Unde a fost înregistrat Arsene? Aviz amatorilor!

Home » Administratie/Politica » Unde a fost înregistrat Arsene? Aviz amatorilor!

By admin on ianuarie 19, 2018. 11 Comments

Astăzi, Ionel Arsene, reținut pentru 24 de ore de către procurorii anticorupție sub acuzația de trafic de influență, va fi prezentat instanței Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii vor analiza probele din dosar și vor decide dacă se impune sau nu arestarea președintelui Consiliului Județean Neamț. Cum ancheta vizează o faptă din 2013 și are la bază un denunț, însoțit de probe care ar confirma fapta de care este acuzat Arsene, este puțin probabil ca acesta să fie arestat preventiv. Avocații pe care i-am consultat sunt de părere ca se va merge pe varianta controlului judiciar, Arsene urmând să fie cercetat în stare de libertate. De asemenea, spun sursele noastre, dosarul va ajunge rapid în instanță, procurorul de caz având tot probatoriul. Acest lucru înseamnă că îi mai rămâne de întocmit rechizitoriul. Dată fiind această situație, se pune întrebarea: de ce anchetatorul a mai emis ordonanța de reținere pentru 24 de ore? În acest sens există mai multe ipoteze: 

 1. Fie Arsene nu a colaborat, nerecunoscându-și fapta. 
 2. A avut un comportament pe parcursul cercetărilor care l-a supărat pe procuror. 
 3. Nu este exclus, într-adevăr, ca procurorul să fi forțat puțin nota, fiind conștient de impactul public pe care îl poate avea o astfel de știre. 

Ar fi de comparat cazul deputatului PSD Ioan Munteanu, cercetat sub control judiciar de DNA, tot pentru trafic de influență. Munteanu, numărul 2 în PSD Neamț și cu funcție importantă în Parlament, a fost trimis în judecată de DNA pentru o șpagă de 400.000 de euro, deci mai mare cu 300.000 de euro decât șpaga luată de Arsene. Cu toate acestea, Munteanu a beneficiat de un alt tratament din partea DNA. El nu a fost reținut, iar procurorii nu au cerut Parlamentului acceptul pentru cercetarea sa. Explicația este foarte simplă: Munteanu a acceptat să colaboreze cu anchetatorii, recunoscându-și fapta. Nici nu avea cum, probele împotriva sa fiind „beton”. Este vorba de suma de bani pe care denunțătorul a virat-o în contul firmei fiicei deputatului Munteanu. Deci Munteanu, anchetat pentru o șpagă de 400.000 de euro, este trimis în judecată, fiind pus sub control judiciar, iar Arsene este reținut pentru 24 de ore. De ce așa? Pentru că, așa cum precizam mai sus, unul a recunoscut, iar celălalt, probabil, nu. Oricum, astăzi vom afla dacă Arsene va fi arestat preventiv sau plasat sub control judiciar.

Restaurantul Noir, locul unde Arsene a fost prima dată înregistrat

Procurorii DNA afirmă, în comunicatul de presă, că au probe care arată faptul că Arsene, în cursul anului 2013, când era deputat PSD de Neamț și președinte al organizației județene, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 de euro pentru a-și folosi influența cu care se lăuda că o are asupra lui Horia Georgescu, președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI) la acea vreme. Concret, Arsene trebuia, spun datele pe care le deținem, să-l convingă pe Georgescu să-i „facă” un dosar lui Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț la acea vreme. Primele discuții pe marginea acestui subiect au avut loc în restaurantul Noir din Piatra Neamț, un loc frecventat de potentații zilei. Partenerul lui Arsene a fost Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, fost primar al orașului Piatra Neamț.

