Politicianul care vrea executarea unui jurnalist, afaceri „cărnoase” cu Primăria Roman

3
500

Liberalul romașcan Petrică Căpraru, cel care a fost surprins de microfonul postului de televiziune Roman TV în timp ce-i spunea deputatului Dan Laurențiu Leoreanu că jurnalistul Cristian Galan „trebuie executat”, a prins contracte generoase cu Clubul Sportiv Municipal Roman ce se află în subordinea Primăriei Roman. CSM Roman trăiește cu bani de la bugetul local, sprijinul sponsorilor fiind insignifiant. Fiind vorba de bani publici la mijloc trebuia ca cineva din primărie să vegheze la cheltuirea acestora, așa că președinte la CSM este Lucian Micu, nimeni altul decât proaspătul primar al orașului Roman. Micu a fost numit președinte la HCM Roman în urmă cu 2-3 ani, la solicitarea primarului de atunci Dan Laurențiu Leoreanu. Între timp, HCM-ul s-a transformat în CSM și a devenit, alături de alte sporturi, secție în nou înființatul Club Sportiv Municipal. Petrică Căpraru, care a reușit să se facă cunoscut la nivelul întregii țări dupa ce a spus ca vrea sa-l execute pe jurnalistul Cristian Galan, nu se afla întâmplător în sediul PNL, el fiind un apropiat atât al lui Micu, dar și al lui Leoreanu. Cu câteva luni înainte să fie găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI), Căpraru, care era consilier local ales pe listele APEL, și-a dat demisia din legislativul romașcan. El a terminat-o cu politica și a lăsat „Romanul pe mâini bune”, dedicându-se afacerilor. A continuat inclusiv să aibă, prin una dintre firmele pe care le deține, relații de afaceri cu servicii subordonate Primăriei Roman, în cazul de față Clubul Sportiv Municipal Roman. Așadar, prezența lui Căpraru în sediul PNL-ului, în seara zilei de duminică, 11 iunie, a fost, dacă ne gândim și la afacerile pe care le derulează, mai mult decât justificată. Pe lângă faptul că este membru PNL, partid din care provine și Micu, Căpraru face afaceri cu CSM, club la care Micu este președinte.

20.000 de euro, bani publici, pentru carnea afumată a lui Căpraru

În ultimul an, Theba Comp SRL, firma lui Căpraru, a prins, din informațiile pe care le deținem, cel puțin două contracte cu CSM Roman, valoarea totală a acestora fiind de 79.200 lei fără TVA. Firma are ca și principal obiect de activitate „Comerț cu amănuntul al cărnii și al produselor din carne, în magazine specializate. Primul contract a fost încheiat în data de 23 septembrie 2016, când Theba Comp SRL a livrat CSM-ului 68 de pachete cu carne afumată, la prețul de 550,46 lei fără TVA/pachet. Fiecare pachet conținea, conform scriptelor, 3 kg cotlet afumat, 3 kg pastramă de porc, 3 kg ceafă afumată, 2,25 kg cârnați afumați, 3 kg kaizer afumat și 3 kg mușchiuleț porc afumat. În aprilie, tot printr-o achiziție directă, SC Theba Comp SRL, prinde un nou contract cu acelasi CSM Roman. De această dată a fost vorba de 76 de pachete cu preparate din carne de porc afumată. Conținutul acestora a fost același, dar și prețul. Adică, CSM-ul a plătit 550,46 lei fără TVA pentru un pachet. Bănuim că afumătura, ce a fost oferită cu titlu de supliment alimentar sportivilor de la CSM Roman, i-a ajutat pe aceștia în activitatea lor sportivă, iar generozitatea diriguitorilor sportului romașcan nu va fi uitată repede.

Căpraru, „executat” de ANI

Petrică Căpraru, administrator și acționar la firma Theba Comp SRL, a zburat din Consiliul Local Roman cu puțin înainte de o decizie a ANI prin care a fost declarat incompatibil. Căpraru a ajuns consilier local la Primăria Roman la alegerile din 2012, pe listele APEL, alianță electorală din care făcea parte și PDL, adică partidul care l-a propulsat în funcția de primar, în anul 2008, și pe Leoreanu. De altfel, Petrică Căpraru a fost un membru de vază al PDL Roman ani buni, iar afacerile i-au mers și mai bine după ce a intrat în politică. În august 2015, Căpraru și-a dat demisia din Consiliul Local invocând că nu are timp să se ocupe de afacerile sale. Însă nu este exclus ca pedelistul să fi părăsit legislativul romașcan din cauza problemelor de incompatibilitate pe care le avea, inspectorii ANI avându-l în vizor de ceva vreme. De altfel, în aprilie 2016, la nici un an de la demisia sa din legislativul romașcan, ANI a comunicat că Petrică Căpraru s-a aflat în stare de incompatibilitate din cauza afacerilor pe care firma sa, Theba Comp SRL, le făcuse cu Primăria Roman. Valoarea contractelor, după cum precizează ANI, între Theba Comp SRL și municipalitate a fost de 97.534 lei, prin aceasta politicianul încălcând prevederile Legii 161/2003. Actualul liberal nu a atacat decizia ANI, însă nici nu a renunțat la politică, rămânând un tovarăș de nădejde al marii familii romașcane…portocalii.

Daniel MURARU

Citeste si:

Afaceristul liberal Căpraru către deputatul Leoreanu: „Și Galan ăsta trebuie executat! Este un porc și un măgar!”

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. valisor 14 iunie, 2017 at 23:22 Răspunde

    Sper ca porcul să fi fost afumat doar în scripte, că ar fi criminal de mare păcatul să bagi atâtea „vitamine” în sportivi! Dar, dacă n-a fost porc și n-au băgat erată la etichete, mă întreb eu așa, oare ce hal de supliment alimentar de hormonadă de pasăre să fi fost?! că… se știe din bătrâni… pasăre ca porcul nu-i!…
    Și atenție la onomastica cacofonică! că poate face ăsta un curs de altă limbă română decât maidaneza de executat jurnaliști și profesori de limbă română care se uită la telejurnali, și se autosesizează de-i crapă vreo venă în frunte cu cur cu tot!
    Acuma poate să se supere, dar să ție cont că mai e o vorbă din bătrâni, vorbă care zice că cât e roata de pătrată, tot se mai învâte-odată! că adică să-și mai relaxeze oleacă ficații, că până la urmă nu e mai mult decât un om – poate mai puțin – și să nu-și mai umfle atâta nările împotriva semenilor, că nu-i frumos! La fel și mitocanul celălalt! Și toată gașca lor de acolo și până aici!
    Uite cum m-au făcut nesimțiții să mi se umfle tărâța-n cap!

    Rog a se închide olecuță de ochi la cenzură, atâta cât se poate, că cam zic că am dreptate!

  2. mihnea 14 iunie, 2017 at 23:34 Răspunde

    Ma uit si ma distrez la circul politic marca PSD, care, din pacate, are consecinte asupra noastra a tuturor. Arsene s-a pozitionat langa Grindeanu, sfidandu-l pe daddy?

  3. rromelu 15 iunie, 2017 at 18:52 Răspunde

    astia nici nu merita atata timp de pierdut sunt niste scursori umane DAR cu față de patrioți mai mult HOȚI levordeanu și cacaprariu lui – ce poti cere unui targ provincial? macar niscaiva uneltiri farmece si descantece c alfel s plictisesc defutatii si giubelele din anturaju mariei sale ajunsi peste noapte mari agarici locali – vezi toti sefuții de institutii de prin targ – levordeanu marele patrihoț rromascanu brunet de la mama natura

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.