Primăria Roman îi dă lui Smiley 15.153 de euro pentru o oră de cântat

Home » Atac la nesimțire » Primăria Roman îi dă lui Smiley 15.153 de euro pentru o oră de cântat

By admin on mai 14, 2018. 12 Comments

 

Zilele Municipiului Roman, manifestare care se va desfășura în perioada 15-21 mai, îl vor aduce în fața romașcanilor pe artistul Smiley care va încasa, pentru recitalul de 60 de minute, nu mai puțin de 59.088 de lei, fără TVA, adică 70.314 lei, cu TVA inclus (15.153 de euro). Surpriza, pe bani foarte mulți, este opera municipalității romașcane, primarul Micu fiind cel care declara, în urmă nu cu mult timp, că în acest an la Zilele Orașului Roman va fi aplicat principiul „mai puțin, dar bun”. Adică mai puțini artiști, dar mai buni. Astfel, Smiley va cânta în seara de 19 mai pe un onorariu substanțial. Același lucru îl va face și cântărețul Faydee, pe un alt onorariu, evident.

„În parteneriatul public-privat pe care-l avem cu firma care a organizat și în trecut parte din sărbătoare, am stabilit să vă oferim trei zile de spectacole, cu mai puțini invitați, dar la Roman să avem parte de concerte ale unor formații sau artiști apreciați. Dacă anul trecut, de Zilele Municipiului Roman, am avut-o ca invitată pe Andra, anul acesta îi vom aduce pe scena noastră pe Smiley, dar și pe cunoscutul artist internațional Faydee”, anunța, în aprilie, primarul Lucian Micu.

Firma despre care primarul Micu spune că municipalitatea ar avea un parteneriat public-privat se numește Sprint Media Group SRL București și reprezintă o agenție de management și impresariat artistic. Anul trecut, societatea bucureșteană a adus-o la Zilele Orașului Roman pe Andra, recitalul de 50 de minute al artistei costând bugetul primăriei 29.412 lei, fără TVA (6.487 euro, fără TVA). În această sumă au fost incluse și costurile pentru cazare, transport, diurnă și onorariul artistei. Costurile pentru Smiley, care va cânta în acest an la Zilele Orașului Roman, sunt duble față de cele ale Andrei, iar serviciile au fost contractate, prin cumpărare direct, de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Curios este că același artist a cântat la prima ediție a Târgului de Crăciun de la Neamț, în decembrie 2016, pe un onorariu de 9.500 de euro, cu 5.653 de euro mai puțin față de cât va cheltui Primăria Roman tot pentru un concert de o oră susținut de Smiley. Costurile pe care le va suporta bugetul local pentru cântarea artistului sunt considerate de mulți foarte mari. Și, am spune noi, pe bună dreptate. Agenția bucureșteană a mai lucrat și cu Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare”, instituție subordonată Consiliului Județean Neamț, care a fost implicată în organizarea celor două ediții a Târgului de Crăciun de la Neamț.  75.582 de lei, fără TVA, a plătit „Carmen Saeculare” pentru a-i aduce, la prima ediție a Târgului de Crăciun de la Neamț, pe cei de la Bere Gratis, Hevito, Phelipe, Ester, DJ Rynno&Silvia. Aceeași agenție de impresariat i-a adus la Piatra Neamț, la cea de-a doua ediția a Târgului de Crăciun, pe Amna, Alexandra Ungureanu& Crush, Free Deejays și Corina. Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare” a achitat pentru aceste servicii suma de 35.468 lei, fără TVA.

Daniel MURARU

Citeste si:

Cât a costat cântarea la Târgul de Crăciun? Smiley-9500 euro; Gheorghe Zamfir și Bere Gratis-13.000 euro

 

Facebooktwitterlinkedin

12 Comentarii la Primăria Roman îi dă lui Smiley 15.153 de euro pentru o oră de cântat

 1. Gigel   mai 14, 2018 at 10:45 am

  Bravo, romascani! Distrati-va! Va da Micu circ pe banii vostri! Ala ce pana mea cîntă de atîția euroi??? Treziti-va, baaaaa, pampalailor!!!

  Răspunde
 2. Un cetatean   mai 14, 2018 at 1:02 pm

  Cu 15 mii de euro aduci vedete internationale..da ce sa ceri la sclavi

  Răspunde
  • ovidiu   mai 15, 2018 at 10:10 am

   Cetateneeee!!!! Esti beat…unde aduci tu vedete internationale cu 15000?? habar nu ai ce-i cu tine si pe ce planeta traiesti!!!

