Arsene, cu fotograful după el la căpătâiul Părintelui Iustin Pârvu

10
893

Pe 16 iunie s-au împlinit cinci ani de la moartea părintelui Iustin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă, un bun prilej pentru Ionel Arsene, președintele inculpat pentru fapte de corupție al Consiliului Județean Neamț, să încerce să mai spele din imaginea șifonată de evenimentele penale recente. Și unde putea să facă acest lucru, dacă nu la Mănăstirea Petru Vodă, la căpătâiul părintelui Iustin Pârvu. Urmărit îndeaproape de actualul stareț al mănăstirii, părintele Hariton Negrea cel care, însoțit de Oana Bulai, l-a vizitat acum câteva luni pe inculpatul Arsene în arestul IJP Neamț, după ce mai marele județului a fost arestat preventiv, Ionel Arsene s-a lăsat fotografiat la căpătâiul părintelui Iustin. Acum nu știm dacă pozele au fost realizate de omul plătit din banii CJ-ului sau cu aparatura instituției, însă știm că vizita lui Arsene la Petru Vodă a fost marcată printr-o postare pe rețelele de socializare din mediul online. Responsabil cu această sarcină a fost Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș, târgnemțeanul care este consilier personal al președintelui, dar și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Formularea din mesajul postat pe Facebook a fost sancționată de către cititori, aceștia având grijă să ni-l pună și nouă la dispoziție.

„Se împlinesc cinci ani de la nașterea întru viața veșnică a vrednicului nostru stareț și duhovnic, Părintele Iustin Pârvu. Să ne rugăm și să ne amintim astăzi faptele, vorbele sale și poate astfel vom reuși să ne mai alinăm dorul de Părintele Iustin, un adevărat mărturisitor al credinței sale și aprig iubitor de neam, țară și unitate. Veșnică pomenire Părintelui Iustin Pârvu”

„Naștere întru viață veșnică??? Cum vine asta! Este prima dată când aud”, s-a arătat indignat un internatut. Un altul l-a întrebat pe Arsene dacă i-a plăcut cum arată drumul național DN 15 Piatra Neamț-Poiana Teiului, un traseu turistic care arată ca după război. O doamnă a comentat: „Rogă-te, poate te ajută să scapi de belea. Dar nu de fațadă ca să fii filmat să pari credincios”, pe când un alt internaut, pe un ton mai dur, a postat: „Și zici că ai găsit locul unde să dai cu capul până îți sar moaștele?”

Nu știm dacă autorul mesajului cu „Naștere întru viață veșnică” a fost Bărbuleț, consilierul care a distribuit postarea cu Arsene la Petru Vodă, însă suntem aproape siguri că „vina” nu a aparținut președintelui judecat pentru coruptie.

În concluzie, nu am putea spune decât că decent ar fi fost ca Arsene să se reculeagă în liniște la căpătăiul părintelui Iustin Pârvu, așa cum îi stă bine oricărui credincios. A pupa icoane sub tirul blițurilor aparatelor foto nu face decât să te ducă cu gândul la fățărnicie.

(Sursa Foto: Facebook.com)

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

  1. Diana 18 iunie, 2018 at 16:00 Răspunde

    Individul e bolnav rau. E din tagma celor care cred ca pacatele se pot ierta platind. Adica poti insela, poti fura, poti minti, poti sa te joci cu destinele oamenilor sau ameninta pe oricine nu devine sluga, poti sa te crezi Dumnezeu si sa te comporti ca un vataf, apoi platesti acatiste sau aloci bani din banii dragilor nemteni si scapi de toate. Dar lui nu poti sa-i ceri altceva ca nu duce. Nici macar nu realizeaza ca preotii il baga in seama atat cat poate aloca bani pentru bisericile lor. Cand nu va mai putea face asta, in curand, nu va valora mai mult decat un biet credincios care nu reprezinta prea mult pentru cler. Asa crede, in micimea lui, ca e iubit de dragii nemteni. E bolnav omul. Si, da, dle Muraru, fatarnicia e un pacat, dar asta o puteti explica unui om inteligent sau cu adevarat credincios, nu lui. Numai faptul ca se crede ctitor de biserici doar din banii nostri, spune totul despre acest personaj fara scrupule. Ce sa mai spunem despre masinile si oamenii pe care-i cara dupa el ca sa-si materializeze ideile bolnave. Tot pe banii nostri. Ma intreb oare ce ar zice daca ar auzi cum vorbesc majoritatea preotilor despre el? Trece la musulmani.

    • valisor 18 iunie, 2018 at 20:58 Răspunde

      Așa e, ai dreptate, adică zic că bine-i zici, că și eu cred că nu e deloc o formă de credință, nici măcar una degenerată din ceva foarte primitiv. E doar teatru caraghios de prost jucat. Și totuși, deși e foarte la vedere, sunt îngrijorător de mulți „șoimi ai popii” care să-i considere cuvioasele șosete cu prea patetică bunăvoință. Asta se întâmplă în paguba lor și contorționarea noastră care nu știm să-i contrăm prin prezența la urne cu dreapta ștampilă în mâna… în orice mână.

    • valisor 18 iunie, 2018 at 21:11 Răspunde

      Vezi și cum o zici! că prin comparație rezultă că părintele Iustin ar fi fost un corupt nenorocos. Da, sigur că nu zici că la fel, ci tot atât, dar cât ca deopotrivă se poate citi și așa de către un cârcotaș tâmpit ca mine care mă bagă mintea în *ăcat.

  2. Pricina 18 iunie, 2018 at 19:45 Răspunde

    Poate se enerveaza parintele Iustin si se scoala din „viata vesnica” sa-i tufleasca la (***) cu carmol intre faruri, sa i le indrepte…

  3. V.Vasile 19 iunie, 2018 at 09:04 Răspunde

    Doamne, cata ingaduinta ai fata de acest ipocrit…
    Cu cata ,,piosenie,, atinge el cele sfinte, cu mainile sale murdare.
    Si pe Dumnezeu incerci sa-l pacalesti mai cocalarule ?
    Apropo de fotograf, taina rugaciunii tine de educatie , bun simt. Despre facaturile tale (in taina) sper sa avem stiri si imagini, cat mai curand.

  4. cineva 19 iunie, 2018 at 09:15 Răspunde

    Doi ticalosi, si el si Hariton- numit staret cu forta, sub presiune pe patul de moarte, de vrednicul nostrum Parinte! Numit de seful lui teofan, se intelege!

  5. cineva 19 iunie, 2018 at 10:48 Răspunde

    Hariton este securest, e plin de securisti la Petru Voda de pe vremea Parintelui. Dansul stia dar spunea ca nu are ce face, daca-i da afara vin altii mai rai. Ati vazut filmuletul cand Teofan il oblige pe parinte sa precizeze care Hariton- pentru ca mai este un Parinte Hariton la Poiana Teiului, trebuia sa spuna Hariton de la Durau! Ticalosi e putin spus, nu au frica de Dumnezeu!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.