Arsene, foarte precaut în timpul anchetei. „Cârtițele” din DNA să fi fost implicate?

10
703

Motivarea deciziei instanței Tribunalului Bacău, la solicitarea procurorilor anticorupție care au cerut arestarea preventivă a inculpatului Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, acuzat de trafic de influență, scoate la iveală amănunte extrem de interesante. Să nu uităm că la ieșirea din sala de judecată, Arsene, destul de sigur pe el, a declarat că este nevinovat și că va demonstra acest lucru în Justiție. Dacă analizăm argumentele prezentate de procurori pentru arestarea lui Arsene, constatăm că sunt o serie de aspecte ce ar trebui să dea serios de gândit celor care lucrează în anumite instituții ale statului. Nu spunem că Arsene este vinovat, deși există suficiente elemente care indică implicarea sa în planul descris de DNA privind „executarea” lui Culiță Tărâță la Agenția Națională de Integritate (ANI). De asemenea, este puțin probabil ca Gheorghe Ștefan să fi ticlulit atât de bine acest scenariu pentru a-l denigra sau șantaja pe Arsene. Intențiile trioului infracțional Pinalti-Arsene-Porumboiu erau cunoscute de anchetatori încă din 2013, când anumite discuții dintre cei trei, interceptate în alt dosar, confirmau interesul lor pentru a-i veni de hac preșdintelui CJ Neamț din acea vreme, Culiță Tărâță. Informațiile nu au fost valorificate de către DNA decât în momentul în care Gheorghe Ștefan a depus un denunț împotriva lui Ionel Arsene. S-a întâmplat acest lucru în data de 17 mai 2017, când Pinalti, sătul să tot fie dus cu vorba de Arsene care îi tot promitea, fără a se ține de cuvânt, că-i restituie banii, a decis să facă plângere la DNA. Nu iese fum fără foc, asta este clar, așa că suntem convinși că la mijloc a existat înțelegerea dintre Arsene și Pinalti, pe care DNA o descrie cu lux de amănunte în referatul de propunere de arestare preventivă a șefului CJ Neamț.

Cele două episoade ale scenariului mafiot

Această poveste penală, care îi are în centru pe Ionel Arsene, Gheorghe Ștefan, Adrian Porumboiu, pe de o parte, și pe Culiță Tărâță pe de altă parte, primii punând la cale un plan pentru a-l înlătura, în 2013, pe ultimul de la șefia Consiliului Județean Neamț, a avut două episoade importante. În denunțul făcut la DNA, Pinalti afirmă că i-a dat lui Arsene mai multe sume de bani, 100.000 de euro pentru a fi remiși prin intermediari (Dan Turturică, fost redactor șef la România liberă și secretara lui Horia Georgescu, șef al ANI), 15.000 de euro pentru a fi remiși lui Dan Turturică pentru ca acesta sa-l altoiască pe Tărâță în ziarul pe care îl conducea. Articolele urmau să-l ajute pe Georgescu să urgenteze verificările în cazul lui Tărâță, împotriva acestuia fiind declanșată, încă din 2010, o anchetă. În plus, în cursul anului 2014, George Harabagiu, fost om de casă al lui Pinalti, actualmente om de încredere a lui Arsene, a depus și el o plângere la ANI împotriva lui Tărâță. Același lucru l-a făcut, în același an, și Ionel Arsene, aspect care confirmă planul de înlăturare a lui Culiță Tărâță. Mai spune Ștefan în denunțul său că i-a dat alți 50.000 de euro lui Arsene pentru ca acesta să intervină la președintele Administrației Fondului de Mediu în vederea deblocării unei sume de bani pentru o lucrare pe care firma Strong Montaj (controlată de Pinalti) a efectuat-o la Primăria Gârcina.

