Arestat preventiv, Ionel Arsene pierde teren în fața baronilor PSD. Andrușcă la Economie, proastă alegere

8
559

Arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, l-a pus pe acesta într-o postură deloc confortabilă în interiorul partidului. Două publicații centrale (adevarul.ro și hotnews.ro) au publicat informații din interiorul PSD care arată că mai mulți baroni sunt nemulțumiți de numărul mare de miniștri pe care îl au filialele din județele Moldovei în Guvernul Dăncilă. Mai mult decât atât, prestația jalnica a lui Dănuț Andușcă, ministrul Economiei, omul lui Ionel Arsene, i-a scos din sărite pe baroni, aceștia reclamând că imaginea partidului a fost grav afectată prin promovarea unor astfel de „valori”. Andrușcă a reușit să stârnească un val de indignare la nivel național, declarațiile mai mult decât penibile ale acestuia din timpul audierii din Parlament unde a nu a fost în stare să răspundă la nicio întrebare fără ajutorul hârtiilor, dar și declarațiile oferite jurnaliștilor, devenind virale pe internet.

„Voi face tot ce-mi stă în putinţe pentru dezvoltarea economiei româneşti. Dar un rol important va avea… pentru în cadrul economiei… Îmi cer scuze, sunt emoţionat!”, cam atât a reușit ministrul Andrușcă să le spună ziariștilor.

Interesant este că sursele citate de presa centrală arată că nu numai Andrușcă ar fi pe lista miniștrilor ce vor fi remaniați cât mai curând, ci și Valentin Popa, ministrul Educației, și Lucian Șova, ministrul Transporturilor, ambii fiind susținuți, ca și Andrușcă, de către Ionel Arsene. Faptul că baronii din partid au început să facă nazuri, cerând schimbarea celor trei miniștri indică faptul că Arsene începe, ușor, ușor, să-și piardă influența în partid. Situația este cauzata, cu siguranță, și de faptul că Arsene se află în arest, loc de unde nu-și poate apăra miniștrii. De asemenea, Liviu Dragnea nu a dat niciun semn că l-ar susține pe Ionel Arsene în problemele pe care acesta le are cu legea. Nu am identificat niciun mesaj de susținere la adresa lui Arsene din partea lui Dragnea, deși primul a fost lângă liderul PSD când acesta  a fost chemat la DNA să-i aducă la cunoștință învinuirile din dosarul TelDrum SA. Liviu Dragnea și-a pus în cap oameni grei din PSD, Țuțuianu și Oprișan fiind numai doi dintre ei, pentru că a acceptat să promoveze numai oamenii unuia. În acest guvern, Moldova are cei mai mulți reprezentanți, iar acest lucru reprezintă răsplata lui Liviu Dragnea pentru șefii filialelor care l-au susținut în „războiul” cu fostul premier Tudose. Revenind la numirea lui Dănuț Andușcă în funcția de ministru al Economiei, există voci care afirmă că Ionel Arsene va avea de suferit din cauza alegerii făcute. „Dacă tot a avut județul Neamț această onoare, de a da României ministrului Economiei, credem că am fi avut soluții mult mai bune decât Andușcă. Avem economiști buni și în județul nostru, oameni care ar fi putut să facă față cu brio acestei provocări. Numirea lui Andrușcă în această funcție nu a fost deloc inspirată, ba chiar una care a adus prejudicii de imagine PSD Neamț”, a declarat un pesedist nemțean.

Că atmosfera nu este deloc una bună în interiorul PSD Neamț o demonstrează și lipsa consilierilor județeni de la ședința programată acum câteva zile. Se vorbește despre o luptă care are drept miză controlul PSD Neamț, puciștii fiind conștienți că problemele pe care le are Arsene cu legea s-ar putea să-i aducă acestuia sfârșitul politic.

Daniel MURARU

Citeste si:

MAI ÎNDRĂZNEȘTI SĂ CREZI ÎN ROMÂNIA? Andrușcă, omul lui Arsene, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Economiei

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Ioan 5 februarie, 2018 at 19:15 Răspunde

    Au promovat doar marionetele, nulitățiile și nonvalorile !
    Păcat , pentru ca ne face județul de ras!
    Dar , totuși sunt convins ca in prostia noastră dacă , mâine ar fi alegerile tot ei ar ieși in procent de 80%, s-atunci ce-am face ?!

  2. andrei 5 februarie, 2018 at 19:15 Răspunde

    Este o vorbă la români care sună cam așa: ,,ia-ți p….ul acasă”! Cum casa lui Arsene este la ,,beciul domnesc” nu se pune problema. Dar mai știi? Depinde de ,,spovedania” la DNA. Poate-l scapă totuși pe Andrusca de ,,chinurile” economiei și și-l ea aproape. Tot declara MARELE ministru că-i este alături. Să-i facă pofta!

  3. mihnea1 5 februarie, 2018 at 19:16 Răspunde

    Tembelismul afisat, prin care ne-a facut de ras in toata tara, a fost suficient pentru ca seful lui („ca cand”) sa-l propuna ministru. Niciodata nu a avut tara un asemenea ministru! Rusine! Va dati seama ce distractie e prin ministerul ala pe seama tembelului? Schimbati-l inainte sa se mai intersecteze cu presa.

  4. Jos coruptia 5 februarie, 2018 at 20:07 Răspunde

    Ne-am pierdut identitatea ca neam si tara.Analfabetii,idiotii,handicapatii conduc Romania.Cum tinerii nostri sa stea in Romania, cand ei vad ca afara sunt apreciati,platiti si respectati. La noi cu cat ai mai multe studii cu atat nu te cauta nimeni, ca ei vor executanti care sa sembeze si sa fure ce vor ei…ei n-au nevoie de oameni corecti care sa sprijine si sa ajute tara. Cam asta e Romania….

  5. Cristian 5 februarie, 2018 at 20:59 Răspunde

    In poza afisata sunt cei mai enervanti psd-isti. Arcanu,care pare iesita vesnic din coafor, explicand, probabil, lui Harpa cat de multe face ea ptr judet, tatucu Arsene extrem de multumit si cu un aer de infatuat ca l-a adus pe Dragnea prin targ care o savureaza scarbos pe Arcan din priviri. Si nu in ultimul rand, cel mai (***cenzurat admin.) consilier al targului, O. Timisescu, care nu pricepe o iota din ce se vorbeste, dar ii place al naibii sa-i apara capatzana in foto.

  6. sebi 5 februarie, 2018 at 21:29 Răspunde

    Nu cred ca judetul Neamt a mai trecut vreodata printr-o asemenea rusine.Nu stii care e mai tont , „cauciuc” de la economie sau „soseta” de la subsol…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.