„Republica” Apa Serv SA. Membrii AGA și CA își fac de cap pe banii noștri

Home » Dezvăluiri » „Republica” Apa Serv SA. Membrii AGA și CA își fac de cap pe banii noștri

By admin on noiembrie 27, 2017. 3 Comments

 Membrii Adunării Generale a Apa Serv SA, compania controlată de Consiliului Județean Neamț, au făcut-o de oaie și au achiziționat servicii juridice de capul lor, fără a solicita acționarului majoritar, respectiv acceptul CJ-ului. De altfel, achizițiile juridice nu puteau fi achiziționate decât în urma unei hotărâri a legislativului județean în acest sens. La fel de grav este că și membrii Consiliului de Administrație al Apa Serv SA și-au depășit atribuțiile și au aprobat, fără să respecte legea, contractarea de servicii juridice. Aceste aspecte nu fac altceva decât să demonstreze că la compania județeană domnește haosul si că membrii CA-ului și ai AGA ori nu cunosc legea,  ori nu le pasă. Documentele în posesia cărora am intrat arată că, în primă fază, cei care au gafat au fost membrii Consiliului de Administrație. Astfel, în data de 21 martie, Consiliul de Administrație, condus de Ioan Păcală, a emis decizia nr. 8 prin care a fost aprobată contractarea de servicii de consultanță juridică cu Cabinetul de Avocat Amalia Vlad. La punctul 2, aceeași decizie stipulează că toate contractele de consultanță se vor încheia pentru cauze individuale, urmând ca acestea să fie semnate de directorul interimar și directorul general interimar – Victor Petcu Movilă.

Lucrurile nu s-au încheiat aici pentru că, cel mai probabil, cineva din Apa Serv SA și-a dat seama că decizia este ilegală, motiv pentru care pe data de 4 aprilie a venit rândul membrilor Adunării Generale a Acționarilor să aprobe o hotărâre ce permitea contractarea de prestări juridice oferite de Cabinetul Vlad Amalia.

Două decizii care au avut drept scop legalizarea colaborării companiei Apa Serv SA cu avocatul Amalia Vlad. Numai că avem de-a face cu o încălcare grosolană a legii, pentru că, așa cum spuneam și mai sus, nici AGA și nici CA nu au dreptul să aprobe încheierea unor astfel de contracte. Singurul care are puterea de a da liber la încheierea de contracte de prestări juridice este legislativul Consiliului Județean Neamț. Astfel, printr-un proiect de hotărâre, așa cum s-a întâmplat în noiembrie 2013, aleșii județeni puteau să-și exprime opțiunea, adică să fie pro sau contra ideii de încheiere a unui astfel de contract de către Apa Serv. Acum, după mai bine de nouă luni de când compania a încheiat prin AGA și CA un contract de prestări de servicii juridice, se încearcă intrarea în legalitate. În acest sens, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a inițiat, la solicitarea condcerii Apa Serv SA, un proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii în ședința ordinară din data de 29 noiembrie. Consilierii se văd puși în fața legalizării unei ilegalități a AGA și CA Apa Serv, pentru că ceea ce li se cere acum, respectiv acceptul ca firma CJ-ului să încheie contract de prestări servicii, au făcut-o membrii CA-ului și cei ai AGA în primăvara acestui an, fără a se mai adresa Consiliului Județean Neamț. Oare cine va plăti oalele sparte, respectiv banii achitați fără bază legală avocatului, atunci când Camera de Conturi va constata gafa? Avocatul, care și-a onorat contractul, reprezentând compania în diverse procese, va refuza, pe bună dreptate, să returneze suma de bani încasată de la companie. Analizând situația, este mai mult decît evident că vinovați de cele întâmplate sunt membrii din CA și AGA. Ei ar trebui să plătească, în cazul unei imputări a Camerei de Conturi, sumele de bani achitate avocatului, pe motiv că acesta a prestat servicii juridice fără ca legislativul județean să-și fi dat girul în acest sens. Însă, până la intervenția auditorilor, lumină în acest caz ar putea face fie Biroul de audit al CJ-ului sau, de ce nu, Corpul de control al președintelui. 

 

Daniel MURARU

 

 Citeste si:

Apa Serv SA și managementul de tarabă. Arsene propune legalizarea unui abuz al agamanilor

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

3 Comentarii la „Republica” Apa Serv SA. Membrii AGA și CA își fac de cap pe banii noștri

 1. valisor   noiembrie 27, 2017 at 1:28 pm

  Nu se poate acoperi gaura din buget cu bani de la buget, așa că se va acoperi din banul public.

  Răspunde
 2. V.Vasile   noiembrie 28, 2017 at 7:54 am

  Doua chestiuni pe care sunt convins ca D-l Muraru le v-a clarifica :
  1.O lunga perioada de timp ce include si 21.03, C.A.-ul care se intrunea in sala Ion Creanga (niciodata la sediul companiei) nu era inregistrat ,asa ca toate decizile adoptate in acea perioada, au fost legale ?
  2.Ce avocat i-a reprezentat pe Pacala si Movila in litigiile de munca cu ApaServ?

  Răspunde
 3. marta   decembrie 5, 2017 at 3:59 pm

  Cu subiect si predicat suna cam asa: Fostul propagandist PCR Puscasu Neculai (presedintele AGA) impreuna cu neinitiatul baiat care lucreaza la CFR(nu-I stiu numele, nici nu-I important) si impreuna cu ghioceii Dominte(membru CA si cumnatul d-lui Arsenie), duc la indeplinire pohta presedintelui nemuritor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.