Ex-subprefectul Neculae, „premiat” de Apaserv SA că s-a pensionat: 3 salarii de bază, deși era angajat de o lună

9
1578

 

Gheorghe Neculae, directorul tehnic al companiei județene Apaserv SA, firma care vinde apă și oferă servicii de canalizare nemțenilor, angajat de nici două luni, a ieșit la pensie, dar a rămas pe funcție, pentru că, nu-i așa, nicio lege din această țară nu interzice cumulul pensiei cu salariul.Apaserv SA este compania la care Consiliul Județean Neamț este acționar majoritar și, ca și în alte societăți similare, „politicul” este cel care dictează. La CJ dictează majoritatea PSD-ALDE, așa că interesele care vin pe această linie sunt cele care primează. Nu vorbim de interesele cetățenilor, ci de acele interese de partid. După ce a fost subprefect de Neamț în perioada aprilie 2014 – august 2016, Gheorghe Neculae a revenit pe funcția de administrator public la Primăria Alexandru cel Bun, condusă de bunul său prieten Ion Rotaru. În februarie 2018, Neculae a participat la concursul pentru funcția de director tehnic la compania Apaserv pe care l-a câștigat fără probleme. Angajarea propriu zisă a fost făcuta la jumătatea lunii februarie, iar în martie Gheorghe Neculae a împlinit vârsta de pensionare. Așadar, cu o vechime de doar câteva săptămâni la Apaserv SA, Neculae s-a pensionat și a beneficiat de un cadou substanțial din partea companiei: 3 salarii de bază. Cum un director de la Apaserv SA are un salariu de bază cuprins între 6.000 și 8.000 de lei, rezultă că directorul Neculae a primit un premiu de minimum 18.000 de lei. Directorul general al companiei, Vlad Angheluță, spune că, de fapt, salariul de bază al colegului său, Gheorghe Neculae, este de 5.400 de lei, ceea ce înseamnă că premiul s-a ridicat la 16.200 de lei. O sumă frumușică pentru o persoană care a lucrat nicio lună la compania Apaserv SA, beneficiind, ca toți angajații cu vechime, de prevederile Contractului colectiv de muncă. Dacă așa prevede contractul, nu ai ce comenta, numai că banii care au plecat în buzunarele directorului Neculae nu sunt ai unei firme private. După pensionare, Gheorghe Neculae a rămas în continuare la Apaserv SA, unde își desfășoară activitatea de director tehnic, cumulând pensia cu salariul.

„Domnul Neculae s-a pensionat, iar deocamdată nu interzice nicio lege din România cumulul pensiei cu salariul. Are stagiul de cotizare, îndeplinește condițiile și este normal să se pensioneze. Da, s-a pensionat după ce s-a angajat la Apaserv, așa l-au prins termenele.Toți angajații, în afară de cei care au contracte de mandat, se supun Contractului colectiv de muncă ce prevede la pensionare plata a trei salarii de bază. Cred că, în cazul domnului Neculae, a fost vorba de un salariu de bază de 5.400 de lei”, a declarat Vlad Angheluță, directorul general al companiei Apaserv SA.

Apaserv SA, loc călduț pentru pensionarii agreați

În ultima vreme, compania Apaserv SA a angajat mai mulți pensionari sau persoane aflate în prag de pensionare. Pe cei care i-a prins pensionarea la Apaserv SA, așa cum i s-a întâmplat fostului subprefect Neculae, compania i-a premiat pentru că așa prevede Contractul colectiv de muncă. Un contract cu prevederi aiuristice, deoarece este de-a dreptul imoral să premiezi din fondurile Apaserv persoane care nu au lucrat nicio lună în companie, pentru simplu fapt că le-au „prins” perioada de pensionare aici. Ilie Petre, fostul secretar al Prefecturii Neamț, pensionat de câțiva ani, își desfășoară și el activitatea la Apaserv SA, unde ocupă funcția de jurist. Ilie Petre cumulează pensia cu leafa de la Apaserv, după ce a făcut același lucru din poziția de consilier personal al inculpatului Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Informațiile noastre, conform cărora Ilie Petre dă pe la muncă din an în Paște, au fost respinse de directorul Angheluță. Acesta a declarat că este un câștig venirea lui Ilie Petre la Apaserv, dată fiind experiența acestuia.

„Ilie Petre are contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Vine la serviciu, nu e adevărat ce se spune. Are obligații în contract. Nu prestează de fiecare dată în companie, pentru că are și muncă de documentare, iar asta este altceva. Acum e la birou. Ilie Petre e un câștig pentru partea tehnică. Avem trei juriști , plus un jurist strict pe partea de contracte, plus contactul cu casa de avocatură, pentru că sunt multe probleme și complexe. Casa de avocatură reprezintă în instanță interesele județului Neamț, pentru că Apaserv nu e a mea, a consilierilor, e a noastră a tuturor nemțenilor, cu bune și cu rele”, a conchis directorul Angheluță.

