Cardiologul Chetreanu, reclamat la Colegiul Medicilor: „Întrebarea dacă a absolvit Medicina este chiar motivată!”

Home » Dezvăluiri » Cardiologul Chetreanu, reclamat la Colegiul Medicilor: „Întrebarea dacă a absolvit Medicina este chiar motivată!”

By admin on decembrie 13, 2017. 6 Comments

 

Ana Geanina Sechel, tânăra în vârstă de 23 de ani care a decedat în seara de 30 noiembrie 2017 în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, după ce a dat naștere unei fetițe, a trăit ultimul episod din viața sa la Terapie Intensivă, unde medicii au încercat, fără succes, să o resusciteze. Înainte de a ajunge aici, pacienta a fost în Secția Cardiologie a spitalului, de ea având grijă medicul de gardă Lucia Chetreanu (foto). Aceasta fusese anunțată, în jurul orei 17.00, de medicul gincecolog Cosmin Rugină despre faptul că Ana Geanina nu se simte bine, însă a văzut pacienta abia după trei ore, scuza invocată fiind aceea că a avut urgențe la UPU. Acest ultim aspect trebuie clarificat, pentru că există voci care afirmă că tânăra mămica ar fi avut șanse la viață în cazul în care cardiologul ar fi intervenit mai repede. Nu s-a întâmplat așa, starea tinerei s-a înrăutățit, iar puțin după ora 23.00, medicul de la Terapie Intensivă a declarat decesul. În total, discutăm de șase ore din momentul în care medicul ginecolog a contactat cardiologul spunându-i că pacienta nu se simte bine și până la decesul acesteia. De la ora 20.00, Ana Geanina Sechel a stat în Secția Cardiologie până la 21.30, moment în care a fost transferată la Terapie Intensivă. Așadar, desfășurătorul evenimentelor este mai mult decât clar, anchetatorii urmând să stabilească ce a făcut medicul cardiolog în intervalul orar 17.00 – 20.00, când afirmă că a fost la UPU, ce tratament i-a aplicat pacientei, cine a realizat ecocardiografia și a citit rezultatul etc. Iar toate aceste aspecte ar trebui clarificate pentru a se stabili dacă Ana Geanina Sechel a beneficiat de cel mai bun tratament. În ultimele zile, atacul.ro a luat legătura și a discutat cu mai multe persoane, inclusiv pacienți ai doctorului Lucia Chetreanu, iar concluzia a fost una de-a dreptul șocantă. Aproape toți și-au arătat nemulțumirea față de modul în care au fost tratați de acest medic, dar și de comportamentul acestuia față de bolnavi și aparținători. Mult mai grav este însă faptul că medici din spital s-au plâns Colegiului Medicilor, solicitând ca activitatea Luciei Chetreanu să fie analizată cu maximă atenție. S-a mers până acolo încât, din cauza gafelor făcute, anumiți medici au ajuns să se întrebe dacă Lucia Chetreanu a absolvit Facultatea de Medicină. Atacul.ro a verificat și a constatat că Lucia Chetreanu a absolvit Facultatea de Medicină din Chișinău, însă în timpul studiilor a lucrat ca infirmieră și asistentă la două spitale. Tocmai acest aspect este surprinzător, știut fiind faptul că este foarte dificil să fii și student la Medicină, dar și angajat în același timp. 

Infirmieră și asistentă în perioada studenției

Medicul Chetreanu a menționat în CV-ul său că a urmat cursurile Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu” din Chișinău, în perioada 1989-1995. Adică a început facultatea la 19 de ani și a terminat-o la 25.

La capitolul „experiență profesională”, Lucia Chetreanu a menționat că, în perioada 1989-1991, adică în primii doi ani de facultate, a fost infirmieră în Secția de Chirurgie Spitalul Clinic de Urgențe Central din Chișinău, În următorii trei ani, 1991-1994, Chetreanu a lucrat ca asistentă medicala în blocul operator al Spitalului Clinic de Urgențe Central Chișinău, iar în ultimul an de facultate, 1994-1995, a fost asistentă medicală în Secția de Microchirurgie a Spitalului Clinic de Urgență Central Chișinău. Cu alte cuvinte, în toată perioada în care a urmat cursurile Facultății de Medicină din Chișinău, Lucia Chetreanu a lucrat ca infirmieră și asistentă.

O fi prestat în afara orelor de curs, nimic de zis. Mai grav este că activitatea ei profesională de la Spitalul Județean Neamț a nemulțumit inclusiv cadrele medicale cu experiență în cardiologie și nu numai.

