Primar „executat” de Poliția Rutieră. A fost prins gonind cu 112 km/h în localitate

4
593

Primarul comunei Zănești, considerat de unii ca fiind bun prieten cu șeful Poliției Neamț, comisarul șef Paul Tablan, a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, din cauza vitezei. Așa zisa „prietenie” cu șeful Poliției Neamț, dar nici gradul de rudenie cu un fost polițist care a lucrat pe la DNA Bacău, nu l-a ajutat pe Ioan Filip care a fost depistat conducând în localitate cu  o viteză de 112 km/h, adică cu 62 km/h peste limita admisă. Filip (FOTO) a reușit această „performanță” săptămâna trecută (miercuri dupa amiaza) la volanul unei mașini de teren.

Primarul venea dinspre Bacău, iar în comuna Costișa, unde limta maximă de viteză este de 50 km/h, mașina condusă de el a fost depistată circulând cu o viteză de 112 km/h. Acest lucru i-a fost adus la cunoștință de un echipaj al Poliției Rutiere care l-a oprit la intrarea în orașul Roznov. Sursele noastre afirmă că cel care i-a venit de hac primarului este noul aparat radar tip pistol, intrat recent în dotarea „rutieriștilor” nemțeni. Cum primarul Zăneștiului a fost depistat conducând cu o viteză mai mare cu 50 km/h decât limita admisă pe sectorul de drum respectiv, polițiștii rutieri i-au reținut permisul în vederea suspendării. În astfel de situații, Codul Rutier prevede suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile, plus aplicarea unei amenzi din clasa IV (1.305-2.900 lei). Odată cu reținerea permisului de conducere, polițiștii i-au eliberat lui Ioan Filip o dovadă înlocuitoare valabilă 15 zile. Dovada ține locul permisului de conducere. Procesul verbal de contravenție poate fi contestat la judecătorie, iar pe perioada procesului contravenientul poate conduce autovehicule. De asemenea, cei care ajung în această situație (suspendare 90 de zile a permisului pentru viteză) și nu sunt începători, iar în ultimii doi ani nu au mai avut suspendat dreptul de a conduce autovehicule, iar în ultimii trei ani nu a mai beneficiat de reducerea perioadei de suspendare, au posibilitatea să reducă perioada de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule de la 90 la 30 de zile. Acest lucru se face prin susținerea unui test cu 15 întrebări, din care trebuie să răspundă corect la 13 dintre ele. Pe de altă parte trebuie spus că există posibilitatea ca procesul verbal de contravenție să fie anulat de către instanță, iar odată cu el și măsurile dispuse de către polițiști, situație în care contravenientul rămâne cu permisul în portofel, iar amenda se anulează.

Daniel MURARU

Citeste si:

Deputatul Leoreanu, probleme cu Poliția Rutieră. Cu ce viteză a fost depistat de radar?

Poliția Rutieră, învinsă de deputatul Leoreanu. Cum a scăpat parlamentarul de suspendarea permisului de conducere și de o amendă usturătoare

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Dinu 25 iulie, 2018 at 15:33 Răspunde

    ”susținerea unui test cu 15 întrebări, din care trebuie să răspundă corect la 30 de zile. ” ??
    La ce sa raspunda?

    Admin.: Corectat…

  2. Mihai 27 iulie, 2018 at 12:05 Răspunde

    SUNT CURIOS DACĂ ACEASTĂ captură a poliției sau această acțiune hai să-i zicem,va scădea numărul de accidente care se petrec pe drumurile publice.Că așa să stea la pândă poliția cu tot felul de aparate nu e bine…De aceea mă bucur nespus de mult că se promulghează legea prin care astfel de pândaci ai poliției va trebui să anunțe cu doi km înainte unde este radar.Punct.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.