 „La data de 17.05.2017, sub nr.54/P/2017, s-a înregistrat la Serviciul Teritorial Bacău al D.N.A. denunţul formulat de ŞG, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ. Din actul de sesizare rezultă că în vara anului 2013, în restaurantul Chocolat din Bucureşti,ŞG (în acea perioadă primarul municipiului Piatra Neamţ şi preşedinte PDL Neamţ) i-a dat lui AI (în acea perioadă preşedinte PSD Neamţ şi deputat din partea aceleiaşi formaţiuni politice) suma de 100.000 euro pentru ca acesta din urmă să-şi exercite indirect influenţa asupra lui HG, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate – ANI-, cu scopul de a-l declara incompatibil pe TC (în acea perioadă preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi preşedintele UNPR Neamţ). De asemenea,ŞG a sesizat că i-a dat suma de 15.000 euro lui AI în timp ce se aflau la hotelul Caro din Bucureşti pentru a fi remişi redactorului şef al ziarului România Liberă, în scopul publicării unor articole denigratoare despre TC. Un alt aspect al denunţului formulat de ŞG priveşte remiterea sumei de 50.000 euro lui AI, în vara anului 2013, pentru ca acesta să intervină la preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu – AFM – GA, pentru ca acesta să vireze sume de bani către Primăria Gîrcina, judeţ Neamţ în vederea achitării unor facturi emise de SC STRONG MONTAJ SA”, se arată în motivarea deciziei Tribunalului Bacău.

 Arsene: ”Pe tine poate nu (te monitorizează), dar pe …”

Procurorii nu dau detalii, în referatul lor de solicitare a arestării preventive, cu privire la cei 50.000 de euro care ar fi trebuit sa ajungă la șeful de la AFM și se axează pe celelalte sume: 100.000 de euro și 15.000 de euro. Din declarațiile lui Gheorghe Ștefan și ale martorilor reiese clar că Ionel Arsene nu a avut nicio problemă în a discuta subiectul returnării banilor, nici cu concubina, dar nici cu fiul acestuia. Mai mult decât atât, Arsene i-ar fi returnat lui Pinalti, prin intermediul fiului acestuia, suma de 20.000 de euro. De asemenea, Pinalti nu mai avea pretenții asupra sumei de 15.000 de euro care, din spusele sale, ar fi ajuns la Turturică, redactorul șef al cotidianului România liberă.

Lucrurile se schimbă radical din momentul în care Gheorghe Ștefan îl denunță pe Arsene la DNA. Eliberat condiționat din închisoare în septembrie 2017, Pinalti a încearcat să se întâlnească cu Ionel Arsene, însă fără succes. Cel din urmă refuză, spunându-i intermediarului Panaite Vasile, zis Piti, prefectului județului, să-i transmită lui Pinalti că nu poate să se vadă cu el. Aceeași poziție o are Arsene și față de concubina lui Ștefan. De altfel, Piti, care îi tot transmitea lui Arsene mesajele lui Pinalti și ale concubinei acestuia în vederea returnării banilor, îi comunică celei din urmă că Arsene nu vrea să se vadă cu ea și în niciun caz în Piatra Neamț. Totuși, în data de 17 iulie 2017, PCM (concubina lui Ștefan) se întâlnește cu Arsene într-un bar din București. Din interceptarea ambientală, care se găsește la dosar, reiese clar că Arsene se păzește și îi spune interlocutoarei că e posibil să fie montiorizat. Arsene nu neagă că o cunoaște pe PCM, cu care se întâlnise anterior la Aeroportul Otopeni, când îi transmisese un mesaj de la Pinalti să-i dea banii (n.r. după episodul de la aeroport, Arsene i-ar fi dat fiului lui Ștefan 20.000 de euro, din cei 100.000 de euro). Foarte precaut, Arsene îi spune lui PCM să vorbească cu Piti pentru rezolvarea problemei. Este evident că inculpatul Arsene bănuia sau, de ce nu, știa că este înregistrat.

