Dosarul lui Arsene sau mafia în toată splendoarea ei. Un „guru” al presei ar fi luat 15.000 de euro din această afacere penală

Home » Dezvăluiri » Dosarul lui Arsene sau mafia în toată splendoarea ei. Un „guru” al presei ar fi luat 15.000 de euro din această afacere penală

By admin on ianuarie 22, 2018. 9 Comments

Dosarul penal în care este cercetat pentru trafic de influență inculpatul Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, președinte PSD Neamț și unul dintre prietenii apropiați ai lui Liviu Dragnea, conține informații extrem de interesante care vor cutremura nu numai lumea politică, dar și grupul șpăgarilor din presă. Din cea națională de această dată. Ei bine, atacul.ro a publicat în exclusivitate implicarea pe care prefectul Vasile Panaite, Piti pentru prieteni, a avut-o în toată această afacere ce a avut ca miză „executarea”, la Agenția Națională de Integritate (ANI), a lui Culiță Tărâță, fost președinte al CJ Neamț din iunie 2012 și până în noiembrie 2014, când a fost răpus de o boală cumplită. În vara lui 2013, în politica nemțeană se dădeau lupte grele, într-o tabără fiind Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, și Ionel Arsene, deputat și președinte al PSD în acea vreme, iar în cealaltă tabără se afla Culiță Tărâță. Cel din urmă avusese mai multe ieșiri publice în care acuza tabăra Pinalti – Arsene că ar fi vrut să pună mâna pe contractele de zeci de milioane de euro – bani europeni – atrase de compania județeană Apaserv, dar și pe banii din proiectul de Management Integrat al Deșeurilor. Atitudinea lui Tărâță a deranjat puternic, iar pe fondul acestui război, Arsene, după cum afirmă procurorii anticorupție, ar fi venit cu ideea de a-i închide gura lui Tărâță cu un dosar la Agenția Națională de Integritate, unde avea intrare la Horia Georgescu, directorul din acea perioadă a ANI. În acest sens, între Arsene și Pinalti au avut loc mai multe discuții, suma convenită ce urma să ajungă la Georgescu pentru a-i fabrica un dosar lui Tărâță fiind de 100.000 de euro. În „hora penală” a fost cooptat și Adrian Porumboiu care era la cuțite cu Tărâță, cei doi având afaceri în domeniul agriculturii. Cei trei s-au întâlnit la restaurantul unui hotel din București, unde au pus la cale planul de bătaie. Toți au fost de acord că trebuie ca fiecare să contribuie cu câte o treime din suma de 100.000 de euro ce trebuia să ajungă la Georgescu pentru a-l declara pe Tărâță incompatibil sau în conflict de interese. Porumboiu ar fi spus că va da banii doar în momentul în care va vedea hârtia de la ANI, așa că cel care a pus întreaga sumă a fost Gheorghe Ștefan.

Intermediarul șpăgii, un ziarist care dă lecții de moralitate

În momentul în care a primit banii de la Gheorghe Ștefan (procurorii afirmă că acest episod este cert), evenimentul având loc într-un hotel din București, proprietatea unui fost mare grangure de pe la SIE, Ionel Arsene ar fi precizat că îi va înmâna suma unui cunoscut jurnalist, redactor șef la o importantă publicație centrală la acea vreme. Nu știm dacă la discuția din hotel, când Ștefan i-a dat banii lui Arsene, a asistat și jurnalistul. Sigur este că Ștefan a declarat anchetatorilor că în momentul în care i-a cerut lui Arsene banii înapoi, cel din urmă a spus că au fost folosiți pentru „rezolvarea” lui Tărâță. Mai mult decât atât, 15.000 de euro ar fi ajuns în buzunarele intermediarului jurnalist, acesta „trăgându-și” partea pentru serviciile sale. Ziaristul cu pricina, ce pozează și acum într-un om integru, un profesionist echidistant, apare pe ecranele televizoarelor dând lecții de moralitate. Publicația pe care jurnalistul o conducea la acea vreme a avut grijă să publice câteva articole în care arăta că Tărâță ar fi incompatibil. O fi fost, credem noi, un bonus oferit de „gurul” presei pentru cei 15.000 de euro încasați. Numele personajului, secretizat în referatul procurorilor, apare în cadrul episodului în care Arsene îi spune lui Pinalti prin cine va trimite banii la Horia Georgescu. Nu știm ce le-a declarat ziaristul procurorilor DNA, însă așteptăm cu mare nerăbdare ca anchetatorii să dispună și împotriva lui începerea urmăririi penale pentru complicitate la trafic de influență, iar informația să fie făcută publică. În caz contrar, DNA riscă să fie acuzat, așa cum s-a mai întâmplat până acum, că face anchete selectiv. La cum au fost descrise lucrurile,  jurnalistul nu ar trebui să scape de răspunderea penală.

