Senatoarea Arcan, 16.000 de lei pentru odele din presa locală

11
618

Aflată la prima legislatură în Parlamentul României, senatoarea PSD de Neamț – Emilia Arcan a învățat repede cum să cheltuiască sumele forfetare care îi sunt puse la dispoziție pentru buna funcționare a cabinetului parlamentar pe care îl are în teritoriu. Jurnaliștii de la recorder.ro au obținut de la Senat lista cu cheltuielile defalcate ale acestor sume forfetare cheltuite de către Emilia Arcan în ultimele șase luni ale anului trecut. Astfel, așa cum se poate observa din tabelul de mai jos, Emilia Arcan a cheltuit, din luna iulie si până în decembrie 2017, aproximativ 16.000 de lei, suma fiind trecută la capitolul „presa, internet etc”.

(Sursa: recorder.ro )

Cum internetul nu poate să coste mai mult de câteva sute de lei, rezultă că diferența de bani a fost cheltuită pentru articolele apărute în presa locală. Nu vorbim de toată presa locală, ci de acea partea a ei care a acceptat și acceptă să publice articole laudative la adresa Emiliei Arcan. „Senatoarea oferă pensionarilor, de Paște, produse alimentare”. Sau…„Senatoarea a ieșit la plantat de copăcei prin pădurile administrate de Romsilva”. Sunt doar două exemple de articole plătite de Emilia Arcan din banii pe care îi primește pentru întreținerea cabinetului parlamentar. Acestora li se adaugă tot felul de felicitări plătite, oferite cu diverse ocazii (Paște, Crăciun, Revelion etc), iar ca bonus, presa obiedientă îi publică senatoarei drepturile la replică pentru articolele neagreate care apar în alte publicații. Trebuie spus că nu numai senatoarea Arcan apelează la astfel de practici. Cam toți parlamentarii de Neamț au obiceiul de a cheltui banii din „forfetară” pentru a-și plăti odele din presa locală și, cel mai important, „liniștea”. Doar sumele diferă. Așa se face că articolele critice la adresa lor sunt ca și inexistente, iar electoratul nu află decât despre activitățile „extraordinare” ale aleșilor, activități care, în cea mai mare parte a lor, sunt realizate tot cu bani publici. Ultimul exemplu de acest gen este reprezentat de mediatizarea excesivă a unui eveniment care a avut loc la sediul PSD Neamț de Paște. Senatoarea Arcan le-a oferit pensionarilor cozonaci, zahăr, ulei și ouă, evenimentul fiind intens mediatizat de o parte a presei locale.

Bineînțeles că plata s-a făcut din banii alocați din bugetul Senatului pentru defășurarea activității parlamentare din circumscripția electorală. Așa cum se poate observa, parlamentarii nu au obligația să justifice o bună parte din suma forfetară pe care o primesc în acest scop, singura obligație legală fiind aceea de a da o declarație pe proprie răspundere. Iar sumele cheltuite astfel nu sunt deloc mici. De exemplu, Emilia Arcan a cheltuit, în medie, în al doilea semestru al anului 2017, aproximativ 10.000 de lei, bani pentru care nu a prezentat nici un document justificativ (facturi, chitanțe etc). În fiecare lună a dat câte o declarație pe proprie răspundere în care a precizat cum a cheltuit banii. Atât și nimic mai mult.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

  1. lihamete de politica 22 mai, 2018 at 14:36 Răspunde

    Dar acesta (***) foloseste masina senatului si vine cu ea acasa, stiind ca nu are voie1 Acum chiar ca ii sta bine in poza cu un cofrag de oua! Pai a fost vanzatoare de chiosc si are cunostiinte temeinice.

  2. Maria Sfetcu 22 mai, 2018 at 14:46 Răspunde

    Ha, ha, ha! Haideti sa va spun ce mi-a zis un inginer silvic, pensionar de vreo doi ani: toate aceste actiuni de plantare cu presa de fata sunt exact asta! Poze si asa zisa activitate de interactiune sociala care da bine la electoratul cu mintea atrofiata. Actiunile de impadurire se fac in locule unde au fost exploatatiile, nu la poienita, langa sosea unde poti merge in pantofi cu toc, asa ca la picnic. Iar daca duci mana de pensionari in varful muntelui trebuie sa te asiguri ca ai cu tine cel putin 5 SMURD si un elicopter pentru transferul la Iasi, la spital.
    Intr-un singur cuvant : VRAJEALA ! Iar poporul cu mintea atrofiata si spalata soarbe aceste lucruri cu nesat. Tare rau am ajuns ca niste neica nimeni sa ne conduca. Parca prin anii 2000 când domnea tot PSD dar sub obladuirea lui Nastae + Iliescu & Comp pana si hotii aveau parca onoare si o bruma de deontologie profesionala. Acum avem parte numai de topaitori, borfasi si neica-nimeni, nulitati!
    O zi buna tuturor!

