Apaserv confirmă dezvăluirile atacul.ro. Pierderile de apă, ținute la secret

Home » Atac la nesimțire » Apaserv confirmă dezvăluirile atacul.ro. Pierderile de apă, ținute la secret

By admin on iunie 17, 2018. 6 Comments

Compania Apaserv, prin Compartimentul Comunicare, confirmă dezvăluirile din articolul „Revoltător! Locul unde Apaserv pierde 150 mc de apă pe oră! Cine o plătește?”, publicat de atacul.ro joi, 14 iunie. Un lucru au „uitat” cei de la Apaserv SA să comunice, respectiv cantitatea de apă care se pierde la avaria de sub podul de peste râul Sarata. Specialiștii companiei afirmă, neoficial, că pierderea este de 150 metri cubi pe oră, cantitatea fiind apreciabilă. Așadar, în ziua în care am publicat articolul, am cerut conducerii Apaserv SA un punct de vedere cu privire la avaria de pe strada Petru Movila nr 134, solicitând, totodată, să ni se precizeze de când există această avarie, care sunt pierderile, cine le suportă, dacă și când va remedia compania problema. La câteva ore după publicarea articolului, Apaserv SA, sub semnătura directorului general Vlad Angheluță, ne-a transmis răspunsurile la întrebările noastre. Cum spuneam, cei de la Apaserv au omis să ne spună ce cantitate de apă se pierde în zona respectivă, însă a dat asigurări că acestea sunt suportate de către companie. Așa cum preciza și atacul.ro, aspecte confirmate de către companie, avaria de pe Petru Movilă este veche și nu s-a putut interveni din cauză că strada a fost supralărgită cu fonduri europene și se afla în garanție. Numai că lucrarea a ieșit din garanție în octombrie 2016, iar după această dată avaria putea fi remediată. În curând, se împlinesc 2 ani de când Apaserv putea să rezolve problema și nu a făcut-o. Și, uite așa, în fiecare zi, compania, care din cauza secetei lansa, nu cu mult timp în urmă, apeluri către populație să consume rațional apa, pierdea 150 mc apă potabilă pe oră. Conducerea Apaserv mai precizează că se caută soluții pentru înlocuirea tronsonului de tuburi PREMO cu tuburi metalice.

„Orice retea publica de transport a apei potabile are pierderi tehnologice care depind de o serie de factori: materialele din care este confectionata conducta, vechimea in exploatare, presiunea de lucru, s.a. Situatia prezentata in solicitarea dvs., face referire la o pierdere tehnologica datorata unei garnituri a tubului PREMO. Precizam faptul ca acesta conducta  a fost montata in anul 1965 si necesita cu siguranta inlocuire pe o lungime mai mare. Supralargirea strazii din zona Petru Movila ne-a impiedicat sa realizam aceasta inlocuire, datorita conditiilor specifice ce se aplica in cazul finantarii prin fonduri UE. Se analizeaza o solutie de inlocuire a unui tronson de tuburi PREMO cu tuburi metalice. Momentul interventiei va fi anuntat in mass-media. Cu privire la pierderile tehnologice, mentionam ca acestea sunt suportate de companie si  reglementate prin Regulamentul serviciului de alimentare cu apa si de canalizare”, arată Compania Apaserv SA.

Daniel MURARU

Citeste si:

Revoltător! Locul unde Apaserv pierde 150 mc de apă pe oră! Cine o plătește?

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

6 Comentarii la Apaserv confirmă dezvăluirile atacul.ro. Pierderile de apă, ținute la secret

 1. Ionica stoian   iunie 17, 2018 at 4:35 pm

  desteptul care a spus ca pierderea de la sarata este o pierdere tehnologica este o nulitate dpdv profesional. Alo!!!Nulitate, pierderea tehnologica e aceea cantitate de apa care se foloseste in procesul tehnologic nu curge aiurea pe strada, nulule!!! Esti demn de toata mila.Ce cauti acolo? Sau ti-a dictat asta Dominte sau Monda-(***) sau Puscasu-(***) sau anonimul ceferistul? Crezi ca toti cititorii acestui ziar si toti cetatenii acestui oras sunt analfabeti ca tine? Cica “pierdere tehnologica datorata unei garnituri de cauciuc”.Asta imi aminteste de ministrul cauciuc de la economia lui peste prajit. Sunteti o adunatura de incompetenti aruncati cu furca in institutiile statului.