Și, totuși, nu pare a fi deloc corect ca Neculae, cu o vechime de o lună la Apaserv SA, să beneficieze de cadoul de pensionare – 3 salarii de bază, ca orice angajat care, să spunem, a muncit o viață întreagă în această companie. Pare a fi o scăpare în Contractul colectiv de muncă, o scăpare ce ar trebui corectată. Nu de alta, dar cum Apaserv este o firmă controlată politic, nu ar fi exclus să ne trezim cu toți politicienii sau prietenii acestora, aflați în prag de pensionare, că se angajează aici doar pentru a beneficia de cele trei salarii cadou. Iar banii, cum spuneam, nu vin din buzunarele unui SRL, ci din apa chioară vândută nemțenilor. Să mai spunem că soția lui Gheorghe Neculae s-a pensionat în 2015 tot de la Apaserv SA, unde a lucrat la Serviciul facturare, iar fiica sa lucrează de ani buni la ADI Aqua Neamț, un loc unde salariile sunt de-a dreptul nesimțite. Nici nu aveau cum să fie altfel, atâta vreme cât lefurile de aici sunt achitate din bani publici, adică din cotizațiile localităților care beneficiază de serviciile oferite de Apaserv SA.  

Daniel MURARU

Citeste si:

Jaf la Apaserv SA. Liberalul Căpraru a vândut companiei lapte praf la preț dublu

Un fost ofițer SIPI, membru în CA la Apaserv

Un purcoi de bani pentru serviciile juridice contractate de Apa Serv SA

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

  1. Diana 16 aprilie, 2018 at 15:05 Răspunde

    Sunt sinecuri politice. Va dati seama ce betii se incing acum la companie? Evident, nu cu apa chioara. E un jaf generalizat. In foarte scurt timp compania va intra in insolventa. Toti trebuie arestati. Toti!

  2. Mihaela 16 aprilie, 2018 at 17:28 Răspunde

    De asta Neamtul este in topul apei scumpe, ca astfel de baieti destepti sa poata lua nu doar mierea ci borcanul cu totul.
    Alo, Cejeul, Arsene, de asta ne jupuiti?

  3. Doina State 16 aprilie, 2018 at 17:48 Răspunde

    Sunteti rau dl Muraru. Dl Neculae e unul dintre cei mai competenti oameni din judetele Moldovei. Puneti-i orice intrebare si o sa vedeti ca el stie.Si daca prin absurd nu stie, tot stie. E competent si pentru ca si-a angajat fica la ADI Apa Neamt si sotia provine tot din Apa Serv. Sunt familiarizati cu apa pana in al 7 lea neam. Si mai e competent si din cauza faptului ca l-a facut competent cel mai longeviv si competent primar din judet, care si el are competente multiple , de la tipografie pana la statiuni turistice acoperite cu albastru si alimentate tot cu apa de la Apa Serv. Nu stiti dv cum sta treaba cu competentele la…apa…

  4. cristi iancu 16 aprilie, 2018 at 18:41 Răspunde

    Cand zboara mosnegaraia din societatile CJ-lui, CL-ului din prefectura ca m-am saturat de securisti ordinari care la 70 de ani castiga cat cat 5 angajati la un loc in privat? Cand? Uitati-va la acest Neculae, la Visan, Sendrea, Ile, Caescu, Fecic samd!!! Cand???????

  5. V.Vasile 17 aprilie, 2018 at 07:48 Răspunde

    Competententa , expertiza in domeniu ….au fost ,,analizate,, de comisia de examinare ; in legatura cu cele 3 salarii compensatorii, putina decenta , bun simt ,nu strica nimanui.
    Sunt oameni in companie care lucreaza in conditii f. grele si daca, iau banii astia intr-un an.
    Apropo, are d-l 3 luni de cand da lectii de tehnica in companie, ca sa fie un echilibru in ale compensarilor ?

  6. Stefan 17 aprilie, 2018 at 09:08 Răspunde

    Cum naiba s-a concentrat competenta numai la (***) astia comunisti si la urmasii lor securisti ?!Ce fel de director tehnic e Neculae, ce studii si ce experienta are in domeniu?!El a fost toata viata functionar si , probabil , a avut si alte misiuni…

  7. Manole 17 aprilie, 2018 at 19:09 Răspunde

    Nenea asta nu stiu daca a iesit vodata din birau de 60 de ani de cand suje da la bujet.Ca na, asa-i modelu . Ca sa hii director tehnic tre sa stii sa dai cu papagalu si sa tropai la pacanelele da la internet.

  8. Robocop 17 aprilie, 2018 at 20:34 Răspunde

    Asta in vreme ce instalatori cu vechime aici iau in mana ( ca asta duci la copii acasa, netul ) 1100-1200 lei .
    Ne-au murit 3 colegi in mai putin de doi ani, la munca, in timpul programului . ( unul inecat in canalizarea din Speranta, doi inecati la Epurare la Roman )
    Inca unul cazut in strada, aflat la citiri in timpul codului portocaliu de ger.

  9. anca 25 aprilie, 2018 at 21:22 Răspunde

    bai, sunt la fel de inutili si nicolae si ilie-paranghelie-expiratul si Visan si toti nesimtitii astia care nu inteleg ca trebuie sa plece acasa..Bai nea directore..nu este ilegal sa-i tii in functie, nu ne preda lectii de dreptul muncii, dar este cel putin la fel de imoral ca si concursul sustinut de mataluta, in urbea nasterii, pe vremea cand erai mare sef la prefectura, pentru un post creat ad-hoc..Eu spun ca n-o mai duceti mult astia adusi la poalele Pietricicai de catre stim noi cine..o sa fugiti de unde dracu ati venit cu totii.Al dracului oraselul tg neamt, din tartani a creat mari somitati…in varf situandu-se andrusca-gaga de neamt..

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.