Nesimțire! Fostul director al Locativserv se războiește cu presa pe banii firmei

8
1305

Jănel Iosub, fostul director al firmei Locativserv SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Local Piatra Neamț, s-a supărat rău pe o parte a presei nemțene și a pornit un adevărat război în instanță împotriva celor care, prin articolele scrise, ar fi adus prejudicii de imagine firmei Locatiserv SRL. Printre publicațiile date în judecată se află și atacul.ro care, în zilele de 4 și 5 martie, a scris despre anumite aspecte dubioase legate de decizii luate de către membrii AGA și CA. Aceste lucruri au fost prezentate ca atare și susținute de către documente publice, unele, din punctul nostru de vedere, părând a fi falsificate. Ne-am exprimat, la acea dată, speranța că autoritățile se vor autosesiza și vor dispune o expertiză grafologică pentru a stabili dacă anumite semnături de pe anumite documente sunt sau nu autentice. Nu avem date certe că acest lucru s-ar fi întâmplat, însă sigur este că Jănel Iosub a considerat că societatea Locatiserv SRL a fost lezată, motiv pentru care a decis să acționeze în instanță publicația atacul.ro.

Este dreptul oricărei persoane să se adreseze instanței atunci când consideră că anumite articole publicate au adus prejudicii de imagine. Fie că vorbim de persoane juridice sau fizice. În cazul de față, din acțiunea în posesia căreia am intrat reiese că ar fi suferit Locatiserv SRL. Și asta în condițiile în care orice om cu scaun la cap, care analizează articolul publicat de atacul.ro, realizează că nu este vorba de nicio acțiune îndreptată nici împotriva societății Locatiserv SRL și nici a fostului director Jănel Iosub. O spunem cu tărie și suntem convinși că și instanța, în cazul în care dosarul va ajunge pe rol, va constatat acest lucru. În primul rând, nu a fost acuzat nimeni, iar titlul articolului, asta ca să știe și avocatul care a făcut acțiunea, este cu semnul întrebării, „Iosub, director la Locativserv pe baza unor acte false?”. Nu este o afirmație, așa cum se înțelege din acțiunea făcută împotriva atacul.ro. Într-o altă ordine de idei, dacă acțiunea este făcută în numele Locatiserv SRL, normal era ca ea să fie „opera” unuia dintre cei doi juriști ai societății, nu a unui avocat plătit cu bani grei.  De asemenea, dacă Iosub (foto) s-a simțit lezat „pe persoană fizică” ar fi trebuit să facă acțiunea în numele lui, iar plata avocatului s-o facă din propriul buzunar.

Se spune în acțiunea îndreptată împotriva atacul.ro că „pârâtul Daniel Muraru” a publicat, în data de 6 martie 2017, un articol defăimător la adresa Locativserv SRL cauzându-i acesteia un prejudiciu grav de imagine. Primo: articolul invocat în acțiunea avocatului a fost publicat în data de 4 martie, nu 6 martie. Secundo: Chiar dacă, să spunem, articolul ar fi fost defăimător la adresa Locatiserv SRL, din câte știm noi firma este a Consiliului Local Piatra Neamț și învârte bani publici, așa că interesul public privind modul în care sunt gestionați banii comunității este mai multt decât justificat. De altfel, Locativserv gestionează fondul locative al primăriei. Vorbim în special de locuințele sociale și apartamentele ANL. Chiar dacă, prin absurd, am fi avut de-a face cu un articol denigrator la adresa firmei, nu credem că chiriașii ar fi refuzat să-și mai achite obligațiile prevăzute în contract. Locatiserv nu este vreo multinațională care ar putea să aibă serios de suferit în urma unui articol denigrator, ci o societatea care gestionează niște active aflate în proprietatea municipalității. Tocmai de aceea vorbim de un tupeu maxim când Iosub apelează la serviciile unui avocat pentru a se război cu presa în instanță, băgând la înaintare firma care are angajați doi juriști. Este obligatoriu ca noua conducere a Locativserv SRL să facă toate demersurile pentru a recupera banii cheltuiți de Jănel Iosub pentru acțiunile din instanță îndreptate împotriva a trei publicații (atacul.ro, stiri-neamt.ro, tvmneamt.ro), dar și a primarului Dragoș Chitic. În total, așa cum se vede și în factură, Locatiserv SRL a plătit 8.000 de lei pentru cele patru acțiuni. Adică 2.000 lei/acțiune. În încheiere, îi recomandăm lui Jănel Iosub, dacă s-a simțit lezat de articolele publicate de atacul.ro, să ne acționeze în instanță, dar pe persoană fizică și să-și achite onorariile din propriul buzunar. Dacă nu au reușit alții să demonstreze reaua noastră credință în fața judecătorilor, poate va reuși el, ceea ce va fi puțin probabil. De ce? Pentru simpul fapt că nimeni nu a fost denigrat în articolul care l-a deranjat pe Iosub.

