Să acoperim jaful, directivă de partid la Publiserv? PSD+PNL=love pe bani publici

6
590

 

  • ca în cazul Consiliului Județean Neamț și Prefectura Neamț, ambele instituții aflate sub influență PSD, Publiserv SA, „recuperată” de PNL, refuză să răspundă solicitărilor în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public *

 

Schimbarea majorității din Consiliul Local Piatra Neamț a adus șefi noi în fruntea societăților primăriei. Vorbim de Publiserv SA, Locativserv SRL și Salubritas SRL. Noua majoritate PNL-PMP și-a împărțit funcțiile, astfel că, în acest moment, Publiserv SA și Locatiserv SRL sunt conduse de liberali, iar Salubritas de un membru al PMP. Schimbările de șefi au fost frumos „asezonate” cu conferințe de presă în care liberalii au înfierat cu mânie proletară managementul dezastruos al pesediștilor care au condus cele două societăți. În termeni generali, ni s-a spus despre contracte, sponsorizări, achiziții diverse dubioase. Adică așa o semi-transparență care a fost înghițită de majoritatea cetățenilor din Piatra Neamț. Nu s-a spus nimic concret despre avocații care au încasat bani, ONG-urile care au supt de la bugetul Publiserv, instituțiile de presă care au fost platite, valoarea sponsorizărilor, valoarea fondurilor de protocol și cum au fost cheltuite acestea, cuantumul premiilor de care s-a bucurat conducerea. Aceste aspecte ar trebui să dea de gândit, pentru că informațiile de care am amintit nu sunt confidențiale. De ce? Pentru că vorbim de o societate a Consiliului Local Piatra Neamț care lucrează cu bani publici și unde transparența ar trebui să funcționeze 100%. Publiserv este o societate a consiliului local, ceea ce înseamnă că toți locuitorii acestui oraș sunt acționari acolo și au tot dreptul să știe ce se întâmplă cu banii lor. Nu s-a întâmplat așa, iar întrebarea este de ce?Oare nu avem de-a face cu o înțelegere tacită a șefilor partidelor politice care conduc acest județ? Cum altfel poți să vezi lucrurile, dacă în comunicatele de presă ale PNL-ului nu ni se oferă decât frânturi de informații. Era atât de greu să ni se spună că s-au făcut achiziții de autovehicule, parte din ele nefuncționale, de la firma familiei prefectului de Neamț, Vasile Panaite? Era dificil să ni se spună că unul dintre cele două contracte juridice, de 13.000 de lei, a fost încheiat cu avocatul Noluță Barna în condiții extrem de avantajoase pentru cel din urmă? Era greu să ni se spuna că avocatul Negelschi, fostul director al Spitalului Județean Neamț, a avut și el un contract de prestări servicii juridice de 2.000 de lei? Cât de greu era, liberalilor, să spuneți cetățenilor numele celor din conducerea Publiserv care au beneficiat de premii nesimțite? Să spunem noi cine s-a bucurat de acești bani: 15.000 lei – Adrian Niță, fostul director; 15.000 lei Elena Boengiu – director de marketing; 10.000 lei – Maria Tibichi – director economic; 10.000 lei – Augustin Corfu – director tehnic. A fost dificil pentru liberalii care acum controlează Publiserv să spună cetățenilor că Revista OK, controlată de Oana Bulai, administratorul public al CJ Neamț, s-a bucurat de un contract de publicitate de 2.000 de lei, iar o altă firmă, controlată de o prietenă de-a sa, a vândut Publiserv-ului agende și pixuri de 7.600 de lei. Exemplele pot continua.

Ce mi-e PSD-ul, ce mi-e PNL-ul!

Așa cum știu cititorii atacul.ro, publicația noastră se confruntă cu mari probleme în a obține informații de la două instituții importante din județ. Vorbim de Prefectura Neamț, condusă de fostul pedelist Vasile Panaite, actual pesedist, bun prieten cu Ionel Arsene, și Consiliul Județean Neamț, condus de șeful suprem Arsene, liderul PSD Neamț. Cele două instituții refuză să răspundă solicitărilor publicației atacul.ro în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Și asta, credem noi, spune tot despre ce înseamnă transparență la nivelul celor mai importante entități publice din județ. Interesant este că același comportament îl are și PNL-ul, pentru că, prin șeful de la Publiserv SA, refuză să ne pună la dispoziție informațiile solicitate. Așa se întărește ideea că avem de-a face, la nivelul județului Neamț, cu o mafie transpartinică. Războiul dus de grupările politice pentru a pune mâna pe diverse societăți ale CJ-ului sau CL-ului nu au ca fundament în niciun caz interesul cetățeanului, ci interesul găștilor dornice să ajungă la banul public pentru a-l devaliza. În rest, declarațiile sforăitoare ale unora și altora nu reprezintă decât gargară pentru prostit cetățeanul-alegător.

