Pesedeza, o nouă limbă

0
262

Să nu mai spună nimeni că românii nu sunt inventivi! Acest fapt este confirmat de ultima invenție a conducăreților noștri – pesedeza, o nouă limbă folosită tot mai des de guvernanți. Această limbă nu are reguli, iar din această cauză cei ce o folosesc nu pot face nici o greșeală, deci Dragnea și subalternii lor nu trebuie criticați pentru asemenea lucruri. Faptul că nu-i înțelegem ni se datorează numai nouă, pentru că oamenii normali nu pot înțelege aceste specimene, deosebite din toate punctele de vedere. Lingvistul șef și-a format un grup de elită care a început să popularizeze pesedeza. Toți excelează, deoarece nu pot fi înțeleși de muritorii de rând, dar Veorica Drăncilă este de departe cea mai strălucită. Orice discurs al ei, oricât de scurt, este plin de noutăți lingvistice, una mai strălucită decât alta. La fiecare creație a sa, îngrijitorul șef exultă și-și arată încântarea către auditoriul care nu înțelege nimic, căci acesta este și scopul. Apoi, salvatorul țării și al poporului român traduce ce a vrut să transmită protejata sa. Toți cei din grupul lui Dragnea folosesc noua limbă care în curând va fi aplicată în toată țara, apoi în Europa și în lume.
Deocamdată cei aleși să facă parte din grupul de elită care folosește pesedeza sunt dotați cu niște calități extraordinare grupate în buchetul P.L.M.H.I. Prostia se revarsă din plin de la toți aceștia, lașitatea poate fi observată din servilismul cu care își servesc șeful, minciuna este preluată tot de la el, care este un adevărat maestru în materie, hoția a fost transformată într-o activitate sfântă, iar inconștiența este trăsătura fără de care nu pot fi ei. Din păcate, această elită antropomorfă vrea să impună noua limbă și a început cu învățământul care trebuie distrus total, pentru că numai așa pesedeza va avea un fundament serios pentru viitorul noii limbi.

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Școala „Ion Creangă” din Humulești, Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

(Sursa Foto: http: www.canacopegdl.com)

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.