unei firme din subordinea Consiliului Local Piatra Neamț pe care, ulterior, l-a vândut cu 13.748.990, 40 lei. Toate astea în mai puțin de un an, profitul fiind de….3,8 milioane de euro. „Tunul„ se înregistra în epoca portocalie, când orașul Piatra Neamț era condus de Pinalti și gașca sa.

(Sursa Foto: facebook.com)

Daniel MURARU

Citeste si:

Gafă! Primăria Piatra Neamț riscă să returneze milioane de euro. Primarul Chitic, bătaia de joc a reprezentantului firmei Rossal

Magistrații au stricat concediile inculpaților din dosarul „Mafiei schimbului de terenuri”. Primarul Chitic, judecat pentru fapte de corupție

Mafia schimburilor de terenuri din Primăria Piatra Neamț. Tarlaua care l-a băgat pe Chitic în „malaxorul” DNA

Primarul Chitic a fost trimis în judecată de DNA. Edilul inculpat: „Încălcarea legii este străină pentru mine”

Ancheta DNA pe finanțarea FC Ceahlăul. Chitic spune că-i țânțar, procurorii că-i armăsar. Edilul e cercetat penal

Începe „hora penală” la Primăria Piatra Neamț. Primarul Chitic: „Văd că se încearcă să se facă din țânțar armăsar!”

Spre știință primarului Chitic: Golănia nu are culoare politică

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Diana 3 august, 2018 at 17:27 Răspunde

    Va mira? Primaria Piatra Neamt e condusa de slugi ale lui sosetica si nu vor sa deranjeze finantatorul de la gunoaie. Prefera sa blocheze primaria prin faliment si sa puna populatia la plata decat sa le impute gastii de hoti.

  2. Vladimir 6 august, 2018 at 11:17 Răspunde

    Chitic face ce stie mai bine, tace si face! Subaltern al unui „mare” om de afaceri din acest județ, care deține probabil jumatate din orasul Piatra Neamt, face jocurile murdare pt a se îmbogăți el si celălalt. Fraierimea si ea tace ca n-are sînge în instalație sa iasă cu parul! Businessmanul mai e si sef pe la Bucale! Tot pe afaceri! Ca de asta au ajuns inculpați, de cinstiți ce sunt! În timp ce orasul asta pute a hazna! La puscărie cu voi, derbedeilor!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.