Rușinos! Parlamentarii Arcan și Șerban nu au returnat tabletele primite de la Consiliul Județean. Fostul consilier Farcaș, obligat de judecători să restituie tableta

9
478

Statul român asigură toate condițiile pentru ca aleșii noștri, fie ei locali sau județeni, deputați, senatori etc să-și desfășoare activitatea în condiții civilizate. Tocmai de aceea, în ultimii ani mai toți aleșii poporului, inclusiv cei din Neamț, au fost înzestrați cu tablete. Așa s-a întâmplat și la Consiliul Județean Neamț unde, în urmă cu 3 – 4 ani, consilierii județeni au primit, cu titlu gratuit, normal, câte o tabletă model Samsung P5200 Tab3 10,16 GB, în valoare de 1.991 lei. Ideea, deloc rea de altfel, a avut ca scop ușurarea muncii consilierilor care primeau proiectele de hotărâri pe suport de hârtie. Introducerea tabletelor a însemnat o economie importantă la hârtie, aleșii primind proiectele în format electronic. Nimic rău până aici, numai că aceste tablete trebuiau returnate la finalul mandatului, așa cum orice angajat, la încetarea raporturilor de muncă, este obligat să predea tot ce aparține firmei. La Consiliul Județean Neamț nu s-au conformat toți aleșii, trei dintre ei nepredând tabletele pe care le primiseră. Cel mai revoltător caz este de departe cel al fostului consilier județean Gabriel Farcaș (UNPR). Acesta a renunțat la mandat înainte de 2016 și a uitat să predea tableta. Astfel, Consiliul Județean Neamț l-a acționat în instanță, Judecătoria Roman obligându-l să returneze tableta sau contravaloarea ei. Decizia magistraților a fost luată în luna martie 2017.

Deși fostul consilier a avut posibilitatea să atace cu apel sentința Judecătoriei Roman, nu a făcut-o, ceea ce înseamnă că decizia este definitivă, iar reprezentanții Consiliului Județean Neamț o pot pune în aplicare. Problema ar fi că Farcaș, din informațiile pe care le avem, este plecat din țară, el locuind cu familia în Florida, USA, astfel că va fi destul de greu pentru Consiliul Județean Neamț să mai recupereze bunul.

Situația nu este neapărat penibilă din cauza valorii tabletelor, ci mai degrabă a atitudinii celor trei foști consilieri județeni. Aceasta a fost descoperită în vara acestui an în urma controlului efectuat de către Curtea de Conturi Neamț la instituția județeană. Ca și Farcaș, într-o situație la fel de jenantă se află și foștii consilieri județeni Emilia Arcan și Ciprian Șerban, ambii de la PSD. Cei doi îi reprezintă acum pe nemțeni în Parlamentul României, primul în calitate de senator, al doilea de deputat. Auditorii financiari au constatat că Arcan și Șerban au uitat să predea tabletele la finalul mandatului, lucru absolut jenant pentru un reprezentant al poporului în Parlamentul României.

Dar iată cum a justificat situația, în fața auditorilor financiari, Adriana Elena Bosovici, director general al Direcției Generale Buget-Finanțe din cadrul CJ Neamț:

„Referitor la tabletele celor 3 consilieri județeni cărora le-au încetat mandatele fac următoarele precizări: în cazul d-lui Farcaș Gabriel, anexez extras de pe portalul instanțelor din dosarul 3431/291/2016, prin care ni s-a admis cererea, acesta fiind obligat la restituirea tabletei sau achitarea contravalorii acesteia. După rămânerea definitivă a sentinței, urmează ca aceasta să fie pusă în aplicare; în ceea ce privește celelalte două tablete, Direcția Logistică, Protocol și Întreținere a întreprins demersurile pentru recuperarea acestora, urmând ca, în cazul în care nu se recuperează, să ne adresăm instanței de judecată. De la încetarea mandatului celor doi consilieri, pentru aceste tablete nu au fost efectuate cheltuieli”

