Răspuns după creșterea prețului apei: În iulie, Romanul va renunța la Apaserv pentru Apavital Iași

10
938

Lovitură cumplită pentru compania județeană Apaserv SA, firma care deține monopolul în județul Neamț pe tot ceea ce înseamnă alimentare cu apă și servicii de canalizare. Creșterea prețurilor apei și canalizării, ce va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie, va dăuna grav viitorului companiei. Și asta pentru că Municipiul Roman va renunța la serviciile Apaserv, urmând ca romașcanii să cumpere apă de la Apavital Iași. Discuții în acest sens au mai fost, iar cei de la Apavital SA au avut grijă să vină la Roman și să prezinte aleșilor locali avantajele pe care locuitorii orașului le vor avea dacă le devin clienți. De asemenea, o delegație din cadrul Primăriei Roman, condusă de primarul Lucian Micu, a vizitat Apavital Iași pentru a analiza sistemul după care funcționează operatorul de apă și canalizazare din județul vecin. Așadar, discuțiile privind renunțarea romașcanilor la furnizorul de apă și servicii de canalizare nemțean Apaserv au demarat în primăvara acestui an, după ce au apărut informații că Apaserv intenționează să scumpească apa și canalizarea. Reprezentanții Primăriei Roman s-au întâlnit cu cei ai Apavital Iași și au așteptat în zadar o contraofertă a celor de la Apaserv SA. Ba mai mult, Apaserv SA a majorat prețurile apei și canalizarii, clienții companiei (persoane fizice) urmând să plătească, de la 1 iulie, 8,36 lei/mc apă și canalizare, cu 90 de bani mai mult decât în prezent. În acest moment, Apavital Iași încasează 6,72 lei/mc apă și canalizarea, adică cu 1,64 lei mai puțin decât Apaserv SA Neamț.

Invitată la postul de televiziune Roman TV, la emisiunea Radar TV, Claudia Matei (FOTO), consilierul personal al primarului Lucian Micu, a spus că Romanul va renunța la Apaserv până în luna iulie, cel târziu august: 

„Într-un fel sau altul, în luna iulie Romanul va renunța la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Adi Aqua Neamț si va trece la ARSACIS (Adunarea Generală a Asociaţilor din cadrul Asociaţiei Regionale a Serviciilor Apă Canal Iaşi) și va schimba operatorul Apaserv SA Neamț cu Apavital Iași în baza negocierilor pe care domnul primar le-a purtat de la începutul anului cu cei de la Apavital. Compania ieșeană, apropo de diferența de management, este de acord și să preia o parte din presupusele  cheltuieli de desprindere pe care ar trebui să le suporte Romanul”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consilierul primarului a mai precizat că reprezentanții municipalității romașcane au așteptat, după ce au avut întrevederi cu cei de la Apavital Iași, o contraofertă din partea Apaserv, însă aceasta a venit sub forma majorării prețurilor apei și serviciilor de canalizare. Schimbarea furnizorului de apă și canalizare nu va fi o problemă atât de mare din punct de vedere tehnic, afirmă cei care au studiat problema, și va fi un mare câștig pentru romașcani, aceștia urmând să plătească mult mai puțin pentru apă și canalizare. Probleme vor avea, în schimb, cei de la Apaserv care, odată cu trecerea Romanului la furnizorul ieșean, va pierde câteva zeci de mii de clienți, ceea ce va însemna enorm pentru compania județeană. Există voci care afirmă că Apaserv va da în judecată Municipiul Roman în cazul în care va deveni clientul Apavital Iași și va cere să i se plătească contravaloarea investițiilor făcute de către compania nemțeană în zona Romanului. Se pare că Apavital ar fi dispusă să suporte aceste costuri, la mijloc fiind vorba doar de sumele plătite de Apaserv cu titlu de cofinanțare. Este clar că se anunță vremuri grele pentru Apaserv SA Neamț, mai ales că și Dragoș Chitic, primarul orașului Piatra Neamț, a declarat că studiază posibilitatea schimbării operatorului nemțean cu acelasi Apavital Iași. Afirmația primarului Chitic a fost făcută în contextul în care Apaserv SA anunțase intenția de majorare a tarifelor, lucru care s-a întâmplat săptămâna trecută.