„În ziua de 17.07.2017, pe raza municipiului Bucureşti a avut loc o întâlnire între PCM şi AI. PCM s-a prezentat şi i-a amintit interlocutorului că s-au mai întâlnit în aeroportul Otopeni, fapt pe care AI nu l-a negat: PCM: C care ne-am întâlnit la Otopeni, a lui Pin…pot sa las geanta asta undeva să vorbim şi noi un minut? Ca să vezi ce mică-i …mă duceam să mă întâlnesc cu un avocat… AI: Ca cui? PCM: A lui Pin, care m-am întâlnit cu tine în aeroport! AI: Aaaa…bună C! Ce faci? PCM i-a spus interlocutorului că ŞG are nevoie urgentă de bani în scopul recuperării prejudiciilor din dosarele penale, însă când a făcut referire expresă la ”banii ăia care ţi-o dat ţie”, AI a negat că ar fi primit bani de la ŞG: ” Nu mi-a dat nimeni nici un ban… ” Discuţia purtată de cei doi relevă motivaţia poziţiei adoptate de AI care în momentul în care PCM îl asigură că nu este monitorizată (”cine dracu mă urmăreşte pe mine”) răspunde : ”Pe tine poate nu, dar pe …”. Deşi formal neagă primirea vreunei sume de bani de la ŞG şi implicit existenţa unei datorii, AI îi spune lui PCM: ” Vorbeşte cu… cu Piti, cu Piti…” şi ”Hai că încerc să găsesc o soluţie”. La insistenţele lui PCM privind nevoia urgentă a ŞG de a recupera prejudiciile din dosarele penale pentru obţinerea unui tratament sancţionator mai blând, AI îi repetă: ”Şi vorbeşte cu Piti!”. Deşi formal neagă primirea vreunei sume de bani, AI recunoaşte că a mai discutat subiectul cu cineva: ”mi-a mai spus cineva”, fiind evidentă trimiterea la PV. Fără ca PCM să pomenească de discuţiile anterioare cu PV, AI a întrebat-o în mod direct: ”Piti e la Bucureşti …[neinteligibil – n.n.]…nu?” În acest mod, AI confirmă că PV este intermediar între el şi PCM/ŞG şi că PV i-a transmis solicitările formulate de cei doi. De altfel, apare inexplicabilă insistenţa lui AI ca PCM să discute problema cu PV, în condiţiile în care această problemă nu ar exista. În plus, deşi a negat primirea vreunei sume de bani, la finalul dialogului AI a afirmat că va găsi o soluţie, dar că martora trebuie să-l contacteze în acest sens pe PV”, se arată în decizia instanței.

Panaite Vasile despre Arsene: „Dar o recunoscut el…dar o recunoscut el, zice: Da bă, mi-o dat 100000 de euro…”

După întâlnirea lui Arsene cu concubina lui Ștefan de la București, urmeză o alta între Panaite Vasile și concubina lui Ștefan. Discuția datează din 23 august și a fost înregistrată ambiental. Piti îi spune femeii că a discutat cu Arsene, după episodul 17 iulie, și că acesta i-a transmis că nu are nicio datorie la Pinalti. Numai că tot Piti spune că Arsene i-a recunoscut că-i datorează o sumă de bani lui Ștefan după episodul nereușit din 2013 cu Culiță Tărâță.

 „PV (Panaite) i-a transmis lui PCM (concubina lui Pinalti) că AI (Arsene) nu consideră că i-ar datora bani lui ŞG (Ștefan Gheorghe) întrucât banii au fost daţi conform unei înţelegeri, chiar dacă scopul nu a fost atins: PV: …pentru el nu există aşa ceva, adică ţi-o spun prieteneşte, care bani, am avut o înţelegere, nu s-o putut rezolva… PCM: …şi banii? De ce nu dă banii înapoi? Deci spune-i aşa…spune-i : O zis Gigi, băi, nu s-a rezolvat înţelegerea cum zice el…cu…ăsta… PV: …dar ştie şi el… cu T… Deşi nu consideră că ar trebui să restituie banii, AI i-a confirmat lui PV că cele susţinute de ŞG sunt reale, atât remiterea sumei de 100.000 euro cât şi restituirea ulterioară a sumei de 20.000 euro prin intermediul lui ŞG: PCM: Tu trebuie să-i spui: Băi I, eu ştiu că o dat banii… că tu…doar ştii din discuţii… PV: Dar o recunoscut el…dar o recunoscut el, zice: Da bă, mi-o dat 100000 de euro… şi n-o să rezolve…pe care i-am dat…nu s-o putut rezolva că nu ştiu ce…i-am dat 20000 de euro lui G înapoi… PCM: Da!… PV: Ceva de genul ăsta… Discuţia dintre cei doi confirmă declaraţia dată de PV în sensul că iniţial ŞG i-a spus doar că AI îi datorează o sumă de bani, dar după începerea discuţiilor şi transmiterea mesajelor de la ŞG, AI i-a povestit contextul din care ar rezulta datoria actuală: PC M: Da, da…tu nu ştiai de la Pin? PV: Nu…mi-a zis după el…mi-a zis…ă…el aşa mi-a zis: Băi trebuie să-mi dea dracul ăsta nişte bani!… şi…dar mi-o recunoscut A : Da bă, uite… atuncea când o fost, când trebuia să-l împachetăm pe ăsta…”, se mai arată în documentul procurorilor.