Nu știm dacă au mai fost și alte persoane de față, însă un lucru este sigur: Ionel Arsene a fost înregistrat când se lăuda cu relația pe care o are cu Horia Georgescu. A urmat o a doua întâlnire între Pinalti și Arsene, de această dată într-un restaurant din București. Aici ar fi primit Arsene 100.000 de euro, bani pe care trebuia să-i folosească pentru a-i face probleme lui Tărâță. Și discuția de la București ar fi fost înregistrată. Se întâmpla în anul 2013, când Ionel Arsene și Pinalti, pe deoparte, și Culiță Tărâță, pe de altă parte, se aflau la cuțite. Arsene era deputat și președinte al PSD Neamț, Pinalti (ales pe listele APEL) primar al orașului Piatra Neamț, iar Culiță Tărâță (UNPR) președinte la Consiliul Județean Neamț. Contrele dintre cele două tabere sunt de notorietate, inclusiv faptul că în legislativul județean consilierii PSD votau împreună cu cei ai PDL, împotriva inițiativelor președintelui Tărâță.

Ce nu știm în acest moment, însă cunosc, cu siguranță, procurorii DNA, este cine a avut această inițiativă de a-i face probleme lui Tărâță la ANI.  În această afacere a fost vehiculat și numele latifundiarului Adrian Porumboiu, existând informații că el este cel care ar fi contribuit financiar. Relația dintre Porumboiu și Tărâță, ambii cu afaceri în agricultură, nu era una extraordinară, ba din contră. Așadar, nu este exclus ca și Porumboiu să-i fi vrut răul lui Tărâță, iar „relația” pe care o avea Arsene la ANI să fi fost folosită pentru un scop comun de către cele două tabere: denigrarea lui Culiță Tărâță. Să mai spunem că Porumboiu, dușmanul lui Tărâță, este bun prieten cu Gheorghe Ștefan, de pe vremea când cei doi aveau un cuvânt de spus în fotbalul românesc.

Câți au participat la acest complot? Să fi fost Arsene cu inițiativa sau Pinalti? Culiță Tărâță a murit în noiembrie 2014, iar cu o lună mai devreme, Pinalti era arestat în dosarul „Microsoft”. Așadar, Arsene s-a văzut și fără aliat, dar și fără adversarul politic. Cum ANI nu i-a făcut probleme lui Tărâță, cei 100.000 de euro ar fi trebuit să fie returnați. Informațiile noastre arată că Arsene ar fi refuzat acest lucru, aspect care l-a enervat la culme pe Gheorghe Ștefan, acesta luând decizia de a-l denunța la DNA. S-ar fi întâmplat în urmă cu câteva luni, moment în care procurorii DNA au demarat o amplă anchetă. Pe lângă înregistrările din 2013, de la restaurantul Noir și restaurantul din București, se pare că procurorii au reușit să strângă si alte probe solide împotriva lui Ionel Arsene.

Daniel MURARU

Citeste si:

Arsene, șeful CJ Neamț, înfundat de Pinalti. Ținta celor doi a fost Culiță Tărâță

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

11 Comentarii la Unde a fost înregistrat Arsene? Aviz amatorilor!

 1. constantin   ianuarie 19, 2018 at 10:19 am

  iata cum se faceau si se fac cartile la p.neamt.totusi un escroc ca stefan sa fie tepuit de arsenie arata tupeul si nesinmtirea acestuia.cunosc mai multi smecherasi psd deveniti importanti peste noapte prin grija lui arsenie care acum sunt lasati pe drumuri.sa vedeti acolo cata durere.celalat ionica de la cj neamt tremura si el cand aude de inregistrari pentru spaga.pragul la el e mai mic dar spaga tot spaga ramane.dar cate plansete si bocete in presa din p.neamt din partea catelusilor.mai mare rusinea ghioceilor.

  Răspunde
 2. Jos coruptia   ianuarie 19, 2018 at 11:43 am

  Hehehe,la noir se mananca numai icre de smecher la 1000 euro kilu,sampanie cristal si alte delucatese ascunse publicului cu drept de vot ce viseaza uleiul de 4 lei kilu. Nu le-a priit delicatesele si acum vomita tot…ce sa-i faci…traiul bun nu tine mult…si din 2014 in coa vedem asta

  Răspunde
 3. eugen   ianuarie 19, 2018 at 12:08 pm

  Sunt curios dacă e implicat și Porumboiu!…Da nu cred…El e cel mai cinstit om,de aceea a falimentat sau vândut toate afacerile.Vă rog să nu-l mai porecliți „latifundiar”! Între timp a devenit „îngustfundiar”.