Despre Apavital Iași se spune că este o companie manageriată profesionist, cu o conducere stabilă și fără influențe din zona politicului. La Apaserv SA, lucrurile stau cu totul altfel, factorul politic având un cuvânt de spus în tot ceea ce înseamnă conducerea companiei. Apaserv a fost jefuită pe vremea PDL-ului, iar acum a venit timpul ca și PSD să facă același lucru. Conducerea companiei este asigurată de oameni apropiați PSD-ului, iar în ultimul timp mai toate compartimentele au primit „sânge proaspăt”, adică s-au trezit cu angajați noi, mulți dintre ei foști lipitori de afișe la PSD.

 

Daniel MURARU

Citeste si:

Sufocată de „căpușe”, Apaserv face demersuri pentru scumpirea serviciilor: apa cu 8%, canalizarea cu 15%

Prețul apei va crește după ședința ADI Aqua Neamț. Nicio reacție din partea asociațiilor de proprietari

Atacul.ro a avut dreptate. Au scumpit apa!

Iată ce apă bem! Fecale în Lacul Bâtca Doamnei

PSD VREA MUSAI CONTROLUL ASUPRA APASERV SA. DUGHIR NU SE LASĂ ȘI „I-A FĂCUT LA DNA” LUI ARSENE

PSD-UL A ÎNCEPUT BĂTĂLIA PENTRU CIOLAN LA APASERV SA. LEAFĂ NESIMȚITĂ DE DIRECTOR: 14.000 DE LEI PE LUNĂ

Ex-subprefectul Neculae, „premiat” de Apaserv SA că s-a pensionat: 3 salarii de bază, deși era angajat de o lună

Jaf la Apaserv SA. Liberalul Căpraru a vândut companiei lapte praf la preț dublu

Un fost ofițer SIPI, membru în CA la Apaserv

Trai de nabab la Apaserv! Angheluță și membrii CA, buget de salarii cu 50% mai mare decât anul trecut

Drept la replică la articolul “Trai de nabab la Apaserv! Angheluță și membrii CA, buget de salarii cu 50% mai mare decât anul trecut“

Revoltător! Locul unde Apaserv pierde 150 mc de apă pe oră! Cine o plătește?

Apaserv confirmă dezvăluirile atacul.ro. Pierderile de apă, ținute la secret

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

  1. Unul oarecare 18 iunie, 2018 at 19:22 Răspunde

    Vad ca este multa vorbaraie si multe comentarii mai mult ori mai putin avizate. Ce lipseste, insa, este pozitia, punctele de vedere ale actorilor principali. De cand se tot vorbeste despre Apavital Iasi si Apa Serv Neamt, fara ca nimeni sa intrebe ce si cum direct de la sursa… Dle Muraru, de ce nu va duceti dvs., in calitate de ziarist de presa scrisa si TV, sa faceti cate un interviu, pe rand, cu sefii celor doua companii: directori, presedinti de consilii de administratie, ce functie are fiecare. Iar daca interviurile acestea ar fi si filmate si difuzate si la TV, cu atat mai bine. Ca nu cred ca va costa chiar asa mult cate un drum pana la sediile celor doua firme, nu? Ori poate ii invitati pe ei sa vina la dvs., sa le luati interviurile in studio. Si, ca sa respectam regulile de politete, parerea mea este sa incepeti cu cei de la Apavital, aceasta adevarata Fata Morgana a momentului.

