Nerușinare! Deputatul „Suculeț” vinde leduri la suprapreț primăriilor

8
2330

 

Deputatul PSD de Neamț Ciprian Șerban, zis și „Suculeț”, a pus pe picioare o afacere deosebit de profitabilă pentru buzunarele sale și extrem de nerentabilă pentru plătitorii de taxe și impozite din localitățile cu care firma sa, IN2Energy Holding SRL, a încheiat contracte. Așa cum arătam săptămâna trecută, firma la care acționar majoritar este deputatul Șerban, iar soția sa este administrator, a încheiat mai multe contracte cu primării din județ pentru furnizare și montare corpuri de iluminat stradale cu leduri. Dacă omul simplu, care vrea să se „lumineze” cu leduri, își poate achiziționa produsul la prețuri de bun simț, clienții IN2Energy Holding SRL, a se citi primării din județ, au ales să cumpere același produs la prețuri exorbitante. Există la vedere mai multe contracte încheiate între firma lui „Suculeț” și primării din județ pentru furnizarea de sisteme de iluminat pe bază de leduri. Vorbim aici de contracte încheiate pe SEAP cu primăriile Borlești, Dămuc și Păstrăveni.  Deși serviciile și produsele vândute sunt aceleași, prețurile diferă de la o primărie la alta. Astfel, Primăria Păstrăveni a achiziționat prin SEAP, în martie 2017, de la firma deputatului Șerban, 90 de pachete de corpuri iluminat stradal cu led 30w, la prețul de 900 lei/bucată. Același produs a fost vândut, tot prin SEAP, în septembrie 2016, Primăriei Dămuc, 500 bucăți cu 800 lei/bucată, iar Primăriei Borlești, în octombrie 2016, 250 bucăți cu 900 lei/pachet. Am discutat cu reprezentanții primăriilor Borlești și Dămuc pentru a vedea dacă au fost duse la bun sfârșit contractele încheiate cu firma deputatului PSD. Răspunsul, în ambele cazuri, a fost negativ, motivul invocat fiind lipsa finanțării. Mai exact, cele două primării au nevoie de iluminat stradal, consilierii locali au votat, însă nu sunt bani, cel puțin deocamdată. Asta nu înseamnă că dacă, spre exemplu, cele două primării vor primi un sprijin financiar de la Consiliul Județean, nu vor achiziționa pachetele de iluminat de la firma IN2Energy Holding SRL. Bani să fie, că s-a rezolvat cu cadrul legal. S-ar putea, totuși, ca procurorii anticorupție să le strice socotelile și ar exista suficiente motive în acest sens.

Primăria Girov, achiziție directă de beculețe la prețuri nesimțite

Înainte de a încheia contracte cu primăriile aminte mai sus, firma IN2Energy Holding SRL a făcut o super afacere cu Primăria Girov. Anul trecut în februarie, când primar interimar era Florin Sarion, Primăria Girov a făcut o achiziție directă de la firma deputatului: 414 pachete de iluminat stradal la prețul de, atenție, 1.000 lei/bucată. Cu alte cuvinte, primăria lui Sarion trebuia să achite 414.000 lei pentru 414 pachete de iluminat stradal, în prețul de 1.000 de lei intrând și montajul. Dacă în comuna Borlești nu am găsit niciun bec furnizat de IN2Energy Holding SRL, în localitatea Girov erau suficiente. Am găsit în satul Boțești zeci de beculețe vândute de firma deputatului cu prețul de 1.000 de lei/bucata. Ulterior am aflat că mai multe sate din Girov au fost înzestrate cu marfa lui „Suculeț”.

Numai că cel din urmă nu și-a încasat banii și a acționat primăria în instanță. Din informațiile pe care le deținem, Sarion nu a mai făcut plata parțială, respectiv 30% din valoarea contractului. L-am sunat pentru a ne explica de ce nu a achitat peste 100.000 de lei în condițiile în care avea și bani prevăzuți special în buget pentru asta, însă nu a răspuns apelului. Cert este că la alegerile din iunie girovenii au ales un alt primar, iar noua echipă a denunțat contractul cu IN2Energy Holding SRL. Motivele: prețul foarte mare al produsului. Așa stând lucrurile, IN2Energy a dat în judecată primăria și chiar a câștigat în primă instanță la Tribunalul Neamț. În data de 1 februarie 2017, magistrații nemțeni s-au pronunțat, dând câștig de cauză firmei lui „Suculeț”.

Admite acţiunea formulată de reclamanta S.C. IN2ENERGY HOLDING S.R.L., prin administrator, în contradictoriu cu pârâta COMUNA GIROV, prin PRIMAR. Obligă pârâta Comuna Girov, să plătească reclamantei suma de 149.040 lei, cu titlu de preţ, precum şi penalităţi de întârziere de 0,1% pe zi de întârziere, începând cu data de 17.06.2016 şi până la achitarea integrală a debitului. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 509 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, recurs care se depune la Tribunalul Neamţ, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 01.02.2017. 

