„Spectacol” inedit la TT: „Cine repară țeava?”

5
775

Nu, nu este vorba despre nicio piesă nouă, ci de un risc real ca Teatrul Tineretului din Piatra Neamț să fie închis din cauza unei conducte fisurate și nereparate, care alimentează cu apă hidranții interiori și exteriori ai instituției de cultură. Aspectele au ieșit la iveală în urma unui control efectuat pe linia securității la incendiu de către inspectorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț. Cu această ocazie s-a constatat că hidranții din incinta teatrului, dar și cei din imediata lui apropiere, nu sunt funcționali. Motivul: conducta care îi alimentează cu apă s-a fisurat, iar pentru a elimina pierderile de apă s-a luat decizia închiderii robinetului. Asta înseamnă că, logic, apa nu mai ajunge la hidranți, aspect care le poate permite pompierilor să sisteze orice activitate în instituția de cultură pe motiv de lipsă aviz de securitate la incendiu. Pentru a nu se ajunge în acest punct, situația a fost adusă în atenția Primăriei Piatra Neamț, cea care a fost liderul proiectului de milioane de euro, bani folosiți pentru reabilitarea Curții Domnești, inclusiv a Teatrului Tineterului. Cei de la primărie au analizat situația și au ajuns la concluzia că instituția care trebuie să rezolve problema este Consiliul Județean Neamț, cel care asigură finanțarea Teatrului Tineretului. La rândul lor, consilierii județeni au întors problema pe toate fețele și au stabilit că reparația conductei cade în sarcina primăriei. Așadar, s-a ajuns la un blocaj interinstituțional, semn că dialogul între reprezentanții celor două instituții este unul „excelent”. Numai că cei care vor avea de suferit, dacă se va închide teatrul, vor fi actorii și iubitorii de teatru care nu vor mai putea viziona piesele ce se joacă acum pe scena TT-ului. Până când orgoliile vor dispărea, și să sperăm că nu se va ajunge în instanță pentru tranșarea problemei, așa cum s-a întâmplat în situații aproximativ asemănătoare, colonelul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț, diplomat cum îl știm, a dat asigurări că teatrul va funcționa în continuare, pentru că, în caz de incendiu, conducta  închisă acum, va fi alimentată cu apă chiar cu riscul unor pierderi, iar hidranții vor avea apa necesară stingerii focului.

„S-a fisurat o conductă de apă, iar pentru a limita pierderile s-a luat măsura opririi apei, fapt care afectează hidranții, dar pompierul de serviciu este acolo și în caz de incendiu conducta se va deschide chiar cu acele pierderi, iar hidranții ar funcționa și nu ar fi probleme. În plus, avem rezerva de apă. Lucrurile s-ar defășura normal dacă ar fi cazul de interveție. Măsura care s-a luat vizează oprirea unor pierderi nejustificate și plata lor. Hidranții funcționează, însă acum sunt opriți, însă li se da drumul la nevoie”, a declarat colonelul Ioan Nițică, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Până când se vor clarifica lucrurile, adică se va stabili competența pe linie de reparație a țevilor din Teatrul Tineretului, vom asista la un inedit spectacol pe care îl putem intitula „Cine repară țeava?”, din distribuție făcând parte atât reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, cât și cei ai Primăriei Piatra Neamț. Asistența de specialitate va fi asigurată de profesioniștii de la TT.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. mihnea 30 martie, 2017 at 16:58 Răspunde

    Pai teatrul nu a fost reabilitat pe bani multi europeni? Inclusiv instalatia asta defecta? Nu exista garantie pentru lucrari? Si pompierii au dubla masura? Privatii trebuie sa aiba instalatiile pline si in stare de functionare iar teatrul trebuie sa deschida o conducta pentru a incarca instalatia de stingere cu apa? Cat timp se pierde in cazul unui incendiu (Doamne fereste) pana se umple instalatia?

    • valisor 30 martie, 2017 at 19:25 Răspunde

      Păi nu! că reabilitarea teatrului a fost doar un pretext pentru reabilitarea buzunarelor unora, care știu doar să arunce banii noștri și bani europeni, care tot ai noștri ar fi, pe apa sâmbetelor și a duminicilor lor, atunci când merg la un pește care nu e știucă și nici nu se cultivă pe continentul ioropean.
      Repararea reparațiilor se va face de către unii care vor garanta, la rândul lor, defecțiuni care vor asigura mai departe buna funcționare a „robinetului”. Deci, cine a făcut lucrarea? ca să mai vină și alții, că CJ și că CL au multe rude și mulți prieteni harnici.
      Dacă teatrul așteaptă ceva… pe bune… atunci să stea la rând! Deocamdată gașca lu ăștia e ajunsă cu lucrătura abia la demolarea învățământului; până la cultură mai este…
      Pompierii?! Păi nu e vorba de o Europă în mai multe trepte? Pompierii, ca mulți alții, așa înțeleg și pentru asta se antrenează.
      Și, la o adică, „țeavă” sună ca dracu, dar „BMW” toarce cool!

  2. Jean Valjean 31 martie, 2017 at 10:02 Răspunde

    Pai, asta e interesul cetateanului, nu-i asa? Ei se bat de la bani, dar cind e vorba de responsabilitati, le paseaza de la unii la altii. Reparati conducta aia, fratilor!!! Si CJ-ul si Primaria! Ce-aveti? Nu aveti bani de un instalator? Chiar nu va e rusine? Unde e cucoana aia care, desi in ziarul asta am citit ca se ocupa de matrapazlicuri si ar trebui sa dea cu subsemnatul la DNA, deci posibila infractoare, ea e acum administrator al judetului? Puneti-o pe ea sa stea linga teava pina cind s-or intelege astia ca trebuie reparata! Sunteti penibili de acum! Nu mai aveti pic de jena? Madam Bulai, scoate bani din buzunar si plateste un om sa repare conducta, ca iti iei salariul de pomana!

  3. Maria Sfetcu 31 martie, 2017 at 15:11 Răspunde

    Hai să fim serioși, țeava de drept și de fapt e a UAT Piatra Neamț, deci e a lui Domnu Primar Chitic. Și ea nu e spartă de ieri! E de pe vremea când prietenul dumnealui (să nu uităm unde lucrează doamna dânsului) Domnul Dughir era mare director. Care în ultimul an nu a făcut nimic pentru cetățeni și județ, ci numai s-a ținut cu dinții de scaun.

    • Jean Valjean 31 martie, 2017 at 22:59 Răspunde

      Dna Sfetcu, mata ai ceva cu Dughir! Ti.o fi drag??? Cine stie… Fii serioasa si du te si sudeaza teava, daca tot esti in problema! Eu is cam prost si nu inteleg! E teava lui Chitic? Domnul Chitic? Pai reparati.o impreuna! Dar madam Bulai? Unde e madam Bulai?????

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.