CJ Neamț funcționează după legile lui Arsene! Valoarea reparațiilor BMW-ului X6, ținută la secret

2
641

Conducerea Consiliului Județean Neamț refuză să spună clar care a fost valoarea reparațiilor efectuate la autoturismul BMW X6, ce este folosit de președintele Ionel Arsene în scopuri numai de el știute. Cu un tupeu inimaginabil, aplicând doar legile lor, nu cele care reglementează activitatea instituțiilor, șefii județului încalcă cu nerușinare Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, refuzând să răspundă întrebărilor adresate de către publicația atacul.ro. Și, ca să se înțeleagă foarte clar, informația pe care am solicitat-o este una de interes public, la mijloc fiind vorba de modul in care a fost cheltuit banul public. Vorbim de un autoturism de lux BMW X6 primit ce-i drept cu titlu gratuit de la Secretariatul General al Guvernului din confiscările făcute de statul român. Numai că, spun sursele noastre, bolidul a fost adus la de la București pe platformă, întrucât nu era funcțional. Ca atare, mașina a stat mai bine de o lună în service la reprezentanța BMW din Bacău pentru a fi reparată. Din informațiile pe care le detinem, intervenția mecanicilor a fost una foarte costistisitoare, costul reparațiilor ridicându-se la aproximativ 15.000 de euro. Cum cei din Consiliul Județean au refuzat să ne furnizeze aceste date, vom da crezare surselor, cu mențiunea că nu este exclus ca valoarea să fi fost mult mai mare. Sau poate mai mică. Prima variantă merită să fie luată în calcul, mai ales că șefii județului nu agrează acest subiect, interzicând purtătorului de cuvânt să mai răspundă întrebărilor noastre, inclusiv la telefon.

Comportamentul purtătorului de cuvânt, Nicoleta Husaru, ar avea la bază o supărare a președintelui Consiliului Județean, Ionel Arsene. Cel din urmă nu agrează publicația atacul.ro, lucru de înțeles dacă ne gândim că suntem singurii care am dezvăluit nemerniciile petrecute în cea mai importantă instituție din județ sub mandatul lui Arsene. De altfel, cel din urmă a refuzat să ne răspundă și la o solicitare privind averea personală și a familiei sale, deși dată fiind calitatea sa de președinte de CJ ar fi trebuit, în special din respect pentru cetățenii acestui județ, să pună la dispoziție toate informațiile pe care le-am solicitat.  Revenind la comportamentul purtătorului de cuvânt, din datele pe care le deținem rezultă că cel care i-a interzis orice colaborare cu publicația atacul.ro a fost Ionel Arsene. Asta s-ar fi întâmplat în urmă cu mai bine de o lună când o adresă ajunsă de la DNA Bacău la Consiliul Județean, pe subiectul Drupo SA, a coincis cu publicarea unui articol în atacul.ro pe aceeași temă. Cineva ar fi spus că din interiorul CJ-ului s-ar fi scurs informația către atacul.ro si de aici și supărările. Însă, ca să lămurim situația, CJ-ul nu este nici SRI, nici SIPI, SIE, SPP sau SRL. Este o instituție ai cărei conducători vremelnici sunt obligați să gestioneze corect banul public și să dea seamă cetățenilor pentru asta, să respecte legea, inclusiv Legea 544/2001.

Ciocul mic, acum noi suntem la putere!

Cu siguranță, dacă nu ar fi fost nimic de ascuns, Consiliul Județean ar fi răspuns solicitării noastre. Autoturismul BMW X6, folosit mai mult în interes personal de președintele Consiliului Județean, este mașina instituției. Reparațiile și carburanul sunt achitate din bani publici, așa că nu vedem de ce cheltuielile trebuie ascunse. Președintele Consiliului Județean merge la București, la ședințele CeX-ului PSD-ului central, cu mașina CJ-ului, în timp ce, cu un alt autoturism al instituției, un salariat face naveta la Capitală, ducând actele la semnat președintelui Arsene.  Aceste fapte ar trebui să dea serios de gândit autorităților și cetățenilor acestui județ. Că CJ-ul refuză să spună care au fost costurile cu reparația bolidului de lux, reprezintă, în primul rând, un afront la adresa cetățenilor plătitori de taxe și impozite.

