(FOTO DOCUMENT) La Consiliul Județean Neamț, fițe pe bani publici

Home » Atac la nesimțire » (FOTO DOCUMENT) La Consiliul Județean Neamț, fițe pe bani publici

By admin on iulie 13, 2017. 9 Comments

 

Recent am intrat în posesia unui document al Consiliului Județean Neamț din care aflăm cam ce achiziții se mai fac în această instituție, bineînțeles, din bani publici. Vorbim de telefoane și tablete pentru oamenii apropiați președintelui Ionel Arsene că, deh, unii nu pot folosi decât cele mai scumpe telefoane și tablete pentru a-și desfășura activitățile pentru care sunt plătiți. Cum poți să discuți ziariștii, în calitatea de purtător de cuvânt al CJ, așa cum este cazul Nicoletei Husaru, decât de pe un telefon de 2.337, 42 lei, adică peste 500 de euro. Sau cum poți să trimiți comunicate presei agreate dacă nu de pe o tabletă de 1.279 de lei. Sau, dacă este să luăm cazul Oanei Bulai, administrator public, cum ar putea să rezolve problemele instituției și să-l informeze pe președinte dacă nu ar avea un telefon de 2.475 lei, ceva mai scump dect cel al Nicoletei Husaru. Achiziția celor două telefoane mobile, care împreună au costat peste 1.000 de euro, și a tabletei s-a făcut la sfârșitul anului trecut, și apare pe factura emisă de Vodafone pentru intervalul 14 noiembrie – 13 decembrie 2016.

De aici putem trage concluzia că telefoanele și tableta au venit odată cu Moș Nicolae. Bun, moșul trebuie să ajungă la toată lumea, însă când bagă mâna în bani publici pentru a face cadouri scumpe parcă vorbim de un moș penal. Să spunem că în momentul în care a fost achiziționat telefonul Oanei Bulai, aceasta era consilier personal al președintelui Arsene, pentru că între timp a avansat, iar acum este administrator public al județului, în locul demisionarului Angheluță.

Factură de 11.460 lei în decembrie

Dată fiind achiziția făcută de Consiliul Județean se poate spune că Moș Nicolae a venit și la furnizorul de servicii de telefonie mobilă, valoarea facturii pe care instituția publică a plătit-o fiind dublă. Și asta din cauza achiziției celor două telefoane și tabletei. Așa cum se vede din document, valoarea abonamentului este de 4.516 lei, iar la această sumă s-a adăugat 5.076 de lei, contravaloarea echipamentelor și accesoriilor cumpărate. Așadar, valoarea facturii a ajuns la 9.550 de lei, iar după aplicarea TVA-lui de 1.910 lei totalul a ajuns la 11.460 de lei. Pentru mulți dintre nemțeni, suma achitată de CJ pentru o singură factură la Vodafone reprezintă veniturile pentru un an. Dar ce mai contează atunci când plata se face din banul public și nu din buzunarul propriu.

Că se puteau achiziționa și telefoane mai ieftine o demonstrează factura din perioada 14 decembrie 2016 – 13 ianuarie 2017, când Consiliul Județean Neamț a achitat 6.019 lei. În această sumă a fost inclus și telefonul de 468 lei cumpărat pentru Adriana Bâzgan, șefa unui serviciu din cadrul Consiliului Județean Neamț. Deci, cu banii cheltuiți pentru cumpărarea celor două telefoane pentru Bulai și Husaru, Consiliul Județean Neamț putea achiziționa 10 telefoane la 461 lei. Cu alte cuvinte, se putea și mai ieftin. Dar, cu riscul de a ne repeta, ce mai contează atunci când fițele sunt asigurate din banul public.

Câte contracte are CJ-ul cu Vodafone?

Cum cei din conducerea Consiliului Județean Neamț au instituit o adevărată blocadă împotriva publicației atacul.ro, purtătorul de cuvânt refuzând să răspundă atât la telefonul de 2.337 lei, cumpărat din bani publici, dar și la adresele noastre pe Legea 544/2001, o să încercăm să deslușim câteva aspecte dubioase din relația contractuală CJ Neamț – Vodafone. Dacă în urma publicării acestui articol, conducerea Consiliului Județean Neamț va simți nevoia să vină cu clarificări le vom publica.

Așadar, facturile în posesia cărora am intrat ne arată că cei de la Consiliul Județean Neamț au achitat o factură lunară pentru serviciile de telefonie mobilă de aproximativ 4.500 de lei, adică 1.000 de euro. Din informațiile pe care le deținem, respectiva factură ar fi doar pentru câteva abonamente, adică pentru președinte, vicepreședinți și câțiva consilieri. Totuși, se pare că ar mai exista o factură pe care CJ-ul o achită celor de la Vodafone. Și spunem asta, pentru că am identificat pe Serviciul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) un contract încheiat de Consiliul Județean Neamț cu Vodafone în iulie 2016, adică la nicio lună de la instalarea lui Ionel Arsene ca președinte.

