ANI doarme-n papuci. Rupt de datorii, președintele CJ Neamț donează PSD-ului zeci de mii lei

4
636

Avem o Agenție Națională de Integritate (ANI) care are ca și principală atribuție verificarea averilor ilicite ale politicienilor, primarilor, viceprimarilor, funcționarilor, adică ale celor care lucrează cu banul public. Într-o țară profund coruptă existența unei astfel de instituții era mai mult decât necesară, însă funcționarii ANI nu-și fac treaba sau și-o fac, ca și în cazul DNA-ului, la comandă sau la „alegere”. Spunem aceste lucruri pentru că avem suficiente exemple care arată că ANI execută doar pe cine trebuie, fără să se atingă de cei care au, bănuim noi, o susținere puternică fie din partea unor persoane influente, fie din partea unor formațiuni politice. De regulă, vorbim de cei care fac parte din partidele aflate la putere. Iar exemplul pe care vi-l oferim mai jos este mai mult decât grăitor. Vorbim de Ionel Arsene (foto), actualul președinte al Consiliului Județean Neamț, căruia nu-i prea ies la socoteală banii declarați oficial. Și ne referim aici numai la ceea ce apare în declarațiile de avere. Săptămâna trecută arătam cum actualul președinte al Consiliului Județean Neamț nu reușește să-și justifice banii pe care îi învârte, dar nici achiziția unui autoturism Audi, an de fabricație 2011, cumpărat în 2014. Astăzi, o să arătăm că Ionel Arsene are mari probleme în a-și justifica banii donați PSD-ului în urmă cu ceva ani și nu numai.

Leafă insuficientă pentru a-și plăti ratele la creditele de 185.000 de euro

Cine a avut curiozitatea să analizeze declarațiile de avere ale lui Ionel Arsene, nu avea cum să nu observe că veniturile salariale ale acestuia, dar și ale soției sale, efectiv nu acopereau ratele la bănci pe care soții Arsene le aveau. În iarna anului 2008, Ionel Arsene a candidat la deputăție, însă a pierdut în fața lui Marius Rogin în colegiul din zona Târgu Neamț. În calitatea sa de candidat, Arsene a fost obligat să-și depună declarația de avere. Astfel, în documentul din data de 15 septembrie 2008, Arsene precizează că în anul 2007 a obținut un venit net de 4.896 lei.

Aceeași sumă este trecută și în dreptul soției sale, Gabriela Arsene. În aceeaşi declaraţie de avere sunt trecute 4 credite contractate în 2007 și 2006, 2 la BCR şi 2 la Bancpost, care însumează 185.000 euro şi 96.500 lei.

635562_DA_2008-09-15_ARSENE IONEL_20070342 (1)

Orice persoană, care știe ce înseamnă un credit bancar, realizează că numai rata lunară a soților Arsene pentru creditele contractate depăşea lejer 1.000 euro. În aceste condiții, se pune firesc o întrebare de bun simț: dacă veniturile actualului șef al CJ Neamț au fost, în 2007, undeva între 120 și 130 de euro/lună, iar ale soției la fel, cum a reușit el să-și achite creditele bancare? Două variante ar fi de luat în calcul: fie Arsene nu și-a declarat toate veniturile, fie a prezentat băncilor o situație falsă a veniturilor sale.

Director de „marcheting” cu leafă minimă pe economie

În 2012, Arsene, care nu s-a lăsat de politică, a fost nevoit să-și depună o altă declarație de avere, înainte de alegerile locale, când USL-ul era pe val. În documentul datat 23 aprilie 2012, Arsene declară că în anul 2011 a obținut venituri nete de 8.780 lei în calitatea sa de director la firma familiei – Rotercom SRL Grumăzeşti, care a dispărut în urma falimentului. La suma menționată s-au adăugat 1.756 lei câștigați în calitate de administrator la Rotercom Prestige SRL Târgu Neamț, tot o firmă de familie.În aceeași declarație Arsene declara că soția sa, Gabriela, a obținut aceeasi sumă din salarii. O parte din bani, respectiv 8.780 lei, a câștigat-o în calitatatea de „Director Marcheting”.

În documentul înregistrat și, bănuim noi, verificat de inspectorii ANI; Arsene declara datorii în valoare totală de 170.000 euro, la care se adăuga un altul de 31.000 lei.