  3. florin 22 mai, 2018 at 15:50 Răspunde

    Pozele acestea cu oo (he-he) imi amintesc de anii 80 cand se statea la coada pe la Pietrica, Orion si alte alimentari (he-he). Stiti ca cine nu apuca oo (he-he) la cofraj putea cumpara oua la borcan?
    Nu suntem departe.
    Ca cei cu mintea atrofiata sunt de acuzat, nu stiu ce sa zic. La cata saracie exploatabila exista in tara asta, nu ma mir deloc.
    Singura solutie e… ca nu e.
    Dumnezeu cu mila.

  4. sebi 22 mai, 2018 at 18:25 Răspunde

    Cum adica din banii senatului? Din banii PROSTILOR.Cata prostie! Cata prosteala! Le da ca la vite cate doua oua la tembeli si umfla gusa presei obediente. De fapt ce avem noi la Neamt nu-i presa. E grup organizat de furat bani publici.

  5. Petrica Badalau 22 mai, 2018 at 18:30 Răspunde

    Da ia priviti ce sfetnic de incredere are la dreapta sa. Nimeni altul decat activistul neocomunist care ar fi trebuit judecat pentru nemerniciile facute in perioada comunista

  6. Diana 22 mai, 2018 at 18:44 Răspunde

    Cred ca nu este exemplu negativ mai bun de persoane care nu au ce cauta in asemenea functie. Mai mult, si-a promovat si nulitatea in functia de secretar de stat. Da, fiica-sa, prietena lui (***)- harabagiu. Ce jos am ajuns ca natie. Pe ambele (***). Dar ce ne mai mira cand unul ca soseta face nominalizarile. Rusinos. Mizerabil.

  7. Costel Roca 23 mai, 2018 at 14:57 Răspunde

    Doamne multi prosti in judetul asta si multi lingai in judetul asta. Concureaza cu Teleormanu. Ca sa vezi, Zuluf il lauda in hartiuta lui online pe Arsene, ca cica, gata”Arsene a reusit…” blabla bla bla. Ce a reusit? Sa treaca pe o lista o autostrada Tg Neamt(de acolo pleaca rachetele in cosmos in mintea lu Arsene) la Tg Mures. Te apuca diareea nu alta…

  8. Ion 24 mai, 2018 at 07:06 Răspunde

    Care autostrada, Costel? Ăstia nu mai au bani nici de hartie igienică, ca sa se steargă la gura! Se apropie ziua scadentei, fratilor!
    Cât despre aceasta madama, da, sunt de acord! Ia ce bine-i sta cu ouăle in mână! Cu ouăle alea se mai trage o data senator! Ca prostime, cu ouă in frigider si tot ar mai capătă ceva! Ca doar Arcan le-a dat , iar altii nu! Vai de xxx noastra!

  9. mihnea 24 mai, 2018 at 10:19 Răspunde

    Comunistii de ieri, democratii de azi si foarte posibil liberalii de maine.Ca la noi merge. Nu conteaza partidul. Conteaza ca ei sa prinda loc in fata.Altceva nici nu ar sti sa faca decat sa minta, sa promita si sa insele. Par seriosi. Ei poarta cravate, sunt barbieriti la sange , ele cu parul tricolor parfumate intens.Daca ii pui sa scrie isi dezvaluie adevarata valoare. De aceea ei prefera sa vorbeasca. Mult. Foarte mult.

  10. tudor 29 mai, 2018 at 10:57 Răspunde

    (***) ala de Puscasu care a supt la tata Mariei Gheorghe si care a infometat atatia ani judetul acum imparte oua la cei pe care ia infometat pana in 89.Eu nu stiu ce tupeu mai poate avea aceasta creatura care ar trebui sa fie in alta parte acum…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.