Afaceristul liberal Căpraru către deputatul Leoreanu: „Și Galan ăsta trebuie executat! Este un porc și un măgar!”

5
710

Jurnalistul Cristian Galan, realizator la televiziunea romașcană Roman TV, a fost ținta unui atac verbal furibund, fiind jignit și înjurat de omul de afaceri Petrică Căpraru, un liberal cu tot felul de biznisuri în oraș. Vorbele urâte, care nu fac cinste nimănui, cu atât mai mult unui politician, au fost surprinse de microfonul pe care cameramanul Roman TV îl așezase pe biroul la care se aflau Căpraru și deputatul PNL Dan Laurențiu Leoreanu, fostul primar de Roman. Cei doi îl așteptau pe marele câștigător la alegerile din 11 iunie, Lucian Micu, pentru a începe conferința de presă. Fără să-și dea seama că microfonul este pornit, iar camera înregistrează, Căpraru a lansat o ploaie de amenințări și injurii la adresa jurnalistului Galan, spunând că este „porc și măgar”. Căpraru se adresa lui Leoreanu care, în loc să-l oprească sau să-i atragă atenția că nu vorbește cuviincios, i-a ținut isonul. Dialogul dintre cei doi politicieni pare a fi desprins dintr-o scenă din filmul „Nașul”, afirmațiile jignitoare si amenințătoare la adresa jurnalistului putând fi, lejer, atribuite unor șefi de clan mafiot.

 

„Și Galan ăsta trebuie executat! Este un porc și un măgar! Ăla nu mai trebuie primit… Băi, ia du-te-n…! Dar n-o mai dăm la pace cu ordinarul ăla”, se plânge Căpraru lui Leoreanu. În loc ca parlamentarul să ia atitudine și să-i atragă atenția „căprarului”, dă aprobator din cap. Ba mai mult decât atât, Leoreanu îl asigură pe Căpraru că a venit momentul să nu mai dea la pace cu nimeni.

„Nu! Nu o mai dăm la pace cu nimeni de azi! Gata!”. Dialogul insalubru ar fi continuat cu siguranță dacă în sala în care se aflau liberalii, dar și câțiva jurnaliști, nu ar fi apărut o doamnă care a încins atmosfera în încăpere prin felicitările adresate câștigătorilor.

Analizând dialogul celor doi politicieni, nu poți să nu observi tonul pe care discută, ton care pare a fi mai degrabă a unor mardeiași de cartier. Căpraru era foarte supărat pe jurnalistul Galan pe motiv că acesta și-a „permis” să modereze o emisiune cu Marius Neculai, candidatul PSD la funcția de primar, în care cel din urmă afirma că, pe timp de vară, muzica ce răzbate din cortul comercial al lui Căpraru, amplasat în incinta ștrandului, deranjează cetățenii care locuiesc în zonă. Însă Marius Neculai nu a făcut nicio referire la presupuse afaceri pe care firmele lui Căpraru le are cu Primăria Roman sau societăți subordonate, ci a prezentat un aspect ce i-a fost adus la cunoștință de locuitorii din zona ștrandului, deranjați de „bașii” scăpați din difuzoarele amplasate în cortul lui Căpraru. Și cu toate acestea, „oalele sparte” au căzut în sarcina jurnalistului, nu în cea a adversarului politic. Frumos și corect ar fi fost ca Petrică Căpraru să demonstreze că acuzațiile lui Marius Neculai sunt nefondate, nu să arunce cu dejecții în jurnalist.

