Șpaga încasată de fostul deputat Munteanu a atras atenția Departamentului de Stat al SUA

8
501

Ioan Munteanu (FOTO), fostul deputat PSD de Neamț judecat pentru fapte de corupție, după ce ar fi cerut și primit o șpagă de 400.000 de euro de la un om de afaceri, a ajuns vedetă și la americani. Cazul lui Munteanu este dat drept exemplu în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind respectarea dreputurilor omului în România, în anul 2017. În documentul americanilor, în care apare numele lui Munteanu și șpaga luată de acesta de aproape jumătate de milion de euro, se precizează că, în România, corupția rămâne un fenomen obișnuit, iar mita este în continuare o practică des întâlnită în sectorul public. Documentul mai arată că politicienii sunt cei care dețin media și influențează politica editorială. În Raport este amintită lista neagră făcută de Carmen Dan, ministrul de Interne, cu numele jurnaliștilor pe care i-a acuzat că sprijină protestele împotriva guvernului. La capitolul corupție, documentul Departamentului de Stat al SUA amintește că DNA a continuat să instrumenteze dosare de corupție în care au fost vizați oameni politici, persoane din sistemul judiciar, dar și din administrație. Aici este menționat cazul lui Ioan Munteanu, care este judecat pentru trafic de influență și spălare de bani, fiind suspectat că a primit peste 400.000 de euro șpagă de la un om de afaceri pentru a facilita firmei controlate de către acesta încheierea unor contracte cu o companie de stat, respectiv Hidroelectrica.

În Raport se mai precizează că DNA a trimis în judecată, până la sfârșitul lunii august, 209 de dosare cu 573 de inculpați, printre care un ministru, doi parlamentari, un secretar de stat, un judecător, un procuror, 12 primari și 16 ofițeri de poliție. Americanii menționează în Raport și corupția din domeniul achizițiilor publice, reclamând că acțiunile guvernamentale în acest domeniu au fost nesemnificative.

Fiul lui Ioan Munteanu, numit secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului

Revenind la Ioan Munteanu, trebuie spus că acesta și-a dat demisia din Parlamentul României, la sfârșitul lunii ianuarie, invocând motive de sănătate. Nemaiavând calitatea de deputat, dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție a fost declinat de la Înalta Curte de Casație și Justiție la Tribunalul București, unde se află la al doilea termen de judecată. Nu este exlus ca Munteanu să fi urmărit tocmai acest lucru, și anume ca dosarul să plece de la ÎCCJ unde, în ultima perioadă, au fost pronunțate pedepse aspre pentru fapte de corupție. Cert este că la nicio lună după ce a plecat din Parlament, Munteanu a uitat de problemele din sănătate, implicându-se în gestionarea situației de la nivelul Consiliului Județean Neamț, după arestarea lui Ionel Arsene. Bolnav cum era, Munteanu a preluat frâiele organizației devenind coordonator al PSD Neamț. Acțiunile PSD-ului, coordonat de inculpatul Munteanu, au dus la păstrarea controlului în Consiliul Județean Neamț, chiar dacă acest lucru s-a făcut printr-o manevră controversată la care a asistat și Neacșu, secretarul PSD la nivel național.

Ca urmare a implicării sale în rezolvarea acestei situații, Munteanu a fost recompensat de partid: fiul său, Remus Munteanu, a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Tineterului și Sportului. Fără a avea nicio experiență în administrație, Munteanu Jr., cu ajutorul tatălui, a ajuns într-o funcție importantă într-un minister condus de Guvernul Dăncilă. De același „tratament” a avut parte și Andreea Arca, fiica senatoarei Emilia Arcan. Fără pic de experiență. Andreea Arcan a fost numită în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) din România.

Daniel MURARU

Citeste si:

Mafia transpartinică. Cum a luat deputatul Munteanu șpaga de 400.000 de euro de la „căpușa” lui Blaga și Pinalti

Judecat pentru fapte de corupție, demisionat din Parlament și bolnav, Munteanu trage sforile ca PSD-ALDE să nu piardă controlul în CJ

Deputatul Munteanu, judecat pentru o șpagă de 400.000 euro, vocea PSD: „Conducerea PSD acordă sprijin total pentru Shhaideh și Plumb”

Judecat pentru o șpagă de 400.000 de euro, deputatul Munteanu a sărăcit subit

Toarnă, Ștefane, toarnă!

