Jănel Iosub și cumnatul lui Arsene, cu un picior în Consiliul de Administrație al Troleibuzul SA

Home » Administratie/Politica » Jănel Iosub și cumnatul lui Arsene, cu un picior în Consiliul de Administrație al Troleibuzul SA

By admin on noiembrie 14, 2017. 19 Comments

Astăzi este programată ședința Adunării Generale a Acționarilor a societății Troleibuzul SA, firmă aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, pentru alegerea celor cinci administratori în Consiliul de Administrație. De fapt, cei cinci membri ai CA-ului au fost așezați în tabel în funcție de punctajul obținut în urma procesului de recrutare și selecție, iar azi, în ședința de la ora 13.00, membrii AGA urmează să-i confirme sau, de ce nu, să nu fie de acord cu „aleșii” și să nu-i voteze. Agamanii vor vota componența Consiliului de Administrație, ceea ce înseamnă că, la finalul acestui proces, ipotetic, pe lista membrilor CA ar putea să apară oricare altă personă dintre cele 10 recrutate. 

Vezi convocarea ședinței AGA de astăzi, publicată pe site-ul societății Troleibuzul: convocare-AGA-14.11.2017

Însă, este puțin probabil să se întâmple așa, cărțile părând a fi făcute. Primii cinci pe lista celor selectați, deci cei care au șansele cele mai mari să devină membri în noul CA la Troleibuzul SA, sunt Gheorghe Stanciu, Mihai Dominte, Valeriu Stăcescu, Mariana Ungureanu și Jănel Iosub. Urmează, începând cu poziția a șasea, Florentina Moise, Carmen Nastasă, Laurențiu Călin, Viorel Gădinaru și Andreea Kercso. Cu excepția ultimilor trei, ceilalți sunt figuri cunoscute, oameni puternic ancorați în viața politică, fiind membri sau simpatizanți PSD sau ALDE.

Gheorghe Stanciu, fost ofițer SIPI, este consilier personal al lui Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț. Stanciu este membru și în Consiliul de Administrație al Apaserv SA, companie care, ca și Troleibuzul SA, se află în subordinea Consiliului Județean Neamț. De loc din Grumăzești, Mihai Dominte are, în primul rând, o mare calitate, aceea de a fi cumnatul lui Ionel Arsene. Dominte, care din martie 2017 lucrează la Drupo SA, o altă firmă a Consiliului Județean Neamț, este și membru în CA al Apaserv SA. Cele două indemnizații și leafa de la Drupo îi vor aduce venituri de peste 7.000 de lei/lunar. Putem vorbi de o schimbare extraordinară a situației financiare a cumnatului lui Arsene, Dominte declarând, în anul 2016, venituri salariale 0.

Tot din zona Târgu Neamț vine și Valeriu Stăcescu. Apropiat al lui Ionel Arsene, Stăcescu a lucrat o perioadă la cabinetul parlamentar al acestuia. Acum este director la Adi Aqua Neamț pe o leafă dolofană, căreia i se va adăuga și indemnizația de membru CA la Troleibuzul SA.

Mariana Ungureanu este o apropiată a lui Ion Asaftei, vicepreședinte al CJ Neamț și președinte ALDE Neamț. Pe poziția a cincea, ultima care asigură indemnizația lunară de 2.000 de lei, este tot un apropiat al PSD. Fost director la Locatiserv SRL, firmă a Consiliului Local Piatra Neamț, Iosub a fost demis în iulie, după ce PNL a făcut majoritatea în CL împreună cu PMP. Jănel Iosub a plecat de la Locatiserv cu mare scandal, dar și cu câteva procese. În unele are calitatea de pârât, iar în altele de reclamant. Curioșii pot face o analiză pe portalul instanțelor de judecată, pentru a vedea în câte procese apare numele lui Jănel Iosub. După ce a pierdut funcția de director la Locatiserv, în cercurile apropiate PSD Neamț s-a vorbit că Iosub (foto) va fi numit director la Urbtrans. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă nu a însemnat că partidul l-a lăsat din brațe, pentru că, iată, Jănel a fost selectat să fie membru în CA la Troleibuzul SA, calitate care îi va aduce o indemnizație lunară frumoasă.

De altfel, toți cei cinci membri ai CA-ului vor încasa pentru ședința lunară la care vor participa o indemnizație de aproximativ 2.000 de lei net, adică cu mult mai mult decât leafa majorității angajaților de la Troleibuzul SA. Concret, o oră de ședință în CA aduce membrilor 2.000 de lei, iar un muncitor care lucrează câte 8 ore/zi, peste 20 de zile/lună, are un salariu mai mic cu câteva sute de lei. Curat echitabil, am putea spune. Revenind la lista membrilor selectați pentru noul Consiliu de Administrație al Troleibuzul SA, prima sub linie, adică pe poziția a șasea, se află Florentina Moisă, directorul Casei Corpului Didactic Neamț. Pe poziția a șaptea se află Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură „Carmen Saeculare”, instituție subordonată Consiliului Județean Neamț. Rămâne de văzut dacă în urma ședinței de astăzi, prima parte a clasamentului va fi sau nu schimbată. Ceea ce se poate observa este că mai toți cei de pe listă sunt mari „specialiști” în transportul de călători. 