Document: Hotarâre  254/2017  01.02.2017

 

Suma de 149.040 lei reprezintă 30% din valoarea totală a contractului, plus penalitățile de 0,1%/zi întârziere. Instanța civilă, lucru foarte important, nu a analizat cum a fost încheiat contractul, ci doar prevederile acestuia. Tocmai de aceea In2Energy a avut câștig de cauză. Juriștii primăriei au făcut recurs, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Bacău. Până la judecarea recursului, procurorii anticorupție au șansa să se pronunțe în acest dosar în care firma lui „Suculeț” a vândut sisteme de iluminat cu 1.000 de lei, plus montaj, în condițiile în care produsul respectiv se vinde pe internet cu puțin peste 100 lei/bucata. Poate reușesc procurorii să afle și ce a discutat Florin Sarion, în incinta primăriei, cu domnul deputat și o distinsă domniță și ea foarte abonată la banul public.

Produsul vândut de firma deputatului nemțean, mai scump de șase ori decât pe piață

Cum spuneam, sistemul de iluminat vândut Primăriei Girov cu 1.000 de lei, de către In2Energy Holding, poate fi găsit pe internet la prețuri și de șase ori mai mici. Am luat la întâmplare o ofertă de pe internet, unde un sistem de iluminat cu led de 30W, identic cu cel vândut de „Suculeț” este 149,46 lei fără TVA.

 

Însă sunt și oferte mai bune decât asta. Așa cum se vede, vânzătorul este dispus, la comenzi mai mari, să acorde și discounturi subtanțiale. Să mai spunem că în oferta In2Energy Holding este inclus și montajul, dar și câteva accesorii. Toți specialiștii cu care am discutat ne-am spus clar: dacă vrei să încarci la refuz, nu reușești să vinzi cu mai mult de 500 lei/sistem. Fără comentarii am spune noi. Ce am putea, totuși, speicfica, este că și de această dată se pare că atacul.ro le-a stricat planurile unora. Și asta pentru că, din sursele noastre, investițiile cu iluminatul din Borlești, Păstrăveni și Dămuc ar fi urmat să fie susținute de la bugetul județean. Concret, Consiliul Județean Neamț ar fi urmat să dea comunelor menționate bani pentru a-și cumpăra sistemele de iluminat public de la In2Energy Holding SRL. Cum afacerea a ieșit la iveală, de ea fiind interesat inclusiv DNA-ul, se pare că finanțarea va pica.

Daniel MURARU

Citeste si:

Deputatul „Suculeț”, căutat de DNA la beculețe

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Parerea Mea 27 iunie, 2017 at 15:13 Răspunde

    Ati uitat de Savinesti, unde acelasi deputat a iluminat DN15 desi lampile au fost inlocuite de 2 ori in ultimii 8 ani , acestea fiind functionale la momentul inlocuiri. Cat despre Aqua Parc si Trust Ccdp a asfaltat la pretul de 20 miliarde lei vechi circa 650 m liniari de strada betonata, care nu avea nevoie de consolidare

  2. Busuioc 27 iunie, 2017 at 16:32 Răspunde

    Interesati si de relatiile lui Suculet cu lumea interlopa, cu Clanul Țîță si cu Acozmei costel, Sorin Lazar si Savu Mircea carora le preda afacerile falimentare cum e Old town Cafe de la telegondola unde a lasat datorii de miliardevpe vremea lui Goldan cand se anulau facturi pe banda rulanta. De ce nu spune nimeni de faptul ca Suculet il ajuta financiar si logistic pe Țîță cat timp era urmarit general? Tot orasul stie asta mai putin cine trebuie. Astia sunt indivizii care ne reprezinta

  3. Nico 27 iunie, 2017 at 16:41 Răspunde

    Vedeti si la Primaria Zanesti, o achizitie similara, in urma cu cativa ani. Cred ca fost alta firma dar jaful a fost pana la fundul borcanului cu miere.