Colegiul Medicilor, mut la reclamații

Colegiul Medicilor a primit, de-a lungul timpului, mai multe reclamații la adresa cardiologului Lucia Chetreanu, însă niciuna dintre ele nu a fost luată în considerare. Nu vrem să facem referire la factorul politic, cel puțin deocamdată, care ar fi avut un cuvânt greu de spus în soluționarea acestor plângeri. Ca urmare așteptăm un răspuns pertinent din partea Colegiului Medicilor, demersurile noastre în a obține un punct de vedere în acest sens fiind sortite eșecului.

Până atunci, nu vom face decât să furnizăm fragmente dintr-o astfel de plângere înaintată Colegiului. Vorbim de acuzații extrem de grave aduse medicului Chetreanu, acuzații care ar fi trebuit să fie serios analizate de cei în mâna cărora au ajuns plângerile. Într-una dintre acestea este lansată ideea că Lucia Chetreanu nu ar fi medic cardiolog, din cauza gafelor pe care le-ar fi făcut în activitatea sa. Acest aspect a fost însă elucidat de către atacul.ro, care, așa cum spuneam mai sus, a verificat la arhiva Facultății de Medicină din Chișinău și a aflat că, într-adevăr, Lucia Chetreanu a absolvit facultatea în anul 1995.

„Rugăm Colegiul Medicilor să verifice diploma și foaia matricolă”

„Vă rog să mă primiți pentru a vă arăta ce mari erori de diagnostic sunt în foile de observații ale doameni doctor (n.r. Lucia Chetreanu), erori penibile, soldate cu trimiteri ale pacienților în centre universitare, cu mari cheltuieli și stres din partea acestora: ulterior întorcându-se foarte revoltați. Acestea datorită faptului că în ciuda atâtor titluri, doamna doctor nu are competență în ecocardiografie, lucru absolut obligatoriu pentru un medic cardiolog, de aceea multe diagnostice sunt greșite sau exagerate. De asemenea, sunt mari discordanțe între starea reală a pacienților și diagnosticul de pe biletul de externare, diagnostic care nu va putea fi susținut în cazul unui control din partea CAS și care pot implica probleme de ordin penal. (….) Aberațiile din foile de observații sunt atât de evidente, încât întrebarea dacă doamna doctor Chetreanu a absolvit Facultatea de Medicină este chiar motivată. (…) Doamna doctor a fost trimisă, timp de două luni, la cursuri de ecocardiografie la Spitalul Fundeni, dar a căzut chiar la proba practică eliminatorie, la examenul de competență. (…) De multe ori diagnosticele sunt eronate, iar când depistăm greșelile, doamna doctor dă vina pe asistenta care a scris scrisoarea medicala. Acest lucru s-a repetat de multe ori, drept pentru care s-a decis ca fiecare medic să scrie ecocardiografia pe un formular de ecografie specific pe care îl semnează și parafează și care, la ieșire, este copiat pe verso scrisorii medicale, evitând astfel discuțiile interminabile și acuzațiile aduse asistentei. (…) La o pacientă, la care s-a scris pe foaia de observație ecocardiografia cu 24 de ore înainte de externare, s-au recoltat 29 hemoculturi, toate în afebrilitate, doctorul Chetreanu a scris pe foaia de observație cu pix roșu „HEMOCULTURI IN SUBFEBRILITATE LA 36,5 grade C”. Acest lucru ca și alte aberații, au făcut pe mulți medici din spital să mă întrebe dacă doctorul Chetreanu a absolvit Facultatea de Medicină. Rugăm Colegiul Medicilor să se implice în acest răspuns, să verifice nu numai diploma, ci și foaia matricolă, anii de rezidențiat, de notorietate fiind că a susținut de două ori examenul de rezidențiat la Iași fără să-l promoveze, aceasta petrecându-se într-un alt centru universitar”, se arată într-o plângere înaintată, în vara anului trecut, Colegiului Medicilor Neamț.

În același document, membrilor Colegiului Medicilor li se solicita să verifice dacă și pentru ce motiv doctorul Chetreanu ar fi avut permisul de liberă practică suspendat într-o anumită perioadă de timp. Va urma.

Daniel MURARU

 

Citeste si:

Cazul tinerei care a murit în spital. Medicul cardiolog, acuzat de nepricepere și neglijență: „De multe ori, diagnosticele sunt eronate”

Cum mor „graviduțele” în Spitalul Județean Neamț? Cu zile!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

6 Comentarii la Cardiologul Chetreanu, reclamat la Colegiul Medicilor: „Întrebarea dacă a absolvit Medicina este chiar motivată!”