Daniel MURARU

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

19 Comentarii la Jănel Iosub și cumnatul lui Arsene, cu un picior în Consiliul de Administrație al Troleibuzul SA

 1. Un cetatean   noiembrie 14, 2017 at 10:54 am

  Scârbă maxima…Nu le mai ajung banii..funcțiile. ..privilegiile…moisa și nastase putina decenta!!!…aveți salarii și privilegii de lux…lăsați si pe alții în CA…ca nu va recomanda nici o diploma pentru acestabilirea CA…Nu ca pe ceilalți i-ar recomanda, dar sunt oameni care au nevoie de bani sa trăiască…Eu încă aștept vremurile când oamenii vor ieși cu topoarele în strada (adică o mica rascoala)

  Răspunde
 2. Alt cetatean   noiembrie 14, 2017 at 11:17 am

  Este noaptea mintii ce a putut sa faca acest Arsene in judetul Neamt. A inlaturat toti profesionistii si oamenii de valoare cu rude si nulitati ascultatoare. Este de domeniul absurdului. Inimaginabil. Oare ce stiu acesti oameni despre scopul guvernantei corporative , despre cresterea prestigiului si valorii unei companii . Este de-a dreptul inimaginabil. Oare nu va cadea odata penalul Dragnea sa se curate si acest judet de aceste rautati?

  Răspunde
 3. observator   noiembrie 14, 2017 at 11:21 am

  Le-as intreba pe cele 2 domnisoare la care se fac referire in comentariul de mai jos/sus…”cine va recomanda? VOCEA SI TALENTUL LOR!!!” zicea o replica celebra in Brigada Diverse. Asa ca stimate “un cetatean” nu-ti trebuie diploma, ci voce buna (turnatorie pe limbaj comun) si talent (adica sa multumesti masculii din partid)…restul…nu conteaza!

  Răspunde
 4. Alt observator   noiembrie 14, 2017 at 2:19 pm

  Un lucru e sigur: la nivelul acesta de degradare morala nu a fost niciodata administratia Neamt

  Răspunde
 5. observator 2   noiembrie 14, 2017 at 3:12 pm

  Degradare morala…stiti dvs. pentru cati e necunoscut acest termen??? si ce presupune onoarea, principiile si alte valori? fiind necunoscute de majoritatea populatiei practic de aceea avem ce avem…si vom avea ani multi de acum incolo. CAND NE VOM CUNOASTE VALOAREA CA OAMENI (onoare, demnitate, principii…) CA PROFESIONISTI (valoarea intelectuala) cat si SUFLETEASCA (emotia la problemele semenilor) VOM SCHIMBA MIZERIA DE ACUM…cat timp lipsesc toate cele 3…NEVER EVER!

  Răspunde
 6. Robocop   noiembrie 14, 2017 at 3:51 pm

  Eu zic ca donsoara Carmen se pricepe la transporturi si merita cinstea aceasta .In definitiv, cati dintre noi ne-am ciocnit cu trenul si inca traim ?

  Răspunde
 7. mihnea   noiembrie 14, 2017 at 11:26 pm

  Va dati seama ce selectie s-a facut? Oare ce-au scris astia in cv-uri? Au fost pusi sa dea macar o declaratie olografa ca sa vada daca stiu limba romana? Vedeti cine e pe primul loc? O scursura care baga lunar in familie 250 milioane de lei!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Intre doua sprituri face note, nu muzicale. Despre ceilalti janei ce sa mai zici? Sa nu va mirati ca in maxim un an majoritatea societatilor judetene vor avea mari dificulati financiare. Normal, nenorocitul de Soros e de vina.

  Răspunde
 8. observator 2   noiembrie 15, 2017 at 3:38 pm

  Pai vrea sa performeze fata, sa dea si cu autocaru in tren…

  Răspunde
 9. ADI   noiembrie 15, 2017 at 5:36 pm

  Primii doi sunt incompatibili(?!),si pasibili de,fals si uz de fals.

  Răspunde
 10. ADI   noiembrie 16, 2017 at 4:35 pm

  Aveti grija Janelului si a cumnatului,dar de,”eminentul tablagiu”
  cu pensie de boala si semileafa nimic,nimic…. !?

