Document în exclusivitate! Ministrul Daea și mafia pisciculturii

6
1614

 

Într-o țară ca România, unde legea este călcată în picioare, iar cei plătiți să vegheze la respectarea ei iau poziția struțului, nu mai miră pe nimeni că o hotărâre definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este aplicată. Despre privatizarea Piscicola SA Neamț s-au scris sute de articole și au fost realizate zeci de emisiuni la posturile locale și centrale de televiziune, însă degeaba. Mafia și-a văzut în continuare de treabă, iar situația nu a fost rezolvată nici în ziua de azi. Iar cum în fruntea Ministerului Agriculturii a revenit Petre Daea (foto), un personaj care nu a fost străin de afacerea „Piscicola”, este puțin probabil că lucurile se vor rezolva prea curând. Și asta, pentru că Petre Daea cunoaste foarte bine modul fraudulos în care Piscicola SA a fost privatizată, manevră care a avut loc în anul 2003, exact când actualul ministru al Agriculturii era secretar de stat la… Agricultură. Prin manevre ilegale, pachetul Pisciola PAS Neamț a ajuns în mâna unei firme din Drobeta Turnu Serverin, orașul de baștină al ministrului Daea. Firma Proora Impex SRL, cea care a cumpărat, cu ajutorul celor din Agenția Domeniilor Statului, acțiunile Piscicola SA, era controlată de Ion Udriște, un apropiat al ministrului și, după cum spun sursele noastre, fost coleg de facultate al acestuia. Privatizarea a fost anulată, iar în acest sens există o sentință defintivă și irevocabilă, din anul 2010, a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Deși licitația trebuia să fie reluată, după cum au decis magistrații Înaltei Curți, acest lucru nu s-a întâmplat. Pentru administrarea iazurilor din Neamț, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) a încheiat mai multe contracte de arendare cu diverse firme. Numai că o parte din aceste contracte nu sunt operabile, pe motiv că cei care au pus mâna între timp pe iazuri refuză să le părăsească. Contractele de arendare reprezintă soluția ANPA până la organizarea unei noi licitații pentru privatizara Piscicola SA, însă societetatea a fost radiată de la Registrul Comerțului. O serie de inginerii financiare de-ale lui Udriște Alin, fiul lui Ion Udriște, fostul coleg de facultate al ministrului Daea, care a decedat între timp, a dus la această situație pe care nimeni nu pare a dori să o descâlcească.

Interesant este că după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, Proora Impex SRL și-a recuperat banii de la ANPA pe care i-a dat pentru pachetul majoritar de acțiuni a Piscicola SA. Cu toate acestea, severineanul controlează în continuare o parte din iazurile din județul Neamț. S-a ajuns aici printr-o dubioasă mărire de capital a societății, manevră ce nu a stârnit curiozitatea autorităților, în speță ANPA. Acest aspect este evidențiat într-un raport de control întocmit de o comisie a Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și datat în noiembrie 2016. Adică cu o lună înainte de alegerile parlamentare din decembrie, când la guvernare se aflau tehnocrații. După alegeri, guvernarea a fost preluată de PSD, la Agricultură fiind numit Petre Daea. Ei bine, din informațiile pe care le deținem, raportul de control pe care atacul.ro vi-l prezintă în exclusivitate, nu ar fi ajuns pe masa procurorilor așa cum ar fi fost normal. Și asta în condițiile în care în documentul oficial se vorbește inclusiv despre faptul că Udriște Iuliu Alin ar fi comis niscaiva infracțiuni. Dacă ne gândim la cine este acum șef peste Agricultură și cine a fost implicat în privatizarea Piscicola SA Neamț, este clar că raportul cu pricina nu va ajunge în timp util în mâna autorităților. Cine ar fi interesat să țină acest raport la sertar? Este lesne de înțeles.

Însă autoritățile pot prelua raportul de pe site-ul atacul.ro.

Va urma.

Daniel MURARU

Citeste si:

 

PETRE DAEA, MINISTRUL DESEMNAT AL AGRICULTURII, CERCETAT ÎNTR-UNA DINTRE CELE MAI MARI ESCROCHERII POSTDECEMBRISTE

 

Ministrul Agriculturii s-a întors la locul „crimei”

 

 

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Isa 24 mai, 2017 at 14:43 Răspunde

    Mai este respectata vreo lege in tara asta? Mai este tras cineva la raspundere pentru mizeriile facute? Un categoric NU! Rusine, Basescu! 🙂

  2. valisor 24 mai, 2017 at 16:38 Răspunde

    Merită pentru ca să posedeze, îmbrăcat în necesarul de calități: bolșevic împuțit, puturos, rău și prost. Nu spun cine, nu zic ce!

  3. Vasile 24 mai, 2017 at 19:24 Răspunde

    Nicio legatura cu articolul dar postez aici comentariul meu la un articol in care ARSENE spune ,,Tot timpul am mizat pe tineri, pe ideile lor,,.
    Concret, are nevoie de cat mai multi obedienti, asa ca aveti grija tinerilor, de coloana vertebrala, ca intrati cu ea dreapta si se se va curba…

    • valisor 24 mai, 2017 at 21:13 Răspunde

      De fapt el nu e un om rău și nu încearcă pe nimeni să corupă. Când vorbește de tineri și ideile lor, se referă la copchilași mititei cu nevoi speciale, că atâta chiu.i. are, grupa pregătitoare deja îl depășește. Desigur, glumesc! Prin adaos.

  4. constantin 25 mai, 2017 at 08:16 Răspunde

    asa stau lucrurile si mafia o aranjeaza cum trebuie.singura sansa de a curma nedreptatea este sa ne adresam presedintelui comisiei pentru agricultura din camera deputatilor.numai aceasta persoana poate face dreptate.daea nu conteaza in fata lui mai ales ca ia papat postul de ministru.de asemenea dl.presedinte cunoaste foarte bine situatia lui piscicola din neamt.chiar daca nici usturoi nu a mancat cu peste v-a face dreptate.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.