România este furată de cei ce trebuie să o păzească

3
243

1918 a însemnat mult pentru înaintașii noștri și foarte mult pentru cei ce au făcut România Mare. Pentru prima dată în istorie, provinciile românești s-au unit sau, mai corect spus, au fost unite într-un singur stat, ba am luat și ceva în plus. Cu aproape patru secole înainte, Petru Rareș afirmase că: „Vom fi din nou ce-am fost, ba mai mult decât atât”. Premoniție sau hazardul istoriei? Cred că a doua variantă se apropie mai mult de adevăr, căci în acel an, pentru prima dată în istoria lor, românii au luat mai mult decât ceruseră. Au luat, nu au primit. Aportul armatei române a fost decisiv în Marea Unire, care, fără intervenția ei , ar fi rămas un alt vis sau o altă aspirație nerealizată a acestui popor. Pentru că de cele mai multe ori noi ne-am limitat la vorbe, fără să trecem la fapte.  Viața României Mari a fost scurtă, pentru că împrejurările au fost vitrege, iar conducătorii de atunci au făcut greșeli mari. A greși de câteva ori este omenește, tot noi spunem asta, dar cei ce ne conduc astăzi o fac permanent, ori astea nu mai sunt greșeli, ci acte deliberate pentru care în statele civilizate ești închis pe viață. România de azi, cu toate că a fost micșorată, este încă frumoasă. Privită de la o oarecare distanță pare o tânără atrăgătoare, dar când te apropii de ea vezi că este prost îmbrăcată, murdară și pute. Cei ce trebuie s-o spele și s-o îmbrace așteaptă ocazia să o dea pe ceva șpagă oricui și pe oricât sau să o trimită la produs. Avem multe păcate acumulate de-a lungul istoriei, dar ce se întâmplă acum este unic în istoria Europei. România este furată de cei ce trebuie să o păzească, economia și mediul distruse de niște mamifere cu aspect umanoid care știu ce funcție ocupă, dar nu știu ce trebuie să facă. Exprimarea greoaie în limba română este pentru ei o performanță recompensată cu titluri doctorale și cu mari sume de bani. Aceste vietăți dăunătoare storc și iau tot din pământ, din ape, din păduri, din aer, de peste tot, declarând sus și tare că fac totul pentru țară și popor. Pentru a scăpa de acești prădători, milioane de români au părăsit România centenarului, cei rămași fiind mai ales bătrâni care nu mai pot fugi nicăieri. Pentru că în România de azi mai sunt și câțiva oameni, jivinele antropomorfe și-au făcut legi speciale devenind imune și orice act al lor nu mai poate fi contestat de nimeni. Ce fac ei este infailibil, au devenit un fel de Dumnezei! Panoplia acestor hominizi analfabeți, condusă cu picior de fier furat din fabricile țării de ăla din sudul sărac și fierbinte, este tot mai des colorată de prezența unei arătări pitice, argățoase și plină de sine, care se umflă ca un broscoi râios din balta lui Dragnea. Arătarea mică și umflată va numi funcționarii din justiție, bineînțeles, nu dintre oameni, ci dintre specimenele ciudate din grupul lor.
Numai cine nu vrea nu vede că România centenarului este dărâmată în ritm rapid ce această scursoare puturoasă care distruge tot ce atinge. Ce au făcut românii într-un mileniu, distrug mitomârlele într-un an. Asta da performanță!

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Școala „Ion Creangă” din Humulești, Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. constantin 4 iunie, 2018 at 14:22 Răspunde

    Nu degeaba s-au sacrificat tinerii in 1989,crezand in poveste cu revolutia.Atunci uni hoti si betivi,informati din timp s-au adunat pe la primarii si sub pretextul revolutiei au jefuit si batut pe comunisti si securisti.Dintre ei au „tasnit” emanatii si au preluat puterea.Acum sunt mari revolutionari si primesc moca peste 2000 lei lunar.Acesta este pretul tacerii in legatura cu ce a fost in decembrie 1989.Practicand pricipiul de gasca politica isi aleg reprezentantii.Avem si noi in judet politicieni cu chip de tamp care din paznic a ajuns ministru.Moaca de cauciucar si minte de plastic.Asa am ajuns sa ne fie rusine ca suntem din aceasta zona a tarii.S-au bisnitar marunt de cartier mare lider politic.Aceste mamifere nu stiu decat sa ia s-au sa primeasca.Priviti cine este prim ministru si fugiti.Dar noi batrannii mai comentam mai injuram si nu ne paraasim tara.Asteptam vremuri mai bune ,poate ne iarta si ivan.

  2. maria cocolea 4 iunie, 2018 at 16:33 Răspunde

    Ne-au aruncat in eter prin interpusi protocoale ,Kovesi ,achitări ,portocale ,pentru a distrage atenția de la dezastrul in care ne chinuim ,determinând prostimea să stea cu gura căscată la dezbaterile lor ,fără a mai folosi propriul creier.Au avut grijă sa-și asigure susținerea prin pensiile speciale ale securistilor lui Ceaușescu,sau ale generalilor de armată care supravegheau soldații la scos cartofii ceapeurilor,sau prin salarii galactice bugetarilor si administrațiilor locale .Suntem batjocoriți de birocrația sufocantă ,de mizeria din spitale ,sunt peste 400de localitiți fără medici de familie ,mor oamenii de la sate fără nici cea mai firavă urmă de umanitate datorită lipsei medicamentelor ,mai bine zis a lipsei banilor pentru a-și cumpăra aceste medicamente .În zona noastră ,în schimb se pompează la greu bani pentru sprijinirea bisericilor în loc să fie folosiți in investiții ,căci așa putem manipula populația mai ușor ,sunt o persoană credincioasă ,insă Dumnezeu nu ne-a învățat sa fim proști,ci drepți ,onești ,omenoși .Nu-i nevoie de prea mult efort pentru a vedea de cine suntem conduși ,mă raportez la orașul unde trăiesc Tg.Neamț ,care se află intr-o stare de degradare ,în mizerie ,câini si cersetori peste tot ,nimeni din conducere nu ia vreo măsură ,dar în acelasi timp sunt orase sau localități care au accesat fonduri europene si arată ca niste bijuterii ,dar la conducerea acestor localități nu a fost niciodată PSD-ul.Nu vedem nici o inițiativă deși blocurile la noi arată ca după bombardament ,,acoperișurile cad atunci când e vreo furtună .Mereu ni se spune că nu sunt bani (adevărat că mai mult de jumătate din bugetul primăriei reprezintă salariile),dar evaziunea fiscală este la ea acasă ,ex:în piata agroalimentară dacă ,cumperi ceva nu vei primi bon fiscal niciodată ,verificați ..

  3. Videoton Szekesfehervar 5 iunie, 2018 at 20:38 Răspunde

    Blocurile sunt cladiri private .Ce treaba are statul acolo numai tu stii .
    Cine ii impiedica sa isi faca acoperisul pe proprietari ?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.