Arsene iese din arest. Procurorii DNA îl vor audia în două dosare penale

19
407

Președintele suspendat al Consililiul Județean Neamț, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile într-un dosar de corupție, va ieși astăzi din arest. Inculpatul Arsene va fi transportat, în condiții de siguranță, la sediul DNA Bacău unde va fi audiat de către procurori în două dosare penale, după care va fi readus în arestul IJP Neamț. Tot în condiții de siguranță.  Bănuim că este vorba de cele două lucrări penale în care inculpatul Arsene este cercetat deja de către procurorii anticorupție, însă nu este deloc exclus ca președintele suspendat al CJ-ului să fie audiat în alte dosare pe care le are la DNA. Din informațiile noastre, Arsene este vizat, în acest moment, în șase dosare la DNA Bacău și unul la DNA, structura centrală din București. În afară de cele două de la Bacău, în care este cercetat pentru trafic de influență (denunțul lui Pinalti și presupusa șpagă cerută de la un om de afaceri ieșean pentru a debloca niște plăți către firma acestuia la Ministerul Mediului), Arsene ar mai fi cercetat în cel puțin patru dosare. Cel mai vechi este din anul 2014 și se referă la modul în care primăriile au primit fonduri pe OUG 28. Un alt dosar penal se referă la finanțarea cu fonduri de către anumite firme de construcții, primării, dar și alte instituții bugetare, a televiziunii controlate de Arsene. Al treilea dosar are la bază o reclamație a fostului director de la Compania Apaserv SA (abuz în serviciu și trafic de influență), iar al patrulea dosar, și cel mai nou, vizează matrapazlâcurile săvârșite de anumiți funcționari cu ocazia primei ediții a Târgului de Crăciun. Nu știm dacă raportul Curții de Conturi din primăvara anului 2017 a fost conexat la dosarul „Târgul de Crăciun” sau a fost deschis un dosar separat. Însă, spun sursele noastre, cel mai „greu” dosar al lui Arsene se află în lucru la structura centrală a DNA. La mijloc ar fi vorba de o afacere imobiliară, care ar fi produs un prejudiciu de milioane de euro.

În acest moment, Ionel Arsene este încarcerat în arestul IJP Neamț, după ce instanța Curții de Apel a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul în care Gheorghe Ștefan a reclamat că i-a dat președintelui CJ Neamț suma de 115.000 de euro pentru a-i face probleme la ANI, dar și o imagine proastă în presă, lui Culiță Tărâță, fost președinte al CJ Neamț. Fapta s-ar fi petrecut în cursul anului 2013. Arsene neagă implicarea sa într-un astfel de joc murdar, însă procurorii sunt de cu totul altă părere. Recent, DNA a anunțat că Arsene este cercetat într-un alt dosar penal, tot pentru trafic de influență. În cursul anului 2014, afirmă procurorii, Ionel Arsene, care la acea vreme era deputat și președinte al PSD Neamț, ar fi încercat să obțină deblocarea unor plăți de la Ministerul Mediului pentru o firmă din Iași. La mijloc ar fi vorba de o sumă de 60 de milioane de lei, iar comisionul lui Arsene ar fi fost de 5%. Cum fondurile nu au fost deblocate, Arsene nu s-a mai bucurat de șpagă, însă procurorii au intrar pe fir și i-au întocmit dosar penal. Este foarte posibil ca astăzi, la DNA, lui Arsene să i se aducă la cunoștință schimbarea calității de suspect în inculpat și în acest dosar penal, așa cum este foarte posibil ca inculpatul să ia la cunoștință că va fi trimis în judecată în dosarul penal izvorât din denunțul lui Pinalti.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

19 comments

  1. V.Vasile 19 februarie, 2018 at 09:29 Răspunde

    Daca instanta decide ca este vinovat, sa plateasca !
    ,,Ghioceilor,, sigur v-a cuprins frica…. Voi, marii decidenti ai urbei,nulitati obediente, fosilizate prin consilii,care de-a lungul anilor v-ati batut joc de oameni, cu un tupeu de neimaginat pt. oamenii cu bun simt, va asteapta zile grele.

  2. Diana 19 februarie, 2018 at 09:33 Răspunde

    Hai ca se poate! Cei care au sesizat ambasadele si lupta cu statul paralel, auziti? Probabil ati facut drumuri pe la Bacau, sa va intrebe procurorii despre mizeriile pe care le-ati facut la ordin, de asta sunteti asa cuminti.

