Publiserv – societate de binefacere pe banii pietrenilor. Spații în buricul târgului închiriate cu 3 lei/mp

6
524

„Mulsă” vârtos în perioada cât Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, a domnit în Piatra Neamț, dar și în județ, împreună cu gașca sa de prieteni, societatea Publiserv, unde acționar majoritar este Consiliul Local Piatra Neamț, continuă să fie o bună afacere pentru unii. Atacul.ro a prezentat o parte dintre contractele oferite cu dedicație unor firme prietene, închirieri de utilaje, tot de la firme cu pedigree politic, dar și modul în care au fost cheltuite sume imense pentru publicitate în presă, sponsorizări. Cu alte cuvinte, această firmă care prestează lucrări pentru Primăria Piatra Neamț, din taxele și impozitele plătite de către pietreni, a fost transformată într-o sursă bună de venituri pentru cei care au condus societatea în ultimii 13 ani. Lucrurile nu s-au schimbat nici după ce PSD-ul și-a impus omul la conducerea firmei, deși în campania electorală de la alegerile locale din 2016, una dintre lozincile des uzitate a fost aceea de „curățenie” în societățile Consiliului Local Piatra Neamț. Nici pe departe nu s-a întâmplat așa, semn că și social democrații au aceeași politică, respectiv spolierea banului public. Altfel nu se explică de ce măgăriile de la Publiserv SA, dar și de la alte societăți ale Consiliului Local Piatra Neamț, au continuat și în perioada, scurtă ce-i drept, în care PSD-ul a avut controlul în Consiliul Local.

Spații închiriate la prețuri nesimțit de mici

Pe lângă contractele date în subantrepriză unora și altora sau achizițiile păguboase, cei care au condus destinele societății se mai pot „lăuda” cu acele contracte de închiriere păguboase pentru societate. Vorbim de spațiile, atâtea câte au mai rămas, pe care Publiserv SA le mai deține în proprietate și pe care le-a închiriat unor firme, asociații sau partide politice la prețuri de nimic. Că zestrea imobiliară a Publiserv a fost una extrem de bogată și din care au rupt emanații politici este un lucru bine știut, însă o evidență clară nu există în acest moment. Cert este că și afacerea închirierii spațiilor pe care le mai are în oraș societatea este păguboasă pentru firmă, dar extrem de avantajoasă pentru chiriași. Nici nu ai cum să spui altfel când vezi că Publiserv SA are spații comerciale, situate în zone foarte bune ale orașului, închiriate la preturi de 3 lei/mp cu TVA, adică niciun dolar. Și asta în condițiile în care un antreprenor care dorește să închirieze un asfel de spațiu în orașul Piatra Neamț nu găsește un pret mai mic de 25 euro/mp. Lista de mai jos, în care avem clienții Publiserv SA, este mai mult decât elocventă. Observăm că societăți comerciale, asociații și partide politice se lăfăie în bunurile pietrenilor, plătind pentru asta sume extrem de mici.

De exemplu, firma Activ 3M SRL are un spațiu închiriat de la Publiserv SA – 36,93 mp, plus 325 mp teren, pentru care achită o chirie de 563 de lei/lună, adică mai puțin decât chiria unui apartament cu două camere în Piatra Neamț. Însă relația firmei cu Publiserv SA nu se rezumă numai la închirierea acestui spațiu. Firma apare pe lista antreprenorilor Publiserv SA de la care a încasat, în septembrie 2016, suma de 10.960 lei pentru că a parcelat morminte în Cimitirul Pietricica. Interesant, mai ales că firma are ca principal obiect de activitate „Transporturi rutiere de mărfuri”. Este greu de crezut că această societatea comercială, partidele politice, dar și alții care au închiriat pe doi lei spații de la Publiserv SA, nu ar putea să achite o chirie mai mare. Poate noua conducere a Publiserv SA va analiza aceste contracte de închiriere și va face și o comparație cu ceea ce oferă piața imobiliară în acest moment, lucru care i-ar ajuta să realizeze cât de mult pierde societatea de pe urma acestor contracte păguboase.