  Admin.: Va referiti la ?…..
  http://atacul.ro/2017/07/19/un-fost-ofiter-sipi-membru-ca-la-apaserv/

  Răspunde
 11. stupid socks   noiembrie 17, 2017 at 7:11 pm

  Pana una, alta, observati cum duduia Carmen, care a tocat bani publici cu toptanul, extrem de discutabil, e promovata, ca sa mai primeasca si altii, in timp ce unei alte directoare, care nu face parte din gasca, i se pregateste ghilotina? Nu vi se pare tragicomic cum o mare parte a presei sare acum la gatul directoarei de la teatru, fara sa aiba, ori sa fi avut, vreo critica la adresa duduii Carmen? De fapt nici macar nu e tragicomic, e doar penibil! Asta se lafaie in bani si e promovata pentru ca e ascultatoare si unge presa de cate ori e nevoie, iar fata aia venita de la Bucuresti, unde era apreciata de toata lumea teatrala, e tocata zi de zi! Ba pentru ca nu l-a elogiat pe Nicoara, ba pentru ca n-a facut selectia la festival cum voia Iosub, ba pentru ca n-a fost destul de amabila cu vestea… Urmarea e ca au inceput sa-i gaseasca cheltuieli prea mari, prietenii, aroganta… Si cine o judeca? Niste insi care nici dpdv al caracterului/moralitatii si nici al reusitelor profesionale (indiferent de profesie), nu ajung nici pana la genunchiul broastei. Asta in timp ce femeia are un cv in care numai premiile si aprecierea profesionistilor ocupa mai mult spatiu decat sunt ei in stare sa scrie corect romaneste!

  Răspunde
  • Cardio   noiembrie 18, 2017 at 8:46 am

   Fara suparare, va las sa alegeti una din doua: ori nu stiti, ori ne pacaliti pentru ca domnisoara Carbunariu face parte din gasca. E foarte bine ancorata si racordata. Un prim exercitiu de buna credinta e sa aflati si dumneavoastra cine a adus-o.

   Răspunde
   • Fără judecata   noiembrie 18, 2017 at 11:43 am

    Pentru a face sinapse Îți trebuie 2 neuroni…pai ce contează cine a adus-o pe Geanina C….a dat examen și are un CV pe care mulți dintre voi n-o sa-l aveți nici la a 4 a generație în familie…și Adrian Nastase a venit cu ideea sa aducem bursierii în tara și sa-I platim bine…asta ce înseamnă după judecata dvs. primitiva?

    Răspunde
 12. trist...   noiembrie 17, 2017 at 9:00 pm

  Stupid socks…îmi plac comentariile dvs…se vede ca aveți o judecata normala,de om sănătos. ..99% din comentariile dvs. impărtășesc și punctul meu de vedere…dar..în fata unei națiuni indoctrinate, manipulate în care, cu fiecare zi ce trece, i se cultiva gustul banului și indiferenta fata de societate…ajungem la astfel de articole și mentalități mediocre (ca sa nu zic jeguri umane) …Va urmăresc cu drag fiecare comentariu…

  Răspunde
 13. mihnea   noiembrie 18, 2017 at 5:25 pm

  Dragi colegi de comentarii, ma bucur ca discutiile incearca sa cuprinda intreaga “famiglie” construita de arsene in jurul banilor publici. Dar v-ati gandit vreo clipa ca s-ar putea ca toate lumea sa aiba dreptate? Intrebare: daca tanti Carbunariu a fost prea hapsana si nu a vrut sa imparta cu “finantatorii” de la cj, fapt ce i-a enervat suficient de mult incat sa declanseze un atac murdar, nu direct, ci prin intermediul presei, oferind piste de atac gen simbolul teatrului? Prea au plecat toti ca la comanda sa o toace pentru a nu ma determina sa suspectez o coordonare a atacului, evident, fara sa stie unul de celalalt. Iar in linia intai sunt cei mai multi din presa finantata. Nu spun ca tanti Carbunariu e vreo corecta. Dimpotriva. Majoritatea smecheriilor le-a facut cu firme care NU sunt din Neamt. Un alt element care m-a determinat sa am aceasta suspiciune este pozitia lui arsene care se declara preocupat de problemele si cheltuielile de la teatru. Intelegeti? Arsene preocupat de cheltuieli. E de ras. Dar pe fond se pronunta de partea presei care o ataca pe Carbunariu. Ca sa nu facem vorbire despre smecheria cu trimiterea la petitia lui Agaleanu (consilier judetean, nu membru PNl, asa spune), de altfel un prieten de-al gastii care l-a infiltrat la opozitie (Dulama, asta e unul dintre cei care te vor vinde, daca vor reusi sa te schimbe). Totusi, noi nu uitam ca tot ei, prin presedinta comisiei de angajare OB, ne-au bagat-o pe gat printr-un simulacru de concurs. Ati uitat? Intelegeti ca incearca sa ne prosteasca? Incearca sa se dezica de ea. Niciodata, ei au adus-o, ei au distrus institutiile de cultura din judet. Vina e doar a lor. Practic, gasca lui arsene, prin intelctuala OB si varful de lance de la cfr, carmen nastase, au declansat un atac prin intermediul presei platite impotriva conducerii teatrului care nu a inteles ca parandaratul nu se negociaza. Rog doar sa o luati ca pe o analiza proprie, fara sa tin cu vreuna dintre parti. Pare o reactie scoala a sistemului mafiot imptriva hotilor care nu se supun. E doar o parere.

