Smartphone-urile: cum ne influenţează viaţa de zi cu zi

Home » Opinii » Smartphone-urile: cum ne influenţează viaţa de zi cu zi

By admin on decembrie 7, 2017. No Comments

 

Pe de o parte blamate pentru că ar diminua comunicarea directa între oameni în favoarea celei mediate de tehnologie, pe de altă parte atât de dorite de utilizatori încât sunt folosite de majoritatea populaţiei din România, smartphone-urile fac parte cu siguranţă din viaţa noastră modernă, de zi cu zi.

Pentru foarte mulţi dintre noi, smartphone-ul a devenit dispozitivul cel mai utilizat, fără de care nici nu ne putem imagina că ne-am despărţi chiar şi pentru o zi. Îl folosim atât în scop profesional, cât şi în scop personal, ne conectează la tot ceea ce ne interesează. Există studii care au arătat că telefonul mobil este motiv clar de întoarcere acasă pentru cei mai mulţi utilizatori ce ar uita să ia cu ei acest articol. Când nu avem smartphone-ul cu noi, când nu avem semnal (puţin probabil în prezent, când ariile de acoperire sunt practic de 100% în zonele populate) sau când bateria este descărcată, experimentăm chiar o stare de anxietate.

Aproape jumătate din populaţia României cu vârstă de minimum 18 ani foloseşte serviciile de date mobile. Astfel, avem la îndemână pe smartphone o mulţime de aplicaţii care ne ajută să economisim timp şi bani (mobile banking, mobile trading, ştiri, e-mail, starea vremii, comerţ electronic etc.) şi care ne satisfac şi nevoile de divertisment (reţele sociale precum Facebook şi Instagram, jocuri online precum sportingbet casino, conţinut video pe YouTube şi multe altele).

Astfel, smartphone-urile ne schimbă modul în care comunicăm, modul în care facem diverse activităţi necesare (plăţi facturi, transferuri de bani), modul în care gestionăm distracţia. Uneori, nici nu conştientizăm cât de mult ne influenţează viaţa de zi cu zi telefonul mobil inteligent, conectat la internet.

Orice am dori să aflăm, găsim online. Putem interacţiona cu firmele mai uşor şi avem mereu parte de servicii şi produse de calitate. Aflăm de ce comercianţi este bine să ne ferim, unde este recomandat să ne cazăm în vacanţă, ce film de la cinema are recenzii mai bune etc. Ţinem legătura, chiar şi în mod pasiv, cu o mulţime de vechi cunoscuţi: chiar şi fără a vorbi direct, pe Facebook aflăm despre toate schimbările din viaţa personală şi profesională a fiecăruia dintre noi.

În era digitală, utilizatorul îşi începe ziua combinând cafeaua de dimineaţă cu verificarea emailurilor, citirea ştirilor online şi vizualizarea ultimelor noutăţi de pe reţelele sociale. Accesul la internet, WiFi sau prin date mobile, este atât de ieftin, încât este considerat deja un serviciu de bază, încadrat în categoria de utilităţi elementare.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.