Iată ce apă bem! Fecale în Lacul Bâtca Doamnei

Home » Atac la nesimțire » Iată ce apă bem! Fecale în Lacul Bâtca Doamnei

By admin on mai 31, 2018. 6 Comments

Lacul Bâtca Doamnei reprezintă, pentru compania județeană Apaserv, una dintre sursele de apă brută care, după tratare, ajunge în casele nemțenilor. Ne referim aici la locuitorii orașului Piatra Neamț, dar și la cei care au contract cu Apaserv SA din comunele situate în aval de oraș. Discuții cu privire la calitatea apei din Lacul Bâtca Doamnei – captarea de suprafață a companiei Apaserv, au fost și o să mai fie. Ultimul mare scandal a avut loc în primăvara anului 2016, când testele de laborator au scos la iveală faptul că apa din Lacul Bâtca Doamnei este infestată cu bacteria „Clostridium Perfringes”, care produce toxine extrem de dăunătoare pentru oameni. Prezența acestei bacterii în apă are legătură cu mizeria aruncată în apă (stârvuri, fecale etc) de către cei certați cu bunul simț. Acum doi ani, la izbucnirea scandalului legat de apariția bacteriei în apa de la Bâtca Doamnei, autoritățile au afirmat că vor face controale pentru a vedea dacă gospodăriile amplasate pe malul lacului aruncă sau nu gunoaie și dejecții în apă. Ei bine, după rezolvarea problemei cu bacteria, problemă care a dispărut după câteva zile de ploaie abundentă, nimeni nu a mai pomenit absolut nimic despre acest subiect.

A reapărut rahatul în Lacul Bâtca Doamnei

În urmă cu trei zile, un pietrean care a ieșit într-o plimbare în zona Lacului Bâtca Doamnei a avut parte de scene de coșmar. Ajuns pe malul apei, bărbatul a fost izbit de un miros de fecale, dar și de o imagine dezolantă: malul lacului și apa erau pline cu dejecții menajere și fecale. Iată mai jos sesizarea transmisă autorităților, sesizare care a ajuns și în posesia publicației atacul.ro.

„În ziua de 28-05-2018, în jurul orelor 13, m-am deplasat pe malul lacului de acumulare Bâtca Doamnei din Piatra Neamț, la fostul debarcader din ’89, din zona aflată între hidrocentrală și pontonul La Caiace. Malul și apa de la mal erau pline cu dejecții (menajere și fecale, ce emanau mirosuri pestinentiale), recent deversate cel mai probabil dintr-o fosă ori o vidanjă.  În urma cu 3 zile apa era foarte curata si limpede, de unde se naste suspiciunea că infestarea respectiva a fost produsa cel mai probabil in weekend, vineri sau sambata, ori de la un imobil  de vis-a-vis ori dintr-o vidanja, dat fiind si curentul apei din zona respectivă. Pe malul opus este acces auto, chiar langa apa.  Va rog sa efectuati verificarile necesare pentru tragerea la raspundere a celor ce au comis aceste fapte reprobabile si sa comunicati rezultatul verificarilor, cf. OG 27/2002 actualizata, dat fiind ca s-a creat și un pericol public de infestare cu diverse boli și bacterii. Anexex 4 (patru) fotografii executate în contextul descris ; din pacate ele nu pot surprinde decat aspecte vizuale, nu si olfactive…”

 

Fără comentarii. 

Așteptăm cu interes maxim ca autoritățile să se implice și să-i identifice pe autorii acestui adevărat atentat la adresa sănătății publice și a mediului.

Daniel MURARU

 

 

 

Facebooktwitterlinkedin

6 Comentarii la Iată ce apă bem! Fecale în Lacul Bâtca Doamnei

 1. UN PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE .   mai 31, 2018 at 8:16 pm

  IN ULTIMUL TIMP ALIMENTELE S-AU SCUMPIT SI IN MOD AUTOMAT SI FECALELE .
  DIN ACEASTĂ CAUZĂ APA SERV VA MARI PREȚUL APEI .

  Răspunde
 2. Diana   mai 31, 2018 at 11:01 pm

  Asta sa fie explicatia scumpirii apei? Le trebuie mai multi bani sa o potabilizeze? Glumesc, evident. Si scunpa, si de proasta calitate. Multumim, Arsene, multumim PSD.

  Răspunde
 3. Aiurica   iunie 1, 2018 at 5:56 am

  Apaserv face apa si din cacat!

  Răspunde
 4. dzzz   iunie 1, 2018 at 4:00 pm

  In semn de protest fata de aceste neadevaruri, intreg Consiliul Judetean Neamt, in frunte cu presedintele acestuia si terminand cu ultima femeie de serviciu ridicatoare de 3500 de lei/luna, impreuna cu toti salariatii Apaserv, se vor imbaia in locul respectiv pentru a demonstra ca apa-i curata ca cristalu’. (cacofonie asumata) Evident, dupa aceea, apa va mirosi a parfum fin, cu o nota de ghertoi parvenit de sorginte targ-nemteana si o usoara aroma de parasuta habarnista cu iz de statut, insa senzatia va trece rapid dupa ce consumatoru’ va trece-n revista rapid Programu’ de guvernare. Aditivarea apei potabile cu jegu’ alesilor si functionarimii impune, evident, dublarea pretului apei si triplarea salariilor din administratia publica judeteana.

  Răspunde
 5. Viorel   iunie 3, 2018 at 7:19 am

  Doar nu credeati ca apa de la robinet e buna de băut! Ăstia din conducerea apăsări doar au fost pusi acolo ca sa primească salarii! Ce n-ati înțeles?

  Răspunde
 6. Nicolae Birsan   iunie 4, 2018 at 7:38 am

  De ce nu i-ati enumerat pe cei cu PALATELE din ZONA ? Ex: Doctorul Nanu , judecatorea Mangat , Isachevici , ZAPOR NICOLAE , etc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.