Trai de nabab la Apaserv! Angheluță și membrii CA, buget de salarii cu 50% mai mare decât anul trecut

14
1018

La Apaserv SA, companie a Consiliului Județean Neamț care deține monopol pe furnizarea serviciilor de alimentare cu apă și colectare a apelor uzate, lucrurile merg din bine în mai bine. Numai că asta este valabil pentru șefi și pentru membrii Consiliului de Administrație. În schimb, pe clienții Apaserv SA îi așteaptă cât mai curând o scumpire a apei, cât și a serviciilor de canalizare, demersurile în acest sens fiind făcute deja. Așadar, în bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2018, suma prevăzută pentru plata indemnizației de conducere a directorului Vlad Angheluță, dar și pentru indemnizațiile celor șapte membri din Consiliul de Administrație, a crescut cu 50%. Și nu o spunem noi, ci documentele în posesia cărora am intrat. Astfel, așa cum bine se vede în documentul de mai jos, în bugetul Apaserv SA din anul 2017, pentru „Cheltuielile aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere și control, comisii și comitete”, suma alocată a fost de 427.740 lei.

Vorbim de acoperirea cheltuielilor cu indemnizația directorului general , dar și a indemnizațiilor celor din CA. Ei bine, în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018, la rubrica „Cheltuieli aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere și control, comisii și comitete” apare suma de 667.376 lei, cu 239.636 (aproximativ 50%) mai mare decât în anul 2017.

Trebuie spus că leafa lunară a directorului general Angheluță poate fi în valoare de 6 salarii medii brute pe ramură, ceea ce înseamnă că actualul director al Apaserv poate încasa lejer peste 12.000 de lei/lună. De asemenea, indemnizația unui membru al Consiliului de Administrație poate fi de două salarii medii brute pe ramură, adică putem vorbi de o indemnizație lunară de 4.000 – 5.000 de lei. Iar dacă salariile șefilor tot cresc, urmează și o creștere a tarifelor serviciilor de furnizare a apei potabile și canalizare.

Polițist pensionar (6.243 lei pensie/lună), în CA-ul Apaserv

Consiliul de Administrație al companiei Apaserv are un nou membru începând cu sfârșitul lunii februarie. Astfel, echipei formată din Victor Movilă, Mihai Dominte (n.r. cumnatul lui Arsene), Ioan Lăpușneanu, Gheorghe Stanciu (n.r. fost ofițer al serviciului secret al Poliției (SIPI) – „Doi ș’un sfert”), Ana Monda și Iuliana Onu Năstase, s-a alăturat Viorel Grădinaru, fost polițist și el ca și Gheorghe Stanciu. Grădinaru a intrat în structurile MAI în anul 1992 și a ieșit la pensie în 2015. Conform declarației de avere publicată pe site-ul companiei, Grădinaru a încasat anul trecut 74.918 lei drept pensie, ceea ce înseamnă ca, lunar, fostul polițist are un venit  de 6.243 lei.

Ca experiență profesională, Grădinaru a precizat în CV-ul său următoarele:

– 1979 – 1987 – mecanic utilaj terasier și auto la Antrepriza de Construcții Montaj Căi ferate Drumuri și Poduri nr. 2 Iași;

– 1987 -1992 – inginer mecanic TCM la Antrepriza de Construcții Montaj Căi ferate Drumuri și Poduri nr. 2 Iași;

– 1992 – 2015 – ofițer MAI și funcționar cu statut special.

Declaratia de avere si de interese a politistului pensionar Gradinaru:

DAI VIOREL GRADINARU

CV-GradinaruV

Ca și alți membri ai Consiliului de Administrație, pregătirea profesională a fostul polițist Grădinaru nu are nicio treabă cu obiectul de activitate al companiei Apaserv. Dar ce mai contează aceste lucruri în România zilelor noastre? Important este ca apometrele să se învârtească, iar încasările de la populație pentru apa chioară să acopere pretențiile salariale ale vremelnicilor ajunși în funcții, dar și pretențiile celor care de ani și ani de zile devalizează această firmă a Consiliului Județean Neamț. Când spunem devalizează, ne referim la acele contracte, multe dintre ele supraveluate, oferite cu generozitate firmelor de casă. Toate acestea se petrec pe spinarea clientului Apaserv, adică a nemțeanului care, lună de lună, plătește una dintre cele mai scumpe ape din Moldova.

Daniel MURARU

Citeste si:

Un fost ofițer SIPI, membru în CA la Apaserv

Sufocată de „căpușe”, Apaserv face demersuri pentru scumpirea serviciilor: apa cu 8%, canalizarea cu 15%

Ex-subprefectul Neculae, „premiat” de Apaserv SA că s-a pensionat: 3 salarii de bază, deși era angajat de o lună

Jaf la Apaserv SA. Liberalul Căpraru a vândut companiei lapte praf la preț dublu

Fostul ofițer SRI și proiectele de milioane de euro de la Apaserv. „Arsene mi l-a prezentat!”

Fost ofițer SRI, contracte pe bani grei cu o primărie din Neamț. Numele lui este implicat într-o mega anchetă a DNA

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

14 comments

  1. Doina State 15 mai, 2018 at 14:12 Răspunde

    Este inimaginabil si fara precedent pana unde a impins lucrurile acest Soseta. Practic au fost stramutati toti cetatenii din Targu Neamt la Piatra Neamt si pusi sa conduca institutiile. I-a debarcat aici cu mic cu mare .N-a mai ramas decat cate un calugar din imprejurimile cetatii care mai deschide cartea cate uinui trecator amarat.Da nu m-ar mira sa-i aduca intr-o zi si pe astia cu vrun camion cu coviltir si sa-i puna adjuncti de adjuncti ai adjunctilor sefilor de institutii.