    • mihnea 19 iunie, 2018 at 13:25 Răspunde

      Prietene, la cei de la Apa Serv nu le da voie partidu sa vorbeasca, ii fereste de vazul lumii sa nu se faca de ras precum ministru Cauciuc

  2. Georgiana 18 iunie, 2018 at 23:40 Răspunde

    De ce nu spuneti adevarul pana la capat, ca toti, de la toate partidele au scumpit mereu apa, chiar si pe vremea cand domnul Tarata conducea Consiliul Judetean Neamt?
    Un punct de vedere foarte pertinent si corect documentat si expus il gasiti la domnul Iosub

      • Vasile 19 iunie, 2018 at 14:01 Răspunde

        Nu stiam cine duhneste pe-aici a tocatura de hoit de cal cu usturoi chinezesc si bere la halba de Videle…O fi si asta vreo tricolora analfabeta care-si asteapta randul sa intre la Sultan ca sa-si ofere fruptul social-democrat pe canapeaua de la usa mariei-sale…

  3. V.Vasile 19 iunie, 2018 at 09:31 Răspunde

    Aoleu , mai presdinte tudorele, pleaca un client important….
    Nu mai rupi camasa de pe tine cum mimai in campanii cand se propunea scumpirea cu 4 bani ?
    Ipocritilor, aviz favorabil mai fosilelor…

  4. Unul oarecare 19 iunie, 2018 at 09:46 Răspunde

    Este in mersul lucrurilor ca produsele sa se scumpeasca. Numai ca unii scumpesc mai des si mai mult, altii mai putin. Problema principala este alta: ce se intampla cu banii scosi in plus, pe mainile cui ajung si ce se face cu ei. Ca una este ca banii sa fie gestionati prin ordin de la Marele Partid, ca sa fie dirijati spre firmele prietene si de acolo sa ajunga in buzunarele cine stie cui, si complet alt lucru este ca banii sa fie bagati in investitii, in reparatii facute cu cap si cu responsabilitate. Iar la Apa serv prioritatea nu pare a fi treaba facuta cu cap, ci sa ascunda gunoiul sub pres. Nu mai devreme decat duminica, tot aici, a iesit la suprafata adevarul cu privire la pierderea imensa de sub podul de la Sarata. Daca este adevarat ce scrie in articol, ca se pierdeau 150 mc/ora, faceti un calcul simplu: intr-o zi se pierdeau 3600 mc, iar intr-un an 1314000. La preturile actuale, nemajorate (7,5 lei/mc), asta inseamna ca zilnic se scurgeau la canal 27000 de lei sau 9855000 anual. Cati in tara asta isi permit sa piarda senin aproape 300 de milioane de lei zilnic?

    • valisor 19 iunie, 2018 at 11:00 Răspunde

      Păi mai întâi e asistații social, care oricum își primesc banii. Deși mulți dintre ei miorlăie că trăiesc în sărăcie, că „jos hoții și corupții!” de mai-mai că-ți vine să-i crezi că-s sinceri, totuși se constituie într-una dintre cele mai puternice legiuni, de departe mai puternică decât legiunea de interlopi, în armata ciumei roșii. În momentul în care ar vedea că ești pus pe a spune halt! la a-i mai lăsa să trândăvească prin crâșme din munca ta, n-ar pregeta că când și cum să-ți ia jugulara. Deci, dacă ei sunt „salariați” cu venit fix, probabil că banii în plus se sting pe amenințări noi din livada de cocotieri.
      Hai mai bine să astupăm cu parul scurgerea ș-om socoti mai încolo pagubele de până aici!

  5. Stefan 23 iunie, 2018 at 09:28 Răspunde

    La Apa-Serv pretul este de 3,56 lei/mc la apa si 3,04 lei/mc pentru canalizare, in total 6,6 lei/mc.La Apa -Vital pretul e de 5,93 lei/mc, deci diferenta e de vreo 10%.Se pare ca amandoua societatile vor mari tarifele, asa ca , probabil, va fi mult zgomot pentru nimic!

    Admin.: Asa este, ambele companii vor mari tarifele de la 1 iulie. Dupa scumpire, Apavital va avea pretul mai mic cu 1.23 lei/mc apa si canalizare (TVA inclus) decat Apaserv.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.