Dosarul de corupție al ex-deputatului Munteanu s-a reluat de la zero la Tribunalul București

MUNTEANU (PSD) ȘI COZMANCIUC (PNL): AFACERI DE MILIOANE ȘI TOVĂRĂȘII CU PINALTI ȘI FENECHIU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. cristi iancu 22 aprilie, 2018 at 09:36 Răspunde

    Pentru aceste doua beizadele au muncit membrii de partid PSD? Ce AU FACUT COPII CELOR DOI CORUPTI SA AJUNGA SECRETARI DE STAT CAND EI NICI NU STIU UNDE ESTE SEDIUL PARTIDULUI! Incredibil dar adevarat…..trist de adevarat!!!! Sunt curios cine mai munceste in viitoarea campanie pt acest partid daca ei procedeaza asa?! Si zvonurile spun ca tocmai Emilia Arcan si Munteanu ii canta prohodul lui Arsene!!! Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!

    • valisor 22 aprilie, 2018 at 10:33 Răspunde

      Vorbești de PSD de parcă nu ar fi adunătură de pușlamale tot unu’ș-unu șșieste. La fel se poate vorbi și despre alde… de fapt și despre toate celelalte, inclusiv despre „șoimii patriei”. Este adevărat, iar asta pentru că mândrele noastre partiduri nu are nici în clini deci nici în mâneci cu partizanatul politic până în a nu fi nicio legătură între dânșii și, cu adevărat cea mai inteligentă invenție omenească, POLITICĂ. A fi om politic presupune a fi OM, adică a avea multă minte în mare cap susținut de coloană vertebrală foarte verticală.
      Da, ai nimeri-to lăudând munca lui „membrii de partid PSD”. Bravo! Sper că nu mă înșel dacă consider comentariul tău ironie la adresa PCRurilor, că dacă mă contrazici de zici că viceversa, adi căcă mă înșel, atunci lasă-te de învârtit cuțitul în rana proștilor fuduli care nu gândim să exersăm democrația!
      Asta care zic eu aici nu este un comentariu sau răspuns la comentariu, ci, în virtutea dreptului cetățenesc la replică pe care consider că îl am ca „one in ten” împotriva tâlharilor de partid și al complicilor lor cu voie sau făr’ de cap, e decât atitudinea mea civică. Râz’ti dacă voiești, eu sper mai bine să mă voi râdea la urnă!

  2. mihnea1 22 aprilie, 2018 at 09:51 Răspunde

    Uite asa au scos judetul din anonimat. Am depasit Vasluiul la exemple negative, suntem judetul cu cele mai mici salarii din Romania, avem numarul cel mai mare de nulitati proptite in functii publice si cred ca avem si un numar consistent de persoane din administratie implicate in dosare, in diverse calitati (aici iau in calcul si dosarele care nu au aparut inca in spatiul public iar numarul persoanelor implicate e f mare). Totodata, suntem judetul cu cele mai multe promisiuni aruncate prostimii de catre decidenti (pndl-uri, investitii ale cj-ului etc). Cat despre cameleonicul Munteanu, nu sunt multe de spus, mai ales ca lumea a inceput sa afle cum si-a construit imperiile si si-a adunat averea imensa, dupa o viata de bugetar. Probabil ca si-ar fi pus si celalalt fiu in vreo demnitate publica daca nu avea un dosar in care a fost si retinut. Munteanu e tipul de politician care spune fiecaruia ce vrea sa auda dar nu scapa fara un contract. Daca nu vom avea din nou mesaje potrivit carora se vor lega cu lanturi de gardurile ambasadei, macar ne vor explica faptul ca au inteles gresit americanii, ca nu au informatii corecte. Concluzionand, acesti indivizi sunt rusinea judetului si a tarii. Oare inteleg dimensiunea hotiilor si mizeriilor pe care le fac? Va dati seama cat de grave sunt faptele daca americanii, numarul 1 in lume, ne spun fara ocolisuri, in gura mare, ca in Romania coruptia a ajuns la un nivel care pune in pericol insasi existenta statului? Nu sunt vorbe mari, sunt doar realitati.

  3. Iuly 22 aprilie, 2018 at 11:26 Răspunde

    Niște neisprăviți !
    Sa verifice DNA – cu ce sume și-a achiziționat CASELE !!!
    De unde așa venituri COLOSALE ?
    Ei , nu sunt familiarizați cu TAXE ȘI IMPOZITE !
    PLEAVA SOCIETATII !

  4. sebi 23 aprilie, 2018 at 07:06 Răspunde

    Senzatia pe care o are omul de rand , care isi castiga cu greu existenta si face eforturi supraomenesti sa-si tina copiii la scoala, este ca pe astfel de oameni, ca Melu, ca Soseta, ca (***) ala de-a ajuns ministru fiind (***), ca Senatorul melcilor, ca Suculet , ca OB, ca prefecta Portocala, si toti cei ca ei, TREBUIE sa VOMITI URGENT .

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.