Interesant este că Horia Georgescu ar fi declarat anchetatorilor că nu a primit niciun ban pentru a-i face dosar lui Tărâță, ceea ce înseamnă că cei 85.000 de euro, dacă punem la socoteală cei 15.000 luați de jurnalistul intermediar, au rămas la Arsene. De altfel, Pinalti a insistat să-i fie returnată suma de bani, pentru că scopul pentru care ea fusese oferită nu a fost atins. Procurorii afirmă că Arsene, după discuții nenumărate cu emisarii lui Pinalti, a rambursat numai 20.000 de euro. Pentru a mai achita o parte din datorie, spun procurorii, Arsene a promis că-i va da o lucrare firmei Izopoint, controlată de prefectul Panaite, ca acesta, din profitul obținut, să-i dea o parte lui Ștefan în contul datoriei pe care o avea Arsene la acesta. Numai că șirul țepelor a continuat, Piti transmițându-i lui Pinalti că nu are de unde să-i dea banii pe motiv că nu a făcut profit. Prefectul s-a justificat spunând că o firmă controlată de Arsene a subcontractat lucrări pe care le-a supraevaluat. Este vorba de 150.000 de lei, sumă în schimbul căreia firma controlată de Arsene a furnizat tâmplărie din lemn stratificat. Existența acestui contract a fost confirmată de ancheta procurorilor, urmând ca aceste aspecte să facă, cel mai probabil, obiectul unui alt dosar.

Analizând acest superb tablou infracțional, nu putem decât să ne întrebăm ce diferență există între acțiunile mafiei siciliene și cele ale acestei grupări infracționale, pentru că vorbim de o acțiune a unui grup infracțional organizat. Trei indivizi au pus la cale un plan pentru a-și elimina adversarul de pe scena politică, dar și de pe cea a afacerilor. Dacă au fost în stare să pună la bătaie 100.000 de euro pentru a-i fabrica un  dosar lui Tărâță la ANI, ne întrebăm dacă această grupare infracțională nu ar fi fost în stare și de alte acțiuni pentru a scăpa de Tărâță.

Sigur este că, din informațiile pe care le avem, nu numai Culiță Tărâță a avut de suferit de pe urma unor astfel de acțiuni ilegale. Un alt fost președinte de Consiliu Județean se plângea, la un moment dat, că se simte urmărit la tot pasul și hărțuit de o anumită parte a presei locale. Nu știu câți l-au crezut, însă acum, după dezvăluirile DNA, putem spune că, cel mai probabil, există și alți politicieni care au fost „prelucrați” în acest mod, cu bani oferiți unor oameni din instituții importante ale statului pentru a fabrica dosare. Fie ele de integritate, fie penale. Cine se mai îndoiește acum că în România un adversar politic nu poate fi „răpus” cu ajutorul unor indivizi vânduți din instituții de stat?

Daniel MURARU

Citeste si:

Bomba din dosarul lui Arsene: Prefectul Piti, „mânjit” și el! Cei doi nu au voie să se întâlnească, deși lucrează în aceeași clădire

Arsene, șeful CJ Neamț, înfundat de Pinalti. Ținta celor doi a fost Culiță Tărâță

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

9 Comentarii la Dosarul lui Arsene sau mafia în toată splendoarea ei. Un „guru” al presei ar fi luat 15.000 de euro din această afacere penală

 1. constantin   ianuarie 22, 2018 at 2:26 pm

  iata cu ce se ocupa marii politicieni si cum cu bani “omori politic” pe cine vrei.totusi nu inteleg de ce DNA BACAU nu se ocupa si de alte fapte comune a lui piti si arsenie sub supravegherea lui pynalti.si in anul 2017 arsene a dirijat contracte aiurea spre firma lui piti.este foarte usor de verificat daca se doreste.sa vedeti ce minunatii ies la iveala.dar cu cele doua editii de la tg.d e craciun cum ramane?dar cu marea aniversare de la tt cand s-au risipit foarte multi bani iar il credem pe cuvant.dar cine sa ceara ?munteanu care e mai fricos ca pynalti.

