Poliția caută „căpușele” de la Publiserv. Izopoint SRL, firma familiei prefectului Piti, este urmărită penal pentru abuz în serviciu

7
1385

Mai bine mai târziu decât niciodată, spune un vechi proverb care se potrivește de minune Poliției Neamț care, în al 12-lea ceas, a dispus o mega anchetă la societatea Publiserv, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Piatra Neamț. Dezvăluirile publicate de către atacul.ro nu au rămas fără ecou, polițiștii demarând o anchetă pentru a clarifica mai multe aspecte care au transformat firma primăriei în fabrică de bani pentru găștile de partid care au controlat județul și orașul în ultimii ani. Printre firmele vizate în anchetă se află și cunoscuta de acum Izopoint SRL, unde soția prefectului are calitatea de acționar unic și administrator. Dar, așa cum se arată în referatul procurorilor de arestare a inculpatului Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, reținut joia trecută de DNA, Izopoint SRL este controlată de către Vasile Panaite, zis și Piti, nimeni altul decât prefectul județului, chiar dacă în acte figurează soția sa.

Izopoint SRL a avut mai multe contracte cu Publiserv SRL, mare parte dintre ele păguboase pentru firma municipalității. Unele afaceri au fost aduse la cunoștința publicului de atacul.ro, însă informațiile pe care le deținem arată că Izopoint SRL a câștigat bani buni din multe alte contracte derulate cu Publiserv SA. Tocmai aceste aspecte urmează să fie elucidate de către polițiști. Izopoint nu este singura firmă vizată, alături de ea în dosar fiind și alte societăți comerciale care, de-a lungul timpului, au făcut afaceri cu Publiserv.

A început urmărirea penală pentru abuz în serviciu

În dosarul în care sunt investigate contractele încheiate între Publiserv SA și Izopoint SRL, a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu încă din toamna anului trecut. Pe lângă contractele firmei Izopoint SRL mai sunt verificate și cele ale firmelor Florastan Construct SRL, Invest Plus SRL, Metal Construct SRL, Konapex Construct SRL și Tehnic Silvo SRL, ultima fiind o societate căreia atacul.ro îi va acorda, în curând, spații largi. Toate aceste societăți, dar și altele, sunt suspectate că au primit contracte pe „ochi frumoși” de la Publiserv SA în perioada în care directori au fost Elena Boengiu, Cornelia Tudorancea și Adrian Niță. Căpușarea sistematică a societății municipalității a dus, la un moment dat, firma Publiserv SA în pragul falimentului. În mai 2010, Tribunalul Neamț a admis cererea Publiserv și a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței. Cu această ocazie a fost desemnat, în calitate de administrator judiciar, Eurosinsolv SPRL. În februarie 2015, instanța a admis cererea Euroinsolv de închidere a procedurii insolvenței Publiserv SA, aceasta continuându-și activitatea. Numai că prețul salvării societăii a fost imens, patrimoniul Publiserv având serios de suferit. Polițiștii încearcă acum să afle dacă vânzarea bunurilor firmei Publiserv SA (apartamente, spații comerciale și terenuri) în perioada reorganizării s-a făcut la prețul corect. Atacul.ro arăta că firma prefectului Piti, împreună cu fostul secretar de stat Stafie și Mîțu, fost șef al Pietei Centrale, au cumpărat jumătate dintr-o clădire a Publiserv SA, situată în buricul orașului, cu un preț extrem de mic. De asemenea, Publiserv a vândut terenuri, dar și apartamente, prețurile de vânzare fiind mult mai mici decât cele ale pieței. Pentru a clarifica și aceste aspecte, oamenii legii vor studia toate documentele de înstrăinare a activelor în perioada în care societatea municipalității s-a aflat sub incidența Legii 58/2006. Întrucât există suspiciunea că intrarea în reorganizare judiciară a Publiserv SA a avut drept scop spolierea de bunuri a acestei societăți, polițiștii vor analiza și cauzele care au dus societatea în această situație, dar și planul de reorganizare al administratorului.