Același Panaite Vasile îi spune concubinei lui Pinalti, dar și acestuia, după ce a fost eliberat din închisoare, că Arsene nu vrea nicio întâlnire cu fostul primar al orașului Piatra Neamț.

PCM i-a spus lui PV că AI evită o întâlnire directă iar PV a confirmat acest aspect, contex în carePCM i-a cerut lui PV să insiste ca AI să accepte o întâlnire direct (….)

PCM i-a spus lui PV că AI evită o întâlnire directă iar PV a confirmat acest aspect, contex în carePCM i-a cerut lui PV să insiste ca AI să accepte o întâlnire direct

Panaite: „Lu p*** ăsta ce-i zic?”

Interesant este că, în data de 22 noiembrie, Arsene îi spune lui Panaite să-i transmită lui Ștefan să nu mai vorbească despre această problemă, pentru că ar fi auzit niște chestii….

În ziua de 22.11.2017 între PV şi AI a avut loc o discuţie înregistrată audio, dialogul dintre cei doi vizând solicitarea lui ŞG, transmisă prin intermediul celui dintâi de a-i fi restituită diferenţa de bani: PV: Cu privire la …ăsta …(n.n. neinteligibil)… Fănică …(n.n. neinteligibil)…clar că vrea mai devreme să vorbească….să ştiu ce să-i zic ca să scap de el… AI: am înţeles… PV: …băi mă duc la el: hai că ţi-o rezolvă…cum să-i zic? …Lu p*** ăsta ce-i zic? AI: N-am ce să … PV: Să-şi vadă de treaba lui!… AI: Spune-i aşa…că eu n-am nici o datorie la el… stiripesurse.ro PV: Da. 26 AI: …io PV: Da… AI:…ce-o fost o …aşa… PV: Şi…s-o-nchis… AI:…şi io şi el o pierdut…amândoi… PV:…a, deci amândoi aţi pierdut şi sănătate bă frate, asta e… AI: Ca să-l execute cineva pe ăla, pe C… PV: Am înţeles! AI:…şi p*** mea, acum ce fac?…Eu iau pe mine…şi ce….am pierdut …însă, aşa cum i-am transmis … PV: C-o rezolvi…corect, am înţeles…astea să fie cuvintele. Deci eu aşa o să fie cuvintele spun : Bă, omul uite-aşa s-o… AI: Să nu mai vorbească… PV: Exact! AI:…că dacă vorbeşte, mă pun de capul lui…nu-l mai ajut cu nimic… Prin urmare, AI afirmă că a avut o înţelegere cu ŞG privind ”execuţia” lui TC, că în urma acestei înţelegeri amândoi au pierdut si, în consecinţă, consideră că în prezent nu are nicio datorie faţă de ŞG întrucât dacă i-ar restitui întreaga sumă de bani ar suporta doar el pierderea. În continuarea dialogului din data de 22.11.2017 AI îi atrage atenţia lui ŞG, prin intermediul lui PV, să nu mai vorbească această problemă cu nimeni ”c-am mai auzit nişte chestii care nu-mi convin”: AI:… însă, aşa cum i-am transmis … PV: C-o rezolvi…corect, am înţeles…astea să fie cuvintele. Deci eu aşa o să fie cuvintele spun : Bă, omul uite-aşa s-o… AI: Să nu mai vorbească… PV: Exact! AI:…că dacă vorbeşte, mă pun de capul lui…nu-l mai ajut cu nimic… În finalul dialogului AI a afirmat că-l va ajuta pe ŞG, fără a preciza în ce mod, însă cu condiţia ca acesta să nu mai vorbească: ”adică eu vreau să-l ajut nu că am vreo datorie, că nu am… ca prietenie…aşa vreau eu să …”, se mai arată în referatul DNA.