  4. valisor 27 iunie, 2017 at 18:38 Răspunde

    De ce nerușinare?! Rușinea ocolește, dar foamea dă de-a dreptul! Uitați-vă la fața lui de „somalez” hămesit! Ăsta ar fi în stare să-i vânză lu’ tat’su sifon la suprapreț.
    Șmecheria mi-ar fi plăcut dacă ar fi fost mai deșteaptă, dar nu-i, că e la nivelul capacității lui și a alde „altă întrebare” de judecători șmecheri care și-au dat doctoratul și și-au dat și plagiatul, că l-au luat, că nu l-au luat – vorba lui CTP despre noul Primfractor „amnistiat” de Preșe… dinții mamilui de Kknis. Se poate să nu aibă nici măcar atâta creier, iar șmecheria să fie a lu unu din spate, care vrea să-și asigure ce-i iasă și lui din asta. Care șmecherie?! Aia, că dacă o fi să-l mânce-n cur pe vreun procuror, să cerceteze că ce și cum cu lezii, ăsta-i bagă-n față HOTĂRÂRE JUDECĂTOREASCĂ că totul e legal și mai răspunde decât în fața Marii Adunări Naționale. Și dacă nu e „ezact-ezact” așa, atunci e altfel, dar tot un fel de-același fel. Se poate să se poată rezolva co-jocu lu ăștia, da numai dacă ne punem cu toții pe țepeșit (ȚEPEȘit, nu ȚEPE-șit), că până nu-i facem să le iasă pe nas durerea-n cur despre noi… da crecă mă screm degeaba, că nici de la mine nu mai sper ceva de homo erecto ciomagus.
    Pa! Mă duc să sparg beace, că m-am ‘nervat!

  5. gin 27 iunie, 2017 at 23:06 Răspunde

    Verificați legăturile dintre Serban si Mădălina Ciubotaru (fata primarului de Roznov,fosta director pentru turism Neamt)Alo Poliția Neamt ,nu dormiti ca încet ,incet iarasi veti fi aplaudati din elicopter.Verificați AQua Parc,Trust Ccdp tot judetu stie de ilegalități doar Parchetul care are acces nimic

  6. mihnea 28 iunie, 2017 at 19:30 Răspunde

    Ce figura de „wanted” are individul. Sincer, in ce-l priveste pe acest exemplar ratat al speciei umane, asteptarile nu erau prea mari. E un individ care a trait doar din inselaciune. Pana si bacalaureatul si facultatea le-a facut cu bani ca altfel nu avea sanse. Nu este decat un tepar, asa cum sunt mai toti din anturajul lui, inclusiv politic. Sunt curios daca Arsene stie de contractele de milioane (ce ati scris sunt doar o mica parte) sau amenintarile si santajul pe care le practica la adresa primarilor nu sunt aduse la cunostinta lui Arsene? Daca Arsene stie, inseamna ca primeste cota parte de la Suculet.

    • valisor 28 iunie, 2017 at 23:58 Răspunde

      Aparent clar. Totuși, o chestiune sensibilă îmi vine ca un ghimpe în creier și, nu știu de ce, mă simt cam profund dezamăgit de fasolea asta care brusc îmi pare plină de muci?! Adică Arsene ar fi un fel de acel Ceaușescu, altul decât binecunoscutul blestemat criminal nenorocit, despre care tocmai jigodiile lui își dejectau povești, în buna noastră credință, că cică TOVARĂȘUL nu știe, LUI i se ascunde, că altfel ar sta lucrurile dacă ar știa, așa că „IMBECILUL” POPOR ROMÂN tăcea și „îl iubea sincer”? De fapt, de ce mă mir ca vita?! Nu există limite în măiestria cosmetică a purtării blănii de oaie. Poate m-a paranoizat cam tare Johanus, sau poate că nu, și e totuși chiar așa, adică…
      inconfundabil „pare” că ai fi altfel decât ai tot „ticăit” și fatalmente ai fi divulgat un porumbel, adică ca și cum ți-ar fi evadat o șopârlică, nici nu mai contează despre ce. Ar fi că, chiar și așa amar, să mă bucur pentru mine dacă ar fi că m-aș fi prins de ceva; mai nașpa e că nu mai sunt chiar la startul vieții, ca să-mi poată eventual folosi pe viitor. În seara asta n-am băut, ca de obicei, tărie, ci am dat-o pe vin; pare că aveau dreptate cioarele borâte: „in vino veritas!”. Recent m-am mai prins de una, sau m-am damblagit de tot; nu știu câți s-au mai prins de ea, respectiv dacă mai halucinesc de foame și alții, așa… practic pe neveu și n-am cuvinte cu care să mă laud mie: RADU MORARU, zis NAȘUL, nu e nici pe departe preaverticalul și preaperspicacul care pretinde a fi, iar asta e chiar ca dracul de nasol! Altă mărie cu aceeași Pălărie!
      Devin din ce în ce mai pesimist, dar nu mă chiar cuprinde deznădejdea, că știu și eu că… TIC-TAC!… altul, desigur, că așa îmi pare acum!
      Ori așa, ori fix de-a-ndoaselea! Sau nu mai suport canicula? Cum e? Lămurește-mă! Contrazice-mă dacă-i ba, adică tocmai ba să fie da! Dacă totuși nu știi ce ciuperci mănânc eu aici, atunci mult mai nașpa rămâne.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.