  Răspunde
 14. Diana   noiembrie 18, 2017 at 9:44 pm

  E important ca exista implicare, exista opinii. Pro si contra. Implicit din partea celor vizati, alegand ca aparare recursul la cv. Dar as avea o precizare: sefa TT a fost adusa si impusa la concurs, asa cum bine zice Mihnea. Nimeni nu-i contesta elemente din cv (de regula, in vremurile noastre, multe dintre enumerari in cv sunt doar elemente, nicidecum merite), dar nici nimeni nu crede ca acel concurs nu a fost aranjat. Nu sunt misogina, dar asta e parerea mea. De altfel, la noi in judet exista o promovare destul de intensa a femeilor in diverse pozitii (in sensul de functii). Ar trebui sa ne bucuram, insa, din pacate, sunt de foarte proasta calitate. Chiar daca ele cred despre ele ca sunt valoroase. Nici vorba. Nici ceilalti colaboratori nu sunt de soi, chiar niciunul. Nici nu au cum sa vina oameni valorosi in jurul unui asemenea individ. Cel mai grav este ca ne vor lua foarte multi ani sa reparam, la nivel local si national, ceea ce au reusit sa distruga intr-un singur an.

  Răspunde
 15. stupid socks   noiembrie 19, 2017 at 8:17 pm

  Nu despre G. Carbunariu e vorba aici, ci de duduia Carmen Nastasa! Vedeti, tocmai asta e strategia jegurilor din presa: o ataca pe Carbunariu, pentru a muta atentia de pe duduia Nastasa. Or, tocmai acolo, la ea, se face jaful cel mare, mai ales acum, in prag de sarbatori! Nu zice nimeni ca d-ra adusa la teatru a cheltuit banii corect, dar cheltuielile ei sunt probabil a zecea parte din alea facute de vecina ei din deal! Nemernicia lipitorilor din presa, care-i sar la gat d-rei Carbunariu, e ca o ataca pe ea pentru a o ascunde pe Carmencita! Evident, au motive. Numai ca motivele lor sunt subiective: sunt suparati ca e aroganta cu ei. Si nu le da bani. Si sunt penibili pentru ca ii critica, fara sa se priceapa, deciziile manageriale. Cand nu te pricepi, iti vezi de treaba si vorbesti despre ce poti intelege. De pilda, o lichea o tot tine langa cu disparitia competitiei la festival, fara sa aiba habar despre ce vorbeste, fara sa priceapa o boaba din teatru. Nici n-ar avea cum sa priceapa, fiindca el nici limba romana n-o pricepe… E normal sa critici risipa, evidenta, de la teatru. E normal si sa critici aroganta directoarei. Dar nu ai voie s-o faci numai in cazul ei, in timp stai bot in bot cu Carmen N., te faci ca nu vezi ce jaf face ea acolo, ba chiar te infrupti si tu, pe fata, cu bani, publici, furati de ea. Adica furi impreuna cu aia si o critici pe directoarea de la teatru ca fura! Nici macar ipocrizie n-o poti numi. De-asta sunt josnici! N-au decat s-o demita pe G. Carbunariu, dar pot sa o faca si fara sa o umileasca. Pentru ca nu vor reusi niciodata sa ajunga, profesional, la nivelul ei! Iar daca sunt lucruri penale la teatru, sa raspunda. Insa bine-ar fi sa raspunda si cei care au furat de pe la Consiliul Judetean si de la alte institutii din subordine, nu s-o execute doar pe G.C., ca pe o victima perfecta!
  Apropo, n-am auzit, de ani buni incoace, vreo vorba prin presa despre inginerul mecanic devenit consilier al fostului director de la teatru. Un individ celebru pentru scandalurile pe care le facea pe terasa pe la Unic si prin alte parti, dupa ce se imbata. Si se imbata aproape zilnic… Fripturistul in cauza si-a facut veacul si prin presa iar pregatirea de inginer si de prieten cu vodca au fost, se pare, calitati suficiente pentru a fi consilier platiti din bani publici, la teatru. Om de teatru, adica… Despre el n-am auzit nimic prin presa, dar G. Carbunariu e criticata ca si-a adus director economic o doamna finantista care n-are treaba cu teatrul. Nu e penibil?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.