 1. Anonim   decembrie 13, 2017 at 4:00 pm

   …Ești un medic.??????…. De ce nu ai salvat-ooo ??? Dacă ți-ai fi dat interesul cu responsabilitate cind ai fost chemată puteai primi inzecit banii de cit ai fi pretins. .. cu toate că nu e corect cu șpaga. .. ți-ai mințit proprii colegi care te-au respectat și au avut incredere in tine… ai mințit jurnaliștii. .. ne-ai mințit pe toți. .. din medicul respectat acum ai devenit doar o cârpă. .. dar vei trăi mereu cu conștiința încărcată de chinurile și moartea acestei tinere… ai copii ?? ai nepoti ??? cînd îi vei privi , vei vedea mereu fetița care ai lasat-o fără mamă. .. din lipsa responsabilității și a altor motive pe care doar tu le stii…
   http://atacul.ro/2017/12/13/cardiologul-chetreanu-reclamat-la-colegiul-medicilor-intrebarea-daca-a-absolvit-medicina-este-chiar-motivata/

  Răspunde
 2. Daca nu se lasa cu puscarie....degeaba   decembrie 13, 2017 at 4:16 pm

  La luare de mita se da cu suspendare…daca si la crima mai iei cu suspendare…ca n-0 fi ucidere din culpa…am vazut pe alt ziar ca in intervalul 17-20 individa asta nu a avut nici o urgenta la UPU…deci e legitim sa cerem puscarie pentru crima cu premeditare?…pai era in timpul serviciului cand o pacienta avea nevoie de ea…chiar viata ei a depins de asta…si ea fuma,dormea,cafea…sau ce mai facea ca urgebte nu avea in intervalul ala orar…a facut Robert la ziar cerere si i-a raspuns spitalul

  Răspunde
 3. mihnea   decembrie 13, 2017 at 6:42 pm

  Chiar daca incerci sa aranjezi rezultatul de la Colegiul medicilor, nu scapi de blestemele oamenilor si de pomelnicul in care te-am trecut! Urata, inculta si neprofesionista, ca sa fiu elegant. Cred ca nimic nu poate naste mai mare ura in mine decat atitudinea ta si a celorlati medici dupa ce ati ucis “graviduta”. Si tu si managera nu stiti cate urechi aveti. CJ-ul face experimente numind din 6 in 6 luni cate o persoana mai incompetenta decat alta la conducerea spitalului. Daca te incalzeste cu ceva, nemernicii care conduc cj-ul si ca-ul nu sunt cu mai putin vinovati de moartea acestei copile. Eu nu voi face topuri care sa ne arate care e mai prost sau mai hor dintre voi asa cum fac pseudojurnalisti. Apropo, Arsene a transmis macar un mesaj de condoleante? Dar nespalatul si incultul ala, monument de prostie si inganfare, care conduce ca-ul si destinele spitalului a transmis macar condoleante? Blestemati sa fiti! Sa nu aveti parte de bucurie si sanatate tot restul vietii! Se pot intampla accidente, pot fi intelese intr-o oarecare masura, dar sfidarea voastra, a tuturor, nu trebuie lasata nepedepsita! Blestemati sa fiti!

  Răspunde
  • valisor   decembrie 13, 2017 at 9:20 pm

   Bine că nu ți-a venit și Dragnea în minte, că tare mi-e că se lăsa cu vreun AVC! Dar ai dreptate, totul are o limită! Oare cât ne mai trebuie până să… ceva?!

   Răspunde
 4. DNA   decembrie 13, 2017 at 10:04 pm

  În seara ăsta am văzut o pe acesta complice la crima la mall unde manca linistita ceva de la KFC…nu era deloc jenata sau trista (uman măcar ești supărat când moare cineva mai ales dacă ești vinovat)

  Răspunde
 5. Lina   decembrie 13, 2017 at 10:45 pm

  De ce nu verificati toti mediciii….toti sunt coada universitatiii au facut si fac experimente!nenorocitii naibii!!!cand ajungi in centrele universitare si spui ca vii de la Piatra Neamt isi pun mainile in cap.nici macar nu se uita si nu dau doi bani pe diagnosticul pus de astea de aici.nenorociti!nu poti decat sa te rogi sa fii sanatos sa nu ajungi pe mana lor!o babornita de la pediatrie voia sa imi radieze la plamani copil sanatos de 2 saptamani pt.o simpla raceala.iar cand i.am spus ca plec de buna voie ca nu raman in spital ca plec la iasi mi.a zis ca daca semnez ca plec nu mai intru in spital niciodata.ca era spitalul lui màsa!la invatat cu voi blestematilor

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.