  Răspunde
 2. anca   ianuarie 22, 2018 at 3:17 pm

  care munteanu, dl deputat?vai vai, are dosarul lui…de trafic…

  Răspunde
 3. valisor   ianuarie 22, 2018 at 3:56 pm

  Diferența dintre mafia siciliană și țigăneala nemțeană e aceea că strămoșii lu ăia și-a început bijnițu cu lămâi, iar ai noșt’lalți cu pufoaică de “prună”. În timp, ai lor “au descoperit America”, pe când ai noștri au mai descoperit decât puțin, adică samahoanca. Nu-i de mirare că la noi plata și răsplata-s ca la ușa cortului, cu procuror legat ca câne la BMW cu coviltir. Cred că furtuna asta din lighean e până la urmă abureală, parte din maiastra atotvalentă abureală PCR, deturnând atenția pân’ și-a vârî Dragnea ordonanță cu durerea lui, după care și pe el da și pe ăștia nici în hamsteri nu-i mai doare!
  Să tot ei facă și noi să-i tot ginim, nica bun nu dă! că a căuta ce adevăr ascunde halul mincinos bolșevic, e decât perpetuă vânare de vânturi… ca când îl tot derivești ca vita pe e^x scris cu mare vicleșug cât să nu pricepi că aia-i aia!
  DECÂT CU PARUL!poc!poc!poc!…

  Răspunde
 4. mihnea   ianuarie 22, 2018 at 5:53 pm

  Cu asta se ocupa presa in Romania. Si la Neamt e la fel. Altfel de unde masini, vile si altecele la ziaristi? Din vanzarea cate unui ziar amarat plin de mnciuni cu care aprind babele focul? Nu cred.Afaceri tata cu bani publici. “Reclama”, manipulari, santaj, minciuni peste minciuni. Ca si politicienii.

  Răspunde
 5. mihnea1   ianuarie 22, 2018 at 8:15 pm

  Eu zic sa ramanem cu putin optimism, dle Valisor. Musuroiul e zgandarit mult mai adanc decat va inchipuiti. Iar consecintele vor aparea curand. O sa ajungem sa spunem ca iar suntem in lumina reflectoarelor presei centrale, ca pe vremea razboaielor dintre interlopi. Sumele vehiculate in aceasta prima speta sunt mizilic pe langa ce urmeaza, in toate taberele. Totul e preagatit ca la carte. Putina rabdare.
  P.S. Am adaugat cifra 1 la nume (Mihnea1) deoarece am observat recent ca mai avem un comentator cu numele Mihnea si nu as vrea sa existe confuzii. Tic tac, continua!

  Răspunde
 6. roberta   ianuarie 23, 2018 at 5:52 am

  nimic rasunator nu s-a intamplat in neamt in ultimii 28 ani,nimic rasunator nu se anunta in urmatorii 28.pinalty a fost exceptia.cat de cat pt ca si el a fost condamnat la misto!

  Răspunde
 7. mihnea1   ianuarie 23, 2018 at 6:04 pm

  Incet, incet, apar dimensiunile caracatitei penale de la Neamt. Pe un alt front, Ioan Munteanu, urmarit penal, si-a dat demisia.

  https://www.stiripesurse.ro/decizie-radicala-luata-de-un-lider-psd-a-anun-at-ca-demisioneaza-chiar-inainte-de-formarea-guvernului_1244398.html

  Iar primul dintre dosarele lui Arsene e mult mai complex decat incearca luptatorii impotriva statului paralel sa para. Eu zic sa nu mai sunati la ambasade ca o sa aveti nevoie de bani pentru avocati si pachete, decat sa-i cheltuiti pe telefoane.

  Răspunde
  • anca   ianuarie 23, 2018 at 7:50 pm

   am citit referatul parchetului, inregistrarile ambientale publicate si am ramas siderata…ce discutii intre analfabeti, rugaminti, jargoane, golanisme, nu stiu cum sa-si imparta banii nostri…si cand te gandesti ca unul este mare prefect, iar celalalt presedinte cj, fereasca sfantul ..ce fel de oameni ne conduc judetul.Cer public demisia celor doi, prefectul si presedintele cj…Rusine sa le fie, nu avem nevoie de asemenea oameni, ne fac de ras..

   Răspunde
   • mihnea1   ianuarie 24, 2018 at 10:05 am

    Sustin demersul Ancai! Abia acestia formeaza ceea ce numesc ei”stat paralel”. Ei sunt GIO (grup infractional organizat). Iar grupul mai cuprinde o serie de doamne si domni care au executat ordinele. Sa nu mai vorbim despre gunoaiele care-i consiliaza, unii care au jurat candva sa apere Constitutia si legile tarii! Cum va privesc in ochi copiii vostri? Sau sunt doar nistea beizadele multumiti ca au bani de cheltuiala indiferent de provenienta! “Hai sa dam mana cu mana, Cei cu inima romana” si sa le cerem DEMISIILE!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.