Iată adresa pe care am trimis-o Consiliului Județean Neamț în data de 29 mai 2017, ora 13.00:

 

                                                               Domnule președinte,

În conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă rugăm să ne precizați care a fost valoarea reparațiilor autoturismului BMW X6 pe care Consiliul Județean Neamț l-a primit cu titlu gratuit de la București? De asemenea, vă solicităm să ne puneți la dispoziție și lista cu reparațiile ce au fost făcute acestui autovehicul.

Vă mulțumesc!

Domnului președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene

Daniel MURARU, redactor atacul.ro

Email: danielmuraru@yahoo.comatacul2015@yahoo.com;atacul2015@gmail.com                                                                     

 

 

Deși, conform legii, Biroul de presă al CJ ar fi trebuit să ne răspundă pe loc sau în aceeași zi, acest lucru nu s-a întâmplat. În data de 14 iunie am revenit cu o altă adresă, reamintindu-le că nu au răspuns la solicitarea noastră. Din nou tăcere. Așadar, astăzi ne aflăm în data de 30 iunie și nu am primit niciun raspuns de la Consiliul Județean. Au trecut 33 de zile de când am înaintat adresa, termenul maxim prevăzut de lege, de 30 de zile, fiind depășit. 

S-a transformat judetul Neamț în Republica Neamț, devenind o țară guvernată de propriile legi ale lui Arsene? 

Daniel MURARU

Citeste si:

BMW-ul CJ-ului, folosit în scopuri personale 

Un BMW X6 pentru Consiliul Județean Neamț

La CJ se vrea BMW, X6 dacă se poate

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. valisor 30 iunie, 2017 at 15:01 Răspunde

    Chiar ș-așa, creditând-o ca purtând cuvânt, cum ar putea cuvânta cuvântătoarea unui necuvântător, adică care n-are cuvânt?
    Dar poate că s-a înțeles greșit, poate că e purtătoarea de șosete a lui „BĂ”. Dacă un borfaș ajunge să diriguiască România, iar extensiile lui penale, „stradă cu stradă”, golănesc fără limite, răhățindu-se peste noi toți, atunci se cheamă că am ajuns de râsul curului, BĂI popor!
    Lepădăturile, deci după ce-și vor fi lepădat stăpânii lor șosetele multpreajegoșite, au perpetuu a cădea în picioare, justificându-se, satisfăcător pentru omul de rând, că n-au avut încotro, dar tare și-ar fi dorit să fi fost sfinți, dacă tartorul nu le-ar fi „forțat” să fie panarame. Cum de se poate așa? Ar fi vremea ca eu, „omul simplu de la țara”, să mă uit în oglindă și să mă recunosc așa cum sunt, „adică nesimțitul de bună credință”! Cum arată ăla?! Fix ca-n poza de mai sus. Haina îl face pe om neom și așa arată unul care-și poartă haina ca pe-o șosetă ruptă-n cur și numai pete de ea!
    Nu știu unde vom ajunge, dacă cumva nu am ajuns deja, dar eu pe pungași i-aș da în judecată dacă aș fi ziarist și ziarul ar fi pâinea mea. Dacă mi-ar fura pâinea din gură, s-ar alege și cu tot rahatul din cur!…

  2. Diana 1 iulie, 2017 at 22:45 Răspunde

    Prietenia lui Arsene cu Grindeanu (de care probabil se dezice) ne-a adus numai probleme. A venit sa tina sedinta de guvern in Neamt iar pentru CJ a fost un motiv de jaf cu mochete si multe altele. I-a dat o masina de la guvern lui Arsene, ale carei reparatii au costat cat o alta masina noua. A facut cea mai controversata numire posibila, punand-o pe fata altei „vedete” Arcan drept sefa functionarilor publici, facandu-ne de ras in intreaga tara. Poate nu ne dezamageste Arsene si rezolva ceva si cu Tudose sa ne stea mintea.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.