Directorul companiei Publiserv, declarat incompatibil de ANI

Home » Administratie/Politica » Directorul companiei Publiserv, declarat incompatibil de ANI

By admin on mai 22, 2018. 13 Comments

Valentin Ciobanu (FOTO), directorul Publiserv SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Piatra Neamț, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de integritate (ANI). Inspectorii de integritate au constatat că în perioda în care Ciobanu a fost ales local (PNL) în cadrul Consiliului Local Piatra Neamț, respectiv 4 iulie-28 septembrie 2017, firma Ava Sting SRL, unde Ciobanu este asociat și administrator, a desfășurat activități comerciale prin achiziții directe, a încheiat și derulat un contract comercial și a emis facturi în baza unor comenzi ferme cu mai multe instituții aflate în subordinea ori sub autoritatea Primăriei Municipiului Piatra Neamț. Ulterior, aceste instituții au efectuat plăţi către Ava Sting S.R.L. în valoare de 8.953.42 lei.

Conform comunicatului ANI, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 care stipulează clar:

Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general,director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociare cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau cu regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective”.

Legea prevede că „persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivăsau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Valentin Ciobanu, care și-a dat demisia din Consiliul Local Piatra Neamț în septembrie 2017, are posibilitatea să atace în instanță decizia ANI.

(Sursa Foto: Facebook)

Daniel MURARU

 

 

Facebooktwitterlinkedin

13 Comentarii la Directorul companiei Publiserv, declarat incompatibil de ANI

 1. cristi iancu   mai 22, 2018 at 10:38 am

  Bai oamenilor de unde au scos (***) asta? PTIU CE POLITICIENI ARE MUNICIPIUL NOSTRU?!!!!!!!!!!!!!

  Răspunde
 2. saxofon manelist   mai 22, 2018 at 11:40 am

  A sarit acetilena sudorului din tub, n’asa Iancule?

  Răspunde
  • Costel Roca   mai 22, 2018 at 1:10 pm

   Iar acum a sarit si spuma de pulbere cu CO2, n-asa saxofoane?

   Răspunde
 3. Ionica stoian   mai 22, 2018 at 1:09 pm

  E plin de ciurucuri. Nu vezi in partide oameni seriosi si respectabili. Doar scursuri care n-au reusit in alt fel in profesie

  Răspunde
 4. cristi iancu   mai 22, 2018 at 1:24 pm

  V-ati stropit (***)cu acetilina? Mai schimbati placa bai (***) ca voi spatiul online

  Răspunde
 5. Iancu de la Neamt   mai 22, 2018 at 2:33 pm

  Show must go on!

  Răspunde
 6. lihamete de politica   mai 22, 2018 at 2:34 pm

  Astia in loc sa vada si sa inteleaga adevaratul sens al articolului, au alte preocupari. Adevarul doare rau si clientela politica sufera.

  Răspunde
 7. Lehamite   mai 22, 2018 at 5:05 pm

  Jane!!! E lehamite toata ziua! Da o fi soarele de vina.Cum a ajuns asta director eu nu inteleg.

  Răspunde
 8. Ion   mai 22, 2018 at 8:07 pm

  Bai, sunteți sub orice critică! Daca legea spune ca n-ai voie, tu ce pana mea faci? Incalci legea! Adică, te-a durut in 14 ca legea interzice sa faci afaceri cu primaria! Ca-i un leu, ca-s 8000, contează? Nu cred!

  Răspunde
 9. Marcu   mai 22, 2018 at 8:33 pm

  Voi nu a-ti auzit de prezumtia de nevinovatie? Va bucurati aiurea de raul altuia dar domnu Ciobanu este un adevarat domn, bun la suflet care doreste binele acestei comunitati.
  Uita-ti cum se scrie un articol corect pe acest subiect si nu mai comenta-ti ca sa va afla-ti in in treaba
  http://www.ziarpiatraneamt.ro/un-agaman-de-al-publiserv-a-fost-gasit-incompatibil-de-ani-dupa-care-ani-a-mers-pana-la-baie

  Răspunde
  • Petrica Badalau   mai 23, 2018 at 8:29 am

   Depinde pe cati leusteni a fost scris articolasu…

   Răspunde
 10. Macelaria gramaticala   mai 23, 2018 at 2:57 pm

  Marcule,esti coleg de electrozi cu Jan Valjan? Ala sudeaza cuvinte tu tai cuvinte.Asa e la noi, unu sudeaza altu taie noi cu drag muncim.Spor la tinichele baieti

  Răspunde
 11. Costel Roca   mai 23, 2018 at 4:51 pm

  Ce sa-i ceri lui Marcu? Sa-i dea la cioban in (***) cu arcu, altceva, ce? Se ling , se pupa, se scuipa ca broastele,, iar se ling ca maimutele,si iar se pupa. Cine l-a scuipat ieride pilda pe Dl Arsene, azi il pupa, maine iar il va scuipa si tot asa pana o sa-l usture pe sarmanu domn presedinte la testiculare, ca linsu este sport regional.Azi e randu lui Marcu sa-l racoreasca la stingator pe Ciobanu. Lasati-l sa-l sufle ca saracu cioban o sa se opareasca. Iar presa s-a transformat si ea ,in Piatra Neamt, in lingatorie a partidelor de la putere. Dati tare cu degetele-n taste si cu limbutele in izmenele tuturor hotilor! Succes!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.