ANAF îl lasă pe vicele CJ Neamț fără moștenire

6
658

Ion Asaftei (foto), vicepreședintele Consiliului Județean Neamț și președinte al ALDE Neamț, va rămâne fără o parte din averea pe care o deține. Este vorba de un teren în suprafață de 3.197 mp, situat în comuna Tupilați, pe care ANAF-ul îl scoate la licitație pentru a recupera măcar o mică parte din datoria pe care politicianul o are către bugetul de stat. Și când spunem mică ne referim la cuantumul datoriilor pe care Asaftei le are către buget, raportat la suma pe care ANAF speră să o recupereze în urma acestei vânzări. Valoarea datoriilor pe care Asaftei le are la stat este de 827.078 lei, adică aproape 200.000 de euro, iar terenul este scos la vânzare cu puțin peste 29.000 de lei (n.r. aproximativ 6.000 euro). Cu alte cuvinte, în cazul în care ANAF va reuși să vândă terenul, datoria de peste 800.000 de lei a vicelui va scădea cu doar câteva zeci de mii de lei. Pentru cei interesați să participe la licitație, aceasta va avea loc în data de 15 iunie, la ora 10.30, în Piatra Neamț, B-dul Traian, nr. 19 Bis. Bunul imobil scos la vânzare este un teren extravilan, categoria de folosință arabil, în suprafață de 3.197 mp, situat în comuna Tupilați, punct „Manea”, zona Hanul Ancuței. Prețul de evaluare este același cu prețul de pornire a licitației – 29.047 lei.

 

Documentul ANAF aici: 20170518141620_anunt_asaftei

Terenul ce va fi scos la vânzare de către ANAF aparține vicelui Ion Asaftei pe care l-a moștenit în anul 2005. Politicianul mai deține în proprietate un teren extravilan, cu o suprafață de 950 mp, în comuna Secăria, județul Prahova, obținut în anul 2008 printr-o hotărâre judecătorească. Vicele CJ Neamț nu are clădiri, mașini, conturi sau bijuterii. În schimb are datorii, deloc mici. Pe lângă cei 827.078 lei pe care îi datorează statului, Asaftei are un credit, contractat în anul 2007, în valoare de 126.751 euro și un împrumut de la o persoană fizică, în valoare de 9.500 lei.

Declaratia de avere si aici: a2016 asaftei ion

În 2015, după cum a precizat în declarația de avere, Asaftei a avut venituri din salarii în valoare totală de 12.661 lei. Acestei sume s-a adăugat pensia soției – 13.680 lei. Din vara anului 2016, Asaftei este vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, moment din care veniturile sale salariale au crescut substanțial. Inițial, numai salariul pe o lună se apropia de jumătate din suma pe care a câștigat-o în 2015. După creșterile salariale de la începutul acestui an, leafa vicelui Asaftei a crescut binișor. Asta nu înseamnă că poate reuși să achite datoriile pe care le are către bugetul de stat, motiv pentru care ANAF-ul a trecut la executarea bunurilor sale. Cert este că vânzarea celor două terenuri nu va acoperi nici 15% din această datorie. Nici popririle pe salariu, dacă acestea există, nu vor duce la recuperarea datoriilor prea curând.

Daniel MURARU

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. mihnea 22 mai, 2017 at 22:38 Răspunde

    Nu poate lua cu imprumut de la tizul Ionel 200.000€? Un mizilic. Sau Ionel vrea sa-i ia hanul si participa la licitatie? Totusi, la valoarea lui de presedinte judetean si vicepresedinte national al ALDE, care se lauda ca se bate pe spate cu orice potentat al vremurilor, nu ar fi trebuit sa ajunga aici. Iar noi, acum, trebuie sa credem ca in functia de vicepresedinte la CJ nu o sa faca nicio magarie, iar ca presedinte de partid nu o sa ia niciun ban pentru candidaturi sau nominalizari de persoane. Nea Jane, in viata trebuie sa fii om, bre. Altfel, platesti cu varf si indesat. Cam multe „cadavre” ai in dulap dupa ce ai calcat oamenii in picioare. Iar cand lumea spunea ca nu esti de soi, ai sarit ca ars, sprijinit de seful tau Ionel, ca te simti santajat. Nu, bre, limitele matale sunt prea jos pentru ca cineva sa se gandeasca sa te santajeze. Matale da chiolhanuri in continuare la diversi trecatori prin viata si prin functii, ca aia cand ies din han rad cu gura pana la urechi de matale. Spune un singur om valoros din ALDE, daca poti. Ai inlaturat tot ce avea IQ-ul cat de cat mai mare, gen Iacoban, Alexandru etc. Nu o sa ramana nimic din ceea ce crezi ca ai „construit”, politic si in afaceri. Nimic! Nu iti vrem raul, dar e o consecinta directa a faptelor. In plus, toti cei care crezi ca te sustin rad cu gura pana la urechi cand aud de tine, incepand cu Ionel. Esti doar un bun executant, cu suficient de multe limite, inclusiv intelectuale. Pacat!

  2. Nea Jan 23 mai, 2017 at 06:39 Răspunde

    Ce face Anaf-ul este joaca de glezne. Auzi ii scoate la licitatie un teren fara valoare … Pai omul conduce pe fata un han, are vreo doua masini cu care umbla, are firma de constructii pe numele secretarei, primeste lucrari si cate altele. Da… poprire pe indemnizatia nesimtita de vicepresedinte CJ i-a fi pus cineva? Sau o primeste „direct in plic” si nu o poate urmari anaful? Judetul e condus de tepari si smenari….

  3. Isa 23 mai, 2017 at 06:49 Răspunde

    Nu el e nenea ala care a dat afara echipa de curtii de conturi, cum ca a facut nu.s ce raport? Ma rog! Am mai citit pe aici de unul caruia mai ca.i plingeam de mila, cu atitea credite si fara locuinta! Cumva conache?

  4. valisor 23 mai, 2017 at 12:55 Răspunde

    Anafură se scrie despărțit și e acolo doi de „f”, dacă după prima aruncare de-o privire n-au pus mâna pe mitralieră să tragă în esențial. Mare căcănăreală în buda noastră ghiaurească!

  5. Vasile 27 mai, 2017 at 10:21 Răspunde

    Sa nu se supere nimeni, insa adevarul este ca acest domn nu avea ce cauta in aceasta functie. Locul lui este la Hanul Razesilor. Cum sa conduci un judet cand tu nu esti in stare sa conduci o carciuma?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.