În data de 3 august am trimis pe adresa de e-mail a societății Publiserv o solicitare în care ceream să ni se răspundă unor întrebări. Acestea aveau menirea de a lămuri, pentru contribuabili, mai multe aspecte privind cheltuirea banului public în mandatul pesedistului Adrian Niță și nu numai. Ei bine, au trecut 36 de zile, adică mult peste termenul legal, iar Publiserv nu a răspuns.

 

Domnule Director

 În conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă rugăm să ne răspundeți la o serie de întrebări și să ne puneți la dispoziție datele pe care vi le solicităm:

  1. Anunțurile trimise Serviciului Electronic de Achiziții Publice de către Publiserv pentru achiziția celor două autovehicule (DAF și Fiat Ducato) ce au fost cumpărate de către firma Publiserv SA de la societatea Izopoint SRL.
  2. Fișele tehnice ale celor două autovehicule (număr de kilometri, capacitate motor, anul si luna fabricației și, dacă este cazul, foștii proprietari ai celor două autovehicule așa cum reiese din certificatul lor de înmatriculare).
  3. Care a fost valoarea reparațiilor pentru cele două autovehicule (defalcat pentru fiecare în parte, ce piese au fost schimbate, etc) și la ce service au fost efectuate?
  4. Cu ce case de avocatură sau/și avocați a încheiat societatea Publiserv SA contracte de asistență juridică și care a fost valoarea acestora. De asemenea, vă rugăm să ne comunicați dacă aceste contracte au fost încheiate special pentru a reprezenta Publiserv în anumite procese.
  5. Pe ce criterii au fost alese/aleși casele de avocatură/avocații de către conducerea Publiserv și în ce procese au reprezentat firma Consiliului Local.
  6. În acest moment câți juriști are Compartimentul juridic al societății?
  7. Care sunt persoanele din conducerea societății care au beneficiat, în luna mai, de premiile în valoare totală de 70.000 de lei (defalcat/ persoană)
  8. Care sunt ONG-urile care au beneficiat de sponsorizări din bugetul Publiserv SA și pe ce bază au fost acordate acestea?
  9. Care a fost bugetul de publicitate pentru mass-media în perioada septembrie 2016-1august 2017 și cu ce societăți a încheiat Publiserv contracte (defalcat valoare contract/firmă)?
  10.   Ce firme au beneficiat de pe urma externalizării anumitor servicii de către Publiserv și despre ce lucrări și valoare este vorba?
  11.   În curtea societății Publiserv SA se află trei autoturisme nefuncționale, marca Matiz. Vă rugăm să ne comunicați când, de la ce societate/societăți au fost achziționate și cu ce sume (defalcat pentru fiecare mașină în parte).

Vă mulțumim!

 

Domnului Gheorghe Triboi, director al SC Publiserv SA

Înainte de a expira termenul legal cu vreo 2-3 zile, l-am contactat pe directorul Triboi pentru a-i aminti de adresa publicației atacul.ro. Am fost invitat la sediul societății pentru o discuție între patru ochi. În urma discuției pe care am purtat-o cu Gheorghe Triboi, care a durat aproximativ 30 de minute, senzația a fost că acestuia îi este teamă să spună lucrurilor pe nume. Ne-a oferit verbal câteva lămuriri, însă foarte puține. A fost momentul în care l-am întrebat de ce-i este teamă să vorbească și să ne pună la dispoziție documentele solicitate. Răspunsul a sunat ceva de genul că e mai bine așa, că nu dorește să intre în conflict cu nimeni. L-am întrebat direct dacă primarul Dragoș Chitic i-a impus să nu ofere informațiile pe care le-am solicitat, iar răspunsul a fost negativ, cu mențiunea că „Nu, în niciun caz. Domnul primar chiar vrea să facem treabă aici, iar neregulile să dispară”

