Marine Le Pen are susținători și în România

2
640

Viorel Gafița, președintele Partidului Forța Națională din România în Diaspora Franța și șeful organizației Neamț a partidului, o susține necondiționat pe Marine Le Pen, candidatul formațiunii de extremă dreaptă franceză, Frontul Național, care a acces în turul II al alegerilor prezidențiale. Gafița atrage atenția că extremismul nu trebuie confundat cu iubirea de țară, a valorilor tradiționale și a identității naționale. 

Partidul Forța Națională a fost lansat, anul trecut, la Sinaia, în prezența inclusiv a lui Marine Le Pen, cea care acum se luptă pentru președinția Franței. Centristul proeuropean Emmanuel Macron și candidata Frontului Național (FN, extremă dreaptă), Marine Le Pen, s-au clasat duminică pe primele locuri în turul întâi al alegerilor prezidențiale din Franța, marcând o respingere a partidelor tradiționale, notează AFP.

Potrivit estimărilor ultimelor sondaje, Macron o devansează pe Le Pen cu 23-24%, însă susținătorii Forței Naționale sunt mai mult decât optimiști.

„Ca președinte interimar pentru Diaspora Franța a Forței Naționale, împreună cu echipa partidului nostru, promovăm valorile echipei Marine Le Pen și ale Frontului Național din Franța, valori care, fără a greși, corespund realității din ziua de azi. Eu și întreaga echipă susținem candidatul Frontului Național în turul II al alegerilor prezidențiale din Franța, pe Marine Le Pen, președintele acestei formațiuni politice, care a reușit această frumoasă performanță. Europa este în schimbare, iar apariția extremei-dreapta este un lucru bun de care au nevoie toți cei sătui de politicile duse astăzi și care nu-i reprezintă. Nu trebuie confundat extremismul cu cei care își iubesc valorile tradiționale și identitatea națională. Numai cei care își iubesc cu tărie țara în care trăiesc și vor o schimbare adevărată, înțeleg acest lucru”, a declarat Viorel Gafița, președinte Forța Națională Diaspora și șeful organizației Neamț. Nemțeanul, care în trecut a ocupat diverse funcții în administrația public locală și nu numai, trăiește de câțiva ani în Franța, unde a dezvoltat o afacere în domeniul construcțiilor.

Forța Națională, lansată pe 16 aprilie 2016 în România, este formațiunea politică  sprijinită de Marine Le Pen, președintele Frontului Național din Franța, și susținută în România de europarlamentarul Laurențiu Rebega. Fondatorii formațiunii politice afirmă că un cotidian central a acuzat, fără probe, că partidul ar fi sponsorizat de Rusia.

Forța Națională se opune imigranților non-UE

Partidul Forța Națională (FN) este o organizație civică constituită pe principiile doctrinei național creștine și se manifestă ca principal factor politic de reprezentare a intereselor existențiale vitale ale cetățenilor români, indiferent de rasă, origine etnică, sex, profesie sau poziție socială, de protejare, conservare și promovare a valorilor și intereselor fundamentale ale națiunii române, în profund respect față de celelalte națiuni și valorile universale ale omenirii. Partidul afirmă necesitatea realizării unei Europe comune, cu păstrarea identității națiunilor, a demnității și specificității acestora, în scopul accesului echitabil la prosperitatea cuvenită fiecăreia, concomitent cu asigurarea unei reale stări de securitate existențială și protejare a păcii continentale și mondiale. Partidul Forța Națională (FN) își fundamentează activitatea politică pe apărarea și consolidarea integrității teritoriale, și a suveranității naționale, pe apărarea religiei creștine în general, creștin ortodoxă în special și a valorilor acesteia, pe apărarea libertăților individuale, punând accent pe importanța deosebită pe care o are protejarea libertății de exprimare, printre care și libertatea mediului online care  este, în prezent, în pericol. Forța Națională se opune imigranților non-UE.

Daniel MURARU

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Vasile 27 aprilie, 2017 at 00:18 Răspunde

    Doar suna bine si atit! Pe unul dintre personaje il cunosc! S.a dat la fund aici, dar a urcat in diaspora. Daca nu.l cunosteam, chiar credeam ca mai exista vreo sansa de schimbare, dar asa? Extremism… mda!

    • valisor 27 aprilie, 2017 at 13:58 Răspunde

      În zilele astea, de așteptat minuni, eu vreau să fiu optimist. Nu știu ce să știu, că nu-l știu, dar comentariul tău e cam clickul de care aveam nevoie ca să zic cum se vede din unghiul ăsta, de aici. Cred că cam așa-i cum zici, ba chiar mai nașpa.
      Din maniera discursivă, așa cum și cu ce apare în articol, îmi pare că se desprinde și mă lovește în creștet o mare alertă „!ATENȚIE, ALTE PERICOLE!”.
      Sincer, cu inima deschisă, le doresc francezilor președintele care să-i scoată de unde sunt ei acuma împotmoliți. Le Pen poate s-o facă. La americani s-a întâmplat deja și mă bucur pentru ei că Trump poate să-i scoată de unde i-au lunecat alții până acuma. Da, sunt buni pentru ei! Asta nu înseamnă să sunt buni și pentru alții și categoric nu sunt buni pentru noi, că suntem reprezentați de maimuți prea tâmpiți ca să poată negocia în interesul României cu așa figuri istorice; ar fi ei și pentru noi la fel de buni ca pentru ei dacă am fi „posedați” de spiritul înțelepților noștri din vremi apuse. Deci, americanii l-au votat pe Vlad Țepeș, francezii sunt și ei pe cale să o facă, numai noi n-avem minte-n cap.
      Cum îmi pare mie acest Gafița? Orientat după discuții la o bere, că nu i-a rezultat lui din vreo analiză măiastră, sub influența, după vreo băută, a vreunui vis ciudat din noaptea minții poporului român, i se năzare că ar putea mima că înțelege curgerea istoriei și ar fi oportun să joace un bilet la loteria franceză. N-ar fi o mare problemă dacă ar fi din alt soi decât ăștia pe care nu-i mai vrem (dar vrem, nu vrem, aghiazmă bem!), de-atâta doar că în cele științe îmi pare crescut puternic injectat cu hormoni. În plus, dacă ar fi vreun alt agramat și prost grămadă, poate că nu -iar acorda nimeni atenție, dar nu-i, iar asta e de speriat și poate că și de luat aminte la a nu spune niciodată „mai rău de-atâta nu se poate!”.
      Ataculpunctro nu critică nimic în acest articol și asta mă pune greu pe gânduri. Laudele n-au ce căuta aici, decât poate dacă reușește Arsene să-l drogheze drastic cumva pe Muraru, ceea ce clar e că nu s-a petrecut, deci nu rămâne decât că trebuie citit ceva de printre rânduri, adică, pentru cine se pricepe să citește, scrisul cu colorat. Tare mi-e că avem de-a face cu o specie atât de periculoasă că, fugind de câni dăm peste lupchi. Și nu-i de șagă!
      Așa se vede de aici, dar poate că stau eu cu dinafară prea pe dinăuntru, iar dimpotrivă se vede fix viceversa.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.