Consilierul județean Mădălina Ciubotaru, fiica primarului de Roznov, executat de Fisc. I se trage de la firma „jurnalistului” urmărit general

7
1966

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Neamț scoate la licitație mai multe bunuri care aparțin consilierului județean PSD – Mădălina Ciubotaru (FOTO), nimeni alta decât fiica primarului orașului Roznov, Ionel Ciubotaru. Astfel, reprezentanții Fiscului speră ca, în urma licitației ce va avea loc în luna mai, să recupereze suma de 41.000 de lei pe care Mădălina Ciubotaru o datorează bugetului de stat. Mai exact, magistrații au dispus atragerea răspunderii personale a Mădălinei Ciubotaru în dosarul de faliment al firmei Art Media Consulting SRL. Societatea a aparținut soției lui „Viorel Andrei”, pe numele său real Viorel Pleșcan, „jurnalistul” care a reușit să se „ascundă” 10 ani de polițiști pe ecranul televizorului. Pleșcan, fost mare realizator de emisiuni la Unu TV, post controlat de Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra Neamț, era dat în urmărire generală, fiind condamnat la 8 ani de închisoare pentru niște țepe trase unor concitadini din Galați. Înainte ca instanța să se pronunțe definitiv în cazul său (2001), Pleșcan a aterizat la Piatra Neamț, unde s-a căsătorit și și-a făcut o carieră în media, fiind unul dintre oamenii de încredere ai pedeliștilor. Numai că, în februarie 2011, norocul l-a părăsit pe Pleșcan. Prins circulând cu viteză excesivă la volanul unei limuzine Mercedes, cumpărată, se pare, pe firma Art Media Consulting, Pleșcan alias Viorel Andrei a fost tras pe dreapta de un echipaj al Poliției Rutiere Buzău. Cum permisul prezentat de infractor aparținea unei alte persoane, iar cartea de identitate era falsă, omul legii și-a dat seama că este ceva în neregulă cu Andrei. Acesta avea să povestească cu lux de amunănunte cine este și ce a făcut timp de 10 ani, adică în perioada în care a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare și până a fost prins.

Firma pe care infractorul Pleșcan o folosea – Art Media Consulting – era înregistrată pe numele soției sale. În noiembrie 2011, adică la 10 luni de la prinderea lui Pleșcan, Mihaela Andrei cesiona toate părțile sociale ale Art Media Consulting SRL Mădălinei Ciubotaru, care a devenit unic acționar și administrator. Societatea a mai funcționat o perioadă după care a intrat în insolvență în februarie 2016, la cererea principalului creditor – AJFP Neamț. Pentru lichidatorul judiciar numit în acest dosar nu a fost un caz ușor, administratorul și acționarul firmei, Mădălina Ciubotaru, refuzând să colaboreze.

„Prin adresele nr. 643 şi 644/18.04.2016 au fost notificaţi debitorul şi administratorul statuar în vederea prezentării documentelor şi informaţiilor prevăzute de art. 67 din Legea nr. 85/2014. Deşi corespondenţa a fost primită atât la domiciliul fostului administrator al societăţii, Ciubotaru Mădălina Veronica, plicul purtând menţiunea mamă”, cât şi la sediul social al debitorului, lichidatorului judiciar nu i-au fost comunicate actele şi documentele prevăzute de art. 67 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă – Codul insolvenţei. Motivat de cele prezentate anterior, la data de 07.03.2016, prin adresa nr. 392, am solicitat A.J.F.P. Neamţ comunicarea copiilor după documentele aflate la dosarul fiscal al societăţii Art Media Consulting SRL. La data de 19.10.2016, fostul administrator a fost contactat telefonic şi a comunicat faptul că va depune actele şi documentele prevăzute de art. 67 din Legea nr. 85/2014, după termenul de judecată din data de 26.10.2016. Pe baza bilanţurilor contabile precum şi a informaţiilor puse la dispoziţia administratorului judiciar de către creditorul A.J.F.P. Neamţ, prezentăm dinamica principalilor indicatori valorici în perioada 2012 – 2014. Din dinamica indicatorilor valorici se poate constata că societatea a fost una profitabilă în anul 2012 – profitul net înregistrat fiind de 40.782 lei, în anul 2013 s-a înregistrat o pierdere de 38.187 lei, iar în anul 2014 societatea a înregistrat un profit net de 59.32 lei; nu mai desfăşoară activitate. În ceea ce priveşte indicatorii de bilanţ, în perioada 31.12.2012 – 31.12.2014 se poate constata că societatea debitoare a deţinut active imobilizate, care la 31.12.2014 au fost amortizate complet. În conformitate cu balanţa de verificare încheiată la data de 31.12.2014, în evidenţa debitorului nu mai sunt înregistrate mijloace de transport, acestea au fost evidenţiate la ieşiri, cu valoarea de 129.030,48 lei”, se arată în raportul lichidatorului judiciar.