Daniel MURARU

Citeste si:

Iosub, director la Locativserv pe baza unor acte false?

 „Voi trimite la Beciul Domnesc hoții care au jefuit Locativserv!” 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. valisor 17 iulie, 2017 at 15:44 Răspunde

    Cam nicio imagine, a orice poate fi administrație nemțeană, nu poate fi mai mult stricată, nici chiar de maistru Dragnea, la cât au împuțit-o de urât actualii administratori, locativi în Neamț. Cred că, să fiu în locul ziaristului, dacă mie mi-ar declara Statul război – că așa se vede de pe tușă cinica acțiune – pentru că-i zic budei căcăstoare, a șeși în drum cu parul!
    Mârleții noștri s-au săturat de tâlhării comentate și au pornit ofensiva de „vrut sânge” împotriva celor care „vrem pământ”, da nu-i văd bine! DRAGNEA A DECLARAT RĂZBOI POPORULUI ROMÂN, EXPLICIT; explicit în înțelegerea vorbitorilor de limbă română, nu de retardo-mârlăneasca lui Dragnea ca-n rățoiala spre un alt ziarist… „Ce-am furat băi Bot?!” (dacă tot am amintit, să-i răspund eu: ai furat „crucile” mamelor celor care „nu te lăsăm să mori”!) Și alții, care ne piratează buzunarele terminale, au terminat-o cu „datul la pace” și uite! ce aberație i-a trecut prin diblă și lui ăsta!… Atâta ar mai trebui, să fie și prin instanțele pietroidiene vreo uscătură, ca leprele din unele articole, că s-a dus în ‘mă-sa Europa!
    Asta zic acuma, după ce m-am mai calmat și am terminat și de spălat monitorul, că-mi sărise muștarul la citit și am ținut să mă răhățesc pe imagine; mă luase valul și n-am mai gândit.
    Iosube taică, ai fix imaginea pe care ți-ai creat-o! De ce nu ieși din cercul de rahat la care nu te pricepi, și să treci mătăluță frumușel să te ții fix de ce știi, ca să fie la bunul fix, că așa am auzit, că știi!? că meseria e brățară de aur și face cinste cui o poartă! Cugetă-te dacă nu am eu dreptate, scapă-te de stres, scapă-ne de stres și pe noi, ăștia „mâhniții”, și hai în coa’, de partea asta-la-alta a baricadei, că aici suferința e mai mare, dar și proporțional (cu ignoranța) mai dulce! S-auzim răspuns de bine!

    • mihai 27 iulie, 2017 at 10:38 Răspunde

      frate Valisor..urate cuvinte si expresii folosesti…poate gasesti altele…Altminteri sunt adevaruri de netagaduit in ceea ce afirmi…Ti-am citit toate comentariile..

  2. Diana 17 iulie, 2017 at 18:05 Răspunde

    Asa se intampla cand analfabetii si oamenii fara caracter ajung prin impostura in asemenea functii. Rusine PSD! Rusine Arsene!

  3. V.Vasile 17 iulie, 2017 at 21:41 Răspunde

    D-le Muraru, am mai sugerat , publicati CV-urile ,,conducatorilor,, cu detalii pentru fiecare etapa, adica, studii, unde si cand, ce au mai condus, cu ce rezultate, etc sa vada nemtenii ce valori avem in zona.

  4. mihnea 17 iulie, 2017 at 23:04 Răspunde

    Ce sa publice in cazul de fata, dle Vasile? O propozitie ar fi prea lunga pt acest specimen. Citeam cu atentie si interes postarea dlui Valisor care, pe fondul lehamitei induse de actualii administratori ai judetului,ii face o oferta tipului asta (***cenzurat admin.) de a schimba baricada. Stiti care e problema? Individul se va cere director chiar si pe aceasta baricada a suferintei. Aud de prin targ ca omului nu-i (***cenzurat admin.)si-l ameninta pe Arsene ca-i va face rau daca nu-i da o functie mare la Bucuresti. Bineinteles, consiliat de celalalt xanax-ist, de profesie santajist (***cenzurat admin). O fi invidios pe Ilan Laufer, care a ajuns ministrul mediului de afaceri dupa ce a absolvit facultatea de educatie fizica. Subiectul, calificat in sudura, cred ca ar fi bun ca vicepremier. Macar sa aiba de ce sa rada lumea de resursa umana rosie de Neamt, dupa pitipoanca lui Arcan.

  5. mihai 27 iulie, 2017 at 10:45 Răspunde

    ..observ domnule Mihnea ca in „epoca” si in administratia care s-a „fixat” se potriveste dictonul ‘cainii latra, caravana trece…Vedeti ca zilele trecute au mai fost niste numiri de pitipoance”

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.