Nu este pentru prima dată când un jurnalist nemțean este ținta unor atacuri venite din partea unor oameni politici. În vara anului trecut, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, le-a cerut jurnaliștilor, într-o conferință de presă, să termine cu „formele de șantaj la adresa oamenilor politici”. Acuzația, una extrem de gravă, a fost repede uitată, reacția jurnaliștilor băgați la grămadă în „oala șantajiștilor”, fiind una destul de firavă. Nici acum Arsene nu a spus cine pe cine șantajează. Autoritățile ar fi trebuit să se autosesizeze, întrucât dacă vorbim de șantaj avem de-a face cu o infracțiune, lucru care, din câte știm noi, nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, dacă Arsene are astfel de informații și nu le oferă autorităților este grav.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. valisor 13 iunie, 2017 at 18:02 Răspunde

    După uitătura de pe fețele lor, că nu-i chiar cunosc, nasul lui Caporalu cere un (***cenzurat admin), iar al lui Leurdeanu, (***cenzurat admin.). N-are cin să-i dee? Să-mi dau una! dacă deneau a făcut de tot limacși la coloană…

  2. mihnea 13 iunie, 2017 at 21:29 Răspunde

    Acum inteleg de ce Arsene a promovat doar de pdl-isti. Gandeste exact ca ei. La fel gandeste si despre d-voastra, dle Muraru, ca trebuiti executat. Doar ca acea clepsidra arata ca nu mai are suficient timp sa-si puna pensionarii ratati din structuri sa va urmareasca sau diversi alti indivizi sa va execute. Unde mai pui ca mai are probleme si in partid, local si national. Tic-tac!

  3. Jean Valjean 14 iunie, 2017 at 09:30 Răspunde

    Mihnea, daca acest jurnalist este in pericol de a fi executat si ai informatii sigure, ar trebui sa anunti urgent autoritatile. Nu degeaba a scris ca sunt organizati in clanuri mafiote. In atare situatie, Daniel Muraru trebuie instiintat de cine, ce si cand, iar autoritatile trebuie sa ia masuri urgente. Cred ca astia sufla in ceafa mafiei siciliene! Atentie, Daniel Muraru!

    • valisor 14 iunie, 2017 at 12:44 Răspunde

      Nu e negru chiar așa de drac cum pare!
      S-au mai ridicat și alții „să n-o mai dea la pace” cu niciun cui din talpă, dar sentimentul dominant vine din rădăcini neconștiente și-i copleșește teama, că se știu, la acest punct al cohortei, trădători, deci principala lor grijă devine a se garda pe sine față de „comeseni”. Ei nu par a vrea să înțeleagă, din istoria altor contemporani, că datoria, care e „vremea scadenței”, e inevitabilă ca datoriile la Stat de certe, lichide și exigibile, că dacă ar zăbovi a privi o clipă, ar înțelege că, ieșind din ce sunt chitiți să facă, ar putea lesne deveni ce au promis să fie. Așa, indiferent de ce au făcut, cu ce dependențe s-au stricat, în ce gloduri și-au încleiat șoșonii, dacă totuși brusc ar decide să halt!, și ar face stânga-împrejur, nu cred că e doar gărgăunii naivi din capul meu, semnificativ de mulți nemulțumiți muritori și-ar schimba sentimentele, din a-i dori jugulăriți, în a le ridica statui. Nu se întâmplă, mă tot întreb că cum se poate asta, dar aștept cu optimism, că știu că, la om, astfel de coteli nu sunt minuni ci o normalitate foarte probabilă și destul de imediată. Până atunci, oamenii presei trebuie să-i preseze cu pixurile, cu microfonurile și cu camerele lor, noi ăștialalți cu ce înjurături, cenzurate sau nu, se știe cum ies din gura lumii, iar lor nu le va păsa că nimic nu e nou sub soare, doar că trebuie să se dea cocoși că e și ei stresați…
      Aiurea!!
      Șșșș!!!… e secret!… Numai ce mi-a trecut pe lângă lobul urechii stângi o bârfuliță că „Tic-Tac!”… nu știu despre cine.

  4. mihnea 14 iunie, 2017 at 21:09 Răspunde

    Dle Jean, faceam referire la articolul mai vechi prin care dl Muraru ne anunta ca stie ce si prin cine se unelteste impotriva sa. Dar daca as avea astfel de informatii concrete fiti sigur ca le-as posta inclusiv aici, pentru ca sunt suficienti oameni de buna credinta in institutii ale statului care monitorizeaza astfel de informatii….tic-tac!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.