Așadar, analizând comportamentul lui Ionel Arsene, începând cu vara anului 2017, când Ștefan a depus denunțul împotriva sa la DNA, și până în momentul în care s-a dispus reținerea sa, nu ai cum să nu observi cât de precaut a fost. De asemenea, Arsene a evitat o confruntare directă cu Pinalti, pentru că dacă aceasta ar fi avut loc, cu siguranță probatoriul procurorilor era cu totul altul, adică mult mai solid. Este evident că Ionel Arsene a făcut tot ce i-a stat în putință să nu pomenească de banii pe care i-a primit de la Pinalti pentru a-l „face” pe Tărâță la ANI. În schimb, pomenește, așa cum reiese din înregistrări, că într-adevăr a fost o înțelegere din care „s-a pierdut”. Arsene trage cu dinții și încearcă să demonstreze că este nevinovat, conștient fiind că o problemă de acest gen îi poate grăbi sfârșitul politic. Totuși, de ce a fost atât de prudent Arsene, mai ales din momentul depunerii denunțului la DNA? Cei doi au fost prieteni la cataramă și chiar au făcut afaceri împreună. Se întâlneau frecvent în diverse locuri, chiar și pe câmp, ca să nu-i intercepteze DNA-ul. De ce schimbarea de atitudine din partea lui Arsene? Este cert ca Arsene știa sau bănuia că este monitorizat, de aceea a refuzat să se întâlnească cu Pinalti. Dacă știa este grav, chiar foarte grav și înseamnă că DNA Bacău are o problemă mare. În cazul în care cineva i-a adus la cunoștință lui Arsene informații despre denunțul lui Pinalti, două piste ar fi de urmărit: Tribunalul Bacău, cel care a autorizat înregistrările ambientale, și DNA Bacău, cel care le-a realizat și a solicitat mandat de la instanță. Aceste aspecte ar trebui să fie clarificate de către instituțiile abilitate ale statului, pentru că, să nu uităm, atacul.ro a dezvăluit nu cu mult timp în urmă o scurgere de informații din interiorul DNA Bacău. Este vorba de probe clare care au fost aduse inclusiv la cunoștința conducerii centrale a DNA. Dacă există în continuare cârtițe în DNA Bacău, nu ar fi exclus ca acestea să fi scăpat și informația că Arsene este cercetat. Pe de altă parte, să nu uităm că „Jupânul” s-ar afla într-o relație superbă cu agentul „Bond”, intermediar fiind masculul „Aqua”.

Referatul DNA de propunere a arestării preventive poate fi citit integral aici: media-151671987762485600

Daniel MURARU

Citeste si:

„Cârtițele” din DNA Bacău

Jupânul, masculul „Aqua”, agentul „Bond”și gestionarea informațiilor

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

  1. Diana 24 ianuarie, 2018 at 13:50 Răspunde

    Nu va contrazic, o fi fost pus in garda. Dar pare destul de clar ca a savarsit fapta de care este acuzat, fara sa ma substitui instantei. Totusi cred ca era constient ca era urmarit mai ales ca avea motive clare sa creada asta. O spun uitandu-ma doar la adevaratele probatorii care sunt articolele d-voastra. Ca sa nu mai spunem ce nenorociri se aud in piata despre aceste adevarate grupari care jefuiesc banul public. Iar el stie cel mai bine ce a facut si de ce are sa se teama. Probabil si anturajul de “specialisti” l-a invatat sa nu mai posteze fotografii din concedii exotice si alte lucruri care scoteau in evidenta stilul extravagant. Mai ales ca acum isi facea concediile cu Dragnea, potrivit motivarii instantei. Ca jurista, cred ca in aceasta speta exista dovezi care-l incrimineaza. Si sunt convinsa ca procurorii nu au scos toata artileria. Vom vedea. Dar as vrea sa remarc starea pe care o are, uitandu-ma la interviurile acordate jurnalistilor ieri. Parea un om extrem de temator, nesigur, constient ca nu vin vremuri usoare. Pana si expresia fetei trada frica imensa, cu un ten pamantiu, la el care, pana acum era playboy-ul Moldovei iar Dumnezeu era prea mic. Cred ca si sesizarile pe care le-a facut personal la ANI impotriva raposatului Tarata aveau rol de a-si justifica suma primita, spunandu-le lui Stefan si Porumboiu ca exista lucrare deschisa la ANI impotriva lui Tarata, deci si-a facut treaba.