Daniel MURARU

Citeste si:

Fabrica de pavele de la Publiserv sau cum să arunci sute de mii de euro pe Apa Sâmbetei

Publiserv SA, „siluită” financiar de PDL, dar și de PSD

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. NICOLETA 5 decembrie, 2017 at 14:28 Răspunde

    Nu e corect ca ati pus la pozitia 4 si Asociatia Future. Este un ONG absolut respectabil iar domnul Iosub Robert cu saitul lui ziarpiatraneamt.ro face atat de mult bine orasului si locuitorilor. O redactie nu e o fabrica de bani si e foarte bine ca domnul primar Chitic si cei de la Publiserv au oferit un spatiu din patrimoniul public celui mai curajos si integru jurnalist. Decat sa-l dea partidelor sau PSD-istilor care conduc tara cum o conduc mai bine domnului Iosub. Sunt convinsa ca domnii Ciobanu, Chitic, Obreja, Barjoveanu etc vor evalua corect fiecare situatie in parte si nu vor atenta la acest contract care este si legal si moral.

  2. stupid socks 5 decembrie, 2017 at 20:50 Răspunde

    Nu se poate, ceva nu e in regula! Ori sunteti in eroare, ori faceti jocurile cuiva si dezinformati! DOMNUL Iosub nu poate fi un smenar ordinar ca atatia altii, care se capatuiesc din bani publici. El e un JURNALIST adevarat, onest, nu sta cu mana-ntinsa la pomenile politicienilor, tocmai el, care se lupta cu ei zi de zi! Va rog sa rectificati! Nu poate fi cinstita lui asociatie, de fapt paravan pentru asa-zisul lui ziar, beneficiara unui spatiu ultracentral cu 3 lei metrul patrat pe luna, adica 200 de lei pe tot spatiul. N-are cum! El chiar militeaza activ pentru ca presa sa nu mai traiasca din bani publici. Asa ca nu ia bani nici de la primarii, nici de la Consiliul Judetean, nici de la societati publici, care traiesc din bani publici. El traieste, ca orice om serios si cinstit, din munca lui, de zi de zi! Va rog sa va revizuiti atitudinea si sa respectati adevarul: acel spatiu, de langa scoala 3 NU a fost primit de site-ul domnului Iosub cu doua milioane de lei pe luna, pentru ca domnul Iosub nu suporta mizerii de genul asta! Daca s-ar preta la asa ceva, ar insemna ca e si el un mizerabil!

  3. Valentin 6 decembrie, 2017 at 20:19 Răspunde

    Mai exista acel ONG? Ca daca mergeti pe site http://future.siteoficial.ro/ gasiti ca ultimele postari, deci activitate, undeva prin 2014, 2015, cand a luat sute si sute de milioane de la Primarie si CJ. de atunci nimeni nu a mai auzit nimic de vreo activitate a acestui oeng.

    Iar pe cladirea cu chirie subventionata de Primarie pentru ca Publiserv e al Primariei Piatra Neamt troneaza numele ZIARPIATRANEAMT.RO

    Pentru site.ul respectiv factureaza dupa cum a aratat tot domnul Muraru firma Ghici Computer. Practic pe spatiul pentru ONG e un produs comercial al unei firme. Firma = afacere.

    Increngatura asta ONG – firme private – spatii cu chirie subventionata de la Primarie seamana a GRUP ORGANIZAT. Eu am incredere ca domnul primar Chitic nu va lasa lucrurile asa, va iesi public si va denunta acest jaf al banului public de catre politicieni, directori si patroni si va sesiza si organele abilitate.

    Domnilor de la PNL, am strigat impreuna in strada DNA SA VINA SA VA IA! Acum trebuie sa arati prin fapte ca nu mai tolerati hotiile!

  4. mihnea 7 decembrie, 2017 at 17:45 Răspunde

    Frumoase ironiile comentatorilor. Sper ca a inteles si impricinatul si nu le-o fi contabilizat la aprecieri, asa cum contabilizeaza prin procedee specifice numarul imens de cititori unici. Sincer sa fiu, mai bine ar inchiria acel spatiu unei familii sarace care nu are casa. Ma ofer sa platesc eu suma de 200 lei lunaŗ pentru o familie. Ce jaf, ce nenorociti. Iti vine greata si sa pleci unde vezi cu ochii cand vezi ce gunoaie, cu pretentii de deontologi, fura banii publici.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.