Soția lui Arsene, afaceri cu cei care au contestat licitația pentru Piața Centrală

17
6083

Lupta pentru administrarea Pieței Centrale din Piatra Neamț, distrusă în urma unui incendiu în iulie 2014 și reconstruită cu fonduri guvernamentale, a atins cote inimaginabile. Pietrenii care așteaptă redeschiderea pieței, care în acest moment zace nefolosită, asistă la un grotesc țonțoroi politic, avându-i pe o parte pe liberalii lui Dragoș Chitic, primarul de Piatra Neamț, iar pe cealaltă pe social democrații lui Ionel Arsene. Ambele tabere clamează interesul cetățeanului, însă la mijloc este vorba de interesele unor găști politice. Dragoș Chitic, fost viceprimar la Piatra Neamț și discipol al lui Gheorghe Ștefan-Pinalti, știe foarte bine ce înseamnă ca primăria să controleze administrarea acestei afaceri. Varianta agreată de liberalii conduși de Dragoș Chitic a fost încă de la început aceea ca piața să fie administrată de către CMI Urban, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Piatra Neamț. Urban, care se află într-o situație financiară dificilă, a administrat piața și înainte de incendiu, iar cei care o controlează mai vor o data. De ce? Răspunsul este simplu: Urban are nevoie de bani, iar cei care gravitează în jurul acestei firme la fel. În perioada în care portocalii s-au aflat la putere în Piatra Neamț, a se citi PDL, aflat acum în PNL, mulți s-au îmbogățit pe spinarea acestei societăți. Închirierea la negru a tarabelor, achizițiile de tot felul, cheltuieli inventate pentru scoaterea banilor din societate, indemnizații grase pentru cei din CA și AGA, asigurări făcute de persoane apropiate găștii etc, toate au constituit o sursă bună de venit ilicit pentru șmecherii din administrația lui Pinalti. Ca orice domnie, și a lui Pinalti a avut un sfârșit, însă oameni din clica acestuia au mai rămas. În paralel, social democrații au câștigat și ei teren în Neamț cu ajutorul electoratului, bineînțeles, același electorat care așteaptă în zadar acum redeschiderea pieței. Pesediștii știu și ei foarte bine ce înseamnă să administrezi o piață, și anume sumele imense de bani care se învârt în această afacere, așa că încă de la bun început, de când s-a pus în discuție cine o va administra, varianta Urban a fost scoasă din calcul. Și pe bună dreptate, pentru că o firmă care nu a fost în stare să administreze această afacere, iar din banii de asigurare, în loc să reconstruiasă piața, și-a achitat datoriile de miliarde de lei, nu ar avea ce să caute în această ecuație. De partea cealaltă, Dragoș Chitic a marșat din start pe varianta ca piața să fie administrată de către CMI Urban. Și uite așa, scandalul dintre cele două tabere, pigmentat cu tot felul de declarații sforăitoare, dar și acuzații și jigniri, nu s-a încheiat nici în ziua de azi. Mulți au crezut că lucrurile se vor termina, mai ales că Primăria Piatra Neamț a făcut demersurile pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru concesionarea „serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare Sf. Gheorghe din Municipiul Piatra Neamț”.

Mai multe firme din Piatra Neamț și București și-au exprimat dorința de a gestiona Piața Centrală. Vreo două au fost descalificate, iar în cursă au rămas doar trei societăți. După deschiderea și analizarea ofertelor, membrii comisiei de licitație au declarat-o câștigătoare pe CMI Urban, care a oferit o redevență, atenție, de 68,8 %, ceea ce însemna că din 10 lei încasați aproape șapte lei ar fi intrat în conturile Primăriei Piatra Neamț. Redevența imensă oferită s-ar traduce și prin disperarea celor de la Urban, dar și a celor din primărie, care nu au vrut în niciun fel ca piața să ajungă pe alte mâini. Celelalte două societăți care au depus oferte au fost  Kristal SA Piatra Neamț – redevență de  30% și Ralco Team SRL București – 40%.

Când toată lumea credea că această poveste s-a sfârșit, iar pietrenii vor avea din nou o piață funcțională, firma Ralco Team SRL București a contestat licitația. În acest sens, Primăria ar fi primit și o notificare. Este mai mult decât evident că depunerea unei contestații va amâna redeschiderea pieței pentru cel puțin un an, acesta fiind cel mai optimist termen. Traseul este unul destul de complicat, iar dacă se va merge până la capăt, instanța va fi cea care va lua o decizie. Este clar că un proces, cu toate căile de atac, poate dura și 3 ani.

Raluca Niculae de la Ralco și Gabriela Arsene dețin firma River Bucharest SRL

Toată lumea s-a întrebat cine se află în spatele societății Ralco Team SRL din București, care a reușit să încurce socotelile celor din primărie, dar și pe ale pietrenilor dornici să-și facă din nou cumpărăturile în Piața Centrală. Cotidianul „Monitorul” a dezvăluit că soții Arsene sunt prieteni de familie cu cei care dețin părțile sociale la Ralco Team SRL, respectiv soții Raluca și Costel Niculae. Informatiile obtinute de atacul.ro arata ca Raluca deține 99% din părțile sociale ale firmei, iar Costel doar 1%. Într-adevăr, pe conturile Gabrielei și ale lui Ionel Arsene de pe o rețea de socializare, aceștia apar în poze alături de soții Niculae. Sunt poze făcute la Brașov, dar și altele ce datează din iulie 2014, realizate în insula grecească Mykonos, unde cele două cupluri și-au făcut concediul.

