Drept la replică la articolul “Trai de nabab la Apaserv! Angheluță și membrii CA, buget de salarii cu 50% mai mare decât anul trecut“

7
1078

În urma articolului intitulat “Trai de nabab la Apaserv! Angheluță și membrii CA, buget de salarii cu 50% mai mare decât anul trecut”, conducerea companiei județene Apaserv SA a trimis un drept la replică pe care îl publicăm integral:

Către: atacul.ro

 Stimate domnule Muraru,

Avand in vedere prevederile Deciziei CNA nr. 220/2011(n.r.!!!), solicitam publicarea prezentului drept la replica cu privire la articolul “Trai de nabab la Apaserv! Angheluță și membrii CA, buget de salarii cu 50% mai mare decât anul trecut “ publicat in data de 15.05.2018.

Prin solicitarea dreptului la replica nu intelegem sa ingradim dreptul la libera exprimare a autorului, ci ne dorim sa informam corect utilizatorii.

Cu privire la Bugetul de Venituri si Cheltuieli precizam ca acesta este aprobat anual de Adunarea Generala a Actionarilor. Situatia financiara a Companiei si executarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli sunt relevante la sfarsitul anului.

 Asa cum puteti observa, intrucat toate informatiile sunt publice, Bugetul de Venituri si Cheltuieli in ultimii trei ani, in linia bugetara “Cheltuieli aferente contractului de mandat si a altor organe de control si conducere” a suferit modificari. Astfel, sumele alocate au fost urmatoarele:

-in anul 2015- suma de 863.461 lei;

-in anul 2016 -suma de 910.800 lei;

-in anul 2017 – suma de 427.740 lei;

– in anul 2018 suma este de 667.376 lei.

Motivul pentru care cheltuielile aferente contractului de mandat bugetate in anul 2018 sunt mai mari decat cele prevazute in 2017 este modificarea legislativa , respectiv OUG 90/2017. Astfel,  art. 18 alin.1 din OUG 90/2017 prevede faptul ca  remuneraţiile brute ale administratorilor şi directorilor prevăzute în contractele de mandat încheiate conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016, cu modificările ulterioare, pot fi recalculate pentru a fi puse în acord cu noile contribuţii sociale obligatorii datorate conform Legii nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, aşa cum a fost modificată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

De altfel, va rugam sa observati faptul ca, in anul 2018, a fost alocata o suma cu 243.424 lei mai mica decat in anul 2016, in conditiile in care, anual, prin Hotarari de Guvern, salariul minim a crescut . Facem acesta precizare, intrucat, in conformitate cu prevederile OUG 109/2011 indemnizatia membrilor Consiliului de Admnistratie si a directorilor este raportata la salariul mediu pe grup de operatori.

Director General,

Ioan Vlad Angheluta

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. ion 24 mai, 2018 at 16:33 Răspunde

    Asta sa o creada domniile lor. Prin aplicarea art. 18 alin.1 din OUG 90/2017, costul cheltuielilor cu salariile sunt aceleasi ca inainte de aplicare, sau sufera majorari nesemnificative, cu o singura conditie: sa nu se mareasca salariile nete (cele pe care dumnealor le primesc in mana, card,etc). Dupa cum reiese din prevederea bugetara insa, tocmai majorarea netului a determinat majoracea cheltuielilor. Dar suportam praful in ochi de la niste oameni ….

  2. Maria Sfetcu 24 mai, 2018 at 21:30 Răspunde

    O întrebare de om simplu, ce treabă are în presa scrisă (în fine, cea din mediul on-line) o decizie a Consiliului Național al Audio-vizual-ului? Nu ați pus bulina aia cu 18 ani? Să-mi fie iertat domnule Muraru, transmiteți cumva live articolele ziarului? Pe ce canal și la ce operator de TV? Nu de alta, dar dacă transmiteți live aș dori să nu mai fac efortul de a vă citi, e mai ușor să vă ascult. Și se vede că la Apa Serv au meseriași la oficiul juridic. O zi frumoasă tuturor!

  3. mihnea1 24 mai, 2018 at 22:59 Răspunde

    Faptul ca dl Muraru a fost domn si v-a publicat scrisoarea, nu inseamna ca noua ne schimba perceptia despre mizeria de la Apaserv, societate la un pas de insolventa. Noi stim ca banii multi ii faceti din combinatii.

  4. Petrica Badalau 25 mai, 2018 at 08:28 Răspunde

    bla bla bla. In realitate la apa service exista o adunatura de clienti politici plantati in funcii de conducere de soseta pe salarii exorbitante si care nu fac ABSOLUT NIMIC DECAT SA FRECE CALCULATORU si restu lumii care munceste pe degeaba.

  5. florentina 25 mai, 2018 at 18:43 Răspunde

    Acolo curg banii de la oameni fara ca acesti paraziti pusi politic sa faca ceva. Doar muncitorii care exploateaza dar care au salarii mizere. Pensionarii angajati acolo politic si AGA comunista si cozile de topor din CA-sugative

  6. Videoton Szekesfehervar 25 mai, 2018 at 22:53 Răspunde

    In 32 de ani n-am vazut o echipa de conducere atat de incompetenta ca acum in compania asta .
    Profesori de sport, fosti salariati la munca si protectia familiei, madame si domnisori care habar n-au de nimic in meserie .
    Avem proces cu ei castigat pentru abuzurile facute prin nerespectarea salarizarii stabilite prin contractul pe ramura .
    Dam bani tot din banii nostri castigati cinstit la executor judecatoresc pentru ca nu au nici macar bunul simt sa ii vireze pur si simplu prin buna intelegere .
    Castigam sub 1200 de lei pe luna netul, dupa munca grea prin ploaie, ger, furtuna, si indiferent ce conditii .
    Ne obliga sa purtam bocanci vara ca in armata,de suntem plini de besici la citiri si la avarii, dar salarii ioc .
    Dupa prima minuscula de Paste pentru muncitori a urmat o nenorocire de salariu luna urmatoare in care s-a luat de la 87 de lei la maxim 500, 600 .
    Nici intretinerea nu s-a mai putut plati luna asta, cat despre copii si scoala, va inchipuiti si singuri
    In vreme ce un ageamiu de asta ia 120 de milioane pe luna .
    Sa ai tupeul sa te judeci cu proprii salariati pentru dreptul lor legal e culmea nesimtirii la acesti sefuleti vremelnici, ba inca sa faca si recurs si apel pe la Bacau desi sunt constienti ca nu au cum sa castige .

    • Stroe Macovei 26 mai, 2018 at 06:15 Răspunde

      Director politic ultrahabarnist dar cu consilier bineinteles tot platit cu zeci de milioane si tot din familia hotilor.
      Director tehnic ultrahabarnist platit cu suta de milioane dar care are si el consilier tot habarnist si tot din aceasi familie de hoti. Si pentruca nu se descurca cu consilierul carel are tonomatul tehnic si-a mai tras un consilier pe persoana fizica, un ultraneo super comunist de 99 de ani care vine in pamparsi sai arate la directoru tehnic cum functioneaza o statie de epurare.
      In timp ce specialistii care au lucrat la apa au fost alungati ca sa faca loc la acesti impostori

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.