Anunțul a fost inițiat în data de 26 iulie, ora 12.19, și atribuit în aceeași zi la ora 13.46. Valoarea contractului, pentru o perioadă de 29 de luni, este de 52.260 lei, iar pentru acești bani Vodafone asigură un pachet complex de servicii. Vorbim despre un abonament cu nelimitat voce și SMS național, 6GB date naționale, 1.200 minute internaționale, 1.600 unități roaming și 2 GB date roaming, Secure Net inclus, asigurare SMART premiu inclusă. Fiind cel mai complet abonament, bănuim că beneficiarul este Ionel Arsene. În aceeași sumă, Vodafone mai asigură 3 abonamente cu nelimitat voce și SMS național, 4 GB date naționale, 600 minute internaționale, 1.200 unități în roaming și 1 GB date în roaming. Cel mai probabil de aceste abonamente se folosesc cei doi vicepreședinți și administratorul public. Sunt singurele abonamente care au incluse minute internaționale și unități în roaming. Lucru absolut firesc dacă ne gândim la greutatea deciziilor pe care trebuie să le ia pentru locuitorii județului Neamț cei care le folosesc. Suntem convinși că minutele internaționale sunt folosite numai pentru discuții cu posibili investitori străini și în niciun caz, după cum ar spune cârcotașii, pentru discuții în interes personal de pe plajele însorite ale planetei, atunci când posesorii sunt plecați prin concedii.

În același preț, Vodafone mai asigură 7 abonamente cu nelimitat voce și date naționale, 2 GB date naționale; 40 de abonamente cu 100 min/SMS-uri în Vodafone și 50 min/SMS naționale. Total pentru aceste numere- 4.100 minute în Vodafone și rețele fixe și 2.050 minute naționale. Furnizorul de servicii de telefonie mai asigură 5.000 minute naționale utilizabile la nivel de grup, reportabile gratuite; 3 abonamente premicell, 100 minute Vodafone fix; 9 abonamente internet nelimitat 6GB, 500 SMS naționale.

Cum valoarea lunară pentru plata acestor abonamente este de 429 euro – 1.940 lei, cea totală pentru 29 de luni fiind de 12.441 euro, adică 52.260 lei, ne întrebăm pe bună dreptate de unde a apărut factura de 4.500 de lei în posesia căreia am intrat. Este posibil, deși nu avem confirmarea, ca abonamentele de pe factura de 4.500 lei să fi existat înainte de încheierea noului contract sau, la fel de posibil, ca el să fi fost încheiat ulterior.

Un lucru este clar și anume că la Consiliul Județean Neamț fitele sunt prioritare. Și, dacă tot vorbim de abonamente și telefoane plătite de la buget, nu ar fi rău dacă cei din conducerea județului și-ar reconsidera poziția și l-ar soma pe purtătorul de cuvânt să respecte legea, adica să răspundă la solicitările pe care atacul.ro le face pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Iar dacă purtătorul de cuvânt al CJ-ului nu are de gând să răspundă întrebărilor, sursele noastre din cadrul Consiliului Județean Neamț dau dovadă de simț civic și se expun riscurilor pe măsură. Suntem convinși că „informaticienii” vor avea treabă serioasă în a identifica aceste surse, însă noi le transmitem că ar fi mai bine să recitească fișa postului și să-și vadă de munca pentru care sunt plătiți.

Daniel MURARU

Citeste si:

La CJ se vrea BMW, X6 dacă se poate

Un BMW X6 pentru Consiliul Județean Neamț

BMW-ul CJ-ului, folosit în scopuri personale 

 CJ Neamț funcționează după legile lui Arsene! Valoarea reparațiilor BMW-ului X6, ținută la secret

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

9 Comentarii la (FOTO DOCUMENT) La Consiliul Județean Neamț, fițe pe bani publici

 1. Diana   iulie 13, 2017 at 1:08 pm

  Of, dle Muraru, iar il baga Arsene pe “profesionistul” pensionar Stanciu in sedinta. Ala cauta cai verzi pe pereti si lebede pe lacuri si-l alimenteaza cu tot felul de barfe de prin crasme, ca atat poate. Ce nu inteleg ei este faptul ca lumea nu-i iubeste si oricare angajat va da mai departe informatii si documente despre banii publici cheltuiti aiurea. indivizilor, intelegeti ca lumea nu va respecta, nicidecum sa va iubeasca.