În plus, nici Primăria Roznov, condusă de tatăl debitoarei Ciubotaru Mădălina, nu a oferit informațiile solicitate (eventualele bunuri ale societății) de către lichidatorul judiciar.

„Cu toate că Primăria Roznov a fost notificată despre deschiderea procedurii insolvenţei şi au fost solicitate informaţii despre eventualele bunuri înregistrate în evidenţele fiscale, până la data întocmirii prezentului raport, nu au fost comunicate informaţiile solicitate. La data de 18.10.2016, lichidatorul judiciar a întocmit adresa nr. 1618, solicitând Primăriei Roznov, aceleaşi informaţii. Fostul administrator al debitorului nu s-a prezentat la sediul lichidatorului judiciar pentru stabilirea datei de desfăşurare a inventarierii bunurilor şi predarea acestora pentru valorificarea în cadrul procedurii insolvenţe”, se mai arată în raportul lichidatorului.

Bănuim că aceste aspecte fac deja obiectul unui dosar penal, în cazul în care lichidatorul judiciar s-a adresat Poliției. Cert este că instanța a dispus cererea atragereii răspunderii personale a Mădălinei Ciubotaru pentru suma de 41.000 de lei, bani care ar urma să fie recuperați în urma vânzării bunurilor pe care le deține fiica primarului de Roznov. Concluzia lichidatorului a fost clară, și anume că Mădălina Ciubotaru se face vinovată de starea de faliment în care a ajuns societatea.

„Din analiza actelor, documentelor și informațiilor legate de activitatea societății debitoare, opinia lichidatorului judiciar este că asociatul unic și administratorul societății:– d-na Ciubotaru Mădălina Veronica (…), aport la capitalul social de 200 lei, cota de participare la beneficii și pierderi de 100%, desemnat la data de 4.11.2011, a cauzat starea de insolvență a Art Media Consulting SRL prin faptele prevăzute de art. 169 alin (1) lit a din Legea 85/2014, și anume: – a folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane. Menționăm că aceste concluzii au fost formulate pe baza analizării pe baza analizării documentelor aflate la dispoziția administratorului judiciar și că există poisbilitatea ca aceste concluzii să fie modificate în condițiile în care se vor prezenta spre analiză noi documente”, se arată în raportul licihidatorului judiciar privind cauzele care au dus la starea de insolvență a societății.

Interesant este, din spusele licihidatorului, că Mădălina Ciubotaru nu poate justifica o sumă importantă de bani, respectiv 144.000 de lei, din casieria firmei.

Suma de 144.543,59 lei, înregistrată în casieria societăţii nu a fost predată lichidatorului judiciar pentru a fi depusă în contul special de lichidare şi nici nu au fost prezentate documente din care să rezulte că această sumă a fost utilizată în interesul societăţii debitoare(…)Elementele de activ ale societăţii nu au putut fi identificate întrucât administratorul statutar nu a prezentat lichidatorului judiciar niciun document sau informaţie care să permită identificarea debitorilor şi, eventual, a modului de utilizare a sumei de 144.543,59 lei. Aceste elemente de activ au valori semnificativ mari şi dacă s-ar fi recuperat fie şi parţial, ar fi existat suficiente resurse pentru achitarea obligaţiilor restante. Pentru conturile de creanţe reprezentând clienţi” în sumă de 8.092,24 lei şi debitori diverşi” în sumă de 60.000,00 lei nu au fost prezentate situaţiile analitice, inventarierea anuală obligatorie sau acte şi informaţii din care să rezulte structura analitică care să permită identificarea acestora şi dacă au fost întocmite demersurile legale pentru recuperarea sumelor. Din analiza datelor bilanţiere se poate constata că administratorul societăţii a rămas în pasivitate cu privire la măsurile ce se impuneau pentru recuperarea creanţelor. Din datele şi informaţiile aflate la dispoziţia lichidatorului judiciar rezultă că activul societăţii a fost utilizat în scopuri contrare societăţii. Ne bazăm această opinie pe faptul că nu au fost prezentate documentele şi informaţiile legate de funcţionarea societăţii, nu au fost predate situaţii analitice şi nici documente din care să rezulte diligenţele de recuperare a creanţelor. De asemenea, nu a fost predată suma de 144.543,59 lei, evidenţiată scriptic ca existând în averea debitoarei”, se mai arată în raportul lichidatorului.

