S-a înțeles Arsene cu Leoreanu pentru debarcarea lui Dulamă? Vicepreședintele PNL neagă

3
447

Informația oferită ieri de către publicația atacul.ro cu privire la refacerea USL-ului la nivelul județului Neamț ar avea șanse, spun sursele noastre, să se confirme mai repede decât ne așteptam. Surse demne de încredere ne-au precizat că Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și președinte al PSD Neamț, s-a întâlnit astăzi cu Laurențiu Leoreanu, deputat PNL de Neamț și vicepreședinte la nivel național. Cei doi s-ar fi văzut la barul de la P1 din clădirea Parlamentului, iar întrevederea ar fi durat fix o oră. Adversari politici cunoscuți, cei doi lideri ar fi discutat lejer, în intervalul 12.30-13.30, timp în care ar fi pus la cale strategia pe care o vor aplica la Neamț. Este vorba de înlăturarea lui Laurențiu Dulamă (PMP), vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, care a îndrăznit să-l supere pe președintele Ionel Arsene și înlocuirea lui cu un social democrat, asta ca să nu bată la ochiul electoratului. În schimbul sprijinului pe care liberalii l-ar putea oferi social democraților în Consiliul Județean, în sensul că vor asigura cele două treimi din numărul consilierilor necesar debarcării lui Dulamă, la Primăria Piatra Neamț, PNL-ul va fi ajutat să-și pună un viceprimar, în locul PMP-istului Bogdan Gavrilescu. Așadar, trocul este simplu: Arsene scapă de Dulamă cu sprijinul liberalilor, iar pesediștii din Consiliul Local Piatra Neamț îi vor ajuta pe liberali să-și pună un viceprimar în locul lui Gavrilescu. Dacă acest scenariu va fi pus în practică putem spune că, cel puțin pentru câteva zile, USL-ul a reînviat la Neamț.

„Nici vorbă de așa ceva!”

Contactat telefonic, deputatul Laurențiu Leoreanu a confirmat că s-a văzut astăzi cu Ionel Arsene, însă pe holurile Parlamentului, nu la bar, iar discuția s-a rezumat doar la un simplu salut. Vicele liberal a negat că ar fi discutat pe tema „refacerii” USL la Neamț, declarând că nici nu intră în discuție un astfel de scenariu.

„Nici vorbă de vreo înțelegere cu PSD-ul la Neamț pentru schimbarea vicelui Dulamă. Cu siguranță, nu am discutat așa ceva cu nimeni. Într-adevăr, m-am văzut astăzi cu Ionel Arsene pe holul Parlamentului, însă nu am stat de vorbă cu el o oră în niciun caz. Eu am trecut pe hol, ieșisem de la plen, și l-am văzut (n.r. pe Ionel Arsene). Ne-am dat mâna, ne-am salutat și am trecut mai departe. Cum să stau de vorbă cu el o oră? Nici cinci minute nu am stat. Nici nu am avut timp, am dat mâna cu el, erau mai mulți acolo, ne-am salutat, iar eu am mers imediat la comisie. Între noi (Leoreanu și Arsene) nu există niciun fel de înțelegere, nici pe față nici ascunsă, de niciun fel. Ne salutăm și atât!”, a declarat deputatul Leoreanu.

Am fi dorit să avem și punctul de vedere al lui Ionel Arsene, însă acesta a refuzat, încă de acum câteva luni, orice fel de dialog cu publicația atacul.ro. Un lucru este cert, și anume că Ionel Arsene s-a certat cu Laurențiu Dulamă pe care, cu siguranță, nu-l mai vrea vicepreședinte. Atâta vreme cât i-ai luat și biroul, dar și atribuțiile, este clar că nu mai dorești să colaborezi cu un om. Dulamă nu poate fi înlăturat decât cu votul a 2/3 din numărul consilierilor. PSD și ALDE are doar 19 consilieri, așa că ar mai avea nevoie de cel puțin 5 voturi pe care le-ar putea obține numai de la PNL. Cum nu iese fum fără foc, este clar că scenariul este analizat și de unii și de alții. Numai că, așa cum spunea și deputatul Leoreanu, la congresul PNL s-a votat ca partidul să nu colaboreze cu PSD-ul. Se pare că aici este și cea mai mare problemă, pentru că în cazul în care liderii liberali nemțeni ar fi de acord cu propunerea social democraților, partidul ar avea de suferit serios la capitolul imagine.

Daniel MURARU

Citeste si:

Se reface USL la Neamț?

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Diana 24 octombrie, 2017 at 21:04 Răspunde

    Daca e adevarat, cred ca o doamna ce sunt ca asta e un aranjament intre doua curve. Arsene va rade de el si va spune peste tot ca Leoreanu e la…mana lui (ca organ). Iar cu prima ocazie il va umili. Asa a facut si cu Chitic cand l-a chemat la discutii si a anuntat presa slugarnica sa-l filmeze. Sa fiu sincera, nu ma mira nimic la specimenele astea. Uitati-va la nominalizare pe care a facut-o marele Leoreanu la Roman. Un primar care nu va reusi sa termine nici frantura de mandat pentru care a candidat. Unde-i valoarea lui Leoreanu? Oricum, vehementa impotriva lui Dulama o sa-l coste pe Arsene.

  2. valisor 24 octombrie, 2017 at 21:13 Răspunde

    Cum, chiar nu se înhamă nimeni să ne învețe? Chiar nimeni nu cunoaște cuvinte potrivite, dar chiar potrivite, să ne deschiză ochii? Nu numai nouă, ălora despre care se povestește în articol și se șuguiește-n comentarii, ci mai ales nouă, celor care îi votăm, că nu de tâmpiți o facem și nici din tot ce s-a mâncat până acum rahat că am fi nu știu cum, fără dar ca vorbele „pricepuților” să nimerească vreo ureche sau realitatea.
    Mă doare de nu mai pot că am crescut în mine ditai prostu și nu m-am încordat de mititel să mă fac vreun înțelept când voi fi mare, să fiu ca pâinea din vatră pentru toți ai mei și-ai toată… declinarea(?)! Știu doar să mă tângui și-ar trebui să conteze a fi crezut că doar atâta știu. Suntem mulți… de zero, nu-s numai eu, nu suntem numai noi, ci și „ei” suntem și asta e nenorocirea, că unii furăm, iar alții cu bună cunoștiință ne lăsăm de părem aburiți, doar-doar om tot avea ce fura ș-om tot avea primi pomană, pentru că ne simțim foarte descoperiți cât e tulburător adevărul că NU NE PRICEPEM LA NIMIC.
    Nu, NU E VINA NOASTRĂ! Și da, n-ar fi o problemă dacă am avea în frunte Fruntea „Ceamailunga”, să ne învețe ca să știm; împotriva „voinței” noastre ca bebeul la luat hapuri.
    Eu aștept, că nu cred că e doar balade!

  3. V.Vasile 25 octombrie, 2017 at 07:53 Răspunde

    Si asa, demonstratiile unor lideri politici intrec orice limita a bunului simt dar daca aceasta informatie se adevereste…
    Pai, expertul in valuta ce se dorea se pare in guvern (???!!!)spunea fara ezitare ca in partid ,primim pe oricine aduce voturi, nu conteaza ce a facut….
    Are turcul o vorba hai s….r !

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.