    • Jos coruptia 19 februarie, 2018 at 15:56 Răspunde

      Diana….santajistul delator nu msi sesizeaza nimic.Acum tace malc ca o ia pe urmele cioraparului…stao sa vezi ce „decstractie”va fi…”ce mi plac glumele mele”

  3. florentina 19 februarie, 2018 at 09:54 Răspunde

    Cel mai deranjant la acest om(?) a fost aroganta si impostura.S-a inconjurat numai de oameni de nimic.Toti cei care stiu ceva si si-au cladit o profesie si un oarecare prestigiu in societate ,au insemnat pentru el un pericol.

  4. Valycă 19 februarie, 2018 at 10:41 Răspunde

    Doamne, ajută! Consiliul judetean este căpușat cu tot felul de hahalere si impostori, după chipul șefului… cine desface legaturile din interior cu acea bulai, cu soroceanu, cu bozovici, cu ……….? ar trebui inchis pentru 24 de ore cejeul si refacut după reguli normale cu oameni competenti……….

  5. Magda 19 februarie, 2018 at 14:05 Răspunde

    Dl Muraru zice bine. Arsene trebuie transportat „in conditii de siguranta maxima”. Asa e. Ca daca se rastoarna si se varsa va dati seama ce deranj face?

  6. constantin 19 februarie, 2018 at 14:11 Răspunde

    sunt curios cat mai stationeaza la prefectura panaite si gasca lui arsenie.vad ca lui panaite nici prin gand nu-i trece sa-si dea demisia.poate ne informeaza in ce stadiu este podul de la oantu unde a castigat firma sotiei sale.deci arsenie da bani la comuna iar familia panaite cu sprijinul primarului sifoneaza bani de la buget.cred ca arsenie a si uitat in cate jafuri este implicat.totusi cei in drept au tinu7t evidenta.

  7. Florin 19 februarie, 2018 at 16:33 Răspunde

    asa fac bisnitarii cand ajung sefi de partide politice. Isi trag pantofi ascutiti, costum de firma si telefon mare cat lopata pe care il poarta la vedere si gata. Cred ca sunt dumnezei pe pamant.Isi baga ghiarele in toate oalele cu smantana ale urbei.(o fi vazut la Ion Creanga si a crezut ca I se potriveste si lui)

  8. andrei 19 februarie, 2018 at 17:28 Răspunde

    Arsene la „spovedanie”? Că tot a început postul!
    Se perpelesc PSD-istii la foc mic! Iftime, Șerban, Andrusca, Rotaru, treceți din oficiu pe ,,post negru”. Chiar dacă e cam târziu să mai ajute…

    • Diana 19 februarie, 2018 at 19:59 Răspunde

      Corect. Dar, mai nou, OB-ul s-a cam ofilit si mai ales a inceput sa confirme in fata procurorilor. Nu ca ar avea alternative, cand probele sunt evidente. Cand au vazut ca se naruie castelul de nisip, iar povestile de pe dealuri in care vorbeau ei ca niste intelepti despre cum vor fura tot si vor mosteni lumea pt ca exista suficienti nemernici prin institutii care le vor tine partea nu se aplica in viata reala, au inceput sa povesteasca procurorilor cat de victime au fost, santajate emotional. Toata garnitura de sclifosite a inceput sa dea inapoi, nu-i asa “doamna” Nastase? Nici macar banii nu mai ajuta, dna Kuz?

      • Valerica 20 februarie, 2018 at 09:20 Răspunde

        Garnitura de sclifosite e bogata rau.S-o vedeti p-aia de-si zice „cristica” (cata nerusinare!) ce-o sa se mai stafideasca, ca amu ii deja ofilita dupa ce l-a perdut pe Stefan. De-amu se mumefiaza, si va pretinde sa fie sanctificata in numele social democratiei si „limbii romane”