Nu negăm că lucrurile stau chiar așa, deși, personal, am mari dubii. Problema este că nu poți să afirmi că vrei să faci treabă bună la o societate a Consiliului Local Piatra Neamț, fără a prezenta cetățenilor și neregulile din mandatul precedent. Acest lucru nu se vrea, este clar, pentru că există interese mari ca jafurile de la Publiserv, dar și de la celelalte societăți ale Consiliului Local Piatra Neamț să fie trecute sub tăcere. De ce să știe pietreanul câte terenuri ale Publiserv au fost vândute, cui și la ce prețuri? De ce să știe pietreanul ce contracte păguboase a încheiat Publiserv de-a lungul anilor? De ce să se știe că fabrica de pavele din curtea Publiserv, cumpărată cu 2-3 milioane de euro, pe vremea cât Pinalti era „împărat” la Piatra Neamț, zace nefolosită și descompletată? De ce să știm câte terenuri sunt închiriate unor șmecheri la prețuri de nimic. De ce? Păi dacă am ști, am realiza care a fost dimensiunea jafului în perioada cât Pinalti și gașca au condus orașul și județul. Ei bine, atât Publiserv SA, cât și Locatiserv SRL, firme ale CL-ului, au fost conduse aproape un an de către membri PSD. Ați auzit, de exemplu, ca Adrian Niță să ne spună ceva despre ce a găsit la Publiserv? A mai spus câteva lucruri Jănel Iosub despre ce a găsit la Locatiserv, dar puțin. Amândoi au fost schimbați, iar în urma lor a rămas, după cum afirmă liberalii, o dâră de jaf. În ceea ce privește Publiserv SA, Adrian Niță nici nu avea cum să facă dezvăluiri despre ce a găsit acolo, pentru că el a fost membru marcant al PDL, adică partidul condus de Ștefan. În concluzie, sintagma „Furăm noi acum, iar voi ne acoperiți, iar când furați voi avem și noi grijă” pare a funcționa perfect la Neamț.

Daniel MURARU

Citește și:

Spre știință primarului Chitic: Golănia nu are culoare politică

„Afacerea” Piața Centrală: Ipocrizie și interese din plin la PSD, dar și la PNL

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. valisor 8 septembrie, 2017 at 15:11 Răspunde

    Unii… care citiți articolele lui Daniel Muraru, considerați-vă „notificați”!
    Mai devreme, sau nu prea târziu, polițiști, procurori și mulți alți, veți da urât tare socoteală, unii pentru implicare în tâlhării, alții pentru neimplicare în lupta împotriva tâlhărelilor. Vă doare nici la bască?! Unii dintre voi aveți copii buni și necorupți și care, probabil, tot așa vor fi și când își vor continua viața mergând cu privirea în pământ de marea rușine din preamarea nesimțire a părinților lor. Voi, cei cu copii de nota zece, gândindu-ne la voi, putem trăgea ceva nădejde? că bardă în mână nu are niciun castrat care să zice că a vrut dar n-a putut.
    Contrar tuturor aparențelor, pentru orice e o vreme a scadenței, că pe niciun hoț Dumnezeu nu l-a lăsat să se sfârșească în patul lui de sfârșeală liniștită. Luați aminte la pățita veșnic blazatului de-acu’ ‘nainte Adrian Năstase!
    După faptă și răsplata! căci El, și numai El, are grijă să ne dea, de-atâta doar că nu ne bagă-n tristă.

  2. stupid socks 8 septembrie, 2017 at 17:29 Răspunde

    Pai mai aveati nevoie de dovezi ca-s in cardasie toti? Nici n-are vreo legatura cu politica, ei sunt toti din acelasi partid, neoficial, al hotilor, ciocoilor, parvenitilor. Dar, ca sa nu fie toti in acelasi loc, s-au dispersat si dau impresia ca-s adversari. Ajung sa se certe cu adevarat doar cand nu le ajunge ciolanul sau cand uita vreunul sa respecte ierarhiile. Dar se impaca repede, bagand mana mai adanc in sacul cu bani publici. Daca mai aveti vreo indoiala, mergeti seara prin terasele sau restaurantele de fite! Orasul e mic si in localurile alea mai intra si oameni care n-au treaba cu haita lor de hoti… Si-o sa vedeti si siliconate si branzoveni si tapi si panaiti si arseni si chitici si tot ce vreti, sub acelasi acoperis, de multe ori chiar la aceeasi masa, eliberandu-se de stresul cotidian al functiei publice!
    De unde e, teoretic, Boiengiu, nu de la PNL? Si Nita de unde e, nu de la PSD? (aia cu M10 e o gluma proasta si cred ca doar o gaina poate s-o creada!) Si totusi n-au avut nicio problema sa-si dea frateste prime din banii fraierilor care platesc taxe si impozite. Iar marele si cinstitul Chitic n-a avut nimic de obiectat. De ce? Pai nu lua si el bani si masina si de la primarie si de la Urbtrans? Ca doar am vazut despre asta prin presa, cu documente… Deci e dovedit. Fiind un chitic chibzuit, probabil pune si el ban pe ban, ca sa adune pentru zile negre. Ca, acum sta in scaunul in care a stat Pinalti, dar, daca o veni si peste el, candva, tavalugul si va ajunge sa aseze fundul si pe aceeasi saltea pe care sta acum dosul lui Pinalti, la bulau, macar sa aiba niste bani pentru anii cand se va intoarce acasa si nu va mai fi nimic. (daca e sa fim realisti, cine are rude prin primarie stie barfa cum ca tot nimic e si acum, doar ca e primar…) Cum sa vorbeasca el de furtisaguri facute de pesedisti, cand acelea au fost facute impreuna cu penelistii lui si cu el insusi? Nu mai bine abureste el prostimea cu buna gospodarire a orasului, cu marete planuri de dezvoltare, cu emotionantul respect fata de cetatean, bla, bla, bla…? Iar prostimea pune botul si-l crede. Il crede onest, cu bun simt, amabil, respectuos…. Si se duce in turma la vot si-l voteaza, nestiind ca de fapt voteaza un blat intre parvenitii din politica, pe algoritmul caruia nimeni nu strica furturile nimanui. Chitic isi vede de primaria lui, ascultand orbeste ordinele primite de la sefii lui de partid si de la Branzoveni, iar Arsene isi vede de judet. Fiecare stie ca fura celalalt, dar cata vreme poate fura si el, toate-s bune.
    Asta e blestemul nostru si ni-l meritam, pentru ca noi ii votam sa ajunga acolo, nu se duc singuri!