2711580_DA_2012-04-23_ARSENE IONEL_652004

În octombrie, înainte de alegerile parlamentare, Arsene depune o altă declarație de avere, însă diferențele sunt mari față de declarația anterioară. La „sursă de venit”, Arsene menționează, atât pentru el, dar și pentru soție, doar firma Rotercom Prestige SRL.

Interesant este că valoarea creditelor contractate la bănci este de 201.000 euro, care nu coincide cu ce scrisese în declarația anterioară. Oricum ai vedea lucrurile, este mai mult decât evident că familia Arsene nu avea cum să-și plătească ratele la bănci cu veniturile declarate.

910541_DA_2012-10-10_ARSENE IONEL_208478

Mergem mai departe și analizăm declarația de avere depusă de Arsene în data de 10 iunie 2013, când era deputat în Parlamentul României. În document Arsene precizează că a câștigat 9.658 lei net de la firma Rotercom Prestige, plus 1.566 lei de la Camera Deputaților. Soția sa, Gabriela, a câștigat numai 10.536 lei de la firma Rotercom Prestige SRL.

În aceeași declarație, sunt menționate trei credite, cu valoarea totală de peste 200.000 de euro. Din nou este clar că la veniturile declarate, familia Arsene nu avea cum să-și plătească creditele bancare.

3962333_DA_2013-06-10_ARSENE IONEL_60494863

Mai mult decât atât, Ionel Arsene a reușit să doneze partidului, în anul 2012, adică PSD-ului, suma de 33.000 de lei. Cu alte cuvinte, actualul președinte al CJ Neamț a reușit, din leafa lui de 11.224 lei, încasată în 2012, să achite rate bancare de mii de euro și să mai dea si la partid 33.000 de lei. În 2014, Arsene a mai cotizat la partid 14.500 de lei. Dar subiectul „Donații la partid”o să-l tratăm separat cu o altă ocazie. Dacă ar fi interesată de acest subiect, Agenția Națională de Integritate ar trebui să vadă că în declarația de avere din octombrie 2012, Arsene menționează că a împrumutat societatea Rotercom SRL cu 2.263.283 lei, împrumut care nu apare în declarație din aprilie 2012. Interesant, nu?

Nimeni nu și-a pus întrebarea cum de a reușit și, mai ales de unde, să-și împrumute Arsene firma care acum este istorie, fiind dizolvată, cu o sumă atât de mare. 

Interesant este că, în ultimii ani, Ionel Arsene a continuat să declare tot felul de împrumuturi în declarațiile de avere, dar și achiziția unui autoturism, fără ca veniturile sale declarate să le susțină. Însă, ANI doarme și politicienii fac ce doresc, mai ales dacă sunt din partidul politic care trebuie.

Daniel MURARU

Citeste si:

Ce are de ascuns președintele CJ Neamț? Împrumuturi dubioase de sute de mii de lei și un autoturism fantomă

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. valisor 11 septembrie, 2017 at 17:42 Răspunde

    Nu contează cât și nu contează cum, privind în urmă, am fost noi de în stare să dăm șpagă turcilor copii, pe care să-i învețe ăia cum să ne omoare. Chiar ș-așa… nu prea s-au priceput! Turcii ăia ca chistolu’… proști grămadă! că nu cred că am fi zis că nu, dacă ne-ar fi rugat frumos să ne sinucidem. Ce glumă e ANI și ce glumă e orice altceva ce ar trebui să sune altfel decât vreun nou refren otoman dintr-o aceeași veche manea?!…!…?…!… și tot așa. Oare cât de tâmpiți putem fi?!

  2. mihnea 11 septembrie, 2017 at 20:40 Răspunde

    Cred ca nimic nu uraste mai mult decat sa completeze o declaratie prin care sa-si justifice banii. Mai ales ca se da mare milionar in euro. Cat despre ANI, ce pretentii sa avem daca a fost una dintre cele mai sensibile institutii la comenzi politice. In privinta specimenului, e sarac cu duhul. Ma uitam ca astazi indemna copiii sa invete, iar pentru o postare pe FB si-a calcat pe inima si s-a asezat intr-o banca. Macar e consecvent, imi aduc aminte ca mai trimite minori la scoala prin filmulete.

  3. ionelcelmititel 13 septembrie, 2017 at 07:18 Răspunde

    As completa comentariul lui Mihnea. Nu cred ca uraste mai mult decit sa scrie. Si pina la urma, ce te freaca grija, Murarule, citi bani are si de unde? Omu se descurca ca de aia e acolo, ca sa se descurce. Normal ca pentru el, doar nu pentru voi? Da’ce credeati?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.