Șeful județului riscă să-și piardă casa de vacanță pentru un credit 

3
953

Ionel Arsene, președintele Consiliul Județean Neamț, inculpat într-un dosar penal pentru fapte de corupție, are probleme serioase cu un credit contractat în anul 2007 de la BCR de rude de-ale sale, dar pentru care a acceptat să fie garant. Situația este atât de gravă deoarece banca a solicitat executarea silită a casei de vacanță pe care Arsene și soția sa o au într-o localitate din județul Bacău. La mijloc este vorba de o datorie de 177.000 de euro. Cererea de încuviințare a executării silite a fost formulată la sfârșitul anului trecut de Biroul Executorului Judecătoresc Gheorghe Dron la Judecătoria Târgu Neamț. Instanța s-a pronunțat în data de 13 noiembrie 2017 și a admis cererea de încuviințare a executării silite în dosarul în care Ionel Arsene și soția sa, Gabriela, au calitatea de garanți ipotecari. Creditul a fost contractat în anul 2007 de către Constantin Arsene și Maria Arsene, cel mai probabil rude cu președintele CJ Neamț.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de Biroul executorului judecătoresc Dron Gheorghe, cu sediul în Tîrgu Neamţ, str. Calistrat Hogaş, bloc B.1, apartament nr.3, judeţul Neamţ. Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de contractul de credit bancar pentru persoane fizice nr.1970 din data de 13.07.2007 cu actul adiţional nr.1 din 07.02.2011, pentru suma de 177.075,29 euro la cursul BNR, prin urmărire silită imobiliară asupra suprafeţei de 5.000 mp teren fâneţe situat în comuna Vînători Neamţ, înscris în cartea funciară nr.340/N, nr. cadastral 422, conform contractului de ipotecă nr.806 autentificat sub nr.2014 din data de 13.07.2007 şi contractului de ipotecă nr.29 autentificat sub nr.165 din 08.02.2011, şi asupra imobilului compus din casă de locuit p+1 şi suprafaţa de 349,40 mp teren situat în intravilanul comunei Săuceşti, satul Bogdan Vodă, judeţul Bacău, înscris în cartea funciară nr.61099, nr. cadastral 460 şi nr.460/C1, conform contractului de ipotecă nr.807 autentificat sub nr.674 din 13.07.2007 şi contractului de ipotecă nr.27 autentificat sub nr.42 din 07.02.2011, şi prin executare silită prin toate formele prevăzute de lege împotriva debitorilor Arsene Constantin şi Arsene Maria, solicitată de creditoarea COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A. cu sediul în Bucureşti, b-dul Regina Elisabeta, nr.5, sector 3, prin mandatar SC CEE Collect România SRL reprezentată de Drugescu Carmen-Nicoleta, împotriva debitorului Arsene Constantin, a co-debitoarei Arsene Maria, a garanţilor ipotecari Arsene Ionel şi Arsene Gabriela, Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13.11.2017”, se arată în decizia Judecătoriei Târgu Neamț.

Așadar, executorul ar trebui să execute garanțiile în vederea recuperării datoriei de peste 170.000 de euro. Este vorba de un teren în suprafață de 5.000 de mp, situat în comuna Vânători, și casa de vacanță a soților Arsene, din comuna băcăuană Săucești. Adică același imobil pe care procurorii anticorupție au pus sechestru în dosarul în care Arsene este judecat pentru trafic de influență

Daniel MURARU

Citeste si:

Cum l-a îmbogățit politica pe Ionel Arsene. Mașini de lux și sute de mii de euro fără justificare. Autoritățile au luat poziția struțului

Ce are de ascuns președintele CJ Neamț? Împrumuturi dubioase de sute de mii de lei și un autoturism fantomă

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Cristian 3 aprilie, 2018 at 07:26 Răspunde

    Vai, si casa de vacanta??? Las’ ca poate nu o sa mai aibă nevoie de nici o casa, ca poate va locui gratuit in alta parte!

  2. Gabi 3 aprilie, 2018 at 11:46 Răspunde

    Dar miile de amărășteni care au ajuns în drum pentru că n-au știut ce să plătească mai întâi: întreținerea, curentul, gazul sau rata la casă? Ăia de fac?
    După cum vedeți, n-am luat în calcul ”pâinea cea de toate zilele” și nici hainele copchiilor, nici rechizitele sau scutecele.

  3. Diana 3 aprilie, 2018 at 13:07 Răspunde

    Saracul. E nevoit sa umble la cash. Probabil isi inchipuie ca recupereaza dupa ce o pune pe mimoza ministru (asta e motivul pt care a pus-o consilier de stat, sa invoce “experienta guvernamentala). Sunt niste neica nimeni in drum, dar au aspiratii dintre cele mai inalte. Este descrierea perfecta pentru parveniti gen OB. Daca a ajuns Arsene sef de partid, Andrusca ministru, iar OB se pregateste sa fie ministru, nu trebuie sa mai avem nicio pretentie, nicio asteptare de la asemenea guvernarea.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.