Mai grav decât acest aspect pare a fi cu totul altul care ar putea arăta interesul liderului PSD Neamț și președinte de CJ, Ionel Arsene, de a pune bețe în roate primăriei sau, de ce nu, de a ajunge să controleze prin interpuși această afacere. O probă în acest sens este legătura de afaceri dintre soții Niculae și familia Arsene. Ei bine, Gabriela Arsene deține fifty-fifty o societate comercială împreună cu Raluca Niculae, nimeni alta decât cea care are 99% din părțile sociale de la Ralco Team SRL, firma care a conestat licitația.

 

Societetea pe care o dețin cele două doamne se numește River Bucharest SRL și a fost înregistrată în data de 30 iunie 2017. Acesta este și motivul pentru care firma respectivă nu apare în declarațiile de avere și interese depuse de Arsene în data de 15 iunie. Societatea are ca obiect de activitate „Restaurante” și își are sediul în București într-un apartament de pe strada Dristorului.

Așa stând lucrurile, ne putem gândi la următoarea variantă pur ipotetică, plecând de la ideea că Ralco Team SRL ar fi câștigat licitația pentru administrarea Pieței Centrale din Piatra Neamț, ceea ce ar fi însemnat mulți bani pentru această firmă. Cum ar fi fost ca, la un moment dat, să aflăm că firma Ralco Team SRL i-a cesionat o parte din părțile sociale societății River Bucharest SRL? Pentru unii, respectiv Gabriela Arsene și soțul său, Ionel Arsene, ar fi însemnat un venit în plus, garantat mulți-mulți ani de acum înainte.

Așa stau lucrurile cu Piața Centrală, iar declarațiile politicienilor, indiferent că sunt de la PNL sau PSD, privind buna administrare a Pieței Centrale, nu reprezintă decât praf în ochi aruncat electoratului. De parcă ar fi prima dată!

Daniel MURARU

Citeste si:

„Afacerea” Piața Centrală: Ipocrizie și interese din plin la PSD, dar și la PNL

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

17 comments

  1. Un cetatean 5 octombrie, 2017 at 13:11 Răspunde

    River Bucharest. ..Tot așa sper sa se duca și arsene cu dragnea…Pe river. …justiție! Hoții la puscarie indiferent dd funcții sau bani

  2. constantin 5 octombrie, 2017 at 14:35 Răspunde

    este foarte bine ca a fost contestata licitatia pentru piata centrala.in toata aceasta combinatie pdl-pnl a scos maximul de bani privind functionarea si distrugerea pietii.in loc ca de la fostul administrator al pietii centrale vre-o 2-3 persoane sa suporte rigorile legii ei si-au facut rost de un nou ciclu de furat de la piata centrala.a venit matu si toti tremura in fata lui.ce merite deosebite are acest individ adus pe filiera stefan-borcea pentru a jefui in continuare pe cei de la piata.daca ceilalti sunt mormoloci si plescari bravo celor de la bucurest sustinuti de arsene ca incurca mafia locala.ar fi fost culmea ca arsenie sa construiasca piata cu sprijinul politic al psd iar pnl+pmp sa beneficieze de spalatoria de bani in continuare.va dati seama cum marele profitor din parcari dulama a vrut sa-l faca secretar general la srl pmp p.neamt pe matu.s-a depasit orice limita si credibilitate pentru dulama.asa ca sa nu se mai victimizeze pe seama lui arsenie.isi merita din plin sanctunile si umilinta pe care le primeste.cetatenii s-au invatat cu conditiile existente in piata si nu este asa mare urgenta.IMPORTANT ESTE SA SE GASEASCA UN ADMINISTRATOR ADEVARAT SI NU JEFUITOR CARE URCA PRETUL.

  3. stupid socks 5 octombrie, 2017 at 19:16 Răspunde

    Asa, ca un detaliu aparent neimportant, observati cum se infoaie ca niste curcani in poze? Cum isi umfla duduia sanii, iar cocosii isi trag burtile si-ncearca sa-si scoata in evidenta bicepsii? Daca modul in care incearca ei sa dea bine in poze va duce cu gandul la incercarile consecvente ale interlopilor de a-si scoate in evidenta muschii (stiti postura aia, cu mana indoita la 90 de grade, ca sa fie muschii bratului cat mai bine evidentiati), sa nu aveti dubii! La apucaturi, nu-i nicio diferenta, oricand arsene poate fi confundat cu vreun cordunean si viceversa. Doar tatuajele si preocuparea pentru muschi ii diferentiaza.
    Cat despre piata, ce mai conteaza? Spera cineva ca ar fi vreo diferenta intre gasca lui Chitic si aia a lui Arsene? Are cineva naivitatea sa creada ca urangutanul de Matu e mai putin cinstit decat interpusii lui Arsene?