  9. Mihai 20 februarie, 2018 at 02:10 Răspunde

    Foarte bine daca se spovedeste si Dughir dar sa spuna tot. ca daca ar fi asa numai la Apaserv ar trebui deschise vreo 10-15 dosare de catre DNA.
    Unul ar putea fi despre afacerile facute de fostul lui sef Ivanov si cu lucrari mari in care milioane de euro au fost platiti pentru lucrari fictive pe vremea PDL. Apoi unul din vremea lui Tarata care o trimisese pe dna Corduneanu pe acolo, prin CA sau AGA sa comande si sotul fost SRI-ist care avea acces ilegal la actele societatii.
    Apoi cu perioada PSD-ista, cu politicienii plantati prin AGA si CA pe filiera de partid, cum este si acel domn Dascalescu care acum da lectii de moralitate dar si el a ajuns in CA tot pe cumatreala politica. Si poate ne spun domnii Dughir si Dascalescu despre niste contracte si contractele pentru niste baieti destepti cum e si cel de vreo 25.000 de euro cu firma lui Iosuban. Sau cu un furnizor de robineti de printr-un judet mai la nord de noi, despre care ar putea da detalii si domnul Pacala.
    Un alt dosar ar putea fi si pentru perioada de racire dintre Dughir si PSD si sa spuna cum incerca sa-i execute cu sprijinul juristei Marcoci pe cei care nu-l sustineau in lupta lui cu Arsene. Oare ar putea fi un dosar pentru abuz in serviciu si pentru doamna Dughir care in ultimii ani se erijase intr-un fel de cabinetul doi si dadea ordine prin firma mai ceva decat un director?
    Sa nu uitam despre un dosar si pentru domnul Monda, care el centra din pozitia de membru CA el dadea cu capul prin firme interpuse care luau bani de la Apaserv.
    Ca toti care au fost la conducere ca directori, agamani, membri CA au capusat la greu aceasta firma de am ajuns sa platim una din cele mai scumpe ape din Romania in conditiile in care daca ploua trei zile intra Bistrita in oras. In ultimii ani aceasta firma a fost jefuita ceea ce inseamna ca locuitorii judetului au fost jecmaniti de toti acesti indivizi si multi multi altii.
    Si sunt alti corbi care stau la panda cum e fostul subprefect Neculae, fost director si el pe vremea lui Stefanescu care viseaza de o viata sa fie stab la firma asta.
    La furnizorul atat de agreat de Pacala e vorba, anual, de milioane de euro dar nu uitati nici afacerile de pe vremea lui Dughir. daca astia au fost in stare sa cumpere si laptele praf la pret triplu va dati seama ce mega-jaf a fost si este in firma asta?
    Lua-v-ar DNAul pe toti, hotilor!

  10. FLORIN 20 februarie, 2018 at 07:25 Răspunde

    Ce sens a avut aceasta arestare de 30 zile?

    Ce nu mai poate sa faca acum dupa arestare fata de ce putea face inainte de arestare?

    E un circ de 2 bani cu scopul de a da satisfactie unor prosti fara creier care se exalteaza la actiunile unei institutii praf de coruptie si incompetenta adica DNA.

    Pentru toti prostii care sunt satisfacuti de circ ieftin:cu ce ne-am ales dupa 16 ani de DNA?

    Le spun eu prostilor:cu NIMIC.

    Nu este nici unul din cei care au devalizat acest judet arestat.

    Nu este recuperat nici un prejudiciu din sutele de milioane furate.

    Deci prostilor,cu ce va alegeti in final?Ramineti in continuare cu banii furati,peticiti in cur proslavind acest DNA care a patronat aceste furaciuni timp de 16 ani prin coruptie si incompetenta crasa.

  11. constantin 20 februarie, 2018 at 09:06 Răspunde

    florin raman surprins de comentariul tau.totusi arestarea s-a facut in baza unei decizii a curtii de apel bacau si nu de catre un procuror dna.cred ca este un pas inainte nu pentru satisfacerea „prostilor” ci pentru respectarea legii.trebuie inceput cu cineva iar acum sunt motive suficiente sa apreciem ca arsenie este un corupt chiar daca nu avem o hotarare definitiva.eu sunt pentru ca toti cei ce au jefuit bugetul sa dea banul inapoi si sa li se confiste averile.nu cred ca este un circ ci un inceput serios si legal de tragere la raspundere a faptuitorilor penali.

    • FLORIN 20 februarie, 2018 at 09:54 Răspunde

      De 15 ani toti care au fost la CJ/CL/PRIMARI au distrus acest judet/oras cu furaciuni colosale.