  2. Ionica stoian 15 mai, 2018 at 14:58 Răspunde

    Acest modus operandi este specific bandelor de talhari.Nu oricine intra in banda lor. A fost impus de impostorul Dragnea care a creat un model obligatoriu. El si-a rasturnat caruta cu proaste din Videle in fruntea tarii. Si asta ce era sa faca, il urmeaza ca e modelul lui. Nu vedeti ce panarama a pus la economie? Cred ca se intelege de minune cu Joiana Daracila.

  3. anca 15 mai, 2018 at 15:14 Răspunde

    daaaa, toti unul si unul , cu educatie ” a la andrusca” si studii precare, spiruharetiene, cu diplome „manageriate” cu amanuntul in magazine specializate si care nu sunt cuprinse in COR(pentru venetici CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA)

  4. mihnea1 15 mai, 2018 at 20:42 Răspunde

    Ce va mai mira ca cer disperati cresterea pretului apei? Cu ce sa tina atatia fomisti in posturi grase? Stiati ca…fiecare persoana numita de partid cotizeaza la partid cu un procent de circa 10% din venitul lunar? Si nu vorbim despre cotizatia platita pe baza de chitanta. Cica banii sunt adunati de o individa de la partid care baga in soseta lunar. Fara acte. Iar numitii nu pot pacali gasca pentru ca ei tin evidenta tuturor veniturilor pe cap de vita furajata si numita de partid. De la salarii pana la indemnizatiile pt CA-uri etc. Deci gastii de hoti ii convine ca sa-si creasca veniturile pentru ca „taxa” lunara creste corespunzator. Asta nu-i absolva de rezolvarea unor smecherii pe bani grei. Iar Apaserv e una dintre sinecurile de partid. O companie pe care o paste insolventa din cauza managementului nu doar ineficient ci de-a dreptul distructiv.

  5. Maria Sfetcu 15 mai, 2018 at 21:05 Răspunde

    Vorbiți de tovarășul Maior, dați un mic fragment din CV -ul lui. Am fost curioasă și am citit de la toți membrii C.A. CV–urile. Doamne, te îngrozești, nu știu măcar să completeze aceste documente. Agramați, habarniști, precum și Viorica Vasilica, Maria Grapini, și mulți alți telectuali aflați la butoanele țării. Doamne, păcat de țara asta.

    • Filip P 15 mai, 2018 at 22:32 Răspunde

      Ei pacat! Ce pacat? Pulimea a ales, pulimea( licenta nu-mi apartine) sa plateasca, nu? Ce se tot oracaie ca , vezi doamne creste pretul apei? A vrut PSD are Soseta. Sa plateasca . Ce nevoie are pulimea de specialisti?

  6. cristi iancu 16 mai, 2018 at 05:25 Răspunde

    Apaserv a pierdut litigiile cu angajatii pt sporuri si abuzuri in contractele de munca si trebuie sa plateasca 6 milioane de lei noi acestora. De ce nu vorbeste nimic Angheluta TG Neamt nimic? Daca angajatii ar cere proprirea conturilor pt aceasta suma , societatea ar intra direct in faliment! Nu. o tine asa in moarte clinica pt ca gasca lui soseta cu toate (***) lui de la TG NT sa o mulga de bani, iar prostii sa plateasca tariful marit si un pret exorbitant!!! Va intra intr-o zi DNA-ul si acolo!

  7. V.Vasile 16 mai, 2018 at 08:02 Răspunde

    Intr-o alta publicatie locala este o fotografie cu un salariat al CJ ApaServ,la o defectiune.
    Se vede in ce conditii lucreaza iar ca varsta, cred ca se apropie de 60 de ani ; ca el sunt multi in companie.
    Interesant ar fi sa publicati organigrama CJ ApaServ, sa vedeti ce impanata este cu tot felul de rude, pe salarii f.bune pt. aceste vremuri.
    Treaca mearga, daca din punct de vedere profesional ar corespunde…..
    In legatura cu intentia de majorare a pretului la apa-canal, prostul este cine da, nu cine cere !

    • Filip P 16 mai, 2018 at 08:39 Răspunde

      Pai „prostu „care da (aproba)nu poate fi altul decat Soseta. Crezi ca Soseta nu o sa dea banii rubedeniilor lui din Apa service? Te inseli, ii da ca tot la el se-ntorc. Face un pic de teatru, ca vezi bine el nu-i deacord , ca populimea, ca imaginea , ca hara hara, da stie bine ca-i da si abia asteapta sa-i aprobe.

  8. cristi iancu 16 mai, 2018 at 11:19 Răspunde

    Mai nou sosetel vrea sa-i dea un ciocoflender reviziile masinilor de la Trolebuzul unuia din TG Neamt. De urmarit acest aspect! Deci, sosetel e in toti si toate!

  9. Filip P 19 mai, 2018 at 23:02 Răspunde

    Va rog eu, luati o lamaie intre dinti si cititi Ziar Piatra Neamt, sa vedeti cum ii da limbi Zuluf lu ministru Cauciuc.Cica are si pleampata ala de la Vanatori punct de vedere, parca l-a intrebat cineva , ceva.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.