Primărița comunei Gârcina este cautată de polițiști pentru a o duce la pușcărie

3
900

 

Chiar la această oră, un echipaj al Poliției Neamț, Compartimentul Urmăriți, se află pe drum spre locuința Aurorei Bălan Lazăr, primarul comunei Gârcina, care a fost condamnată astăzi de magistrații Curții de Apel Bacău la 3 ani de închisoare cu executare. La instanța de fond, Tribunalul Neamț, Aurora Bălan Lazăr (PSD) fusese condamnată la o pedeapsă cu suspendare și la plata prejudiciului. Decizia a fost atacată de către procurorii anticorupție cu apel, iar astăzi magistrații băcăuani s-au pronunțat. Sentința a fost comunicată conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Neamț care a și trimis un echipaj la locuința Aurorei Bălan. Ultimele informații arată că Aurora Bălan Lazăr a fost astăzi la serviciu, motiv pentru care polițiștii se așteaptă să o găsească la domiciliu. În caz contrar, oamenii legii o vor da în urmărire.

Închisoare pentru afaceri cu terenurile altora

Aurora Bălan Lazăr a fost condamnată pentru fapte de corupție, ea fiind trimisă în judecată de DNA în luna octombrie 2015, fiind acuzată de două infracțiuni de abuz în serviciu. Anchetatorii au stabilit că, în zilele de 19 mai și 24 iulie 2008, inculpata Bălan Lazăr Aurora, în calitate de primar al comunei Gârcina, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin aceea că, deși cunoștea că primăria Gîrcina, jud. Neamț nu este proprietar, a vândut, în calitate de reprezentant al acesteia, două terenuri în suprafața de 10.000 mp, respectiv 2.200 mp, ce aparținea de drept moștenitorilor proprietarilor, către alte persoane. „Pentru a crea aparența de legalitate a acestor tranzacții, Bălan Lazăr Aurora a inițiat adoptarea a trei hotărâri de consiliu local, prin care aceste terenuri au fost atestate ca făcând parte din domeniul privat al comunei și care au stat la baza intabulării lor în Cartea Funciară. Prin hotărârile respective, s-a aprobat și vânzarea celor două terenuri. Faptele inculpatei Bălan Lazăr Aurora au avut drept consecință prejudicierea moștenitorilor respectivi și primirea unor foloase necuvenite pentru Primăria Gîrcina în valoare de 305.000 lei, respectiv 30.000 de lei, reprezentând prețurile încasate pentru cele două terenuri. În cauză, părțile vătămate s-au constituit părți civile cu sumele de 400.000 de euro, respectiv 88.000 de euro, reprezentând contravaloarea terenurilor respective.  În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a popririi, dispunându-se ca o treime din venitul lunar net al inculpatei, până la concurența sumei de 1.483.880 lei, să fie consemnată de Primăria Gîrcina pe numele inculpatei și la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău”, se arată în comunicatul DNA din septembrie 2015. Vom reveni.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Eu sunt cu scarba 23 noiembrie, 2017 at 18:30 Răspunde

    O bandita…spaga multa si afaceri cu imobiliare…cunoastem…a fost si expert judiciar…fara banutzi multi vedeai cum ai o experiza de valoarea unui covrig…daca dadeai iesea de 100 ori mai mare…3 ani e putin

  2. mihnea 23 noiembrie, 2017 at 19:29 Răspunde

    Cam tarziu si putin pentru nenorocirile pe care le-a facut. Sper s-o urmeze, destul de repede, si alti primari (fosti si actuali) dar si parlamentari (fosti si actuali). Au furat pe rupte din banii publici sfidand pe oricine. Hai ca se poate. N-ati avut nici macar inspiratia de a investi in penitenciare noi pt a va asigura un viitor mai linistit. Nemernicilor! Nu iese cu mesaj seful de partid sa ne explice cum a abuzat-o statul paralel? Voi sunteti statul paralel care ne furati. Oamenii cinstiti nu sunt cautati si anchetati de politisti si procurori. Nu mai pacaliti pe nimeni!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.