  2. valisor 24 ianuarie, 2018 at 14:44 Răspunde

    De fapt Arsene nu e precaut, ba e năuc! Cel mai bine pentru el ar fi să accepte că e în corzile „văduvei negre”, adică gașca lui Ștefan dar cam oleacă de fără Ștefan și din asta nu se iese, că e doar candidați la Pensiunea de Stat gratis și cu mințile iremediabil otrăvite. Otrava e aceea că se cred mafioți de-adevăratelea, Nașul fiind Pinalti și nu au capacitatea să priceapă că nu e Mafia, ba doar o grămadă dezordonată în țigăneală haiducească, deci tocmai din această iluzie vor merge până-n pânzele albe cu „vendeta de onoare mafiotă”, nu numai ca lecție ci și „pecuniar” în sine. La noi mereu a funcționat „decât la oraș codaș, mai bine-n satul tău fruntaș!” și uite-așa se umflă broasca până crapă.
    Deci, dacă cineva ar avea minte să-l învețe pe Arsene, ca căderea lui să fie doar în rahatul din păpușoi ci nu în tot veceul public, așa l-ar învăța, să își accepte „destinul” de urgență, iar atenuarea până la o sancțiune rezonabilă ar rezulta din binecunoscuta negociere pe ciripeli. Nu cred că e că n-are pe nimeni suficient de deștept și care să-l învețe, ci, la ce caracter are, nu are pe nimeni deloc aproape, ba numai șopârle de parte adversă sau de nicio parte. Așa se face că Arsene e brusc singur și orice alt „Arsene”… tot așa! că e plouat cu de-alde ăștia care nici măcar nu au habar unul de altul. Cel mai moale i-ar fi deci să se supună anchetei, să nu fie tolomac, deci să recunoască tot, să ciripească și mai TOT, reducându-și astfel considerabil pedeapsa, pe care și-o poate și mai departe reducea, spre enervarea opiniei publice, prin noi runde de negocieri, că prostovanul s-a tot nimerit să fie gratis pe unde ar fi trebuit să fie putred de bogat să fie, să afle și să știe.
    Asta e doar, în „orizontul evenimentelor” quicând telejurnale-n capul meu, despre Arsene și despre că are decât căcat în diblă trăind iluzia că ar fi creier sau măcar ficat. Despre că de ce atâta hărnicie în vremurile astea pe capu la polițai și procuror(!)(.?.)(!), e altă țigăneală, numită în continuare, prin abuz limbistic, „politică”.
    Totuși, dacă mai rău li se poate împlânta, să ne mai auzim!

  3. Mihnea 24 ianuarie, 2018 at 15:45 Răspunde

    O lume absolut interlopa. Cu spagari, turnatori, inselaciuni, traficanti. Nici ca putea o pacoste mai mare pentru PSD. Acest personaj sinistru a dizolvat practic, la intelegere cu Stefan, Partidul Social Democrat. Nu e de mirare ca acum este condus de PDListi. Vai mama lui partid!

  4. Mihai Paduraru 24 ianuarie, 2018 at 16:11 Răspunde

    Sondaj de opinie.Iata cum il caracterizeaza Porumboiu pe Arsene:”Un (***cenzurat admin.), un tiriplici”.Ce spuneti, are dreptate?Asta da sondaj, nu ala cu care-I cel mai bun limbist din psd.