  3. Mihnea 9 septembrie, 2017 at 10:37 Răspunde

    Mafia transpartinica a primit in hora sa si ziaristii hulpavi care fac articole la comanda.Astia au devenit un fel de turnători pe fata.Ce informare, ce adevar? Sunt mai periculosipericulosi si mai hoti decat politicienii.Niciodata nu a fost ca acum. Pinalti si SOSETA au distrus si compromis ultima fărâmă de cinste si omenie in acest judet.

  4. Ionel 10 septembrie, 2017 at 01:45 Răspunde

    Domnule Muraru, cum sa va dea grupul infractional transpartinic informatiile cerute? Credeti ca le va conveni sa afle lumea ca a luat bani chiar Robert Iosub cel care este principalul cantaret de curte la curtea primarului Chitic? Sau poate aflam de ceva afaceri pe la firmele Primariei si cu facturi decontate, cum a fost si la Consiliul Judetean, pentru firma domnului consilier Barjovanu?
    Ati publicat chiar dumneavoastra facturi cu publicitatea de la CJ printre care era ca furnizor de servicii si o firma a acestui consilier PNL, probabil pentru site-ul fratelui sau.
    Si tot dvs ati facut public si cum acelasi domn Triboi pus in functie de camarila politica a platit o factura acelui site fantoma, cu articole despre PMP-isti. De asta nu va da acest domn Triboi informatiile , ca printre clientii si baietii destepti PSD se afla si cei ai PNL etc.
    Iar din banii destinati pentru publicitate asa e moda la Piatra Neamt ca jumatate sa fie deturnati spre publicatii fantoma, spre ziaristi care nu mai profeseaza ci scriu comunicate sau ode.
    Va mai dau un pont, poate il puteti fructifica: cati bani a luat domnisoara Mandru Corina de la Primaria Piatra Neamt, in ultimii 2 ani, pe un ONG al ei, Batca Doamnei parca?… Pentru ce a luat acesti bani, nu cumva pentru clipuletele alea cu politicieni de 2 minute pe care le difuzeaza pe facebook, ca nici siteul nu ii mai functioneaza? Despre asta a discutat domnisoara Mandru cu primarul Chitic la Primarie si cu Romel Barjovanu pe terasa celebra cand s-au tot intalnit?

  5. V.Vasile 10 septembrie, 2017 at 10:07 Răspunde

    D-lor, de mult timp consider ca in Romania, dreapta si stanga in ale politicii, sunt ca membrele corpului uman, se ,,palmuiesc,, in public iar pe sub masa, se impreuneaza in ale jafurilor.
    Cum pot unii valutisti, ce au sosetutele drept pijamale, sa acceada in functii importante din administratie ?!
    Sigur aveti raspunsul asa ca, nu mai alegeti matracucele sa va conduca destinele iar daca pt. moment, v-ati lasat pacaliti, nu trebuie sa asteptati 4 ani , aveti parghii suficiente sa-i aruncati unde trebuie.
    Viata e scurta !

  6. FLORIN 23 septembrie, 2017 at 08:24 Răspunde

    Acest jaf national care se petrece de 26 de ani dupa cum vedeti nu este oprit de nimeni.

    De ce?

    Pentru ca,

    Este un jaf instutionalizat la nivel de tara,transpartinic si patronat de securistii care trag sforile in spate.

    Este patronat si protejat de institutiile MAFIOTE ale statului gen Parchet/DNA/IPJ/SRI/DIICOT.

    Nu are cine sa-i opreasca.Nu institutiile de mai sus care sunt praf de coruptie.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.