   Răspunde
   • valisor   mai 18, 2018 at 9:11 pm

    N-a zis că în viu, da poate că pe sidie. Chestia e tzarra arde da ce-i trebe babei tikie de mărgăritar?

    Răspunde
 3. Catalin Nafareanu   mai 14, 2018 at 8:23 pm

  Daca se aduc artisti de mana a doua, sunteti nemultumiti.Cum ca, Primaria nu are bani si se aduc artisti ieftini care nu mai sunt pe val. Daca se aduc artisti ai momentului si de valoare nu va convine si comentati ca sunt scumpi.
  Intrebarea este: Ce va multumeste pe voi astia care comentati de pe margine???Oricum ar fi situatia ve-ti carcoti ca asa e invatat romanul…

  Răspunde
  • anca   mai 15, 2018 at 3:21 pm

   …ca daca ai cunoaste viitorul verbului,…nu stiu daca ai inteles, mai observatoru` lu` peste ceea ce-a vrut sa spuna -justitiarul-pun pariu ca nu..Pune mana pe carte inainte de a te produce pe aici..mai c(ataline)..

   Răspunde
   • Gramaticalul   mai 18, 2018 at 8:06 pm

    “Justițiarul” cu ghilimele. Începutul de propoziție întotdeauna începe cu literă mare. Încheierea unei propoziții cu un singur punct, nu două. De diacritice, nu intră în discuție, total pe lângă. Continui, doamna/domnișoara profesoară anca, cu “a” mic?

    Răspunde
    • valisor   mai 18, 2018 at 9:56 pm

     Măi deșteptule, te contrazic!, în primul rând că începe cu trei puncte, despre care nu poți preciza dacă e majuscule au ba. Mai apoi, despre două puncte, ochelărimea ta de limbă pseudoromânească prosovietică nu cuprinde pe toată lungimea-lărgime-profunzimea lui generatorul celei mai deștepte limbe (moldoveneasca cheamată de unii română), spirit numit metaforă.
     Dacă săi de cur în sus despre un comentariu, apăi comentează despre comentariu, sau zi ceva aiurea dar interesant, nu elucubriza apa din piuă, că e unii care citește toate comentariile, eu spre exemplu și care-mi fac draci că pierd vremea cu oricât de puțin ca cheful tău ci nu al meu.
     Despre Năfăreanu, dumnealui junele ori nu e romașcan ori e străin de Roman cum, dacă nu știu exact cum s-o spun, ori e prost ori e prost. Oricum, e liber să comenteze comentari, înjurături banale dealtfel, incomprehensibile totuși minții lui, dacă articolul e prea greu… una peste alta, mai potrivit ar fi să nu vorbește gura fără el despre comentatori, ba mai mult să stuchească despre bătaia de joc a celui Mic împotriva buzunarului cel mare. Și să facă bine să se folosește un pseudonim, sau decât prenumele lui el personal și fără pozografie, că e totuși niște protocoale nescrise ale naturii real-umane a căror ignorare produce frustrări și alte complicații.
     “efortează-te” să hauzim mai mult, mai bine, mai înălțător!

     Răspunde
 4. Mortii   mai 14, 2018 at 9:03 pm

  De banii aia ar putea macar sa-si respecte publicul si scena si sa se imbrace adecvat, nu cu puloverul ala jegos cu care doarme in tren.

  Răspunde
 5. Justitiarul   mai 14, 2018 at 9:24 pm

  Pai din cauza unor an analfabeti am ajuns la poftele ce le exprimi matale…ca daca ai cunoaste viitorul verbului,ti-ai da seama ce vorbesc…asa ca, circ mult ca asta va place voua,astia cu clase ca trenu

  Răspunde
 6. Mic de la Micu   mai 15, 2018 at 6:47 am

  Alo, Nafareanule, stai cuminte in banca ta! Pt cel mai sărac judet din tara asta n-ai nevoie de artisti! Ai nevoie de bani pt medicamente, pt investiții, pt orice altceva decit pt unul care sa cînte un ceas! Daca-ti place, mars la concertele lui, cu banii aia se pot face altele!

  Răspunde
 7. UN PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE .   mai 18, 2018 at 8:14 am

  CIRC FARA PÂINE PE BANII AMARATILOR DIN TAXE SI IMPOZITE !!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.