  5. Benedek 24 ianuarie, 2018 at 17:46 Răspunde

    Este de notorietate faptul ca toți cei implicați se ocupă în continuare cu asemenea fapte! Si foarte bine fac! Uitați – vă în jurul vostru si veți vedea de ce! Întreaga comunitate este vinovată! Dle Muraru, felicitări că încercați sa ne deschideți ochii, dar vedeți ca noi vrem sa-i ținem strîns închiși! Ba chiar vă faceți singur rău, fiindcă în loc să ne alăturăm demersului d-voastră onest, fără nici un dubiu, vă ignorăm! Sa ne iertați pentru asta, dar asa suntem noi formați : să nu recunoastem adevarul, si atunci cînd îl recunoaștem , să – ingropam! Ne plac hoții si urîm oamenii cinstiți, fiindcă si noi suntem la fel de hoți ca si ei, cu excepția că nu suntem agatati cu toții pe funcții! Dar cînd om fi, la fel om face! Ați fost singurul care ati scris adevarul pur si simplu, si acum si de fiecare dată!

  6. mihnea1 24 ianuarie, 2018 at 18:50 Răspunde

    Citesc si ma bucur ca regasesc tot soiul de comentarii pertinente, apartinand unor oameni destepti. Astfel de consilieri ar trebui sa fi avut Arsene, nu lingaii, incultii si oportunistii ce-i tine imprejur. Problema este ca niciunul dintre cei care comenteaza aici nu ar fi acceptat sa consilieze un asemenea specimen. E suficient sa citesti materialele instantei si-ti dai seama ce caractere infecte sunt, cum se pupa cand sunt impreuna si cum se jignesc atunci cand discuta cu altii despre cei pe care-i pupa. Asta e nivelul lor. Dle Valisor, chiar credeti ca Arsene e capabil sa-si accepte infrangerea? Niciodata. Uitati-va la gunoiul de Dragnea, distruge Romania pentru a scapa de puscarie. Astazi, UE a dat din nou un mesaj extrem de dur, fara precedent, la adresa guvernului si parlamentului in privinta modificarii legilor justitie. Foarte precis si la obiect. Personal, cred ca vom reusi sa-i blocam cumva, inclusiv cu sprijinul europenilor care nu-si doresc un stat esuat si lasat prada Rusiei la granita UE. Deocamdata le transmit mesaje, dar europenii nu vor ezita sa treaca la discuti private mult mai dure si masuri radicale. Inclusiv taranca aia de la Teleorman va fi asezata in banca ei, cu toata perioada de somn pe care a avut-o in calitate de europarlamentar. Revenind la hotii nostri, pentru toata lumea e clar ca a nceput declinul gastii care isi facuse planuri de inrobire a nemtenilor. Poate ei mai spera ca scapa, asa cum ii promitea Arsene lui Stefan ca-l scoate din puscarie, dar nu mai exista drum de intoarcere. Si vor incepe sa se toarne intre ei. Nu subminati nici priceperea procurorilor. Daca noi auzim despre atatea hotii, inclusiv cu sprijinul dlui Muraru, va dati seama cate stiu procurorii? In plus, eu zic sa avem incredere ca procurorii stiu mai bine decat noi cu cine au de a face si si-au facut planurile in privinta pasilor pe care trebuie sa-i faca. Pas cu pas!

  7. mița biciclista 24 ianuarie, 2018 at 20:36 Răspunde

    Domnilor si doamnelor! Vă mai amintiți de deputatul „Că când”? Nu cumva să-l fi uitat!!??!! De soseta, am înțeles, stiti! Iaca, deputatu nostru n-a reusit să se obișnuiască prea mult cu limba română si ne dă cu că când în continuare! Că doar asa putea să ajunga presedinte de județ! Nu mai vorbim si de ceilalți! Ca doar la furat nu-ți trebuie carte prea multă, tupeul sa nu lipsească! Că decît ca el, mai bine ca Pititel! Mihnea, cam slăbuța explozia! Tic tic tic tic tic

  8. Magda 25 ianuarie, 2018 at 15:36 Răspunde

    Acum o baga cu investitiile. Cica el adduce bani de la Dracnea sa modernizeze spitalu. Parca ii adduce de la Grumazesti de la tatanesu…

  9. ori la bal 25 ianuarie, 2018 at 18:48 Răspunde

    Sa modernizeze spitalul ca sa ce? Spitalul trebuie demolat cu tot cu ce are înăuntru, la personal ma refer! Altfel… degeaba aduce arsene bani de la grumaz…. pardon, de la dragnea din teleorman… atîta zbucium, off, si pentru ce? Nu ii e nimeni recunoscător! Nu va e obrazul gros?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.