  4. ionelcelmititel 6 octombrie, 2017 at 07:21 Răspunde

    Îmi era imposibil să cred ca Ionel al nostru ar putea să stea deoparte. Iată că, așa cum ne-am obișnuit, atacul ne sare in ajutor si ne face să înțelegem ca nu! Nu stă si nici nu va sta deoparte de orice ce scoate parale. Mă tot întreb, unde naiba sunt cei care trebuie să risipeasca aceste fapte? Unde sunteți ascunși, bre? Organili, la voi mă refer! Chiar îl lăsați pe Ionel să își facă de cap?

  5. Stefan 6 octombrie, 2017 at 10:27 Răspunde

    Constantin are dreptate!Administrarea de catre Urban inseamna reintoarcerea grupului mafiot cu acest Mâțu pe post de administrator al pietei.E adevarat ca nici cocalarii din poze nu par departe de asta..

  6. mihnea 6 octombrie, 2017 at 19:45 Răspunde

    Cata mizerie. Oare cum ii mai suporta acest pamant? Sa le dea Dumnezeu dupa sufletul cu care au lasat toti comerciantii (de la sate, nu bisnitarii) sa vanda si sa sufere in frig, vant si ploaie. Iar pe nemteni sa cumpere produse expuse in medii infecte. Dupa hotel, vroia sa-si traga si o piata consilierul judetean ajuns sef la CJ.

  7. Vasile Pușcalău 9 octombrie, 2017 at 02:37 Răspunde

    ADRIAN PĂUNESCU /
    Cristosul mamii voastre de nemernici!

    La muncă, derbedei, că trece anul
    Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
    Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
    Cristosul mamii voastre de nemernici!
    Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
    Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.
    C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
    Şi i-aţi distrus averile şi steagul.
    S-ajungem colonia de ocară
    Care-şi va cere scuze în maghiară.
    Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
    Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.
    Şi, prin vânzări de ţară infernale,
    Aţi omorât cu voia animale.
    La greul greu care mereu ne-ncearcă,
    Răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.
    Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
    Întoarceţi România-n Evul Mediu.
    De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
    Cum v-au putut părinţii voştri face?
    Ce condimente le-au picat în spermă
    De e trădarea voastră-atât de fermă?
    Aţi pus nenorocita voastră labă
    Pe-această tristă ţară basarabă.
    Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
    S-o faceţi curva voastră de serviciu.
    Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
    Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
    Aţi inventat examene severe,
    Supunere poporului spre-a-i cere.
    Şi toată zbaterea a fost degeaba
    Că-n nas mai marii v-au închis taraba.
    Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
    Actori într-o politică obscenă.
    Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară ,
    Ia cereţi-vă, puţintel, afară.
    Decât să vă trimită ţara noastră,
    Mai bine mergeţi voi în mama voastră.
    Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
    Şi nu albanizaţi această ţară .
    Băgaţi viteză, că vă trece anul
    Şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
    Şi ce vă pot eu spune la plecare
    Decât lozinca lui Fănuş cel mare:
    Nenorociţilor, se rupe şnurul,
    “La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”

    • valisor 9 octombrie, 2017 at 09:45 Răspunde

      Un fel de „Cățeluș cu părul creț” și hămăit licențios. O palidă încercare, aparent lirică, de a fi în trend cu ce n-a fost. E ușor a scria scrisuri… și nu mai mi-amintesc… dar, scuză-mă, când aud de Pulănescu ăsta, mi se umflă tărâța-n cap!

  8. eusabie 15 octombrie, 2017 at 08:36 Răspunde

    mie-mi place, daca intelegi ansamblul expunerii si nemultumirii iar daca valisor „nu mai mi-amintesc” , ii amintesc eu, ca „e usor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune”, insa cel de mai sus cred ca a avut ce spune si chiar a spus-o si chiar e adevarat ce spune si chiar trebuie spuse mai des poate,indiferent de forma, poate mai temperam avantul celor ce fura sub acoperirea ajutorului social care orbeste poporul, uitând ca atunci cand primesti mai mult decat produci sau meriti, totul va fi platit de urmasii tai.

    • valisor 15 octombrie, 2017 at 10:56 Răspunde

      Ok! Îmi voi reconsidera considerațiile. Poate că am lăsat să-mi intre-n ochi gunoaie neconforme realității și imaginea din mintea mea e alterată de o percepție alăturea cu drumul. Apreciez maniera decentă în care mi-ai atras atenția. Mulțumesc!

  9. valisor 31 octombrie, 2017 at 11:54 Răspunde

    Acuma bag di samă că la articol n-am „gângurit” nica. În poza cu cele două cupluri, Ionel pare cuplat cu sine, Raluca cu japonezu, iar ceilalți doi parcă au fost obligați cu arcanul să fie acolo. Cam constipați…; în locul lor și eu m-aș cam temea că m-a făcea Codruța suși până la urmă.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.