Dughir atenționează: „Acționarul majoritar al Apa Serv SA ar trebui să sesizeze organele de cercetare penală”

1
442

Situația halucinantă de la compania județeană Apa Serv SA, unde atât membrii Consiliului de Administrație cât și cei ai Adunării Generale a Acționarilor și-au depășit atribuțiile, dând liber la achiziționarea serviciilor juridice, deși aceste contracte nu putea fi încheiate decât cu acceptul legislativului județean, a atras și atenția lui Cătălin Dughir, directorul suspendat al societății. Aflat în litigiu cu Apa Serv SA, Dughir a înaintat, în cursul zilei de ieri, o scrisoare către Consiliul Județean Neamț în care atrage atenția aleșilor județeni să cumpănească cu grijă proiectul nr. 11 de pe ordinea de zi a ședinței de mâine, 29 noiembrie. Proiectul nr. 11, inițiat de președintele Ionel Arsene, are la bază solicitarea conducerii Apa Serv SA de a achiziționa servicii juridice. Nimic incorect până în momentul de față, pentru că și în urmă cu fix patru ani s-a procedat la fel. Problema acum este că cei din conducerea Apa Serv SA au achiziționat deja servicii juridice, încheind contracte cu avocatul Amalia Vlad, încălcând astfel prevederile legale. Și asta pentru că în cazul Apa Serv SA, companie la care CJ Neamț este acționar majoritar, nu puteau fi achiziționate servicii juridice decât pe baza unei hotărâri aprobate de consilierii județeni. Ceee ce nu s-a întâmplat.

Tocmai acesta este și motivul pentru care Cătălin Dughir a transmis mesajul său Consiliului Județean Neamț, în care critică inclusiv expunerea de motive și raportul de specialitate.

De asemenea, Cătălin Dughir arată că în cel puțin patru dosare, actuala conducere a Apa Serv SA a achiziționat servicii juridice fără a avea acceptul Consiliului Județean.

În final, directorul suspendat al Apa Serv SA atrage atenția consilierilor județeni să cumpănească asupra proiectului ce va fi supus la vot mâine.

Scrisoarea lui Cătălin Dughir, adresată Consiliului Județean Neamț, poate fi citită integral aici:

Opinie CJ

 

Daniel MURARU

Cititi si:

„Republica” Apa Serv SA. Membrii AGA și CA își fac de cap pe banii noștri

Apa Serv SA și managementul de tarabă. Arsene propune legalizarea unui abuz al agamanilor

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Diana 28 noiembrie, 2017 at 15:59 Răspunde

    Buna tare asta, actionarul majoritar sa sesizeze organele de urmarire penala. Pai cred c-ar fi putin conflict de interese. Interesele organelor de cercetare si interesele gastii de la conducere nu converg. E de vazut cum se vor comporta alesii in urma semnalarii piblice a ilegalitatilor existente la companie. E drept, asta e starea de fapt acolo, dar nu va ramane mereu asa. Ca se apropie mosul.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.