Raportul a fost prezentat instanței de judecată care a dispus atragerea răspunderii personale a Mădălinei Ciubotaru. Se întâmpla în mai 2017, decizia fiind atacată fără succes la Curtea de Apel Bacău. Acum, Mădălina Ciubotaru a făcut contestație la executare care i-a fost respinsă de Judecătoria Piatra Neamț. Apelul se va judeca săptămâna viitoare, însă este puțin probabil ca fiica primarului să aibă câștig de cauză.

Daniel MURARU

Citeste si:

„Dosarele X” la Primăria Roznov. Un utilaj defect consumă tone de motorină

Primăria Roznov: Lucrări achitate dublu, prejudiciu de 100.000 de euro

Dispreț și bătaie de joc la Primăria Roznov. Tabletele și telefoanele scumpe au dispărut

Probleme cu constipația la Primăria Roznov. Truse de prim ajutor dotate cu laxative, vitamine și antitusive

Aqua Parc și Trust CCDP, ghidușii financiare cu Primăria Roznov

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. constantin 10 aprilie, 2018 at 14:34 Răspunde

    De ceva timp nimeni nu mai poate ocupa o functie daca nu e fiu de manglitor politic.Cel putin la psd aceasta este o boala contagioasa.Dupa ce aceasta fatuca rea de gura si de caracter a facut praf finantarea de la fosta statiune Negulesti,calu-iapa iata ca mai vine cu un produs si iar jefuieste.Din cate stiu taticul are o condamnare si nu ar mai fi trebuit sa fie validat primar.Nu numai ca la validat dar a venit la pachet si cu fatuca consilier judetean.iNTELEG CA PSD-UL NU PREA ARE OAMENI VALOROSI DAR NICI CHIAR ASA.

  2. I. Iordache 10 aprilie, 2018 at 15:06 Răspunde

    Madalina e la PSD? Nu cred! Toata ziua e prin cafenele cu Barjoveii si cu altii de teapa lor asa ca eu credeam ca e PNLista de cafenea…

  3. Gigea cel viteaz 10 aprilie, 2018 at 18:33 Răspunde

    D-ra Madalina, care atrage falimentul pe oriunde trece, are acum si alte greutati…Are (*** cenzurat admin.), care necesita cheltuieli mari.Deci sa ne asteptam sa aflam si de alte …tepe! Deja fatuca viseaza la o functie babana la un minister prin Bucuresti(subsecretar), deci planurile sunt facute! Vom auzi de „tepe” de un alt nivel…

  4. Manole 10 aprilie, 2018 at 21:24 Răspunde

    Ce (***) e D-ra (***)!Cum ajung domle toate (***) astea in fruntea judetului? Sa fie de vina oare magarii care le ademenesc la malai?

    • valisor 11 aprilie, 2018 at 07:46 Răspunde

      Sau să fim de vină noi, filozofii care nu mergem la vot și lăsăm trei milioane juma de vrăbii cu creierași de l’epurași gogonași să viseze la același mălai din sacul public fără cap și fără cur?

  5. anca 11 aprilie, 2018 at 17:01 Răspunde

    frumoasa tare..daca o prinde un vanator umbland dezlegata..o impusca pe loc…Mi-o aduc aminte atunci cand Stefan se intalnea cu primarii pedele din zona la o crasma din Caciulesti…individa venea cu un mercedes inchis la culoare si participa la sedinta prin care tov stefan ameninta in stanga si-n dreapta..Era aspiranta pe atunci..

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.