Nu te văd bine, frumoasă Românie!

3
298

Doar românisme!

Am ajuns la marea performanţă când munca este o mare prostie, profesionalismul o anomalie, inteligenţa un defect cu care te-a înzestrat natura, curajul doar semn de nebunie, iar respectul pentru tine şi ceilalţi o problemă demodată, care te pune într-o situaţie ridicolă. În schimb, hoţia este răsplătită, prostia încurajată, linguşeala cultivată, mârlănia adulată, linguşeala generalizată, iar pupatul în zone sensibile transformat în sport naţional. Am inversat toate valorile după reguli doar de noi stabilite, fără să ne gândim la efectele pe termen lung asupra acestui popor şi acestei ţări. Nicolae Iorga avea dreptate când spunea că acest popor îşi merită conducătorii, dar ce vină are această ţară ? Nu te văd bine, frumoasă Românie, iar pericolul nu vine din exterior, cum încearcă unii să demonstreze, ci din interior, din partea celor care ar trebui să te apere şi să te dezvolte, din partea acestui popor inert care nu reacţionează decât cu imbecila remarcă „Ce să faci, nu-i nimic de făcut”! Oare aşa să fie ? Anomalii mai sunt şi prin alte părţi, dar la noi sunt totalitare şi generalizate şi de aceea le-am numit românisme, pentru că au devenit deja brand naţional.

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. valisor 4 iunie, 2017 at 10:31 Răspunde

    Da, e adevărat, am coborât în catacombele rațiunii. Dar poate că nu ne-am scabroșit mințile și spiritul suficient de apăsat cât să ne motivăm pentru destinul din viziunea poetului, să ne înălțăm primii între națiuni, să ne rezervăm, fără șansă la contestare, medalia de aur pentru România. Poate că prea visăm cai verzi pe pereți și poate că asta nu se poate încheia până cât nu se împlinește într-un coșmar total, poate „catifea” nu are nicio noimă în limba română și poate că durerea vine din aceea că poate că nu la ceasul individului se întâmplă biciul evoluției, ci la pervers-neînțelesul orologiu al istoriei. De aici a pornit, fără îndoială, de aici probabil că o lume întreagă așteaptă un nou „încotro” fără să știe că așa și că cum…
    Poate că așa… Sau poate că e banal și nu e ăstelea, deci poate că ar trebui să mânărim cu paru’!

  2. mihnea 4 iunie, 2017 at 11:19 Răspunde

    Aveti dreptate, domnule profesor. Anormalitatea, in general, este brandul nostru de tara. Iar pentru asta, absolut toti avem partea noastra de vina.

  3. Ene Constanta 5 iunie, 2017 at 15:14 Răspunde

    Dragii mei ,de fiecare data cand merg la vot eu desenez un dreptunghi in interiorul caruia fac o sageata si scriu Vlad Tepes si apoi aplic stampila cu VOTAT -aceasta este persoana pe care eu o voi vota pana va apare cel care va sti sa repare tot raul pe care il suferim.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.