În concluzie, dacă senatoarea Arcan și deputatul Șerban nu vor preda tabletele, Consiliul Județean va fi obligat să-i acționeze în judecată pentru recuperarea bunurilor. Este posibil ca din vară (n.r. procesul verbal a fost încheiat în data de 15 iunie) și până în prezent, cei doi să fi returnat tabletele. Asta nu înseamnă că gestul lor de a nu preda bunurile proprietatea instituției publice la încetarea mandatului, nu este unul rușinos. Atât pentru cei doi demnitari, cât și pentru reprezentanții CJ-ului. Să vină Curtea de Conturi în Control și să descopere că trei foști consilieri nu au predat tabletele și tu să te aperi spunând că ai făcut demersuri în acest sens, dar fără succes, este jenant de-a dreptul. Și pentru unii, și pentru alții. 

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

  1. Diana 8 decembrie, 2017 at 18:00 Răspunde

    Problema nu e ca nu au restituit tabletele, ci pentru ce le folosesc? Pai astia sunt analfabeti functionali. O isterica precum Arcan si un monument de incultura gen suculet nu dau bine nici intr-o fotografie cu tableta in mana. Totusi, cred ca stiu de ce nu le-au predat. Au instalat pe ele jocul ala de-i place si lui Dragnea, Angri birds (nu stiu cum se cheama exact jocul cu pasarile). Asta e singurul motiv plauzibil. Poate renunta e cateva ori la “liniute” sau acid hialuronic si predau contravaloarea tabletelor.

  2. valisor 8 decembrie, 2017 at 18:15 Răspunde

    Tabletele e apă de plouă. Au primit de la neteligenții lor alegători banul public, l-au scăpat în buzunare și nu vor să-l dea înapoi. Dar au primit de la natură creiere. Nu le folosește. Să le dee înapoi! La fel și toți idioții! Eu nu, că n-am primit.

  3. mihnea 8 decembrie, 2017 at 18:58 Răspunde

    Mare dreptate, dle Valisor. Doar ca, pentru a restitui creierul pe care-l poarta ilegal si fara folos ar trebui sa le indicam precis partea de corp in care se afla creierul. In plus, ma tot uit la fotografia care insoteste articolul si nu pot sa ma abtin sa spun ca de pe fotografia din mijloc lipseste mentiunea „Wanted”. Doamne, ce fete au. Mai ca-mi vine sa initiez o cheta pentru recuperarea pagubelor doar sa nu mai apara printre nemteni cu fetele astea.

  4. gica 9 decembrie, 2017 at 07:35 Răspunde

    Cum sa le inapoieze ????Sunt AMARATI,saracutii de ei….Niste LEPRE….Apropos senatoarea „MOCHETA”o fi inlocuit mochetele si pe holurile PARLAMENTULUI,cum a facut la Directia Agricola Neamt si Consiliul Judetean Neamt?????????????

  5. Decit eu 9 decembrie, 2017 at 19:11 Răspunde

    Dar de ce sa le dee înapoi, Valisor? Ceeee, ei n-are dreptu la tablete? Au muncit pt ele de suferă și familiile lor acu ca trebu ca sa dee socoteala la judecător. Le-or fi amanetat ca n-a avut decât gura lor ce minca! Da mai bine sa dee înapoi toți banii aia … știe ei care! Sa trăiască nasu mare!

  6. Prostia dispare doar prin epurare 11 decembrie, 2017 at 16:00 Răspunde

    Ma uit consternat dle Muraru la (***cenzurat admin.) de pagina ziarpiatraneamt…si a comentariilor de la articolul cu tableta si dna Arcan…ba ca sunteti securist, ba ca va puneti comentarii singur…etc…Sunt un cititor fidel de-al dvs….si sincer va spun ca ati ramas singurul ziar (inainte era si Robert Iosub…da cred ca il arde buzunarul la daune catre dna deputat Stoica) care posteaza comentariile cetatenilor-bune,rele,invidioase sau nu…etc…deci sunteti un ziar transparent si nepartinitor.Fata de (***cenzurat admin.) care posteaza cu rautate la alte ziare concurente,am simtit nevoia, sa va fiu alaturi cu putinele cuvinte care exprima multumirea mea pentru faptul ca mai avem unde sa ne exprimam…liber. Succes si nu abdicati ca tradatorul nostru

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.