  Răspunde
 4. ADI   ianuarie 19, 2018 at 12:44 pm

  Cea mai proasta decizie ar fi arest la domiciliu !

  Răspunde
 5. valisor   ianuarie 19, 2018 at 12:50 pm

  Nici n-ar fi neapărat necesar folosirea aparaturii de înregistrat, că am auzit că au aparatură deșteaptă de citit gânduri; am văzut eu la un documentar cu colonelul Picard. Problema e că tehnica asta superdeșteaptă e anulată de condiția nativă a lui Ionel, de doar atâta că nu are gânduri și dea’ceea s-a trebuit înregistrare. El e ca buruiana care nu e rea, că e cum e din fire, doar că noi o hulim și-o mătrășim zicând că-i rea. Ionel, pus acolo unde-i bani, asta face: suge bani! fără gând care nu-i încape niciun neuron între sprâncene. Cine l-a pus pe el acolo? Noi, nemțenii. Noi ne-am pus singuri cap curul! Să luăm aminte și să nu se repete, dacă se reușește cu mâine la București o curățenie capitală! Cine-i este apt-combatantă inima în kept, n-ar strica ca mâni, 20ianuarie2018, să mergem acolo să-și cere drepturile de cetățean al acestei țări și fiică/fiu respectiv a/al acestui popor!
  Haideți fraților, să dovedim că noi suntem NOI!

  Răspunde
 6. Zabulica   ianuarie 19, 2018 at 1:20 pm

  Ar trebui făcut o ancheta ampla despre restaurantul Noire și persoanele care se afla in spatele acestuia, care sunt abonați la banii bugetelor locale nemtene

  Răspunde
 7. costica de la carnu   ianuarie 19, 2018 at 2:05 pm

  A lu’ Cinstitu asta de nen’tu Porumboiu mai are antecedente de genul asta pe vremuri de la Iasi cind a mai fost implicat intr-o poveste sulfuroasa cu procurorul Ciofu care ulterior a si fost condamnat .
  Domnul Porumboiu un pitic cu orgoliul mare si ceva bani prin buzunare la un moment dat credea sia sta ca este buricul pamintului !

  Răspunde
 8. George   ianuarie 19, 2018 at 3:11 pm

  Prietene…dar dar dacă investigația a pornit acum câteva luni…de unde înregistrări în 2013 în 2 restaurante??? Ceva nu se “pupă”. Oricum…sa vii după 5 ani cu propunere de arestare….cam dubios. Mare lucru să nu aibă dreptate ăștia pe la TV…prea se pun în mișcare rotițe la comandă.
  Nu cumva aici e problema??? Totul e selectiv.Restul ….dacă a furat să facă pușcărie!

  Admin.: Domnii care au dat banii au inregistrat momentul. Cum la ANI nu s-a intamplat nimic, adica cel vizat nu a avut de suferit, domnii au cerut banii inapoi. Cand au fost refuzati, pac la DNA cu probele din 2013. Da, acele momente au fost inregistrate, insa folosite abia acum pe motiv de nerambursare a celor 100.000 de euro. Cred ca acum s-a inteles, prietene!

  Răspunde
 9. Stefan   ianuarie 19, 2018 at 5:23 pm

  Din cate stiu, restaurantul cu pricina are un separeu, unde, probabil, s-a intamplat chestiunea…Eu nu inteleg cum poate fi cineva atat de prost sa faca vreo intelegere , de orice fel, cu Pinalti?!!!

  Răspunde
 10. Diana   ianuarie 19, 2018 at 7:06 pm

  Restaurantul este al lui Pinalty, dar cred ca stiati. Dar e interesant de vazut care sunt firmele complice care au primit lucrari in contul datoriei. E posibil sa avem mari surprize.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.