  Răspunde
 2. valisor   iulie 13, 2017 at 1:26 pm

  Are telefon mai ieftin? Să nu se lase prinsă în pișmășie că, uite, să recunoaștem, în compensație ea e mai frumoasă! și nu mă refer că ca o comparație între șosete, ci chiar pe bune.
  Oamenii ăștia muncește. Ei apelează zi și noapte… pentru ofertele cele mai avantajoase – două de lostriț la preț de trei somoane de Cuejd-Oraș, jumătate proaspătă dacă iei una afumată punct Ro – și, dacă tot veni vorba de șoselări și trotuaritizări județene, coastă mult să suni la toate 89,89,89,…-urile și Romul TeleKomic taxează!…
  Deci interesul public al presei nu se poate. Dar măcar cetățeanul, cetățeanul poate să are acces direct la chat cu Nicoleta? Că e dreptul meu de interes public, ce mama dracului! Nu e privata lui Arsene! Nu știu ce și-a trecut ăla acolo, în fișa prostului, că poate să poruncească oricui prin CJ, dar județul ăsta nu e al lui, ci al celorlalți proști care nu înțeleg că e al lor.
  Să vă dea Dumnezeu lui voi toți simțul proprietății!

  Răspunde
 3. daniela   iulie 13, 2017 at 3:19 pm

  Diana,
  omul e super profi doar a fost ” selectat”in CA la Apaserv !
  probabil are o vasta experienta in domeniu si unde nu stie il invata sotia ca doar se ocupa se fonduri europene la CJ

  Răspunde
 4. stupid socks   iulie 13, 2017 at 5:46 pm

  Va dati seama ca aceste cocote nu aveau telefon cand au fost aduse ca mari genii de (*** cenzurat admin)care tocmai ajunsese presedinte la judet? Nici telefon, nici tableta n-aveau amaratele… Marea si botoxata doamna-femeie de afaceri, al carei ideal in viata e sa aiba corp de viespe si buze cat mai cuprinzatoare, cu care sa seduca barbati virili din punct de vedere politic si financiar, n-avea telefon! Si atat ea cat si cealalta amatoare de potente politico-financiare erau dispuse sa se sacrifice pe altarul Neamtului, dar o faceau numai pe bani frumosi. Si publici…
  Sa nu te-apuce groaza, cand vezi ce calici, ce personaje grotesti au ajuns sa conduca judetul asta? Uitati-va la ele, uitati-va la alde Arsene, Asaftei, Dulama, Chitic, Tapu si toata haita asta de sacali! Cum sa mai crezi ca ar putea exista vreo sansa pentru acest judet, cand astfel de( ***) ajung sa-si permita sa sfideze bunul simt si sa-si faca de cap dupa cat ii ajuta intelectul?

  Răspunde
 5. V.Vasile   iulie 14, 2017 at 7:53 am

  Asa, si ? Tot ce publicati D-le Muraru sunt adevaruri 100 %, sunt si altele, inaca nepublicate, destul de grave.Le contabilizeaza cine trebuie sau ,,cainii latra, ursul trece,,…..

  Răspunde
 6. urdea   iulie 14, 2017 at 9:08 am

  udrele de neamt.niste udre mai pârâte dar tot udre.

  Răspunde
  • Aiurica   iulie 15, 2017 at 8:03 am

   Urde.

   Răspunde
 7. Diana   iulie 15, 2017 at 12:06 pm

  Unul dintre inDEPENDENTII de banii publici de la CJ zice ca Arsene a dat o lovitura de imagine aducandu-l in organizatia locala pe varianta masculina a Biancai Dragusanu, ministrul Ilan Laufer. Da, baiatul ala care se plange de fiecare data cand somnul de frumusete nu are numarul corespunzator de ore pentru a-i face tenul frumos. Singura lui (i)realizare este faptul ca se chinuie de multe luni sa dea drumul programului Startup Nation (parca), ce se vrea un ajutor pt firmele nou infiintate. De luni de zile tot anunta ca in cateva zile da drumul programului, dar nimeni nu-l mai crede. Specialistii in finante spun ca acest program este doar o smecherie guvernamentala care presupune ca romanii creduli sa infiinteze foarte multe firme noi, astfel incat guvernul sa se laude in statistici ca economia duduie si s-au infiintat zeci de mii de firme noi. Revenind la subiect, pe fond, inseamna ca Arsene nu are cadre de nadejde in organizatie, pe care sa le promoveze, asa ca face transferuri. Atat pot oamenii si cred ca noi picam pe spate la asemenea “lovituri”. Si cand te gandesti ca acum au disponibili “manageri” disponibilizati de pe la societatile primariei…

  Răspunde
 8. Roman Bogdan   iulie 18, 2017 at 8:42 am

  Și la Publiserv au fost achiziționate telefoane Apple noi pentru directorul vechi și șoferul acestuia (șofer cu salariul mai mare ca mulți cu studii superioare) – bătaie de joc !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.