      Sute de milioane euro furati.Licitatii trucate,lucrari de mintuiala,preturi umflate de zeci de ori,firme de 2 bani abonate la bugetele judetene/locale.

      Si un copil de 3 ani stie/vede aceste lucruri.

      Unde au fost cei de la DNA/PARCHET/IPJ/DIICOT in acesti 15 ani?

      15 ani!!!!

      De ce nu sunt sute arestati pina acum?De ce nu au fost prevenite aceste furaciuni colosale?

      Toti acesti hoti sunt bine merci cu zeci de milioane de euro furati de la noi lafaindu-se in vile si lux desantat.E plin orasul de vile ale unor oameni care au lucrat la stat toata viata,politisti,procurori,sefi de institutii locale,primari,sefi din cj,etc

      NIMENI nu s-a atins de ei si averile lor.

      Asta e statul mafiot.

      Cu ce s-au ocupat aceste institutii corupte platite de noi cu miliarde de euro in ultimii 15 ani?

      Va spun eu:au patronat aceste hotii si au fost partase la ele.

      O sa vedeti ca o sa se aleaga praful de toate aceste dosare aparute in ultima perioada.Condamnari insignifiante,recuperari zero prejudicii.

      Noi cetatenii raminem cu paguba.

      • anca 20 februarie, 2018 at 12:46 Răspunde

        bine mai lazare, aparator al dreptatii..daca altii au furat inainte, cum zici tu, ar trebui pe astia mai noi sa-i toleram, ca vezi doamne au procedat la fel ca inaintasii lor?Trebuie sa existe un inceput…si mai este ceva, de ce nu ai reclamat tu furtisagurile savarsite?Stiai ca DNA-ul actioneaza numai la sesizari? ghinion, astia nu au stiut cum s-o faca, ori nu s-au mai ferit…ei sunt „supremul”desfiinteaza institutii dupa cum vor si le este bine..Cat despre „prosti” probabil ca te-ai uitat mai bine in oglinda si ai observat ceva..

        • FLORIN 20 februarie, 2018 at 16:19 Răspunde

          DNA-ul actioneaza NUMAI politic.

          Isi alege sesizarea care le ”convine”.

          Daca nu te-ai regasi in categoria de (***) nu ai face asemenea comentarii care contrazic realitatea in care traiesti.

          Parchetul si DNA-ul se pot autosesiza.SRI-ul si alte structuri de informatii platite cu miliarde de euro… cu asta se ocupa sau ar trebui sa se ocupe,curtea de conturi care apropo de 15 ani spune ca jumatate de buget tarii este furat cu licitatii trucate,cetatenii atit cit cunosc,toti fac sesizari si reclamatii de 20 de ani.

          Si?S-a INTIMPLAT CEVA?NU.
          Furaciunile continua nestingherite de 20 de ani.

          La DNA sunt 12.000 dosare,asa ne-a spus Kovesi care sunt alese pe ”sprinceana”dupa cum bate vintul.Cind bate vintul mai scot cite un dosar de 10 ani vechime.

          E de risu curului.

          De aia la nivel de cetatean nu se vede aceasta lupta impotriva coruptiei,pentru ca ea nu exista.

          La DNA nu se fac anchete tehnice.Totul e pe baza de denunturi.Incompetenta si coruptie crasa.

          Cite anchete ale DNA-lui au fost facute vizavi de lucrarile in bataie de joc facute de CL/CJ?unde se fura cei mai multi bani?

          ZERO ZERO ZERO ZERO

          De ce?Pentru ca nu ii intereseaza lupta impotriva coruptiei.Sunt niste gasti de securisti care se lupta intre ele pentru a controla hotiile din aceasta tara iar DNA -ul este un instrument de executie.

          In concluzie:cu institutii corupte nu ai cum lupta impotriva coruptiei.Este o utopie.

  12. Dascalescu V. 21 februarie, 2018 at 10:50 Răspunde

    Mai Mihai, de ce consumi ce nu-ti prieste, ca uite (***) vorbesti prostii.
    Decat sa arunci cu vorbe tampite, nu mai bine faci tu o sesizare unde trebuie, despre neregulile facute de Dascalescu cat timp a fost in CA-ul de la ApaServ, asa cu subiect si predicat sa fim chemati ambii pt. explicatiile cuvenite ?
    Este posibil sa fii unul din trantorii tolerati pe acolo, de voie sau de nevoie ?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.