  Răspunde
 2. Doina State   iunie 17, 2018 at 5:19 pm

  Pai daca conducta e din 1965 si’necesita inlocuire” inseamna ca pierderea nu-i “tehnologica” ci e pur si simplu pierdere accidentala dom derector. Cine v-a facut temele?Cum adica “pierderile tehnologice depind de materiale si presiuni de lucru”?. Nu dom derector. La constructia instalatiei , proiectantul prevede acele materiale (in cazul de fata au fost alese)care sa reziste la presiunile necesare. Nu se pun intai materialele cu furca, asa cum pune dom Arsene directori la institutii si apoi spunem ca”pierderile tehnologice” depind de materiale.
  Prietene, director de la Apa Serv, afla ca acele”tehnologice ” cu care ne aburesti se numesc CONSUMURI TEHNOLOGICE. Nu da vina pe consumuri tehnologice cand e vb de pierderi din proasta intretinere sau alte cauze. Consumurile sunt planificate(ex. spalare rezervoare inmagazinare, spalare conducte dupa interventii, metantancuri, deznisipari,bazine de linistire etc.). La voi este vb de o pierdere accidentala pe care nu o puteti rezolva din cauza ca acest lucru ar insemna oprirea captarii si lasarea fara apa a orasului. Iar voua va este teama de asta. Va e teama sa nu va lapideze cetatenii si sa scada in sondaje PSD. Asa ca mai bine mariti tariful, ca pensionarii sunt PSD isti si li s-au marit lefurile, deci au cu ce plati “pierderile tehnologice” Punct.

  Răspunde
 3. Petrica Badalau   iunie 17, 2018 at 5:59 pm

  Sigur raspunsul de la Apa S nu a fost conceput de Norocel?Doamne, cata manipulare si cati prosti inghit aceste dejectii pe care conducerea apa serv le numeste raspuns si crede ca a dat bomba la camara cu acest ‘raspuns” . Sa va fie rusine!Adica curge apa pe toate drumurile ca asa e tehnologic. Probabil asa e Targu Neamt.

  Răspunde
 4. florentina   iunie 17, 2018 at 6:48 pm

  Ce minciuni ordinare Cum sa fie “pierderile” tehnologice suportate de companie? Totul este cuprins in tarif mincinosule. De unde le suporta compania nestiutorule mincinos? Aduceti voi bani de la Targu Neamt? Mincinosilor!Citeste tariful mincinosule nestiutor si vei vedea ca unul dintre cheltuieli este “apa tehnologica”. Deci e platita mincinosule nestiutor!!!!!!!Iar pierderile sunt deasemeni platite de cetateni mincinosule nestiutor!!!!Voi platiti la Apele Romane apa bruta adica cea captata. O parte din ea o pierdeti pe drum pana la consumatori mincinosule nestiutor.Deci o platiti. Mai platiti si curentul pt extractie si manopera si toate mincinosule nestiutor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Răspunde
 5. Pricina   iunie 17, 2018 at 8:55 pm

  Minciuni tehnologice. pentru astea Arsene ar trebui sai demita urgent pe directori.

  Răspunde
 6. constantin   iunie 18, 2018 at 8:23 am

  De unde sa priceapa Angheluta problemele cu apa.Habar nu are, pe el il intereseaza salarul, spaga si alte venituri.A venit si mos Neculai care o face pe desteptul.Pai a fost manager pe la comuna Alexandru cel Bun si venea de la IJGC Neamt si stia precis treaba cu conducta.In loc sa-i ia cineva interogatoriu iau mai dat trei pensii babane si l-au facut director tehnic pe mosulica.Dute tataie acasa si ai grija de nepoti la fel si veneticii pripasiti pe la Apa Serv.De unde sa cunoasca Puscasu problemele tehnice, el tot timpul a fost un propagandist de partid si are o hartie de electrician.In concluzie sosetica s-a inconjurat de ciurucuri profesionale.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.