Nu în ultimul rând, oamenii legii vor analiza contractul de credit pe care Publiserv SA l-a încheiat cu o bancă în perioada în care se afla în reorganizare. Este vorba de un împrumut de 3 milioane de lei, o treime din sumă fiind folosită pentru plata onorariului administratorului judiciar. Banii obținuți din vânzarea bunurilor societății Publiserv, în perioada reorganizării, nu au fost suficienți pentru acoperirea datoriilor, astfel că firma a contractat creditul de 3 milioane de lei. O analiză sumară a situației arată că dacă bunurile înstrăinate de către Publiserv ar fi fost vândute la prețul corect, firma municipalității nu mai era nevoită să facă acest credit sau, în cel mai rău caz, valoarea împrumutului ar fi fost mult mai mică. Toate aceste aspecte o să le prezentăm într-un alt articol. Dacă polițiștii vor fi lăsați să-și facă treaba și nu vor exista presiuni pentru oprirea anchetei sau deturnarea ei, surprizele vor fi de proporții. Ne referim la personajele care ar trebui să plătească pentru jaful de la Publiserv SA. Cetățenii trebuie să înțeleagă că toate bunurile Publiserv SA, societate în care Consiliul Local Piatra Neamț este acționar majoritar, aparțin municipalității, iar faptul că diverse găști au atentat la patrimoniul ei nu ar trebui să rămână nepedepsit. Vorbim de bunuri în valoare de milioane de euro care au ajuns în proprietea unor indivizi care au controlat și controlează acest oraș.

Daniel MURARU

Citeste si:

Panaite, Stafie și Mîțu, artizanii unei mega escrocherii! Au cumpărat la preț de nimic o jumătate de clădire în centrul orașului

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. Cristi O 23 ianuarie, 2018 at 12:23 Răspunde

    Eu stiu din surse destul de sigure ca cele 2 madame, Elena Boengiu si Cornelia Tudorancea au ambele cel putin cate 1 apartament in minunatia aia de bloc ridicat peste noapte in lateralul Scolli nr.3. Poate in timp au scapat de ele, dar la baza, cand a fost ridicat blocul, madamele ambele erau cu degetul in borcanul cu miere.

    • Jos coruptia 23 ianuarie, 2018 at 13:25 Răspunde

      Eu iti spun sigur ca Boengitza are acolo…de fapt in apartament sta fata ei.Cristina…doctor in motavuri usoare, o masinuta rosie cu un leut pe capota si banuti de la mama…ca de produs pe propriul intelect…0.Si ar mai fi si altele…daca intereseaza pe cineva

      • sebi 23 ianuarie, 2018 at 16:08 Răspunde

        Pe locul acela era o centrala.Toate centralele au fost distruse in loc sa fie modernizate . Toate au fost cumparate pe 2 lei de oameni lu pinalti.care si-au construit afaceri in ele. Asta daca intereseaza pe cineva(de la politie).Credeti ca de ce a fost falimentat acvacalorul si dupa aceea locato term? Sa se piarda urma.

  2. valisor 23 ianuarie, 2018 at 12:40 Răspunde

    Deci, până la urmă văd toți topitocii pe cine are în spate atacul.ro, adică pe „Statul Paralel” care „tufe” bolșevici! Rămâne totuși nașpa jurnalismul cu mațul gol, pe principiul „decât să stai degeaba, mai bine muncești degeaba!”, că nu-i ca la Statul lui Dragnea pentru care lustruiește șosete iOSUBEL!
    S-auzim de bine așa: Bine că i-a condamnat pe toți!

  3. constantin 23 ianuarie, 2018 at 14:30 Răspunde

    cei de la publiserv si primaria p.neamt nu puteau instraina bunuri fara complicitatea judecatorului sindic si lichidatorul judiciar.vedeti ca toate societatile primariei p.neamt intrate in insolventa au de regula acelasi lichidator si acelasi judecator sindic.personajul principal de la societate lichidatoare forma cu alti doi indivizi majoritate in actionariatul de la fc ceahlaul p.neamt.sperand sa scape de responsabilitatea legala de la club a adus acel italian care a preluat actionariatul de la club si apoi a cerut falimentul.poate cel ce a fost actionar si a jefuit clubul acum este lichidatorul clubului.pynalti a stiut sa se acopere cu personaje dubioase ce poarta manta pe dedesupt.

  4. FLORIN 23 ianuarie, 2018 at 18:26 Răspunde

    Jaful la Publiserv este de cind lumea.

    Si un copil de 2 ani care locuieste in Piatra stie acest lucru.

    S-au furat zeci de milioane de euro.

    In primul rind ar trebui bagati toti sefii de la Parchet/SRI si Politie in puscarie pentru ca au patronat acest jaf.

    Acestea sunt adevaratii responsabili si beneficiarii tuturor hotiilor din aceasta tara.

    Din cauza acestor GUNOAIE care formeaza statul securist paralel aceasta tara a ajuns un rebut si o mizerie,o rusine pentru civilizatie cea mai corupta si inapoiata tara din Europa.

    In ce priveste anchetele facute de aceste institutii mafioto-securiste sunt egale cu ZERO.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.