Atacul.ro a avut dreptate. Au scumpit apa!

Home » Administratie/Politica » Atacul.ro a avut dreptate. Au scumpit apa!

By admin on iunie 13, 2018. 6 Comments

 

Așa cum publicația atacul.ro anunța încă de la jumătatea lunii aprilie, prețurile apei și canalizării, servicii oferite de către compania județeană Apaserv, au crescut substanțial. Compania județeană care a făcut demersuri în acest sens a obținut ieri ultimul aviz, cel mai important de altfel, respectiv acceptul membrilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Neamț. Ședința Adunării Generale a Asociațiilor (AGA) a fost programată pentru luni și reprogramată pentru marți din cauza lipsei cvorumului. Dintre cei aproape 40 de membri s-au prezentat puțin peste 20. Șapte dintre aceștia, spun sursele noastre, ar fi votat împotriva creșterii tarifelor, iar restul (14) a fost de acord cu propunerea Apaserv SA de creștere a prețurilor. Reprezentanții municipiilor Piatra Neamț și Roman au votat împotriva majorării, iar mandatarul Consiliului Județean Neamț în ADI Aqua Neamț, spun sursele noastre, nu a fost prezent la ședință. Și asta în condițiile în care Ionel Arsene declara, nu cu mult timp în urmă, că el nu este de acord cu majorarea prețului apei. Cum decizia luată în ședința Adi Aqua Neamț a fost de scumpire, începând cu data de 1 iulie clienții Apaserv SA vor plăti cu aproximativ un leu mai mult pentru un metru cub de apă/canalizare. Clienții (persoane fizice) Apaserv SA vor plăti 8,36 lei/mc apă și canalizare, cu aproape 1 leu mai mult decât în prezent. Apa potabilă va fi 4,19 lei/mc, iar canalizarea 4,17 lei/mc. În acest moment, tariful practicat de Apaserv SA este de 7,46 lei/mc pentru apă și canalizare. Și uite așa, compania Apaserv SA, o firmă cu o schemă de personal supraîncărcată, cu multe persoane angajate pe criterii politice și de cumătrii, va încasa de la cetățeni mai mulți bani pentru apa chioară pe care o vând. Reprezentanții localităților membre în Adi Aqua Neamț, adică toate acele localități nemțene în care apa și serviciile de canalizare sunt furnizate de către Apaserv SA, au votat, ce-i drept nu toate, pentru majorarea tarifelor. Este evident că mandatarii nu ar fi votat pentru scumpire, dacă nu ar fi avut  „liber” de la șeful pe linie politică. Cu alte cuvinte, contează mai puțin ce vrea cetățeanul și mai mult ce dorește grupul de interese aflat acum la guvernare.

Daniel MURARU

Citeste si:

Sufocată de „căpușe”, Apaserv face demersuri pentru scumpirea serviciilor: apa cu 8%, canalizarea cu 15%

Prețul apei va crește după ședința ADI Aqua Neamț. Nicio reacție din partea asociațiilor de proprietari

Iată ce apă bem! Fecale în Lacul Bâtca Doamnei

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

6 Comentarii la Atacul.ro a avut dreptate. Au scumpit apa!

 1. Diana   iunie 13, 2018 at 10:44 am

  Stiti ce e rau, faptul ca toate nenorocirile astea ne afecteaza pe toti, inclusiv pe cei care nu i-am votat stiind cat sunt de hoti si analfabeti. Daca s-ar fi putut indrepta masurile doar impotriva celor care i-au votat, tare bine ar fi fost. Sunteti multumiti, votanti ai psd, care nu contati deloc pt cei oe care i-ati adus la putere? Ati inteles ca totul e cu girul lui soseta? In timp scurt vor falimenta apaserv-ul.

  Răspunde
 2. V.Vasile   iunie 13, 2018 at 1:15 pm

  Dragii mei nemteni cum va desmiarda parvenitul,sunteti capabili sa trageti la raspundere capusele care au votat scumpirea apei ?
  Cica ne reprezinta interesele insa acesti ghiocei, isi vad doar de interesele lor.
  Cum ramane gargaragiilor cu promisiunile din campanii cand rupeati camasile de pe voi pt. o scumpire cu 4 bani si promiteati eftinirea apei.
  Vorba turcului, hai sictir !

  Răspunde
  • tudor   iunie 13, 2018 at 1:25 pm

   da ce, o m..e nu-i buna?

   Răspunde
   • tudor   iunie 13, 2018 at 1:26 pm

    si daca vrei, suna si bine’o m..e la soseta…

    Răspunde
 3. mihnea1   iunie 13, 2018 at 1:44 pm

  Probabil ati luat in calcul ca ramneti fara spatiu pe site daca lasati deschise comentariile pt (***) Harabagiu. Asta nu inseamna ca nu putem opina aici, de exemplu. Cred ca fotografia in care tine sticla de bautura in mana caracterizeaza pe deplin personajul. Un (***). Observ, mai nou, ca si prietenul lui de bautura si pacanele – Janel, il executa pe (***) prin comentarii. Eu am mai spus candva ca soseta va transforma judetul Neamt intr-o zona de referinta in sens negativ, detronand Vasluiul.
  Intrebare retorica: va dati seama cat de jos am ajuns cu oameni precum arcan si suculet in Parlament, (***) ministru al economiei, OB consilier al premierului, iar (***) norocel strateg al psd-ului. Indrazneste sa crezi.

  Răspunde
 4. Cetatean   iunie 15, 2018 at 4:56 pm

  În Piatra Neamt există vreo conducere, ceva , a asociatiilor de proprietari ? Şi nu mă refer la cea de la Primărie…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.